Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Schladming

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 15, 16, 17  Naslednja
 Schladming « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
joc
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 2:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16
Kraj: Zbilje

Kot sem že zadnjič napisal je vzpon s smučmi (v rokah) še najtežji podvig. Palice sem si nataknil na roko s katero sem se oprijemal v drugi roki pa sem držal smuči. Slik žal nimam, ker je fotko imela pri sebi žena, ki pa za nobeno ceno nebi šla na tiste kline. Kar se pa kart tiče sem imel štiri in to je več kot cestnina. Ura je bila pa že krepko čez 16.00 in se mi je v preteklosti že zgodilo da so blagajne zaprli in potem je konec. Sedaj imajo večji kraji že avtomate za vračilo kavcije, vendar sem v Hausu vprašal pa takega avtomata nimajo zato sem sklepal da ga tdui v Schladmingu ni. Pa zdaj je itak vseeno, drugič bom na vstopu poizkušal pridobiti kakšno potrdilo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 3:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

Hm, mogoče bi za cesto bilo dovolj, če bi eno karto pokazal. Je pa to z vračanjem kart res nepraktično, ko zaprejo blagajne, oni avtomati so torej kar fajn zadeva (jaz sem na Obertauernu uporabil zadevo), drugod pa se ponekod tudi da marsikaj zmenit (na Osojščici sem kar pri žičničarju vrnil, na Katschbergu lani, ko so mi tudi kaso zaprli, pa sem potem uspel v nekem turistično informacijskem biroju vrnit).
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 6:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

jaz pa sploh ne vračam in jih imam doma do naslednjič. Se mi zdi, da sem čez poletje celo 1? po karti zaslužil, ker so bile prej 4, zdaj pa 5?.
Nazaj na vrh
joc
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2008 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16
Kraj: Zbilje

Kavcije so zelo različne, Obertauern 2, Schladming 3, Moltal pa še vedno 5. Problem jemnaj kart s sabo je če greš na bolj oddaljeno smučišče in se tja ne vračaš, za te bližnje (Koroška smučišča) ni problem, ker jih lahko vračaš tudi v Skipass poslovalnicah, kjer je tudi nakup kart nekoliko cenejši.
Nazaj na vrh
_nyc_
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 21, 2008 3:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48
Kraj: kranj

a gre kdo jutr u schladming na tekmoo?
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 21, 2008 3:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48

smo bili lani,noro :)

http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY

2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 4:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Včeraj zaključili enotedenski dopust v Schladmingu. Kljub sprva neugodni napovedi za drugo polovico tedna je vreme zdržalo. Izjema je bil le petek, ko se je ob treh popoldne vlilo in smo se hitro pobrali s smučišča, v soboto pa zaradi napovedanega viharja na hitro pobrali domov.

Vse dni je zaznamovalo zelo toplo vreme, saj so bile temperature čez dan na vrhovih okoli 5 stopinj nad ničlo, jutra pa so bila okoli 2 ? 4 pod ničlo.

Smučišče: vse naprave v polnem pogonu, proge zjutraj trde, dobra smuka nekje do dvanajstih, do dveh je še nekako šlo, po drugi uri pa se je bil na progah boj za preživetje, saj je popolnoma spustilo, delali so se veliki kupi, ledene plošče.

Glede na to, da so se letos avstrijske počitnice končale že 23.februarja, je bilo pričakovati, da ne bo velike gneče na progah. No, tudi brez Avstrijcev je bilo na progah dovolj Nizozemcev, Angležev in Nemcev. Posebno poglavje pa je bilo veliko število predstavnikov iz vzhodne Evrope, na katere je bilo potrebno posebej paziti, sploh če so bili opremljeni s kakšnimi bordi.
Prevozili smo vse štiri hribe, ki so povezani v Skischaukel (od Hausa do Reiteralma), v petek smo se odpeljali pogledat še na Fageralm. Od vseh terenov na je bilo najbolj všeč na Reiteralm, kjer so široke proge, delno tudi lepo strme. Zaradi bolj zahtevnih terenov in odmaknjenosti od Schladminga je manj slabših smučarjev in deskarjev, tako da lahko mirno spustiš na polno. Najbolj mi je bila všeč FIS proga z vrha Reiteralm do doline (spodnje postaje gondole ? proga Grande Finale).

Fageralm pa je smučišče do katerega je iz Pichla do Reiteralmom še kakšne tri kilometre po cesti. Na njem so starejše naprave (dve dvosedežnici in štiri vlečnice), vse pa močno spominja na V. planino. Smučišče je otrokom prijazno, saj je na njem veliko tematskih prog (Vikingi, Indijanci, živali,?), proge pa so prostrane in položne. Priporočam družinam z manjšimi otroci, za ostale pa to ni ravno najboljša izbira. No ja, videli smo pa le, kako to izgleda.

Pa še Dachstein: odprte vse proge, vključno z Edelgriesskar v Ramsau in z Avstrijsko nacionalno smučarsko turo do Obertrauna (obe se vozita z alpsko opremo). Prevoz iz Obertrauna nazaj v Schladming organiziran (za prevoz nazaj se je potrebno prej prijaviti ob nakupu karte na blagajni dachsteinske gondole).

Slikce v kratkem!
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Ob spodnji postaji gondole na Planai nov apres-ski center Hohenhaus Tenne.com

Planai/Hauser Kaibling

Hochwurzen

Reiteralm

Fageralm

Pa še zanimovost: Tunel, kjer je bila trasa sedežnice, ki jo je zamenjala moderna gondolska naprava Golden Jet
Nazaj na vrh
zivi
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 16:08
Kraj: Radovljica

Mene pa zanima, če kdo ve, če smučarska vozovnica ski amade velja tudi za nočno smučanje npr. v Schladmingu in kjerkoli je na tem območju nočno smučanje?

Hvala:)
Nazaj na vrh
FAAC
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 9:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 23:21

Če odgovorim iz izkušenj s SSSC - različno. Tudi. če je uradno NE, greš probat. Če dela dela. V Saalbachu prime celo za nočno sankanje.
Nazaj na vrh
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 12:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Kraj: NSK Staat Maribor

Od petka do nedelje sem bil v Schladmingu. Razen dezja sem dozivel vse vremenske pogoje - sneg, sonce, veter, oblacno, spremenljivo... Sicer pa, pojdimo lepo po vrsti.

Prvi dan sem prezivel na Kaiblingu v mocnem snegu. Na vrhu ga je zapadlo zjutraj vsaj 20cm. Zaradi vremenskih pogojev nisem mucil fotoaparata, sem pa fotografiral najljubjsi progi, ki se nahajate cisto slucajno ob vznozju:

Ok, bolj ledene proge se nisem srecal (Prenner Abfahrt 2a) - kar pa me ne moti

In pa seveda crna FIS Talabfahrt 1a

Drugi dan je bil veliko lepsi in temu primerno so bili tudi boljsi pogoji za smuko. Opoldne so se na vrhovih Hochwurzna in Reiteralma pojavili grdi oblaki, vendar kaj vec kot rahlega snezenja niso zmogli. Skoraj cetrtina Hochwurzna je bila zaprta zaradi raznoraznih tekmovanj.

Leitnerjev SUN JET in pripadajoca proga sta nekaj najlepsega to zimo

Zaradi tekmovanj sem se kaj hitro odpravil proti Reiteralmu, kjer pa niso bile vse proge pripravljene tako kot se spodobi - seveda je iluzorno pricakovati trdne proge v dolini, ampak da so pa kupi snega na Gasselhöhe Piste 1 in nezakrpano krizisce smucisca in cest na Reiteralm Talabfahrt 2a, medtem ko je Finale Grande 4 v enkratnem stanju, pa je ze malo prevec.

Zaradi razocaranja na Gasselhöhe Piste, sem zatocisce poiskal na crni Gasselhöhe Abfahrt 3a (na sliki), ki se nadaljuje v rdeco Muldenlift Abfahrt 3

Finale Grande... Ne, nisem se zmotil pri imenu, oni so se. Vsa cast upraviteljem, da postavijo zraven tako strme proge 8MGD (Ok, saj ni samo zaradi te proge, pa vseeno). Zgornji del meji na crno progo, ampak obstaja tudi obvoz po rdeci, vzporedni progi ali voznja na drugi strani gondolske trase.

Reklama za Doppelmayr

Ajej... Ne pustijo me nazaj na Hochwurzen, packi!

Tole bi pa lahko ze pocasi zamenjali...

Sledilo je se par vozenj po Hochwurznu in potem naslednji dan se Planai, kjer pa mi je zmanjkalo casa in moci za FIS Abfahrt 3. No ja, imam se razlog za ponovni obisk Schladminga.

Odlicna kulisa na progi Snowboard Dorado 5 ob 4KSB Lärchkogelbahn

Hm, upam, da fiksno sedeznico Burgstallalm odnese investicijski paket za svetovno prvenstvo

Leitnerjev 6KSB Planai 6er in Streicher Abfahrt 1

Se enkrat Snowboard Dorado 5

Do vmesne postaje Golden Jeta in nato navzdol

Se zadni posnetek na poti domov... Grimming
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
FAAC
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 1:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 23:21

Jest sem bil samo soboto in nedeljo in lahko rečem, da je bil tole en od najboljših vikendov te sezone.
Sobota celo 10cm on piste, proge BP do konca dneva.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 18, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Ne, žal nisem bil v Schladmingu, ampak link na reportažo kolega Lanschija z Alpinforuma pa moram dati:
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=31077

Kot piše že avtor poročila: enostavno fenomenalno, kaj spravijo skupaj 18. aprila na 750 m nadmorske višine v zgodnjepoletnih razmerah. Kapo dol!
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lucifer
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2009 12:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:27
Kraj: Planina pad Golico

ja in ko pogledaš ob progi tudi vidiš kaj je temu botrovalo kakšna količina kanonou " kapo dol" in pol je možen tak rezultat
2012/13 1*mokrine, 3*turacher, 5*kranjska gora
2013/14 2*molltal
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2009 1:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Vsaka čast Pravo tihožitje belega in zelenega res lepo za videt
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 15, 16, 17  Naslednja Stran 4 od 17

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Schladming
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net