Avtor |
Sporočilo
|
Raider |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 16:52 Prispevkov: 24 Kraj: Kotlje
|
Daj pubeci mal se umerite, ko bo bo....
Smo sploh lahk zadovoli da bo kaj..
Zdaj pa se Rimski vrelec naj skup spravijo pa lahko zacnemo turizem picit v Kotljah
Ps: Noro bi blo da bi se naredli kak SnowPark tu blizo, saj kot sem opazo lani na Rimcu je blo se kr prometa. Ker te Kope so za ene tut mal predalec in drage. neky v eazy bi pasalo. _________________
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MiLi |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:51 Prispevkov: 29
|
Raider je napisal/a: | Daj pubeci mal se umerite, ko bo bo....
Smo sploh lahk zadovoli da bo kaj..
Zdaj pa se Rimski vrelec naj skup spravijo pa lahko zacnemo turizem picit v Kotljah
Ps: Noro bi blo da bi se naredli kak SnowPark tu blizo, saj kot sem opazo lani na Rimcu je blo se kr prometa. Ker te Kope so za ene tut mal predalec in drage. neky v eazy bi pasalo. |
sej na Rimskem mislim, da bojo meli "celo" en skok
ni kaj, grdo so vas lani nat....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BLAŽ |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 20:14 Prispevkov: 4
|
Poleti bi lahk gra naredli mbp tk ko pa je na Pohorju  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 14:38 Prispevkov: 167
|
BLAŽ je napisal/a: | Poleti bi lahk gra naredli mbp tk ko pa je na Pohorju  |
To bi bilo pa zakon!  _________________ -Sezona 06/07: okoli 111 smučarskih dni
-Sezona 07/08: 28 smučarskih dni
~2x_Hintertux~1x_Kaprun~2x_Turacher~3x_Wainebene~2x_Ribniška~4x_Koralpe~1x_Poseka~2x_Ošven~1x_Rogla~ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BLAŽ |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2007 20:14 Prispevkov: 4
|
A mogoče kdo ve če bojo v ravnah naredli dirt park al ne?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 14:38 Prispevkov: 167
|
-Bojo, ker smo z freekor bajkerji zbrali podpise za dirt park in jih dali na občino.
-Na seji pa so se odločili, da bo.
-Graditi se bo začel takoj po koncu zime.
-Zgraditi ga bomo morali sami ( tisti, ki smo zbirali podpise)
-Dirt park pa bo zraven osnovne šole na Čečovju-ob rokometnem igrišču.  _________________ -Sezona 06/07: okoli 111 smučarskih dni
-Sezona 07/08: 28 smučarskih dni
~2x_Hintertux~1x_Kaprun~2x_Turacher~3x_Wainebene~2x_Ribniška~4x_Koralpe~1x_Poseka~2x_Ošven~1x_Rogla~ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karver |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01 Prispevkov: 67 Kraj: Slovenj gradec
|
Mislim, da so carji, ker so vtakšnem času naredili toliko snega ob tako neugodnih razmerah. Mislim, da tisti , ki ste pisali, da sistem ne bo deloval in da npr. Crystali so le za Canadske zime se pošteno motijo ali pa hvalijo svojo robo - Ledenko.
Praktično vsak dan gledamo s prijatelji na Ivarčkem. mislim, da so naredili fantastičen sistem zasnaževanja. Ko bodo še zgornji del pa bomo imeli prvi sneg v Sloveniji. Od kar so začeli resnično zasneževati ni niti teden .
Če ne verjamete pridite pogledat.
Carji ste.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24 Prispevkov: 207 Kraj: Ravne
|
danes spet nebo kaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StaleY |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 18:08 Prispevkov: 76 Kraj: Ravne
|
Danes zjutraj sem se pogovarjal z gospodom Kotnikom in po njegovih beesdah, bo v ponedeljek zalavfala uradna stran s cenami, stanju na smučišču ipd., samo smučišče pa nekje po božiču. Imeli so namreč probleme z vlago v zraku ob inverziji, zgornji del pa je naravni sneg tako suh, da se ga ne da steptat, zato ga več delajo z najvišjimi topovi in ga razvažajo do postaje sedežnice.
Hkrati sem videl tudi sistem zasneževanja...ki je res "state of the art", vsak top, žirafo posebej lahko računalniško spremljajo in štimajo parametre (kvaliteto snega, spremljajo vse ostalo- tlak, vlažnost, temperaturo...) + to, da sma s prijatlom dobva z njegove strani namig, da bi v prihodnosti zgradili še eno progo v dolino, levo od sedežnice... Kaj naj rečem. Vsaka čast vsem, ki delaju na projektu... Res upam, da imajo kaj naštudiranga tudi za poletno sezono, da bo ta del Koroške spet turistično zaživel-potencial je vsekakor ogromen, samo pravo nišo je treba najdit (*hint* mtb, hiking *hint) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 20:52 Prispevkov: 60
|
hvala,polepšal si mi praznike,res,hvala ti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
No pa sem šel malo pogledat kako napreduje zasneževanje smučišča.
Crystal pri spodnji postaji sedežnice je naredil kar veliko snega in tudi ob 12h je fajn letelo iz njega.
Crystal na stebru na vrhu zadnje strmine.
Žirafe pa so delale z samo par šobami in tudi kar je prišlo ven je bila bolj voda kot pa sneg
(očitno je bila inverzija saj je nekaj 10m nižje, dobro letelo iz Crystala)
Problem za smučanje se pojavi tu, kajti kupi pri žirafah so res majhni in upajmo na močan mraz, da bodo zrastli Zaenkrat na tem delu še manjka snega.
Akumulacija pa je vedno polna saj z črpalko iz Ivarčkega jezara črpajo vodo. Gladina Ivarčkega je cca. 1m nižja kot običajno.
LP, kotulc!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nobody |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 20:52 Prispevkov: 60
|
torej je tu večji problem kot vrh? se na zadnji sliki vidi kak u bistvu zemla vn gleda joj joj joj! upajmo da bodo padavine v pondelk-torek al kdaj so da bodo prinesle obilico snega...res obilico!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30 Prispevkov: 68 Kraj: Kotlje
|
Ja jaz prvo nisem mogel verjeti da je lahk takšna inverzija. Včeraj se pa peljem iz velenja (-7.5°C) na sleme(1000m nad. v. in je blo -0.5°C) pa nazaj v črno (-8°C). Tej sem šele verjel da termometer na ošvenu čist prav kaže. V Kotljah je blo pa -10°C včeraj zvečer in je blo na ošvenu vseeno toplo.
Kolikor sem pa gledal vreme je pa na Kredarici blo tut samo okrog ničle.
Najslabše glede temperatur naj bi blo pa menda ravno na okrog 1000m nad. v. Jah sej do januarja se mo ziher smučali.
LP _________________ Kabl na kabl....pol pa kurčlus :> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MiLi |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:51 Prispevkov: 29
|
danes šel peš na vrh Ošvena ter ga tudi presmučal
mislim, da bo trajalo še kakših 5dni max en teden, da bo otvoritev. največji problem sta naslednji dve strmini od S-a navzdol, kjer je res malo snega. S mislim, da ni več problematičem, kakor tudi ne zadnja strmina. problem tudi predstavlja zadnji del do izstopa iz sedežnice, saj tam ni topov, pa tudi naravnega snega je bolj malo.
še nekaj slikc od danes:
Kotulc, smo se mi srečali dans?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aleš |
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 15:02 Prispevkov: 13 Kraj: Kotlje - Brdinje
|
Vse lepo in prav, vsi se trudijo da bi čimprej zalavfalo, res čudovito.
Vendar še vedno mi ne gre v glavo zakaj en Crystal top pri spodnji postaji ne obratuje in ta teden kolikor sem spremljal nikoli ni obratoval????
Če kdo kaj ve o tem, bi prosil da pove, kajti če bi ta top postavili v tisto strmino, ki se vidi na prejšni sliki, ki še ni pobeljena, bi zdaj najverjetneje že bila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|