Avtor |
Sporočilo
|
ssdnzalo |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24 Prispevkov: 207 Kraj: Ravne
|
malo prej sem videl da ratrak tepta progo na vrhu in tudi po S-u...iz zanesljivih virov sem izvedel, da naj bi smučišče bilo odprto 21.12, ni pa zagotovo, da bo smuka možno v dolino...na vrhu Ošvena pa je snega okoli 40cm in ga je dovolj za smuko...sedaj gorijo tudi reflektorji...mogoče bodo pa le delali danes sneg.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
@tdm;
Kje pa Rodošek najde pogoje za zasneževanje?
Stavit grem, da bo čez kako uro pognal topove! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tdm |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 21:18 Prispevkov: 60
|
Kaj se že smučajo pri Rodošku. Dokler se ne mi ne pravit, za tiste tri snežinke ki jih ma tam, je brez veze govorit. Naj se dela takrat ko se lahko pa to vredu, drugače je brez veze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
temperature za zasneževanje so že tri dni več kot ugodne...
na Poseki v Ravnah delajo vsako noč sneg poleg sneženja...in to smučišče je na višini 400m do 500m nadmorske višine, zato bi lahko na Ošvenu delali sneg brez problemov...
na spodnji postaji sedežnice pa so postavljeni trije topovi, ampak ni niti najmanjšega kupčka snega...mislim da njih nekaj jebe...po domače povedano...
v prilogi je tudi slikca, slikana danes okoli 16ure...vidi se ena špura od ratraka ki je peljal...to pa je tudi vse...
LP
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
in kot je razvidno iz te slike ( web camere na Ošvenu ) je zgoraj dovolj snega za smuko...
in temparatura na Ošvenu ob 17.47 je -5,5 stopinje...pol pa naj kdo reče da to niso idealni pogoji za delanje snega...
lp
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 16:45 Prispevkov: 17 Kraj: Ravne
|
Suprca!
Letos 100% vožnja po Ošveno, malo manj verjetno pa da v dolino, samo sam sem prepričan, da jim bo uspelo, vendar šele po novem letu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
tdm je napisal/a: | Kaj se že smučajo pri Rodošku. Dokler se ne mi ne pravit, za tiste tri snežinke ki jih ma tam, je brez veze govorit. Naj se dela takrat ko se lahko pa to vredu, drugače je brez veze. |
Kaj naj drugega?
Morda tole:
Boljši pogoji bodo le izjemoma za nekaj dni! Vlažna temperatura med -4 in -7 oC bo zvezda stalnica, kaj manj pa žal kometi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Sm tega ne razumem zakaj ne bo delovala proga v dolino, če je ravno to progo mogoče umetno zasnežiti (z zdajšnjim sistemom) ??
@tdm:
Poglej si na www.pohorje.org kako trenutno izgleda na snežnem stadionu v MB, sneg bruha iz ogromno topov pri temeperaturi -0,9!
Na Ivarčkem so pa imeli zdaj 2 dni temperature vsaj -4 ! (pa govorim o navadni ne v vlažni temperaturi) na vrhu pa tudi -8. Tako da če jim pa pri teh temperaturah sistem ne deluje je pa najbolje, da ga prodajo na Aljasko [/quote] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34 Prispevkov: 82 Kraj: Ravne
|
kotulc je napisal/a: | Zgleda nimajo namena štartati 21.12, tak da očitno letos spet ne bo nič in bo treba hodit v Avstrijo al pa na Kope.
Glede na to, da so spustili že 2 dneva idealnih pogojev pri katerih bi če bi sistem deloval ko je treba, lahko imeli že dovolj snega za zagon. |
Prej sva bila z očetom na Ivarčkem in sva videla da so poteptali vse do zgornje postaje sedežnice.
Izvedela sva, da še vedno nastavljajo nastavitve, saj tako stvar ni možno zagnati 1,2,3....
Da pa vmes tudi delajo in potem ugasnejo ter še kaj nastavijo, saj sistem je fulavtomatik. midva misliva, da ko bo sistem res špilal bo šlo zelo hitro, seveda če bodo prave temperature. So povedali, da je važna tudi kvaliteta snega.
Da ne dela cel sistem pa tudi ni najbolše za sistem in zagon
. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sportniz |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 19:02 Prispevkov: 17
|
Ko sem šel v šolo sem videl, da delajo.
Tudi ponoči so delali.
Mislim, da se bomo le smučali, saj od zgoraj imajo dovolj snega.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Vceraj zvecer okoli 19.ure sem sel se enkrat mal pogledat na Ivarčko, na spodnjo postajo sedežnice.
Takrat je iz vseh žiraf na veliko puhal sneg, na topah pa so utripale neke lučke, tako da mislim da bo smučišče v celoti odprto 21.12.2007
v prilogi je tudi nekaj fotk;
tu se vido kako žirafe delajo sneg
to je zadnja strmina proge na kateri je bil sneg poteptam čez polovico |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
lepo, sam fotke drugič mal pomanjši  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30 Prispevkov: 68 Kraj: Kotlje
|
Ja očitno je pomagal moj malo bolj kritičen komentar, so takoj zaceli sneg delat Izgleda da jih topovi še malo zezajo. Kakorkoli že....upam da bodo naredili dovolj snega, da se bo dalo smučat v dolino. Če smo pošteni, če proga v dolino ni odprta, potem to smucisce ni cisto nic posebnega.
Pridem v petek na nočno če bo lavfalo.
SVOJO PRVO VOŽNJO PA POSVEČAM DELAVCU, KI SE JE SMRTNO PONESREČIL NA NAŠEM SMUČIŠČU IN JE MORAL ŽRTVOVATI SVOJE ŽIVLJENJE, DA BOMO LAHKO MI UŽIVALI NA BELIH STRMINAH.
RIP _________________ Kabl na kabl....pol pa kurčlus :> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34 Prispevkov: 82 Kraj: Ravne
|
gusti je napisal/a: | Ja očitno je pomagal moj malo bolj kritičen komentar, so takoj zaceli sneg delat Izgleda da jih topovi še malo zezajo. Kakorkoli že....upam da bodo naredili dovolj snega, da se bo dalo smučat v dolino. Če smo pošteni, če proga v dolino ni odprta, potem to smucisce ni cisto nic posebnega.
Pridem v petek na nočno če bo lavfalo.
SVOJO PRVO VOŽNJO PA POSVEČAM DELAVCU, KI SE JE SMRTNO PONESREČIL NA NAŠEM SMUČIŠČU IN JE MORAL ŽRTVOVATI SVOJE ŽIVLJENJE, DA BOMO LAHKO MI UŽIVALI NA BELIH STRMINAH.
RIP |
Točno, če ne gre v dolino je to smučišče bistveno manj zanimivo.
Sem slišal, da vse načrtujejo za konec tedna, če bodo le naredili dovolj snega predvsem zadnjo strmino. V S je zelo solidno, prava pohvala. Je pa res takšen sistem ni mačji kašelj ob še teh spremembah. Nisem vedel, da lahko žirafe tako dobro delajo.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdnzalo |
Objavljeno: Pon Dec 17, 2007 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
ja...zadnja strmina je še kar ?...tam namreč ni žiraf, imajo postavljene tri tope, vendar ne delajo, mislim da jih nekaj jebe...ker temparature so bile ugodne in če bi bilo vse Ok bi ta zadnji del zagotovo zasnežili...
trije topi to strmino pobelijo v dveh nočeh brez problema... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|