Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » slalomske smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 slalomske smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
luke
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 5:09 pm    Naslov sporočila: slalomske smuči Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 22:54

Najprej sem mislil kupiti elan SW 10 a sem si premislil ker veliko ljudi (tudi inštruktorji) pravijo da še niso dobre smučke. Zdej mi pa priporočite katere druge. Sam sem gledal Fischer RC race SL al kaj je že oznaka ki so 300? v intersportu
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 5:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Ne vem zakaj Speedwave ne bi bile dobre dile...

Preden se lahko kaj pametnega svetuje - nivo znanja, teža+višina, krajši/daljši zavoji, koliko je smučka lahko zahtevna itd.
Nazaj na vrh
luke
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 5:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

znanje kr solidno. 80kg 188cm. Za zavoje nevem. Bi pa raje krajše slalomske smuči.

Smučkah nimam nekega znanja, zato nevem, kar mi drugi rečejo. Do sedaj sem imel atomic 6.10 pro carve neka oznaka.
Nazaj na vrh
proteus-jhorvat
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 6:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2005 18:04

hehe keri bedaki so rekli da so elanke slabe dile

jst sm vedno fural elan in tut bom ker so zame to najboljše dile, tko da vse druge firme ki so sunle tehnologijo carving ELANU naj se grejo srt

povej mi eno firmo k je kej revolucionarnega nardila za smučerijo kar bi blo omembe vredno. jst sam vem da je bla ena carving in druga speedwave in če se ne motim je obe naredu elan , jp pa menda jih je res.

pa še to povej, zakaj elan vedno pobere skor vse možne nagrade

tko da če niste zmožni podpirat zelo uspešnega slovenskega podjetja, ki delajo najboljšo robo na svetu PA KUPTE DRUGE FIRME

moje mišljenje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andro_
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 7:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39

proteus-jhorvat je napisal/a:
hehe keri bedaki so rekli da so elanke slabe dile

jst sm vedno fural elan in tut bom ker so zame to najboljše dile, tko da vse druge firme ki so sunle tehnologijo carving ELANU naj se grejo srt

povej mi eno firmo k je kej revolucionarnega nardila za smučerijo kar bi blo omembe vredno. jst sam vem da je bla ena carving in druga speedwave in če se ne motim je obe naredu elan , jp pa menda jih je res.

pa še to povej, zakaj elan vedno pobere skor vse možne nagrade

tko da če niste zmožni podpirat zelo uspešnega slovenskega podjetja, ki delajo najboljšo robo na svetu PA KUPTE DRUGE FIRME

moje mišljenje

se strinjams tvojim mišljenjem ...
pa še moj dodatek...
čeprav sam ne vozim elank, ker je bila pač za te fischerce boljša ponudba...

1. zakaj bi pošiljali denar v tujino, če ga lahko v slovenijo ??
2. kolkr jz vem je elan PRVI razvil carving ... tako da svaka čast elanu !!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
smuciscar
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 10:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44

Kao prvi razvil .
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najboljše smuči na svetu je zelo, zelo relativen pojem Vsekakor dela Elan zelo kvalitetne smuči, ampak trditi da je najboljši je pa zelo težko. Seveda tudi kateremu drugemu proizvajalcu težko pripišemo kaj takega, da se razumemo

@luke: Atomic Pro Carv 6.10 bi morala biti po mojem spominu precej mehka dila, z ne pretirano izrazitim stranskim lokom. Od tega na neko slalomsko dilo bi znal biti brez ustreznega znanja kar (pre)velik preskok. Da se temu izogneš, bi bilo zelo pametno, da smučke malo preizkusiš preden se odločiš za nakup. Če že mora biti slalomka, glej kaj kar ni ravno najtrši model v ponudbi.
In ja, sama znamka niti ni tako pomembna.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 9:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

še en, ki bo zmeraj ostal na elankah...
vsaj dokler bodo delal odlične smučke..
Nazaj na vrh
luke
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 2:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Ja pa so pol SW 10 dobre dile. Pa za ceno 240? za kolikor jih dobim. Sam mi govorijo da ne primejo dobr, pa da to še ni to. In mi fišerke priporočajo rc4.
A SW je slalomska ali veleslalomska smuča.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 3:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

240 EUR je zelo dobra cena. Čez SW pa tudi ni kaj preveč (utemeljenih) kritik. Kaj naj bi pomenilo, da ne primejo dobr sicer ne vem, predvidevam pa da si pač dobil nasvet od nekoga, ki na tem področju ni kaj preveč doma

Fora Speedwave smuči je v tem, da naj bi imele "variabilni" radij (kar imajo sicer vse smuči s poudarjenim stranskim lokom, le da je v tem primeru vse skupaj precej dodelano - več o waveflex bo upam da napisal kdo drug). Kar pomeni, da so primerne tako za kratke kot za daljše zavoje.

Pa še 1x... Zakaj si smuči ne izposodiš, greš za en dan z njimi smučat pa boš sam videl ali so ti OK ali niso, ali "primejo dobr" ali ne itd
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 4:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Tudi jaz nisem strokovnjak. Sem se pa pred kratkim ubadal s speedwave-kami. Smučka ima torzijsko stabilnost in vzdolžno prožnost. Posledica tega je, da je radij spremenljiv. Zavoji so odvisni od potisne sile na smučke. Sicer pa bi lahko največ povedal DON ROSSI CARLEONE

Nazadnje urejal/a tim Čet Dec 20, 2007 8:07 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Don Rossi Carleone
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 12:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11
Kraj: Wič

tim je napisal/a:
Tudi jaz nisem strokovnjak. Sem se pa pred kratkim ubadal s speedwave-kami. Smučka ima torzijsko stabilnost in vzdolžno prožnost. Posledica tega je, da je radij spremenljiv. Zavoji so odvisni od potisne sile na smučke. Sicer pa bi lahko največ povedal DON ROSSI CORLEONE

CARLEONE, CORLEONE je bil večja legenda,
Sej u glavnem ste lepo po domače povedal definicijo, drgač pa na kratko WF tehnologija- laminat ni več raven, temveč ovalovan, kar pomeni da je iz ene smeri zelo upogljiv iz druge pa ne ( torzija ) Pri manjšanju radija oz prehodu v krajše zavoje pa ne pomaga samo pomik kolen k bregu, temveč uporaba naše sile ki pa jo pridobimo z gibanjem.
Torej če želimo delati krajše zavoje, bomo uporabili bolj extremni pomik kolen k bregu in večjo silo.
Pri dalših zavojih pa bo potisk kolen k bregu manjši in sila tudi.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

a lahko poveš prednosti/slabosti SW napram recimo slalomkam (SL/SLX)...
me zanima kaj mislite bolj izkušeni smučarji..
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Jaz bi rekel, da waveflex sam po sebi ne pomeni variabilnega loka, pač pa manjšo prečno vpogljivost. Stvar lahko ponazorimo s tem, kaj lažje upognemo: železno ploščo, ali enako velik u profil. Torzijska trdnost je tako večja od vzdolžne upogljivosti. Jaz bi rekel, da bi lahko nekaj podobnega dosegli z vgradnjo togih prečnih paličic (kakšen magnezij recimo).

Glede na to zame is stališča tehnologije smuči to ni nek revolucionarem dosežek, pač pa bolj marketinška poteza. Zame je pomebno, kako se dejansko smučka obnese v praksi. SW sem preizkusil in so zame odlične smuči. Tisti, ki trdi, da so slabe, bi moral to nekako obrazložiti. Morda je uporabljal sebi neprimerno smučko.

Poleg tega me zanima tale tvoja ugodna cena smuči, ker nameravam v kratkem kupiti smuči za sina. V mislih sem imel sicer SW 12, morda pa bi tudi SW 10 prišla v poštev.
Nazaj na vrh
nakamichi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 12:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 9:55

Jaz tudi imam namen v kratkem se spustiti v nakup SW 10 ali 12 in bi me takšne cene zelo zanimale.

L.P.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » slalomske smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net