Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Naslednja
 Petzen-Peca « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Miki, sem že mislil, da samo smučaš in delaš fotoreportaže po smučiščih, ampak zdaj pa vidim, da se znaš tudi v kakšni koči ustavit in nagnt kakšen kozarček hehe

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 4:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

^^Odvisno od razmer ... saj ponavadi je res tako kot si mislil, ampak če je smuka takšna kot včeraj na Peci, pa ti kaj drugega niti ne preostane !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 7:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Danes na Peci lep, sončen dan. Proge so bile zjutraj pokrite s par centimetri novega snega. Ob zgornjih dveh vlečnicah se je dalo kar lepo smučati, najde se tam pa tam kak kamen. Opoldne so se že naredile plošče na progi in narit sneg tako, da je bilo potrebno malce popaziti. Ljudi ravno prav. Se pa vidi, da so naprave že kar stare, saj se je spodnja vlečnica stalno ustavljala. Proga v dolino pa: tako, tako. Je potrebno pazit, da ni preveč škode na smučeh.
Nazaj na vrh
giztok
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 3:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 20:24

V soboto sem bil na peci, pa sem rahlo razočaran, če ne bo zapadlo veliko novega snega, bo slabo, saj so tu in tam kamni že na zgornjih 2 progah, da v dolino ne govorim.
Nazaj na vrh
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36

Kakšne topove pa imajo na Peci?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2008 9:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

propelerje Areco se mi zdi, pa enga Crystala
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Kakšna je razlika med oslom in Mikijem? No, osel gre enkrat na led (v tem primeru na Peco), Miki pa dvakrat . Žalostno vreme, v hribih megleno, nižje dež, jaz pa že dva vikenda nisem smučal. Še najmanj slaba varianta se nama je zdela Peca: razmeroma blizu, kabinka za vožnjo navzgor, da lahko sediš na suhem, proga po gozdu, kar pomeni solidno vidljivost. Na kakšno Koralpe v takih razmerah ne bi niti slučajno rinil, proga v dolino s Pece pa se mi je zdela za današnje vreme ravno primerna. S kamenjem se tokrat nisem obremenjeval, saj sem vrgel v avto moje pohorske 'kamnožerke', vajene vsega hudega. Ko sva se malo pred dvanajsto bližala spodnji postaji, je zgledalo kar obetavno: dež je ponehal, celo nekaj zaplat modrega neba se je pokazalo, obe spodnji vlečnici sta obratovali, proga v dolino je zgledala kar bela in na parkirišču je stalo kakih 30 avtov, kar je obetalo prazne proge. Pri spodnji postaji ta male vlečnice pa streznitev: kabinka ne dela, žičko je nekaj jecljal da je premalo ljudi pa da je gori veter, ni se mogel odločiti s katero lažjo bi naju odpravil. Quellenlift, torej ta daljšo od obeh dolinskih vlečnic, bodo tudi vsak trenutek zaprli, ker ni nikogar, delala bo le otroška vlečnica. Super, in to zvem ravno v trenutku ko stopim na smučke . Matr vam vidim, južnokoroško, me prav zanima če danes tudi v BKK, na Osojščici ali na Mokrinah obratuje samo ena vlečnica na krogce?! A tam pa ne piha veter ali kaj? No, zato pa so Mokrine za koroška merila prva liga, Peca pa tam kjer je . Vtaknite si nekam kabinko pa novega PB600 pa tisti ducat topov, s katerimi itak ne znate zasnežiti proge kot se spodobi ...

Iz same trme sva se enkrat zapeljala z otroško vlečnico do vrha, leva proga (gledano navzgor) je še OK, desna pa ... :

Da nisva dneva povsem vrgla vstran, sva se potem peš odpravila do Mosthuette. Spotoma sva šla mimo spodnje postaje kabinke, ki je danes definitivno obratovala (!!), nekaj minut čez dvanajsto so ravno pospravili zadnje gondole:

Spodnji del proge v dolino, torej od spodnje postaje kabinke do Mosthuette, je v boljšem stanju kot pri najinem prvem obisku tik pred božičem, sicer je na progi nekaj neuglednih rjavih madežev, ampak to je le zemlja in skoraj nobenega kamna. O vetru seveda ne duha ne sluha in tudi pogled navzgor ni kazal na hak hud veter, obratno, megla, ki je pokrivala vrh Pece, se ni premikala nikamor. Dva dobra kuhana mošta (koča je bila začuda odprta, v njej pa sva bila pol ure edina gosta!) sta me ponovno spravila v boljšo voljo .

Vseeno pa moram današnji dan malo pokomentirati: Peca je ponovno dokazala, da je tretjerazredno smučišče in bo to tudi ostala . Takega natega tudi na Pohorju še nisem doživel. Okoli pol enajstih, ko sva se odpravljala od doma, sem še enkrat preveril spletno stran in tam nikjer ni nič pisalo, da karkoli ne bi obratovalo. Vem da vreme ni bilo idealno (če bi bil žleht bi rekel, da so taki dnevi za prave smučarje, ne za šminkerje ), ampak v takih dnevih sva se že nekajkrat do sitega nasmučala: proge so prazne, ledeni umetni sneg ob odjugi popusti, zaradi malega števila smučarjev se proge ne uničijo. Roko dam v ogenj, da danes pri zgornji postaji kabinke ni pihal premočan veter, ampak je bila ustavitev posledica premajhnega števila smučarjev, torej ekonomska odločitev. Ja potem pa naj na spletno stran ne napišejo da obratujejo, ampak 'dobrodošli, pridite pod Peco in upajte, da se vas bo zbralo vsaj 30 (ali 50? ali 100?), da se nam bo splačalo zagnat žičnico' . Predvsem jim zamerim, da

- so na spletni strani ob pol enajstih zavajali s podatki o obratovanju
- so me nategovali z nekim kao premočnim vetrom, v resnici pa so prenehali obratovati iz ekonomskih razlogov

Mimogrede, če pogledate Webcam od danes in si zavrtite 'Zeitraffer', se lepo vidi, da je kabinka npr. ob 10:50 in ob 11:30 obratovala brez težav.

@doppelmayr: Peca premore tako preko palca 10 Arecotov, tri ali štiri starejše lenkote, Turbo Crystala ki ga vidiš na moji fotki od 23. 12. in dve žirafi, ki sta se pred prazniki tako 'izkazali' pri zasneževanju zgornje ceste . Tukaj en brezposeln Areco danes na progi v dolino (kot rečeno, nekatera mesta morda izgledajo malce neugledno, ampak to so le grudice zemlje - tu bi brez pomislekov smučal tudi s ta boljšimi smučkami):

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
carpio
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 8:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 17:27
Kraj: Koroška

Prav ti je, zakaj pa nisi odšel na Koralpe !!
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48

grem zdej gor,na kameri zgleda super :D

http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY

2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec
Nazaj na vrh
borgul
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 11:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 16:27

Miki, meni je Peca tik pred nosom in imam tudi sam Koroško karto že pet let in sem v teh petih letih na Peci smučal le 1X in nikoli več. Vedno je kamenje, slabe proge.....
Sezona 08/09: 40
Sezona 09/10: 11
Sezona 10/11: 15
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 1:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prišel trenutno iz pece :) super,brez vetra,sonček :D
ponekod luknje,če ne pa super :)

http://shrani.si/f/3t/eV/4Y8vTdpN/pic00001.jpg

http://shrani.si/f/20/Ex/5aqHnBX/pic00002.jpg

http://shrani.si/f/Q/BY/2Bfxn8pi/pic00003.jpg

http://shrani.si/f/1B/AP/2mJZvRIS/pic00004.jpg

http://shrani.si/f/10/YY/13f94lCi/pic00005.jpg

http://shrani.si/f/1C/9N/1yMvi0xB/pic00006.jpg

http://shrani.si/f/26/TD/4QqhrL0I/pic00007.jpg

Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 2:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

@palček;

Je kaj novega zapadlo?
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 2:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

je zapadlo samo ni kaj veliko...kamenja pa nič :)v dolino čisto malo

Nazaj na vrh
giztok
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2008 2:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 20:24

Na peci je full odvisno kateri dan greš, kakšno bo stanje na progi... Če imaš srečo in so prejšni dan zgladili vse proge, ti bo super, če pa niso (opažam da včasih po par dni ne teptajo oz gladijo) pa je lahko zelo . Jaz sem do sedaj 3x imel full slabe razmere, lani 2x, ko je ponoči padel sneg in niso poteptali in je bilo muka za vozit in ko niso zgladili najmanj nekaj dni in je bilo razrito. Pa letos prejšno soboto. Drugače pa sem imel srečo. V dolino pa sedaj več ne grem... Bom pa letos sigurno smučal še najmanj 10x na Peci.
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 1:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

carpio je napisal/a:
Prav ti je, zakaj pa nisi odšel na Koralpe !!

Tudi na Koralpah so nam že prodajali (in prodali) takšne štose z vetrom?medtem, ko pri veliko bolj ostrih pogojih (npr. ko piha gor po pobočju, tako da še s smukom naravnost komaj dol lezeš ), npr. na Krvavcu 6seda ali pa na Klippitzu sedežnici, obratujeta povsem normalno. Ja, ko pogledaš na netu vse o.k. zgoraj pa: ?Ausser betrieb??. No, vsaj ceno karte priredijo, recimo, temu ustrezno. Gre pa res, kot je že napisal Miki, tudi pri njih za čisto ekonomsko odločitev. Jebivetri !

p.s. le toliko - skromen prispevek moje jeze, da ne zaidem preveč v off topic?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Naslednja Stran 5 od 41

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net