|
Moelltal 07/08 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
FAAC |
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 23:21 Prispevkov: 128 Kraj: Ljubljana
|
En del je problematičen, ker je ozek, sicer je tudi strmo a ni panike. (za ta usekane) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan |
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44 Prispevkov: 187 Kraj: Ljubljana
|
FAAC: Mariborcan je imel bolj v mislih stevilke koliksen je naklon 20-30-40 stopinj, da ve po kakem je ze smucal.
Mariborcan: Lepa reportaza in meni se zdi kar precej snega. _________________ Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Jan je napisal/a: | FAAC: Mariborcan je imel bolj v mislih stevilke koliksen je naklon 20-30-40 stopinj, da ve po kakem je ze smucal.
Mariborcan: Lepa reportaza in meni se zdi kar precej snega. |
Ja, tako kot pravi Jan, cifra me pač zanima. Ker včasih kje berem, ko se kaki folk meni, kje so smučali (bolj kako turno/alpinistično smučanje, kake grape in podobno) in se pač naklon omenja kot neki taki bolj važen podatek. Samo jaz se s takim skijanjem zaenkrat ne ukvarjam, tak da si ob neki podani cifri bolj težko kaj predstavljam, zato bi me pač zanimalo za neko pobočje, kjer sem že smučal, da bi imel neko primerjavo. Samo se mi je pač logično zdelo, da za kaj bolj strmega vprašam, če bi vprašal tu za Habakuk al pa Sleme na Pohorju, za one bolj strme stvari spet ne bi mel neke primerjave.
Glede snega pa je tak, da bi po teh slikah tudi jaz mislo, da ga je več, ampak ga zelo dosti ni. Sej na enih slikah se lepo vidi, da je ponekod čez skale samo malo pobeljeno. Pa pač tud taki teren je, da mora bit za offpiste malo več snega, kot pa če bi bla recimo travnata podlaga. Sicer pa je za računat, da bo v prihodnjih dnevih tam kar snežilo, tako da se bodo razmere itak bistveno spremenile  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mary |
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 13:06 Prispevkov: 14 Kraj: Kranjska Gora
|
hej!
mene pa zanima, če je bil kdo nedolgo nazaj na melltalu?
mi gremo jutri...
kašne so kej proge? so vse odprte? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16 Prispevkov: 43 Kraj: Zbilje
|
Mary, napiši kaj kako je bilo na Moltalu v Soboto. A je dober sneg brez ledenih plošč. Kaj pa gužva??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 |
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
na meltalu je blo u sboto super lahko bi reku fantastčno vreme da dol padš! snega dost gužva se pa porazgubi. pom oje gremo drug tedn spet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Jaz nameravam gor v sredo. Avstrijci nimajo več praznika, verjamem da ne bo gužve, vreme je pa tud lepo napovedano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mary |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 13:06 Prispevkov: 14 Kraj: Kranjska Gora
|
v soboto smo bli gor an gorenc2
vreme super, smuka odlična, gužve niti ni blo,proge niso ble ledene,... uglavnm še bomo šli  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Realiziral sem obisk smučišča včeraj. Bilo je peklensko mrzlo (okrog -20 na vrhu) vendar zaradi lepega vremena in svežega snega fantastično. Večino časa sem fural po offpiste in sicer po desni strani šestsede (gledano od zgoraj dol) in potem v dolino do dvosede in tako kar nekakjkrat. Še vedno se je našlo nekaj nepredelanega snega in užitek je bil res popln (če odštejem mraz). Ali ste tudi drugi opazli, da so načrti prog in kategorizacija le teh, ki jo ponujajo na prospektih precej skregani z realnostjo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
joc je napisal/a: | Ali ste tudi drugi opazli, da so načrti prog in kategorizacija le teh, ki jo ponujajo na prospektih precej skregani z realnostjo? | Ja, saj se je tudi tu na forumu že kar nekaj pisalo o tem. Je res malo smešno, še posebej, da imaš kr skoraj vzporedno vse od modre do črne proge. Res je to nepošteno zavajanje in smučišče ni posebej veliko, karta je pa kar draga, ampak meni vseeno ni tako slabo, če še kako offpiste varianto greš, imaš za en dan kr dovolj terena in jaz sem se tudi kar nasmučal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3670 Kraj: Maribor
|
Po sicer solidni, ampak vseeno zelo spomladansko - južni smuki v soboto na Pohorju, sva v nedeljo želela preizkusiti drugačno, bolj zimsko smuko. Pri napovedanih +20 je Moelltal edino smučišče na Koroškem, ki je obetalo približno zimske razmere.
Za začetek: nisva bila razočarana! Na 'ledeniških' progah so razmere bile povsem zimske, podlaga trda, a ne ledena, na vrhu pa malo suhega snega, da se je lepo kadilo izpod smučk . Proti spodnji postaji kabinke se je po pričakovanjih južilo, a niti tam ni bilo pretirano gnilo. Gneča: no ja, na vlakec smo res čakali 15 minut, zgoraj pa redkokdaj več kot 2 - 3 minute, razen na tisti gnili dvosedežnici Kluehspiess (ki ima, mimogrede, tudi pokvarjen vstopni trak), kjer smo stali do 5 minut. Na štirisedežnici pa vrste sploh ni bilo.
Proti moji navadi sem si privoščil nekaj izletov izven urejene proge, sneg je za take namene bil perfekten - spodaj trd, na vrhu nekaj cm ojužen. Skoraj kot na urejeni progi, nobenih grbin, nobenega nebodigatreba celca do riti . Dopoldne je bila čudovita varianta 'med skalami' pod kabinko do spodnje postaje, popoldne pa tista desno od šestsedežnice (gledano navzdol) na dvosedežnico Kluehspiess.
Zanimivost: za razliko od jesenske sezone, ko je smučišče trdno v slovenskih rokah, bi tokrat rojake lahko preštel na prste. Pač pa malo morje Čehov ... kot pred leti v kakšnem kampu na hrvaški obali .
Ob zgornji progi stoji kar 24 topov (!), v nedeljo so pri temperaturah nad 0 stopinj sicer mirovali, sicer pa ob primernih temperaturah pridno 'streljajo':
Na šestsedežnici nikoli ni bilo treba čakati več kot 2 ali 3 minute:
Dopoldan sva malo zavila na štirisedežnico:
Toliko o čakalni vrsti. Tudi na tej sedežnici ne deluje vstopni trak:
Proga št. 12:
Ponovno proga 12, v ozadju kabinka in proga 'v dolino':
Dve fotki z variante desno od šestsedežnice:
Pogled na Salzburško v Sportgastein:
Predzadnji, ledeniški steder dvosedežnice, obdan z orjaškim kupom snega:
Pa še ena za konec:
Božanski dan, kljub dolgi vožnji iz MB in nazaj nama ni niti malo žal. Če se bo 'zima' nadaljevala tako kot te dni, bova v kratkem še kaj obiskala Moelltal . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Zelo luštne slikice po dolgem času z Moelltala, pri teh temperaturah kar dobra ideja, za premislit. Čeprav sem se že malo naveličal Moelltala, mislim da sem bil že kakih 20X, v zadnjih 6 letih. Imam podobno izkušnjo iz lanskega leta kot Miki, ugodne snežne razmere, nobene gneče in malo naših smučarjev. Jaz sem celo prespal 2X v zgornjem hotelu na 2800m. Ne priporočam občutljivim, namreč mene skozi bolela glava, ponoči se ne spočiješ, je pa v redu ker se izogneš vlakcu in si na smuki že ob 8:30 . V glavnem ni to za mene, ne bom več spal gori.
Upam, da bodo za sezono 2008/2009 res postavili 8-sedežnico na Alteck, da se smučišče vsaj malo razširi. Sem pa lansko sezono govoril z receptorjem v hotelu, ki mi je razlagal načrte na Moelltalu. Poleg 8-sedežnice je omenil še gradnjo podobnega vlakca kot je ta iz doline, za povezavo s SportGasteinom. 'Denar ni problem, samo zeleni' je izjavil ves ponosen, ko je govoril o ogoromnem številu smučarjev vsako leto pri njih. Denar jim kar leti v roke hehe..
Miki, boš moral kar pohitet, če bo tako vreme. Naši smučarji in ostali Slovani na koncu vsake sezone spet zasedejo smučišče, isto kot na začetku v Oktobru,Novembru  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3670 Kraj: Maribor
|
Isti pomislek sem imel tudi sam, namreč: pa saj se na Moelltalu dovolj smučamo oktobra, novembra, aprila in maja, mi je res treba zdaj, sredi sezone, ko je na razpolago toliko drugih smučišč, riniti ravno na ledenik? No, v normalni zimi zagotovo ne bi, ampak te temperature niti slučajno niso normalne .
Pod črto torej lahko zaključim: perfektna smuka, splača se enkrat spoznati Moelltal sredi zime, ni pa bojazni da bi mi to prešlo v navado, drugače se bom tega sicer lepega, a (pre)malega smučišča še prej naveličal.
Glede sedežnice na Alteck vsako leto otožno gledam na tista pobočja in si poskušam predstavljati, koliko prog bi se tam dalo zgraditi ... dve ali tri se ponujajo kar same, brez pretirane uporabe dinamita ali buldožerjev. Kdaj pa bodo dejansko gradili, je še v oblakih. Osebno mislim, da bodo ob tej gradnji morali razmisliti tudi o zamenjavi dvosedežnice Kluehspiess, ta je že zdaj na robu zmogljivosti, če pa bo morala 'požreti' še vse smučarje ki se bodo vračali z osemsedežnice, bo gneča nepredstavljiva ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Tudi meni se zdijo nekatere žičnice na molltalu nesrečno postavljene.
Za koga boga so šli postavit tisto 4-sedo dol pri vlakcu???? ker tam še nisem naletel da bi se jih po progi in sedežnici peljalo več kot 3. Sicer bo pa moral Molltal v bližnji prihodnosti menjati tudi kabinko.
Glede dvosede Kluhspies pa , kdo je lahko bil tako neumen in šel tam dol postavit dvosed?? tam bi morala zdaj stati najmanj odklopna 4seda, ki bi jo pa molltal "kamot" postavu, ker tako kot je napisal age pri takem obisku celo jesen pa do pol maja denar res nebi smel biti problem.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
Tista štiriseda pomoje pride v poštev v takšnih dneh kot je bila sobota ko je bil ves zgornji del zaprt , sem pa slišal da nameravajo postavlat novo sedežnico letos, nevem pa kje se bom še pozanimal. U nedelo bomo pa spet poskusl srečo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|