Avtor |
Sporočilo
|
karver |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01 Prispevkov: 67 Kraj: Slovenj gradec
|
nikolaj je napisal/a: | Včeraj sem bil tam. Se je splačalo narediti 114 km v eno stran :-)
Proga je super, pa tudi sneg oz urejenost proge je bila najboljša, kar sem v tej sezoni smučal (pohorje, rogla).
Res da je bilo zgoraj zunaj nekaj kamenja, samo se je dalo najti kakšen obvoz, pa za stare smučke se ne sekiram kaj preveč.
Moram pa pohvaliti možnosti različnih kart, lahko prideš kadarkoli in si kupiš karto za to, kolikor bi rad smučal. Tukaj se mi zdi so edini od slovenskih smučišč, ki so podobni tujim smučiščem. Pohvalni so tudi družinski popusti. |
Res sem bil optimist. samo , da tako lepo urejujejo in so poštimali smučišče pa res nisem upal misliti. res so pravi mojstri in resnično spominjajo na tuja smučišča. Peca se lahko skrije, kako imajo vse popeglani, samo, da bi jim narava dala zgoraj nakaj cm snega pa bo res super.
Tudi gostinsko ponudbo imaj dobro, vsa pohvala tudi gostncem, tako se streže. Le vstrajat morate pa bodo ljudje le spoznali vaša prizadevanja.
Hvala vsem , ki so pripomogli, da je spet oživilo to fantastično smučišče.
In srečno Novo leto vsem.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 20:52 Prispevkov: 60
|
super je blo-zgornji del kritičen sam se je dalo če si šou čist po levi strani gledano navzdol....ni na easy proga, ni prekratka,predolga,super,sam zasnuežujte zgoraj pa porihtajte pa si lahk obetate zelo velik zaslužek(do zdej ste baje precej kart prodali?) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
Tudi jaz sem prvi dan novega leta preživel na Ivarčkem, kaj naj rečem, same pohvale, tako kot so že moji predhodniki napisali, proge so super urihtane, sedežnica je tud the best, pa fajn je, ko so na stebrih zvočniki , drgač jim pa sam na vrh mal frišnega fali  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
sam nekaj me zanima...
zdj je zgoraj -5,2°C. A še ni dost mrzlo da bi pržgal tope? mislim,sj lahk lavfajo,...so žirafe včeri tudi zjutraj ko smo se že smučali.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30 Prispevkov: 68 Kraj: Kotlje
|
nobody je napisal/a: | sam nekaj me zanima...
zdj je zgoraj -5,2°C. A še ni dost mrzlo da bi pržgal tope? mislim,sj lahk lavfajo,...so žirafe včeri tudi zjutraj ko smo se že smučali.... |
Kje bojo pa vodo dobli? Že zdaj ko so znižali gladino ivarčkega za dober meter so pobili verjetno kr neki žab, ki so prizimovale v tistem meterskem pasu. Po moje so že zdaj malo čez tisti limit, koliko vode so lahk ven prečrpali, glede na to da ima ivarčko zelo švoh naravni pritok vode, sploh pozimi. Ko bo zgornja akomulacija zgrajena in bo polna vode, potem pa bodo verjetno imeli dovolj vode za solidno zasneževanje.
Sprijaznit se bo treba, da če nebo naravnega snega nič bo pač stanje takšno kot je ali pa še malo slabše. Sicer pa napovedujejo padavine zej čez par dni. Bodimo veseli da lahk sploh smučamo letos.
LP _________________ Kabl na kabl....pol pa kurčlus :> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StaleY |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 18:08 Prispevkov: 76 Kraj: Ravne
|
Pravzaprav žabe in nasploh vse živali prezimujejo pri dnu jezer, kjer je voda najtoplejša (4°C - pri tej temperaturi je voda najgostejša-anomalija vode), čeprav je pa res, da si najbrž ne morejo več privoščit tolikšnega izčrpavanja, saj naj bi načeloma uporabljali le "uberlauf"... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andro_ |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39 Prispevkov: 537
|
StaleY je napisal/a: | Pravzaprav žabe in nasploh vse živali prezimujejo pri dnu jezer, kjer je voda najtoplejša (4°C - pri tej temperaturi je voda najgostejša-anomalija vode), čeprav je pa res, da si najbrž ne morejo več privoščit tolikšnega izčrpavanja, saj naj bi načeloma uporabljali le "uberlauf"... |
a se ne pojavlja anomalija pri ekstremnih globinah, kot so oceani ??  _________________ Sezona 2016/17
Serre Chevalier 6x
Cerkno 2x
Stari vrh 1x
Rudno 1x
Bad Kleinkirchheim1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
StaleY je napisal/a: | Pravzaprav žabe in nasploh vse živali prezimujejo pri dnu jezer, kjer je voda najtoplejša (4°C - pri tej temperaturi je voda najgostejša-anomalija vode), čeprav je pa res, da si najbrž ne morejo več privoščit tolikšnega izčrpavanja, saj naj bi načeloma uporabljali le "uberlauf"... |
načeloma ja...sam "uberlauf" jim je pomagal na začetku,pol pa ne več..no ja....zdj bo zgleda zgoraj stisnu mraz, lol..kaka ironija...upajmo da bo naravnega zapadlo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gunter |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 17:32 Prispevkov: 100
|
UUF!! pravkar sem prišel z nočne! ZAKON!
Proga je z vsakim ratrakiranje boljša. Še boljša kot včeraj in neprimerljiva s prvim dnem, z izjemo prvih 100m, ki pa so v vsej prfektnosti proge res slaba reklama in prej ko slej bodo morali nekaj ukreniti.
Večerna smuka je brez vsake gužve in jo toplo priporočam.
Dve uri na polno... narediš "moštno" pavzo pri Ošvenu ...pa še dobra urca smučanja in to je to... skratka ZAKON!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 16:45 Prispevkov: 17 Kraj: Ravne
|
Tudi jaz sem bil zgoraj...
CARJI! Res, nimam kaj za pripomnit (no, razen smučk, ki so po dveh tednih spet za servis, samo sem jih "uničeval" že v gozdu ob Poseki, tako da...)
Glede kamenja: sem govoril z g. Kotnikom, pa je rekel, da v bistvu kamenja po progi v dolino ni, le zgoraj pri izstopu iz sedežnice ga je nekaj; večji problem so snežne grude, ki jih velikokdo zamenja za kamenje, nastale pa so zaradi pomanjkanja naravnega snega, tako da sedaj upajo na snežne padavine ob koncu tedna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 12:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
Bi se nas tiste, ki nimamo priložnosti iti tja kdo usmilil in POKAZAL KAKE SLIKE?
ste kruti k nas tko matrate! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gunter |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Roky je napisal/a: | večji problem so snežne grude, ki jih velikokdo zamenja za kamenje, nastale pa so zaradi pomanjkanja naravnega snega, tako da sedaj upajo na snežne padavine ob koncu tedna. |
????
No ja ...za enkrat še že ločim snežno grudo od kamenja...za vse ki ne veste, kamen je tista temna stvar na snegu, ki ti naredi ris v smučko ali ti odtrga robnik...
Roky pa brez zamere, kamenje je treba zasnežit, grude pa sfrezat z ratrakom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gunter |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Roky je napisal/a: | večji problem so snežne grude, ki jih velikokdo zamenja za kamenje, nastale pa so zaradi pomanjkanja naravnega snega. |
Roky a je ta izjava na tvojem "zelniku" zrastla, al je res Kotnik takšno "cvetko" spustil?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 1:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
pomoje taprvo...
ne mi govorit da ni kamenja pa da so bolj ko ne grude kr se dobri vidi kje so grude kje je pa kamen damn....prosimo boga za pol metra naravnega pa je....poleti pa nej prmaknejo riti,dajo delavcem plače,da nardijo zgornjo akumolacijo.....prodaja kar je sicr solidna za po toliko letih,ampak bi bila veliko veliko večja če zgoraj nebi bilo kritično,tk pa marsikdo reče da se ne splača kr je zgoraj kriza,tega je pa škoda,kr je proga naprej dol svetovna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
salvador |
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 2:42 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 3:18 Prispevkov: 12
|
No tudi jst sem šel včeraj na nočno malo preverit kako so porihtali progo
z eno besedo je super z veliko pomankljivostjo,z vsako vožnjo je v zgornjem delu bilo vse več kamenja(tudi pri sestopu iz sedežnice-tu bi ta,ki je na zgornji postaji lahko vrgel kako lopato snega tam okol ne pa da skoz igrce igra na računalniku in po netu srfa ),tako da tu se bodo morali še potruditi,sicer si bodo naredili veliko slabe reklame.Drugače pa kot sem dejal je res super in vsaka čast vsem,ki so se trudili okoli tega smučišča. _________________ "Ni pomembno , da se mi danes nič ne da, važno je, da se mi nič ne vzame!!!!!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|