Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 75, 76, 77  Naslednja
 Ivarčko - Ošven - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Danes je četrtek, na web cam se vidi, da je zgornji del še zelo rjav, temperature so neprimerne za zasneževanje, ......

WTF, kako pa bodo zdaj v teh nemogočih pogojih delali sneg, prej ko je pa bilo -6 so pa Vege na vrhu mirovale?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tspg
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 1:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2005 19:39

Vremenska napoved je slaba. Tako, da če je zgoraj rjavo bo kaj hitro kopno!

lp: Franjo Grobelnik
Nazaj na vrh
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 3:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24
Kraj: Ravne

mislim da so tudi WebCamero malo spremenili, ker je slika drugačna kot prej....malo so jo dvignili da se tisto kar je najbolj rjavo ne vidi...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 4:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34

kotulc je napisal/a:
Danes je četrtek, na web cam se vidi, da je zgornji del še zelo rjav, temperature so neprimerne za zasneževanje, ......

WTF, kako pa bodo zdaj v teh nemogočih pogojih delali sneg, prej ko je pa bilo -6 so pa Vege na vrhu mirovale?

Sem bil zgoraj s prijatelji. Sneg so vozili na zgornjo postajo in naredili cca. 15m koridor do dela na travniku, ki ni bil kritičen.
Vsaka jim čast.. Na desni strani, ki se vidi na kameri pa se itak ne bomo vozili. malo je ponekod vizualno grdo, ker je sneg umazan. Kamne pobirajo.
Važno je , da pridemo do ravnine pred S.
Nazaj na vrh
Roky
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 8:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 16:45

Sedaj se dobro vidi ta koridor tudi prek webcama, ko imajo prižgane luči samo v zgornji postaji.

Sicer pa bravo delavci... res, zaslužite si veliko pohavlo za vaš trud!
Nazaj na vrh
carpio
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 17:27
Kraj: Koroška

Fantje se trudijo, svaka jim čast !!!!!
Nazaj na vrh
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2008 10:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24

Je kdo smučal včeraj na Ošvenu?
Sem mislil iti danes, samo je vreme zanič, pa tut smučišče ne obratuje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2008 11:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ssdnzalo je napisal/a:

Sinoči je bilo fantastično, kljub slabemo vremenu. Smučišče še ni bilo mehko vendar odlično.

Danes pa kaže katastrofo, če ne bo zapadlo, kaj snega.
Kako se narava igra z žičničarji.
Groza!!!!!!
Nazaj na vrh
kula
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2008 11:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 21:58
Kraj: selo

ssdnzalo je napisal/a:

Sinoč sem bil pri vas.
Z eno besedo fantazija. Neverjetno lepa proga. Razsvetljava odlična. V Sloveniji tako dobre in razgibane proge ni!!!!
Kljub toplemu vremenu in nekaj dežja odlično. Proga je bla poštimana odlično. Bravo
Danes je verjetno pa zelo slabo, saj je sinoči zgornji del 150m že kazal znake otoplitve blo je +4.
Še pridem.
Upam na snežne padavine - ne dež!
Nazaj na vrh
boro
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 9:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 12:08

V petek 11.1. sem sam obiskal smučišče. Dvakrat. Najprej dopoldan z avtomobilom do Ošvena. Kazalo je kar dobro - vsaj kar se temperatur tiče. Čeprav je bila proga videti rjava kot da ni snega se je zvečer pokazalo drugače. Nekaj hitrih vtisov:

Za tiste, ki niste bili še nikoli na Ivarčkem oz. na Ošvenu: Smučušče med drugimi nudi lep razgled, ki dobi svoj poseben čar ponoči:

Sicer fotografija smučišča ne obljublja nič dobrega, a pokazalo se je nasprotno. Z rdečim krogcem sem označil, kjer je bila pripravljena Vega - nekako pri predzadnjem stebru sedežnice - tik pod vrhom. Opazil sem, da sta za zasneževanje pripravljena dva topa znamke Vega - do njuju je kar po vrhu speljana nekakšna modra cev (predvividevam da začasni dotok vode). Kar se zasneževanja tiče sem popoln laik ampak nekako po pozicijah teh dveh topov je bilo videti, da bi lahko v primeru delovanja opravila odlično delo in rešila vse težave. Ampak temperature....

Dva topa znamke Cristal in ratrak pa so bili "parkirani" pri Ošvenu:

No zvečer pa sem odšel na nočno smuko. Vse je že napisano v zgornjih postih. Samo povzamem: Zgornji del niti ni bil tako kritičen kot izgleda. Kljub temu da nisem pazil kje smučam na smučeh ni niti enega novega risa. Od nekje spodaj so navozili sneg in uredili pas snega ki je omogočal smuko do spodnjega dela. MOrda je bilo opaziti tu in tam kakšen kamenček. Spodaj pa... ja pravljica. Res odlično. Nekako sem poiskušal izračunati kdaj sem bil pred tem nazadnje na tem smučišču. Zagotovo je več kot 13 let. Mislim da 14 ali 15. Spomini so se vrnili in bil sem več kot zadovoljen. Sicer se je čez čas pričela podlaga mehčati. Na vstopu v "S" je top, na katerem je okoli 19. ure kazalo temperaturo 5,6 stopinj. Res mi je žal, da vreme ni in ni naklonjeno ljudem, ki se trudijo. In to že drugo leto zapored.
Držim pesti za vas in če bo vreme dalo se letos definitivno še vidimo.

PS: Sicer nepreverjena informacija pa vendar. Slišati je, da se je ekipa, ki je s helikopterjem postavljala stebre za sedežnico na Ivarčkem poškodovala nekje v Švici ali Avstriji. Med letom naj bi jih zadelo športno letalo, ki je kasneje pristalo, helikopter pa naj bi se zrušil, pri čemer so umrli vsi člani ekipe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 10:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

@Boro (na PS) Marca 2007 se je ultralahko letalo v Zell am see-ju zaletelo v helikopter HELOGA. Posledica je bilo strmoglavljenje obeh in smrt tako ekipe v helikopterju, kot tudi pilota letala.

Šlo je za isto podjetje, ki je postavljalo na Ošvenu vendar za drugi helikopter, ta je delal na Starem vrhu, več o tej nesreči najdeš pod stari vrh - 6 sedežnica - zadnja stran.
Nazaj na vrh
boro
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 11:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 12:08

kotulc je napisal/a:
...... Marca 2007 se je ultralahko letalo v Zell am see-ju zaletelo v helikopter HELOGA. Posledica je bilo strmoglavljenje obeh in smrt tako ekipe v helikopterju, kot tudi pilota letala.....

prav. verjamem ti. sem pač napisal kar sem slišal. spet se je potrdila tista zgodba "baba čula - baba rekla". vsak nekaj sliši, doda malo svojega in.... no, takšna zgodba je prišla do mene... čeprav tako pozno - po 10 mesecih... zgleda sem res malo za časom....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
karver
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 6:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01
Kraj: Slovenj gradec

boro je napisal/a:
V petek 11.1. sem sam obiskal smučišče. Dvakrat. Najprej dopoldan z avtomobilom do Ošvena. Kazalo je kar dobro - vsaj kar se temperatur tiče. Čeprav je bila proga videti rjava kot da ni snega se je zvečer pokazalo drugače. Nekaj hitrih vtisov:

Za tiste, ki niste bili še nikoli na Ivarčkem oz. na Ošvenu: Smučušče med drugimi nudi lep razgled, ki dobi svoj poseben čar ponoči:

Sicer fotografija smučišča ne obljublja nič dobrega, a pokazalo se je nasprotno. Z rdečim krogcem sem označil, kjer je bila pripravljena Vega - nekako pri predzadnjem stebru sedežnice - tik pod vrhom. Opazil sem, da sta za zasneževanje pripravljena dva topa znamke Vega - do njuju je kar po vrhu speljana nekakšna modra cev (predvividevam da začasni dotok vode). Kar se zasneževanja tiče sem popoln laik ampak nekako po pozicijah teh dveh topov je bilo videti, da bi lahko v primeru delovanja opravila odlično delo in rešila vse težave. Ampak temperature....

No zvečer pa sem odšel na nočno smuko. Vse je že napisano v zgornjih postih. Samo povzamem: Zgornji del niti ni bil tako kritičen kot izgleda. Kljub temu da nisem pazil kje smučam na smučeh ni niti enega novega risa. Od nekje spodaj so navozili sneg in uredili pas snega ki je omogočal smuko do spodnjega dela. MOrda je bilo opaziti tu in tam kakšen kamenček. Spodaj pa... ja pravljica. Res odlično. Nekako sem poiskušal izračunati kdaj sem bil pred tem nazadnje na tem smučišču. Zagotovo je več kot 13 let. Mislim da 14 ali 15. Spomini so se vrnili in bil sem več kot zadovoljen. Sicer se je čez čas pričela podlaga mehčati. Na vstopu v "S" je top, na katerem je okoli 19. ure kazalo temperaturo 5,6 stopinj. Res mi je žal, da vreme ni in ni naklonjeno ljudem, ki se trudijo. In to že drugo leto zapored.
Držim pesti za vas in če bo vreme dalo se letos definitivno še vidimo.

PS: Sicer nepreverjena informacija pa vendar. Slišati je, da se je ekipa, ki je s helikopterjem postavljala stebre za sedežnico na Ivarčkem poškodovala nekje v Švici ali Avstriji. Med letom naj bi jih zadelo športno letalo, ki je kasneje pristalo, helikopter pa naj bi se zrušil, pri čemer so umrli vsi člani ekipe.

Tudi sam sem sem bil z prijatelji in očetom v petek zvečer 11.1.
Res je vse, kar ste povedali. Moja najlepša smučarija, sploh pa ponoči.
Škoda, da je ta zima taka. Upam , da bo še letos boljše, če ne pa drugo sezono.
Zdi se mi, da dobivljamo pravi smučarski center. Res hvala vsem, ki ste karkoli pripomogli k temu zagonu.
Mi s prijatelji bi jih predlagali za občinsko priznanje.

Kaj pa vi?
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem sem bil z prijatelji in očetom v petek zvečer 11.1.
Res je vse, kar ste povedali. Moja najlepša smučarija, sploh pa ponoči.
Škoda, da je ta zima taka. Upam , da bo še letos boljše, če ne pa drugo sezono.
Zdi se mi, da dobivljamo pravi smučarski center. Res hvala vsem, ki ste karkoli pripomogli k temu zagonu.
Mi s prijatelji bi jih predlagali za občinsko priznanje.

Kaj pa vi?[/quote]

Tudi js se strinjam za nagrado.
Kdo bo predlagal na občino.

Nazaj na vrh
DangerousMan
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 16:34

Trenutna temp. je -1.2 ... zanima me koliko minusa mora biti da bi lahko začeli delati umetni sneg?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 75, 76, 77  Naslednja Stran 68 od 77

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net