Avtor |
Sporočilo
|
kotulc |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Če je drugje po progi res dovolj snega, potem je res čudno, da ne zasnežijo zadnje strmnine (glede na to koliko mobilnih topov imajo) -> v 2 dneh primernih temperatur je lahko tam več kot dovolj snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24 Prispevkov: 207 Kraj: Ravne
|
ja drugod je dovolj snega, v zgornjem delu je tako dovolj naravnega, drugače pa delajo žirafe s polno paro...problem je ker na zadnji strmini ni nobene žirafe, topi pa jih rajtam nekaj jebejo in v tem je problem, ker drugače je tam dovolj snega en dva tri...poleg tega pa je tam že minimalno 15cm naravnega snega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tdm |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 21:18 Prispevkov: 60
|
Snega je dovolj tudi v S, zadnja strmina pa jih je zajebala zaradi prevelike vlage in je top delal preveč moker sneg. Danes so pripeljali še en dodaten top in sedaj morajo vse na novo naštimat, da bodo delali dovolj dober sneg.
Drugo pa zaenkrat laufa brezhibno, pač porodne težave, drugo leto bo boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Sm je malo čudno, da na tej strmini stojijo Crystal topovi, ki naj bi potrebovali res hud mraz za delanje snega.
Zakaj ne pripeljejo vega topov, kolikor vem imajo vsaj 4 vege. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Raider |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 16:52 Prispevkov: 24 Kraj: Kotlje
|
vse skup je smesno men...
to bi mogli poleti vse porihtat pa bi ze drveli po progi! No upam da bo se res odprlo 21.12. pa da bo delalo dol v dolino cene je tk kr kurav sm osven!!
Drzim pesti  _________________
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aleš |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 15:02 Prispevkov: 13 Kraj: Kotlje - Brdinje
|
Lep pozdrav še v mojem imenu.
Pol ure nazaj sem prišel iz Ivarčkega, zraven sem imel tudi fotoaparad in naredil nekaj slik.
Od mene se lepo vidi, da sta nad S-u spostavljena 2 topa ki že kar lep čas delata sneg, vendar nobena žirafa še, do zdaj ne obratuje. Spodaj na Ivarčkem na tisti strmini so postavljeni 3 Cristal topovi in celo eden izmed njih je deloval. In ker sem bil radoveden sem šel pod "prš", ki ga je naredil, in sem bil v trenutku kar precej moker, in tudi sneg (naravni),ki je še na tleh je bil popolnoma moker, tako da tisti top tam spodaj je bolj vodo ven pljuval kot pa kaj snega naredil.
Bile so tudi odprta vrata strojnice, kjer so črpalke in sem naredil 3 slike, vendar se nič zanimivega ne vidi, pač pa nekaj ventilov, cevi (kar se na sliki vidi) in 2 veliki kišti v katerih so črpalke in motorji. Po presenečenju vse skupaj zelo tiho obratuje.
Ravno sedaj sem opazval skozi teleskop, na smučiše in videl, da ratrak ravna sneg izpod žiraf (kolikor sem videl, so ga že kar nekaj naredile).
Mene pa zanima zakaj mora biti ves večer vsa proga osvetljena? Ali imajo res toliko za delat na celotnem sistemu, in zaklaj podnevi ne naredijo? Vsaj včeraj se je v mraku prižgalo in do 22:30 ko sem šel spat je še vedno svetilo, pa tudi danes mislim da ne bo kaj drugače. No če ve kdo kaj o tem mi naj prosim pove.
Cristal top, spodaj, ki obratuje.
Strojnica
sliki, slikani skozi teleskop včeraj
Ta top je na vrhu S-a in sedaj obratuje
ta top je pa bil včeraj na tisti ravnini (ki ga pa danes nisem več videl)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karver |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01 Prispevkov: 67 Kraj: Slovenj gradec
|
Takrat ko štimajo imajo osvetljeno servisno razsvetljavo , so mi povedali in nigdar vse.
Da so spodaj Crystali so mi povedali, da je seveda spodaj največji pritisk in dela najboljše. Probleme imajo Italijani z sukanjem sistema, ker pač ni bilo narejeno do konca jezero zgoraj. Pravijo, da je še samo malo pa bo vse delovalo kot mora. Takrat ko sem bil jaz z prijatelji na Ivarčkem je Crystal delal neverjetno dobro, povedali pa so , da je to le 30% in ko pride prava temperatura in vlaga bo zrastel hrib.
Da vidimo!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Zdaj, ne vidim, da bi delale žirafe ampak topi ne vem kateri (VEGA,CRYSTALI). Štamfajo (ratrakirajo) smučišče že skoraj cel dan.
Upajmo na hitro odprtje smučišča!!!
LP, kotulc  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mato12 |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 14:38 Prispevkov: 167
|
V petek bom taprvi gra!!
Nam odpade pouk tk da bom kr cel dan gra wiiiiiiiiiiiiiiii  _________________ -Sezona 06/07: okoli 111 smučarskih dni
-Sezona 07/08: 28 smučarskih dni
~2x_Hintertux~1x_Kaprun~2x_Turacher~3x_Wainebene~2x_Ribniška~4x_Koralpe~1x_Poseka~2x_Ošven~1x_Rogla~ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
http://www.tele-59.si/novice/695/plaz_odnesel_alpiniste.html
Čeprav se zavedam, da zgoraj na linku omenjena novica ni neposredno
povezana s smučiščem Ivarčko - Ošven, pač pa z Uršljo goro nad njim,
jo kljub temu vendarle objavljam, seveda v upanju, da med poškodovanimi
alpinisti ni svojcev kakšnega izmed forumašev.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Glede na temparature, bi mogli ta petek, zagotovo smučati na Ošvenu in tudi proga v dolino bo zagotovo odprta... Cel S je vredo zasnežen, kritična je samo zadnja strmina...in tudi to mislim da bodo porihtali do petka...saj je danes sele torek  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti |
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30 Prispevkov: 68 Kraj: Kotlje
|
Bil na ivarčkem okrog enih in so z dvema topoma zasneževali spodnjo strmino. Bilo je -3.5°C +- 0.5°C. Nista glih neki bruhala snega na vlko, torej so to verjetno vege. Ampak ce bosta lavfala kak dan non stop pol bo snega vec ko dovolj pomoje. Če uno bico sn vido ko navadno hot-dog-e dela da je z nekimi sestavinami hodla tam okol tk da verjetno bodo odprli tam ko je bil včasih super-g ko je še smučišče lavfalo, da se bomo lahk okrepčali in pogreli.
Juhuhu škije mi pa dans mati nese namazit pa nabrusit tk da bo veselo v petek zvčr  _________________ Kabl na kabl....pol pa kurčlus :> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
jah upajmo da res poštimajo vse do petka in da zadeva zalavfa...
pa naj ko že tk komaj čakamo da vse preizkusimo podarijo še vikend brezplačnega smučanja....pa je... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti |
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30 Prispevkov: 68 Kraj: Kotlje
|
ssdnzalo je napisal/a: | jah upajmo da res poštimajo vse do petka in da zadeva zalavfa...
pa naj ko že tk komaj čakamo da vse preizkusimo podarijo še vikend brezplačnega smučanja....pa je... |
Ja jaz tut malo računam na to, da se bom vsaj v petek zastonj vozil Če bi blo pa cel vikend zastonj pol bi blo pa itak zakon. _________________ Kabl na kabl....pol pa kurčlus :> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Dec 18, 2007 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
mato12 je napisal/a: | V petek bom taprvi gra!!
Nam odpade pouk tk da bom kr cel dan gra wiiiiiiiiiiiiiiii  |
podnapise prosim....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|