Avtor |
Sporočilo
|
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
MORIS je napisal/a: | Zjutraj je bilo v Doliču, to je cca. 12 km iz velenja pa ena dva kilometra pred Mislinijo, -15 stopinj. V SG pa včeraj -13. |
ja vlke razlike so zadnje dni, v Velenju je cele dneve nizka oblačnost v Slovenj Gradcu npr. je pa cel dan sončno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Kakšno je stanje v KG? Ali se zasnežujejo ostale proge, ki niso odprte? Kdaj naj bi bile odprte?
Ali letos z Vitrancem 2 ne bo nič? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
whistler |
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 10:09 Prispevkov: 612
|
tim je napisal/a: | Ali letos z Vitrancem 2 ne bo nič? |
Je že bilo kar je bilo.
Poleti je obratoval.
Sicer pa upam, da bo kmalu kaj življenja na njem. Letos je bil Kekec, mogoče drugo leto? _________________ Forum namenjen izključno žičnicam: www.zicnice.mojforum.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Sre Dec 26, 2007 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
Slike in poročilo od včeraj (25. dec). Zelo sodildna smuka v KrG, nad pričakovanji, vse pohvale žičničarjem. Le vreme niso zrihtali, ostalo pa OK. Slaba je bila predvsem vidljivost. Kar je odprtih prog so vse v dobrem stanju, mogoče sem ter tja kakšne grude snega, vendar zelo malo in nemoteče. Proga ob sedežnici Vitranc je narejena bolj na ozko, pa zato brez kamenjev, ki jih ni sem srečal praktično nikjer. Odprta je tudi povezava iz sedežnice Podkoren proti KrG - BREZ KAMENČKA na progi! Prav tako me je presenetila tudi odprta proga pod sedežnico na Poligonu (mogoče se najde kakšna rjava lisa) ni pa še v celi širini. Poligon sam pa brez pripomb. Samo še malo sončka se je manjkalo
Včeraj so zasneževali predvsem Brsnino (mislim da 5 topov) in pa Kekec, topove so popoldan še prižigali. Je kar lep pogled na dve novi napravi in na vse topništvo. Pogled pri resnem mrazu mora biti kar lep. Edino kar me je zmotilo je žirafa pod Dolenčevim Rutom, direktni pod sedežnico, nič nimam proti prižganim topovom na progah, samo tukaj pa včasih človek dobil lep piš vode... ampak smo preživeli
Kar se novosti tiče - vlečnica stoji, sidra so nameščena, sedeže sestavljajo, tako da bo najbrž kmalu nared. Še par mrzlih noči... Upam, da ne bodo imeli kakšnih večjih težav. Videti je nakaj novih topov (T60) tudi na stebrih (Kekec, Poligon nad prelomnico, kjer je včasih stal "obnovljeni Sufag" - ta je bil prestavljen na progo po 4sedeo, tisti ki je na fotografiji pa vztraja nižje na obvoznici in kot kaže kar pridno dela), mislim da je nova zaščotna ograja na spodnji obvoznici na Poligonu in pa desni izstop v Podkorenu in levi na Dolenčevem Rutu (s pomočje traku).
Lepša fotoreportaža pa ob kakšnem bolj sončnem dnevu in ne s telefonom.
Še enkrat pa pohvale žičničarjem v KrG
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mary |
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 13:06 Prispevkov: 14 Kraj: Kranjska Gora
|
Vsekakor se v kr.g. trudijo, da bomo lahko čimveč in čim bolj smučal. čakamo, da bodo odprl novo sedežnico kekec...
nočna smuka je tut super...seveda pa ne brez kiksov...dva dni nazaj se je žirafa, ki je delala tik pod sedežnico (dolenčev rut) obrnila in zasnežila kar nekaj smučarjev situacija sploh ni bla tako drastična, kot so nekateri zganjal paniko....
danes spet vabi nočna smuka...komaj čakam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
mary, kaj si že bil letos na nočni v kranjski gori? Če si, kako je bilo? Za Stari vrh se jamra, kakšna gužva je, tako da ne vem al bi raje zviznu v KG! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mary |
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 13:06 Prispevkov: 14 Kraj: Kranjska Gora
|
ja sem bla na božič in sploh ni blo take gužve. ni treba čakat v vrsti.
najbol je seveda takoj na začetku, ker je še lepa proga, čez čas rata zgoraj mal preveč leden. drgač je pa men super na nočni. grem spet dons zvečer v kr.g. in bom sporočila
se pa lahko zgodi, da bo zej med prazniki mal več gužve na nočni pa tut tako. če maš rad prazno smučišče, je najbol med tednom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
Danes sem bil v Kranjski Gori. Slik ni, povejo vse web kamere. Proge so bile super zrihtane. Le sem ter tja se je pojavil kak kamenček, ki ga je na progo poslal ratrak. Proga tik pod vrhom štirisedežnice Vitranc, pa je zelo zelo ledena. Kekec še vedno čaka, na montažo sedežev, medtem, ko je Mojca že pripravljena za obratovanje. Progo ob Kekcu so danes urejali (uničevali snežne kupe). Zanima pa me, zakaj ne uredijo proge desno od Dolenčevega ruta, ki je skoraj brez snega. Lahko jo bi zasneževali. Temperature so bile danes primerne) -6,1, kot je izmeril T 60. Drugo vprašanje pa je, zakaj ne uredijo Podkorna 2? Ali ni bilo rečeno, da bodo uredili zasneževanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
Citiram: | Naprave obratujejo od 09:00 do 16:00. Obratujejo: vlečnica ROŽLE, vlečnica MOJCA II, vlečnica PRESEKA, vlečnica VRTEC, štirisedežnica VITRANC I, vlečnica BRSNINA, vlečnica RUTEČ, štirisedežnica PODKOREN. |
Nekaj štrajka...
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 389
|
zdej dela, sam ne lub se mi ukvarjat s fotko. _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2005 19:28 Prispevkov: 195 Kraj: Kranjska Gora
|
Khmmm.....
Manjše težave s centralno procesno enoto. Še dobro, da ima Doppelmayr odlično organizirano servisno službo in super skladišče rezervnih delov.
Štiriseda je pričela z obratovanjem dobro uro kasneje.
lp J. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
Jani je napisal/a: | Khmmm.....
Manjše težave s centralno procesno enoto. Še dobro, da ima Doppelmayr odlično organizirano servisno službo in super skladišče rezervnih delov.
Štiriseda je pričela z obratovanjem dobro uro kasneje.
lp J. |
Kako pa jo ima Leitner?
Sicer pa kakšno je stanje v KG? Koliko snega je pobralo? Boste kaj zasneževali? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Se mi samo zdi, ali je letos v Kranjski precej manj smucarjev? Vedno ko pogledam webcam, ni videti nobenih vrst, sedezi se prazni vozijo gor. Za med tednom se razumem, ampak za vikend bi vseeno pricakoval malo vec ljudi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
Če pa ni snega. Jaz grem raje na Krvavec al pa na Vogel. Se ne mislim smučat po travi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moped |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09 Prispevkov: 57
|
Bil danes v KG. Začel sem takoj zjutraj ob 9 in do 13 smučal samo na FIS-u. Gužve ni bilo nobene, tako da sem se nasmučal kot že dolgo ne pri nas. Proga na FIS-u je v zgornjem delu dobra, se pozna, da je padlo nekaj naravnega snega, spodaj pa je samo umeten, tako da nabrušeni robniki pridejo zelo prav. V glavnem pa je bila ena boljših smučarij pri nas letos. Moram pa povedati, da je bila na kranjskogorski strani ob 13 čista jugovina, kot bi bilo konec marca (+10 stopinj). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|