|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
iggy |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 22:10 Prispevkov: 47
|
Jaz tudi mislim da je pozimi definitivno bolje po Dravski dolini!! Sem dozivel Prometno nesreco .... potem pa je spodaj kar zajebancija...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
zelenec je napisal/a: | Marko katero pot pa sta vozila vidva iz Kromplatza. Po mojih izkušnjah se je vedno veliko bolj izplačala varinta čez Lienz, ki jo priporočem tudi postojnčanu.
Variante čez Padsko nižino so problematične, resda pri Vittoru/Venetu za Porednone manjka le kakih 10 km AC, vendar še vedno dovolj, da zgubiš najmanj pol ure. Nikakor pa ne priporočam varianto na Tolmezzo - samo do Cortine greš čez tri prelaze pa še cesta je zalo ovinkasta. |
Imaš prav. Sorry, zmotil sem se. Ta dobra ura razlike je bila iz Gardene, kjer sem jo jaz mahnil proti Brunicku in potem po tvoji varianti (silian, Lienz...) on pa čez Verono. Kljub temu bi najbrž jaz še enkrat šel po isti poti, saj sem res rabil uro dlje, a porabil najmanj 20 litrov bencina manj. Glavna razlika je bila narejena okoli Bruneca, kjer so zastoji med vikendom stalnica. Torej tudi za postojnčana najbrž velja varianta čez Lienz. Tudi tiste variante čez Vitorio Veneto jaz nikakor ne bi priporočal. Sem se letos vozil tam. Kot praviš tudi ti, avtoceste manjka pri Pordenoneju kakih 15 kilometrov, ampak to izgleda tako, kot da bi se vozil skozi dve Ljubljani. Sama mesta, pa križišča... Potem pa zmanjka avtoceste še pri Bellunu. Letos sicer potem nisem šel proti Cortini, ampak vem, da je tam cesta precej uboga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
denis11 |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:23 Prispevkov: 39
|
hy!
jaz bi vas še prosil za kakšno dodatno informacijo!
letos gremo z družino v Sand in Taufers (piše da 20km oddaljen od Kronplatza) in me zanima, če je že kdo bil tam al pa če je mogoče slišal od koga kako je tam!? tam sta tudi dve smučišči Speikboden in Klausberg in imamo tudi namen kupit karto 5dni Ahrntal + 1 dan Kronplatz!
zanima me tudi, če ima kdo kake izkušnje s snežnimi razmerami v tem območju v času od 23.februara do 1.marca? če veliko sneži al je bolj sončno in če so nujno potrebne verige za avto?
LP,
denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1050
|
denis11 je napisal/a: | hy!
če veliko sneži al je bolj sončno in če so nujno potrebne verige za avto?
|
Verige morajo biti spravljene v avtu in ne v garaži, sploh če gem na kakšno daljšo vožnjo... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Na teh smučiščih sicer nisem bil, jih pa vsaj delno poznam iz razgovorov. Za moje pojme sta obe smučišči zanimivi za enodnevno smuko. Dokaj razgibani, vsako ima tudi vsaj 1 zelo dolgo progo in nekaj možnosti za terensko smučanje. Pa kar nekaj možnosti za sončenje in obsmučarske užitke. Prednost je lahko prav v majhnosti, saj ni tiste industrijske naglice. Jaz bi vseeno kakšen dan več odsmučal na Kronplatzu, saj teh 20 km ni neka huda reč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
denis11 |
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
saj to me glih zanima, če se splača vozit tistih 20km?ker stvar je tak v tem da do sand in taufers imamo 5 km od tam do teh dveh smučišč pa še 4-6km!do kronplatza pa nekje 20km!
v vsakem primeru se moramo vozit, tak da tistih par kilometrov ni problem!
edino kaj je je to, da je na Kronplatzu občutnejše dražja karta 6 dni 194?, Ahrntal pa je 6 dni 157?, če vzamemo 5 dni ahrntal + 1 dan kronplatz pa 161 ?!
glede na to da 3-je smučamo je to skupaj skoraj 100? razlike!
kaj priporočate, se je res vredno vozit vsak dan do kronplatza, kljub temu da nas stane skupaj karta 100? več? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
admiral |
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 11:28 am Naslov sporočila: nočitev |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 11:25 Prispevkov: 2
|
Pozdravljeni ,a pozna kdo kakšnesobe ali kaj podobno za tri dni, v olangu, lahko je tudi hrana. hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: Re: nočitev |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 391
|
admiral je napisal/a: | Pozdravljeni ,a pozna kdo kakšnesobe ali kaj podobno za tri dni, v olangu, lahko je tudi hrana. hvala |
Js sem bil lani v teh apartmajih http://www.markushof.it/en/B1-Willkommen.html (ne hotel). Hiša je v ober Olangu in je ful lepo urejena. Če pogledaš cene vidiš da ti apartma za štiri lahko zaračunajo tudi za samo dve osebi (seveda, če sta samo dva ), pa še ene sobe so cenejše, ker imajo kuhinjo v omari
Je malo dlje od smučišča, ampak kaj tam ni... _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
denis11 je napisal/a: | hy!
jaz bi vas še prosil za kakšno dodatno informacijo!
letos gremo z družino v Sand in Taufers (piše da 20km oddaljen od Kronplatza) in me zanima, če je že kdo bil tam al pa če je mogoče slišal od koga kako je tam!? tam sta tudi dve smučišči Speikboden in Klausberg in imamo tudi namen kupit karto 5dni Ahrntal + 1 dan Kronplatz!
zanima me tudi, če ima kdo kake izkušnje s snežnimi razmerami v tem območju v času od 23.februara do 1.marca? če veliko sneži al je bolj sončno in če so nujno potrebne verige za avto?
LP,
denis |
Če mene vprašaš, bi se jaz na tvojem mestu odločil glede na vreme in kondicijo. Če bo slaba napoved, ne bi vzel tedenske karte, pač pa bi kupoval dnevne. Tudi če greš potem smučat vsak dan, pri 6 dnevni nisi prav veliko izgubil. Če pa samo 1 dan vmes ni za smučati (vreme, ali pa si recimo vzameš 1 dan pavze, delaš kaj drugega), oz. greš kdaj na poldnevno, si že na dobičku. Jaz bi potem za par dni vzel superski in šel poleg Kronplatza še v Gardeno ali Cortino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
denis11 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
hy!
hvala za mnenja in predloge! mislim, da bom res še malo počakal in pred odhodom pogledal kaka je kaj vremenska napoved in stanje in se potem odločil kaj bomo!
hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
admiral |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 11:25 Prispevkov: 2
|
a kdo pozna kako funkcionira karta ki odbija točke za vsako žičnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
admiral je napisal/a: | a kdo pozna kako funkcionira karta ki odbija točke za vsako žičnico. |
Kupis karto s tockami
Citiram: | Point-cards (transferable) for single runs with increasing reduction
350 points ? 30,00
750 points ? 60,00
1,400 points ? 100,00 |
Na vsaki napravi pa pise koliko tock bo slo dol za voznjo.
Cene so precej visoke in se izplaca ce res gres samo enkrat ali dvakrat dol, oz. ce pocnes kaj drugega in ne smucas ...
lp,
b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Ned Dec 23, 2007 3:38 pm Naslov sporočila: ski opening v Kronplatzu |
|
|

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
Citiram: |
Popravljen vnos, ker sem prej zgresil temo
|
Pozdravljeni!
Pretekli vikend sem prezivel na Kronplatzu.
V petek vreme dopoldne malo vetrovno tako, da vrh ni obratoval, popoldne vse, v soboto rajsko, v nedeljo vetric, ampak lepo vreme.
Temperature zgoraj od -7 do -13, spodaj okoli -4 ~ -6.
Proge postimane, sneg delajo ponekod tudi cez dan, odprto prakticno vse uporabno.
Tridnevna karta 79 EUR, za hcerko pa brezplacna.
Nekaj fotk [klik poveca]
Ob prihodu na spodnjo postajo Olang. Topovi se delajo z vso mocjo ...
Modra proga Alpen. Dopoldne je izgledalo v glavnem takole ...
Alpen, navzdol proti postaji. Cene v lokalih so dokaj sprejemljive. Cene za caj, kavo se vrtijo okrog 1 EUR, kroznik krompircka ali kos pizze je okoli 3, 4 EUR, glavne jedi med 7 in 12 eur ...
V soboto je bil cudovit dan. Pogled iz proge Plateau proti vrhu ...
... in proti dnu ...
Crna proga Piculin je v celoti zasnezena in deluje ...
Pogled proti dnu proge Pre da Peres. Na sosednji črno-rdeči progi je bil trening veleslaloma.
Pre da Peres. Desno so se vidni kolicki od veleslaloma, pozneje so jih pobrali in odprli. Zgoraj je bilo malo kucljasto, spodaj pa je proga lepo zdrzala.
Po 16h, ko smo se vracali z Ruisom nazaj na vrh so ob robovih ze zagnali topove. Na splosno so zelo pridni in tudi cez dan streljajo s topovi tam kjer to ne moti smucanja. Ratraki potem razgrinjajo sneg po progah kjer manjka ...
... na strani se pohvalijo, da imajo na voljo 264 topov.
Za konec pa se pogled na Kronplatz iz zgornje postaje Pre da Peresa.
lp,
b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rookie |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2006 10:12 Prispevkov: 17
|
Od 15.-22.12 bil v Dolomitih (5 dni Kromplatz, 1xVal Gardena, 1xAltaBadia,Corvara, 1xHochpustertal). Prve tri dni je bilo kot je že Blajo opisal dokaj mraz in kar v redu vreme. Od ponedeljka (17.12.) naprej pa sončno, brez oblačka, brez vetra in s temperaturami na vrhu okoli 0 ali pa tudi malo plusa, v dolini pa zaradi inverzije krepko pod ničlo. Ljudi skoraj nič, tako da so bile proge cel dan več ali manj v enakem odličnem stanju. Naravnega snega skorajda ni (le na vrhu ga je malo) kljub tema pa v 8 dneh smučanja nisem videl niti enega kamenčka na progi. Umetni sneg delajo noč in dan, tako da je zjutraj na veliko delih (predvsem zelo strmih) vedno nekaj cm frišno nastrelanega snega, ki še dodatno izboljša že tako odlične pogoje.
Aja pa še cena: Apartma za 2 osebi za 8 noči: 90 EUR na osebo, pri karti pa so nama zaradi akcije Dolomiti Premiere 2 dni podarili, tako da sva za 8 dnevni Dolomiti superskipass odštela po 167 EUR. Torej skupaj 257 EUR na osebo za 8 dni odlične smuke (plus ostali stroški seveda).
Slike sledijo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roberto66 |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 11:01 Prispevkov: 18
|
Bil v Kronplatzu od 19.12 do 23.12. lahko samo rečem vsaka čast. Vreme je bilo idealno proge poštimane kot se šika, samo na Silvestru in Hereggu se je popoldan našu kakšen kamenček. Do sobote neke gneče ni bilo, v nedeljo se je pa že občutilo, da so se začeli božično-novoletni prazniki in je bilo več ljudi na progah; na vlečnicah se še vedno ni čakao. Zanima me ali je kdo od vas prišel v enem dnevu iz Kronplatza v Sellarondo in nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|