Avtor |
Sporočilo
|
hrošč |
Objavljeno: Pon Jan 14, 2008 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Ce pa isces cenejso varjanto, je pa po mojih izkusnjah to pot cez Korensko sedlo-->brez placila tunela in vinjete |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kozanora |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 21:40 Prispevkov: 5 Kraj: Jesenice
|
Še eno varjanto imaš čez Italijo. Mimo Rateč, čez Trbiž, potem pa naprej po magistralni cesti do Pontebbe (po avtocesti se ne splača, ker časovno nič ne skrajša poti), v Pontebbi pa boste nekje naleteli na tablo za passo Pramolo (oz. Nassfeld). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 389
|
Hmm, še ena varianta:
mimo Kranjske gore, Rateč do Trbiža. Od tam zavijemo na staro cesto (ne avtocesto ) proti Avstriji, proti Arnoldsteinu. Kmalu po meji vidimo znak za Hermagor (levo), lahko pa gremo tudi naprej proti Arnoldsteinu in od tam proti Hermagorju. Tista prva varianta gre po malo slabši (beri ožji, zaviti) cesti, druga pa po malo širši (prehitevanja ) cesti.
Za tiste, ki ne vedo Hermagor je zadnje mestece (vas?) predno zavijemo proti gondoli, ki pelje na smučišče.
Korensko sedlo mi ni kul, zaradi tistih spustov... _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kozanora |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 21:40 Prispevkov: 5 Kraj: Jesenice
|
Marvin je napisal/a: | Hmm, še ena varianta:
mimo Kranjske gore, Rateč do Trbiža. Od tam zavijemo na staro cesto (ne avtocesto ) proti Avstriji, proti Arnoldsteinu. Kmalu po meji vidimo znak za Hermagor (levo), lahko pa gremo tudi naprej proti Arnoldsteinu in od tam proti Hermagorju. Tista prva varianta gre po malo slabši (beri ožji, zaviti) cesti, druga pa po malo širši (prehitevanja ) cesti.
Za tiste, ki ne vedo Hermagor je zadnje mestece (vas?) predno zavijemo proti gondoli, ki pelje na smučišče.
Korensko sedlo mi ni kul, zaradi tistih spustov... |
No ja, ni tako slaba cesta, vsekakor bolj poštimana kot pa tista za na Koren na slovenski strani  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Marvin je napisal/a: | Hmm, še ena varianta:
Korensko sedlo mi ni kul, zaradi tistih spustov... |
Mogoce ves kako je casovno ta varjanta po stari cesti cez trbiz in arnoldstein v primerjavi s korenskim sedlom? Do zdaj sem v glavnem hodil cez sedlo, zato me zanima, ce je kej hitrejsa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carlo |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 21:05 Prispevkov: 22
|
jaz ponavadi prakticiram tak, da grem tja čez trbiž in potem po stari cesti do hermagorja, nazaj pa ćez pontebo, se mi zdi še najbolj ekonomično.
Ko pa je imel kolega letno vinjetno in če si bolj pozen pa vsekakor kar AC za Villach in potem za Hermagor, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
Evo, imajo 80 cm novega naravnega snega. 7,6 km proga v dolino je odprta. Škoda, da v soboto spet sledi drastična otoplitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16 Prispevkov: 43 Kraj: Zbilje
|
Dejvi, a li si bil gor ali samo veš iz poročil. Sam nameravam gor v soboto in upam, da bo še dovolj snega ga za freeride.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
pravkar gledal "panorama TV" kjer je bla informacija da je 80 cm novega snega, ce ti kaj pomaga ta informacija
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Piskut |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 22:50 Prispevkov: 11
|
Tole je pa blo enih poti zdele!
Bo treba mal preštudirat, kam bomo užgal, ampak mislim da za prvič kr po avtocesti!
Zaenkrat hvala za tele informacije, da bomo znal do gor pridt!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
@ Joc benhur je napisal/a: | pravkar gledal "panorama TV" kjer je bla informacija da je 80 cm novega snega, ce ti kaj pomaga ta informacija
lp |
Jp, tudi jaz sem samo gledal. Če bi mel pa cajt (žal ga nimam dosti), pa za jutri sploh ne bi premišljeval, kam na smučanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2008 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16 Prispevkov: 43 Kraj: Zbilje
|
Sam še malo oklevam. Zelo maljiva je tale varianta v Heiligenblutu za 17 EUR prek Mercatorja. Ker nas gre 6 je razlika v ceni kart kar enih 120 EUR, to pa že ni mačji kašelj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Bil na dopustu v Mokrinah med 12 in 19.1. Praktično je prve štiri dni vseskozi snežilo, bilo megleno ter oblačno a prav zaradi tega sem se nasmučal do mrtvega, saj gužve ni bilo. Snega je res dovolj, če je še vreme ok (petek 18.1) je fantastična pravljica...Proge so bile do petka tako, tako, slabše pripravljene, pač nov sneg a včasih niso nič teptali kakšnih odsekov...občutek imam da so italijani pravi mojstri pri pripravi prog proti avstrijcem (lani sem bil v Val Gardeni v Dolomitih, vreme podobno a proge vseskozi fantastične).
Petek je bil krasen a so proge kmalu popustile in se je končalo s smučanjem po kupih naritega snega. Smučanje v dolino do Milenium expressa je priporočljivo samo do druge postaje (od spodaj) ne pa do konca v dolino, saj je proga ali ledena (zjutraj) ali povsem južna (pozneje), tudi vode se je nabralo nekaj spodaj, ki pa je bila v petek k sreči pomrznjena. Soboto delno oblačno, odjuga že zjutraj, pretoplo pač, tudi ponoči je bilo +3 st.C. Če bo vreme kolikor-toliko ok in sončno, se vsekakor splača it nasmučat v Mokrine.
Glede poti, sam sem šel po stari cesti preko Rateč v Trbiž, Arnoldstein in Hermagor...cesta ok, gužve ni samo paziti je potrebno na omejitev 70km/h, saj avstrijski možje v modrem redno merijo hitrost in ustavljajo.
Prilagam nekaj slik (nekatere so slabše ker so posnete s telefonom):
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Lahko malo več poveš, kakšne so bile razmere v petek? Je bilo kaj pršiča izven prog al je bilo bolj južno? Sem namreč mislo iti gor v petek pa si nisem upsel zrihtat prevoza in me zanima, če mi je lahko fejst žal
Pa hvala za poročilo in fotke!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Pršič je bil, zvozili so na veliko borderji...sam sem probal ene 2x po celcu s smučmi, samo je bil na nekaterih mestih problem, sneg je bil na vrhu pomrznjen in se je lepo slišalo kako smuči ali čevlji režejo/pokajo plast povrhnjice. A pri dovolj strmem naklonu je šlo lepo. Idealno je bilo po celcu smučanje v četrtek, ko je sicer še snežilo vendar pa ni bilo pomrznjeno po vrhu. Po moje bi užival tudi v petek, glej prvo fotko kako so zvozili celec pod žičnico...slikano je bilo ob 14h, pa se je še našel sem in tja nedolžen celec :-) Dosti je bilo tudi smučerjav s širšimi smučmi prilagojenimi prav za celec...te sem srečeval na napravah, kje so se vozili pa ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|