Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic SL:R

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Atomic SL:R « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 9:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Zadnjih sedem let kupujem za celotno družino, zgolj in samo pri njem....Sedi v avto, v pol ure si iz MB v Cmureku, preveri stanje na licu mesta. Znajo angleško in nemško.......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandokan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

mariborcan je napisal/a:
Glede vezi sem sklepal, da gre verjetno za nekaj podobnega 310-ki, ki jih imam na mojih trenutnih smučah, in ni bilo z njimi nobenih problemov.
Bolj bi me torej glede samih smuči zanimalo, za kakšen rang smučke tu v bistvu gre, glede na to, da imajo pri Atomicu tudi SL10 in SL12, sklepam, da gre za malo (kolko?) slabši razred? No, saj nekega najvišjega razreda jaz (verjetno) niti ne rabim, ampak ta ponudba se mi pa vseeno zdi sumljivo poceni...al je to pri Kolletniggu običajno? Pa sorry, da tolko gnjavim, ampak nea se za smučarsko opremo drugače tolko zanimam (razen pač, ko razmišljam o kakem nakupu) in nimam tak pregleda nad temi modeli in vsem. Hvala za potrpljenje z mano

Atomic je letos malce drugače začel označevati svoje modele, kot jih je dosedaj. Tako da je ponujena smučka (SL9) v bistvu isti rang, kot je sedaj SL10.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 8:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

Pozdrav! Sorry,da spet gnjavim... Dans sem malo okoli po trgovinah pogledo in v spomin se mi je vtisno dogodek v Intersportu. Prodajalec tam mi je ponujal SL12 za 850EUR - 40% = cca. 510 EUR (mimogrede, v Hervisu je isti model bistveno cenejši) in sem ga vprašal za en model nižje (SL9) in je rekel, da je to "puter" in da nima smisla kupovat. Vaše mnenje? Hvala.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Toliko o prodajalcih v Hervisu, Intersportu in podobnih trgovinah. SL12 je smučka, ki je za veliko večino smučarjev prezahtevna. Tako kot ostale smučke "race" razreda. SL9 je njena bolj civilna verzija tega (dobro, drugačna je tudi geometrija ter še par malenkosti), ki pa še vedno ni putr. Daleč od tega. Oboje zahtevata relativno dobro kondicijo ter precej smučarskega znanja. Če jih seveda hočeš povsem izkoristiti.

Še enkrat pa bi rekel nekaj - ne glejte samo "race" razreda smuči. Marsikomu bo namreč veliko bolj ustrezala kakšna allround dila, kaj mehkejšega, kaj daljšega z malo večjim radijem, kjer ne bo treba ves čas biti na robnikih itd. Ta filozofija prodajalcev, da so dobre samo tiste najdražje smuči, ki jih predstavljajo kot tekmovalne (čeprav so precej daleč stran od tega, a vseeno) vse ostalo pa je za popolne začetnike je brezveze. Ravno v tem je point testiranja smuči - da vidiš kakšen razred smuči ti sploh paše. Razlike med znamkami so potem precej manjše. Pri Atomicu npr. boš dokaj hitro videl razliko med eno od SL-k in npr. Supercross, medtem ko razlika med Atomic SL9 pa recimo kakšnim Voelklom Racetiger SC ni vsem takoj tako očitna.

Moje mnenje seveda...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

mariborcan je napisal/a:
Pozdrav! Sorry,da spet gnjavim... Dans sem malo okoli po trgovinah pogledo in v spomin se mi je vtisno dogodek v Intersportu. Prodajalec tam mi je ponujal SL12 za 850EUR - 40% = cca. 510 EUR (mimogrede, v Hervisu je isti model bistveno cenejši) in sem ga vprašal za en model nižje (SL9) in je rekel, da je to "puter" in da nima smisla kupovat. Vaše mnenje? Hvala.

Če je bil plešast in zelo zgovoren, potem je to zanj tipična izjava. Ta nima pojma, pa tudi smučar ni.....Ga je pa za razumet, da ti skuša uvalit najdražjo varianto.....Malo imaš v MB prodajalcev, ki se spoznajo na smučarijo.......Ne vem zakaj ne greš pogledat še v A........Puter? Kreten.....
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fischerpro3 je napisal/a:
Če je bil plešast in zelo zgovoren, potem je to zanj tipična izjava. Ta nima pojma, pa tudi smučar ni.....Ga je pa za razumet, da ti skuša uvalit najdražjo varianto.....Malo imaš v MB prodajalcev, ki se spoznajo na smučarijo.......Ne vem zakaj ne greš pogledat še v A........Puter? Kreten.....

Hm, ne menda ni plešast, taki bolj mladi pubec, neki piercing ima pa po izgledu me je malo na Dejana Vedlina spominjal . Pa tudi ne bi mogo rečt, da je nekaj ekstra zgovoren bil...tak da verjetno ni bil tisti, ki ga imaš ti v mislih. Sicer ga niti nisem vprašal za nasvet (ko kaj kupujem se zelo redko zanašam na nasvete nekih prodajalcev v takih trgovinah, dosti raje se sam informiram po internetu al pa vprašam kakšnega kolega, ki se spozna na določeno stvar) pa prvo, ko se je ponudo, sn mu tudi reko, da si bom sam malo pogledal, samo je pol še vseeno nekaj spraševal, kaj pa sploh iščem pa to, in tak je prišlo do tega. Me je pa s svojo izjavo kar preseneto, verjamem, da je SL12 bolj trda in mogoče "boljša" od SL9 ali SL10, nenavsezadnje je tudi dražja, ampak rečt, da je edino to dobro, vse ostalo je pa klump, se mi je pa tudi čudno zdelo. Še posebej, ker tudi ti malo nižji SL modeli niso ravno poceni. Malo smešno vse skupaj, samo se pa nisem htel prerekat tam, ker sem taki človek, da sem, če se sam ne spoznam najbolje, raje tiho, kot pa da bi kako neumnost reko. Bi pa mogoče bilo zanimivo tega gospoda vprašat, zakaj pa potem majo sploh vse ostale modele tam v trgovini, če pa je samo najvišji razred smuči vredu, vse ostalo pa zanič. Za "začetnike"? Hja, sej ta prodajalec me ni niti vprašal, kakšno je moje smučarsko znanje in to... Ajde, neki čisti začetnik verjetno res ne bo tam reko, da išče neko bolj slalomsko smučko, ampak bo bolj tam gledal pa ne bo vedo, kaj točno sploh išče pa gleda, ampak vseeno...
Se je pa še nekaj smešnega zgodlo, ker je bil tisti model, ki mi ga je tam ponujal lanski, sem ga pač vprašal, kakšna je pa kaj razlika do letošnjega, in je rekel, da baje samo v barvi (?), in mi je pol pokazal letošnji model, ki ga je imel tam zadaj v servisu, in je pač zraven reko, da je to "testna" smučka in da jo lahko, če želim, tudi sprobam. Pa me je s tem malo preseneto, nisem namreč še slišal, da bi lahko tudi te smuči tu iz trgovine tak sprobaval. In sem ga zato malo vprašal kak in kaj in mi reče, ja, ni problema, celodnevni najem smuči maš to (vmes kratek pogled na nek list, ki ga imajo tam obešenega), 15 eurov je cena . Ja, super, te pa tak reči, izposoja smuči pač, ne pa neko testiranje ! Mislim sorry, ampak za testiranje bom pa te pač, če bom htel, že raje na neki zastonj test na smučišču šel pa tam različne modele koštal, ne pa da si bom za dnar smučke sposodo.
Drugač pa itak, da bom šel še kaj v Avstrijo do Kolletnigga pogledat, ampak včeraj pač tam zmes nisem mel kaj za delat pa sem se pač malo sprehodo po teh naših trgovinah, da vidim, kako ponudbo in cene kaj majo.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 6:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj! Še eno vprašanje bi mel. Kakšno je vaše mnenje o Atomicovi seriji Metron? Če sem prav razumel, naj bi bla stvar bolj vsestranska, primerna tudi za slabše urejene proge ali kaki izletek offpiste. Po drugi strani pa imajo tudi kar mali radij, tako da krajši zavoji ne bi smeli biti problem. V čem so morebitne slabosti? Hvala.
Nazaj na vrh
gk
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 21:00
Kraj: Prlek!

fischerpro3 je napisal/a:
Gospod Kolletnigg (sport 2000 trgovina v centru mesta) iz avstrijskega Mureck-a bo pravi naslov......

podpis.. tudi jaz sem tam kupil že dvojne dile..za zelo solidno ceno!

lp
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 3:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo bi vam še zagnjavo... Prebral sem še malo neke teste na netu in to in sem kar odločen, da bi želel poskusiti s katero od smučk iz Metron serije. Pozna kdo mogoče kake slabosti ali kaj, kar bi govorilo nasproti temu? No, pa še važnejše - ve kdo, kje bi se stvar mogoče (po možnosti tudi ugodno) sploh dala kupit? Pri Kolletniggu sem bil, so jih sicer meli kar nekaj v ponudbi, ampak v moji višini so imeli menda 9-ko in slabše, kar nisem niti resno gledal, in pa potem B5i, za katero pa se bojim, da bi bila za mene vseeno prezahtevna/pretrda, tudi zato, ker nisem ravno težki (tu okoli 75kg). Od 11-ke sploh niso meli nič, 10-ko pa samo 170cm dolge. Ne vem, mogoče bodo še kaj dobli...!? Drugače pa tu v Sloveniji pa sem v kar nekaj trgovinah pogledal pa jih praktično nimajo (tu in tam sem vido kje kaki model, ampak ne tega, kar bi jaz rabo)...

Sem pa vido oglas za rabljeno 11-ko (baje 20x vožena), ki bi mi po karakteristikah sicer ustrezala, pa me zanima, ali je sploh smiselno kupovati neke rabljene smučke?

Pa še nekaj - je možno računati, da se bo dalo na kakem testu smuči tu pri nas to smučko poskusiti, glede na to, da je pri nas niti v trgovinah skoraj ni...?

Hvala in LP!
Nazaj na vrh
mitjak
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 9:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2007 13:40

zdravo.....en kolega je malo skakal okoli do raznih uvoznikov, skladišč in iskal ter gledal malo cene kaj bi se nam splačalo vzet.....nakoncu sem jaz vzel atomic sl12, lanski model z neox 412 za dobrih 400?......
je pa reku en ki zalaga demo team da nam lahko da največ novi model za cca 550?...in da naj raje vazmemo lanski ker sta ista samo rdeča barva je zamenjana s črno, vezi in plošča pa sta identični....
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 3:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mitjak:
Smem vprašati, kje sta s kolegom našla kakšne dobre ponudbe in kje sta pol na koncu kupla?
Hvala in LP!
Nazaj na vrh
mitjak
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 5:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2007 13:40

jaz nisem skakal okoli in spraševal o ponudbah...kolega se pač giblje v teh krogih s športniki in njihovimi zalagalci opreme.....tako sem potem jaz na koncu kupil atomic sl12 z neox 614 (sem opazil komaj včeraj da niso 412)....za dobrih 400?...v intersportu v lj...(ne vem kje in kako ker nisem iz lj)...seveda lanski model....
mu je pa njemu en razložil da je tehnologija enaka, samo barva druga....
edino mi ni jasno zakaj mi je dal neox 614, ker zraven pridejo 412....v glavem menim da je bil biznis....za tako dilo bi dal konkratno več....
v intersport skoči pogledat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic SL:R
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net