|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
lenko |
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3281
|
no potem pa ti priporočam da greš jutri na areh če ti ni na tej strani dovolj ugodno za smučat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
sploh se ne gre za ugodje,temveč zato kaka je bila danes proga,seveda sem pričakoval to,saj je bilo 3c če se ne motim.proga je popustila,v pičli 1 uri,potem pa je šlo samo na slabše...
saj miki al pa gdo drugi ni bil gori???
da bi povedal,kako je bilo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Jaz sem bil danes na pohorju.Gregorinko ma prav južen sneg je bil tudi na arehu ko pa je že prej omenil je bil habakuk katastorfa vse je rjavo če se bo tako nadaljevalo ne vem kaj bo upam da bo ta odjuga hitro minila sicer pa sem na ruški vprašal žičkota ko daja sidra pod rit je rekel da je danes postalo takšno od juga aja pa še to ko sem se s smučarskim avtobusom peljal na areh je deževalo prav tako je pri hotelu areh rahlo rosilo  _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Jan 05, 2008 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Ni deževalo le sneg se je iz dreves topil in je zgledalo kod da je dezevalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Zadnje dni nič nisem bil na Pohorju, si pa vseeno dovolim udeležiti v tej diskusiji: ob včerajšnjem pogledu na Webcam s Habakuka sem bil zgrožen ! Po treh tednih mraza pol dneva odjuge, pa je že marsikje rjavo? Sorry, s tem so pohorski topničarji spet enkrat dokazali svojo popolno nesposobnost! Glede na to kako dolgo je tokrat držal mraz (tako na grobo od 15. decembra do 5. januarja, z nekaj krajšimi prekinitvami) in koliko je na Pohorju topov (hvalijo se s 70, kakih 60 sem jih tudi že sam naštel) bi morale biti zaloge umetnega snega tako obilne da bi brez težav zdržale vsaj teden dni odjuge . Ne pa da po prvem dnevu odjuge na Habakuku zgleda tako:
In na Cojzarici tako (gl. desno progo):
Mimogrede, tista proga levo od vlečnice Habakuk (1. slika) je neka fiksna ideja Pohorcev, vsako leto jo malo zasnežujejo in teptajo, pa nikoli toliko da bi bila zares prevozna. Naj se odločijo: ali jo bodo urejali kot se spodobi, da bo torej prevozna brez kamenja in kopnin, ali pa naj je sploh ne zasnežujejo in dragoceni umetni sneg raje uporabijo za ostale proge. Glede na to da sta po novem na Habakuku itak na razpolago dve zasneženi progi, tista klasična mimo Luke in nova pod sedežnico ter nato levo proti Habakuku, sem osebno mnenja da tretje zasnežene proge na Habkuku niti ne potrebujemo nujno, sploh dokler primanjkuje topov in vode. Prav gotovo pa nihče ne potrebuje na pol zasnežene proge .
Pa še nekaj: omenjena proga krepko visi proti vlečnici (če smučaš, to pomeni v levo, na sliki seveda v desno). Če se lotiš zasneževanja proge s prečnim nagibom, je treba topove nujno postaviti na zgornji rob, torej v konkretnem primeru ob rob gozda, ne ob vlečnico. Kako se to počne, naj si ogledajo npr. na Osojščici. Sneg ima namreč tendenco, da se s smučanjem in teptanjem premika navzdol. Ampak ne, vrli Pohorci vedno postavijo topove tik ob vlečnici, zasnežijo tisto polovico - ali raje tretjino - proge ki je bližje vlečnici, potem pa se razni frajerji ki jim ni mar smuči in bordov (po možnosti z izposojeno opremo) vozijo po slabo zasneženi polovici, tam izkopljejo kamne in grude zemlje, ki se potem kotalijo tudi po tistem delu, ki je sicer zadovoljivo zasnežen.
Sicer pa: Miki, nehaj se sekirat. Isto opažam že nekaj let in prav nič se ne spremeni na bolje. Zgleda da so Pohorci dosegli svoj nivo (ne)sposobnosti in da ni pričakovati nobenega napredka, vsaj dokler bodo s smučišči upravljali isti ljudje kot do sedaj . Glavno da vse sile usmerijo v sveto Lisico, da jih bodo znova po vseh medijih kovali v oblake kako delajo čudeže 'sredi vinogradov', da bodo Rataj, Jesenšek, Rečnik & co. imeli spet kako barvno fotko v Večeru, pa bo. Koga pa zanima da je na Habakuku, Videcu, Partizanki blato, da Bolfenka sploh še niso niti poskusili zasneževati, samo da je Stadion lepo bel . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bordar20 |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 10:39 Prispevkov: 13
|
ali se ti mogoče spoznaš na zasneževanje? če se, jim lahko greš pomagati, mogoče se boš naučil, v kakšnih temperaturah se dela sneg  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Feb 2005 20:51 Prispevkov: 80 Kraj: KK
|
Bravo Miki ! Vsa čast za te besede. Ni kaj dodati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
@bordar20: Najprej se nauči pisat! Drugič:ZELO SI PRIJAZEN
P.S. No ker si tako pameten razloži nam kaj je to vlažna temperatura in ali se sneg lahko dela pri temperaturah nad lediščem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bordar20 |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 10:39 Prispevkov: 13
|
če ti ne znaš pravilno prebrati, še ne pomeni, da ni pravilno napisano, ali pač ne poznaš narečja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Citiram: | Zadnje dni nič nisem bil na Pohorju, si pa vseeno dovolim udeležiti v tej diskusiji: ob včerajšnjem pogledu na Webcam s Habakuka sem bil zgrožen ! Po treh tednih mraza pol dneva odjuge, pa je že marsikje rjavo? Sorry, s tem so pohorski topničarji spet enkrat dokazali svojo popolno nesposobnost! Glede na to kako dolgo je tokrat držal mraz (tako na grobo od 15. decembra do 5. januarja, z nekaj krajšimi prekinitvami) in koliko je na Pohorju topov (hvalijo se s 70, kakih 60 sem jih tudi že sam naštel) bi morale biti zaloge umetnega snega tako obilne da bi brez težav zdržale vsaj teden dni odjuge |
ja miki,včeraj sem bil gor,habakuk je katastrofa,držal je samo 1 uro zjutraj!!!da potlej ob 4 uri,ko sem se zadnjič,peljal dol sploh ne govorimo!!!
miki za topove imaš prav,da jih je ogromno,vendar se bojim,da vode NI,saj ko sem se peljal z poštelo,sem gledal žalostno v bazen,pri spodnji postaji poštele,zgledalo je slabo...vode skoraj nič.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Se popolnoma strinjam z mikijem, tudi mene je pogled na webcam šokiral (rjavo). Glede one proge levo od Habakuka (gledano navzgor, proga 5b torej) bi dodal edino, da sem predlani dobil občutek, da hočejo ljudi, ki pridejo s Poštele, usmeriti na to progo, da ne bi vozili preko trase vlečnice Habakuk. Spomnim se namreč, da je bila tam večkrat ograja, da nisi mogel direktno preko, lahko si šel edino v breg in bolj zgoraj okoli. Verjetno jo zato tudi zasnežujejo, kar pa se mi zdi precej neumno, vsaj dokler ni na "glavni" progi dovolj snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Spet jamrate?? a storili pa nebi nič??? Kaj če bi bila vaša babica hudo bolana a bi samo jamrali in pomagali nič?? vi sploh veste koliko truda potrebuje vse skupaj?Pa vi veste da ne blestimo kot nekakšen bogat narod?? vi veste koliko stane ena noč zansneževanja?? vi vesta kako prazna so jezera?? vi veste kaj so to izgube?? vi veste kako sploh topovi delujejo in da ne moreš v enem dnevu vsega nared nekaj malo raztišat po progi da je za silo smučat kar sem prepričan da noben s tega foruma ni zmožen... razen izjem ki deljo na smučišči oz ki so delali in ki še bodo...
vi veste koliko stane vsa oprema??? pa veste da so dobički na zimo približno +0????
No???
Če ne nehajte jamrat!!!In če vam na teh nizkoležečih progah kjer se hitro stopi sneg in smo dobesedno odprti toplemu vremenu...Vsaka čast da naredijo toliko snega!! rajši si poglejte kakšen krvavec ki ima kakšnih 10 km prog ki jih zasnežujejo in pogljejte pohorje ki ima 50km zasneženih prog in so proge v boljšem stanju kot na krvavcu...
Če še vas kaj moti mi le napišite!! preveč ste razvajeni z avstrijo...Če ti ni kaj všeč ne rabiš smučat tukaj... ratrakisti, žičničarji in še zanseževalci si vsi prislužijo eno veliko pohvalo da je sploh kaj odprto.. če je ena proga na debelo zansežena jamrate zakaj ni več zasneženo.. če pa je večina prog zanseženih z 30 cm snega in jamrate zato da je vse rjavo...
miki ti bi kar postavo vseh 80 topov jih vklopil šal domov in prišel nazaj nasljednji teden???? ni to kr tak!! prosi nekoga naj ti bolj podrobno razkaže pohorje...
Zakaj so zaprli vse proge na bolfenku... zakaj niso zasneževali če pa imajo tako dosti topov in zelo sodoben sistem??? zakaj pa se vi ne greste smučat in pogledat kako vse deluje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
bordar20 je napisal/a: | ali se ti mogoče spoznaš na zasneževanje? če se, jim lahko greš pomagati, mogoče se boš naučil, v kakšnih temperaturah se dela sneg  |
Daj ne seri, če je pa vse skupaj res...In na Cojzerici je še dosti slabše kot na sliki...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
to,kaj se vidi na webcamih,je še odlična slika...da o tistem kar se vidi v živo,sploh ne govorimo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
lenko je napisal/a: | Spet jamrate?? a storili pa nebi nič??? Kaj če bi bila vaša babica hudo bolana a bi samo jamrali in pomagali nič?? vi sploh veste koliko truda potrebuje vse skupaj?Pa vi veste da ne blestimo kot nekakšen bogat narod?? vi veste koliko stane ena noč zansneževanja?? vi vesta kako prazna so jezera?? vi veste kaj so to izgube?? vi veste kako sploh topovi delujejo in da ne moreš v enem dnevu vsega nared nekaj malo raztišat po progi da je za silo smučat kar sem prepričan da noben s tega foruma ni zmožen... razen izjem ki deljo na smučišči oz ki so delali in ki še bodo...
vi veste koliko stane vsa oprema??? pa veste da so dobički na zimo približno +0????
No???
Če ne nehajte jamrat!!!In če vam na teh nizkoležečih progah kjer se hitro stopi sneg in smo dobesedno odprti toplemu vremenu...Vsaka čast da naredijo toliko snega!! rajši si poglejte kakšen krvavec ki ima kakšnih 10 km prog ki jih zasnežujejo in pogljejte pohorje ki ima 50km zasneženih prog in so proge v boljšem stanju kot na krvavcu...
Če še vas kaj moti mi le napišite!! preveč ste razvajeni z avstrijo...Če ti ni kaj všeč ne rabiš smučat tukaj... ratrakisti, žičničarji in še zanseževalci si vsi prislužijo eno veliko pohvalo da je sploh kaj odprto.. če je ena proga na debelo zansežena jamrate zakaj ni več zasneženo.. če pa je večina prog zanseženih z 30 cm snega in jamrate zato da je vse rjavo...
miki ti bi kar postavo vseh 80 topov jih vklopil šal domov in prišel nazaj nasljednji teden???? ni to kr tak!! prosi nekoga naj ti bolj podrobno razkaže pohorje...
Zakaj so zaprli vse proge na bolfenku... zakaj niso zasneževali če pa imajo tako dosti topov in zelo sodoben sistem??? zakaj pa se vi ne greste smučat in pogledat kako vse deluje? |
Za ceno 26 eurov na dan lahko upravičeno pričajkujem solidno urjene proge...Če mi tega ne morejo zagotoviti, naj ustrezno znižajo ceno ali pa grejo v tujino gledat kako se zadevam streže. Napake se ponavljajo iz leta v leto in to na istih kritičnih mestih.........In je panika teden dni pred lisico......Vsakoletni standard... Kaj, a sedaj bi pa še sneg morali iti delat, da bi pomagali?? Daj bodi resen.....Pa domov si jih nesi vse skupaj.......z vsemi topi vred....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|