Avtor |
Sporočilo
|
Slowhand |
Objavljeno: Sob Feb 02, 2008 7:16 pm Naslov sporočila: Razlika med SW 12 in 13 |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2005 12:28 Prispevkov: 31 Kraj: Nova Gorica
|
Gledal daens v Intersportu SW 13. Je to zgolj nališpana SW 12?Kakšna je razlika med omenjenima modeloma? Samo v vezi ali tudi v zgradbi smuči?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n3o |
Objavljeno: Sob Feb 02, 2008 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 0:04 Prispevkov: 60
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pusnikb |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: Nakup novih smuči |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Feb 2008 15:16 Prispevkov: 5
|
Pozdrav!
Nameravam iti v nakup novih smuči in sem si nagledal Elan Speedwave 12-14! Saj ne vem če je to prava odločitev! Prej sem fural Fischer race s 15 lok!
Ne vem ali se bom dobro odločil! Imam 182cm ter 100kg! Smučam cca 6 let! Pri manj strmih smučiščih se mi zdi da dobro obbvladam carving tehniko - pri strmejših pa malo cvikam da bi se poškodoval- sem namreč invalid ( transplantiran).
Prosim za pomoč pri izbiri! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Dlice speedwave ti toplo priporočam. Smučke bi morale biti dolge nekje od -10 do -15 cm tvoje dolžine. Glede na tvojo težo pa se mi zdi, da bi bila najprimernejša 14.-ka.
Nazadnje urejal/a tim Pon Feb 04, 2008 4:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pusnikb |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

|
tim je napisal/a: | Dlice speedwave ti toplo priporočam. Smučke bi morale biti dolge nekje od -10 do -15 cm tvoje dolžine. Glede na tvojo težo pa se mi zdi, da bi bila najprimernejša 12.-ka. |
Hvala
Ravno zaradi moje teže sem razmišljal o 14-ki, - se pravi da sem si narobeb razlagal številke!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Če imaš 100kg je za tebe 14. Sem lani testiral v Nassfeldu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
Sem narobe napisal. Hotel sem napisati tisti višjo številko, ki si jo omenil, pa sem se zmotil. Sem sedaj članek popravil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pusnikb |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

|
tim je napisal/a: | Sem narobe napisal. Hotel sem napisati tisti višjo številko, ki si jo omenil, pa sem se zmotil. Sem sedaj članek popravil. |
Hvala!
Sem si milil da bo tako!
Ker sem se ravno z ženo pogovarjal o smučeh in ker bi tudi ona rabila nove dilce ( zdaj vozi na fischerjevih veleslalomskih žesnkih - bile so kupljene pred par leti, pa še takrat rabljene) ! Visoka je 162 in težka 78 kg!Ravno tako razmišljava o novih elankah! Ali lahko prosim še za nasvet kakšne smučke bi nabavil za njo!
Smuča tudi nekje pet let - ona je še bolj kot ne začetnik, ni še osvojila carving tehnike! Sicer nebi rad prezahtevne smučke, pa ne pre slabe, da bi naslednje leto moral nove iskat!
pusnikb |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pusnikb |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

|
Don Rossi Carleone je napisal/a: | vsekakor bi vam priporočal žensko linijo smuči, saj je ta linija namenjena z razlogom prav vam.
Speed Magic je v primerjavi precej boljša kot sw10, vsebuje kakovostnejše materiale kot sw10 in tehnologije od samega lady fusion sistema do sredice truelite. |
Ker so me napotili na tebe te prosim za mnenje!
Ker sem se ravno z ženo pogovarjal o smučeh in ker bi tudi ona rabila nove dilce ( zdaj vozi na fischerjevih veleslalomskih žesnkih - bile so kupljene pred par leti, pa še takrat rabljene) ! Visoka je 162 in težka 78 kg!Ravno tako razmišljava o novih elankah! Ali lahko prosim še za nasvet kakšne smučke bi nabavil za njo!
Smuča tudi nekje pet let - ona je še bolj kot ne začetnik, ni še osvojila carving tehnike! Sicer nebi rad prezahtevne smučke, pa ne pre slabe, da bi naslednje leto moral nove iskat!
pusnikb _________________ Never give up! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
Pozdravljeni!
Priporočam naslednje : Elan Silver Magic 152 cm v kolikor bo njeno znanje ostalo nespremenjeno. Podoben produkta sta tudi My in Wild spice. To je serija smuči primerna za začetnike oz slabše rekreativce.
V kolikor pa se njeno znanje izboljšuje oz stopnuje pa ji bi vsekakor raje priporočil ELAN BLACK MAGIC 152 cm, to bi bila najboša izbira saj pav ta smuča dopušča napake in je primerna za dekleta katera izboljšujejo svojo tehniko oz prehajajo v višji rekreativni razred |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n3o |
Objavljeno: Čet Feb 07, 2008 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 0:04 Prispevkov: 60
|
Don Rossi Carleone je napisal/a: | Pozdravljeni!
Priporočam naslednje : Elan Silver Magic 152 cm v kolikor bo njeno znanje ostalo nespremenjeno. Podoben produkta sta tudi My in Wild spice. To je serija smuči primerna za začetnike oz slabše rekreativce.
V kolikor pa se njeno znanje izboljšuje oz stopnuje pa ji bi vsekakor raje priporočil ELAN BLACK MAGIC 152 cm, to bi bila najboša izbira saj pav ta smuča dopušča napake in je primerna za dekleta katera izboljšujejo svojo tehniko oz prehajajo v višji rekreativni razred |
don rossi...ghmmm...ka ti mogoče znaš še kej drugega razen Elana priporočit...?!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pusnikb |
Objavljeno: Pet Feb 08, 2008 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

|
Don Rossi Carleone je napisal/a: | Pozdravljeni!
Hvala za odgovor! Ravnokar sem se vrnil z družino z Rogle, kjer smo se imeli čudovito! Trenutno smučam ( visk sem 182 cm in težak 100 kg) na smučeh Fischer RC4 RACE S 165 R15 ! Ne vem vendar se mi zdi, da te smuči mi ne tako dobro tečejo kot bi jaz želel, pa tud mislim, da so mi jih v trgovini svetovali samo zato da bi prodali še en par smuči!
Ali mi lahko svetuješ kakšna smučka bi bila najprimernejša za mene , imam že tudi nekaj znanja v v karving zavojih ( zaenkrat mi gredo bolje na položnejših terenih), nekje srednje hitrosti? Malo sem razmišljal o nakupu Elan Speedwave 14, pa ne vem ali bi bile prave! Če lahko te nasplošno prosim za nasvet kakšna smuča bi bila najprimerjnejša za mene? Lepo prosim! _________________ Never give up! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Pet Feb 08, 2008 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
mislim da bo tebi kar dovolj sw 12,pa mislim da je boljše če bi si jih kje sposodil in se potem odločil za nakup.smuči je veliko,eni prisegajo na atomic,drugi fischer,elan itd........... važno je da si najdeš takšne ki jih znaš iskoristit s svojim znanjem,ker je znanja premalo ti zato ta fischer nekako ne odgovarja,zato probaj na elanovem ski selektorju poiskati sebi primerno če hočeš elanke ,škoda da ta selektor nima mere tudi za kg,drugače pa povprašaj ,kje je kakšna trgovina,kr nekaj bivših tekmovalcev tam prodaja,samo ti moraš biti objektiven in povedati kakšno je tvoje znanje,ta v hervisu je pri tebi brcnil v temo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Sob Feb 23, 2008 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46 Prispevkov: 73
|
Tudi jaz imam eno vprašanje glede "dilc". Imam veleslalomsko dilco elan Gs, dolžine 176 cm. Letos sem si sposodil za en teden ELAN SW 14 168 cm in z njimi presmučal "pol" Italije. Razlika je pa očitna!
Imam namen naslednje leto zamenjeti dilce in sicer z ELAN SW 12. Visok sem 181 cm, "težak" 78 Kg, v dobri fizični kondiciji. Zanima me kakšno višino
bi vzel - 160 ali 168 in ali je zadosti "trda"! Po ski selektorju mi je priporočal SW 12, 176 cm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|