Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
roberto66
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 3:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 11:01

Bronco je napisal/a:
Na kratko,

smuči: RC4
teža: 88kg
znanje: dobro

Koliko flexa po vaše?

Odločam se med Speedmachine 8 in 10. Ciljam prav?

Hvala za pomoč.

Najbrž že veš kaj pravijo; na dobre smuči paše dober pancer. Predvidevam pa si že sam ugotovil boljši kot je pancer manj je udoben. Glede na tvoje podatke, ki so posredovani mislim, da ne boš odločil pravilno, vendar se ne odločaj samo na podlagi tega kateri pancer ti je všeč (na izgled oz. ti je nekdo reku da je ful dober), ampak poizkusi več modelov v istem rangu in verjemi, ker ti govorim iz lastnih izkušenj; doma imam zelo dober pancer, ki sem ga vozil na žalost le dvakrat. Predvsem si pa vzemi pri nakupu dovolj časa in ne oziraj se na prodajalce, ki te gledajo postran zato, ker imaš "svoj" pancar na nogi že eno uro. Aja pa na nogi imej oba pancarja!!!

Priporočam ti flex od 80 do 100, če se pa pravilno spomnim pa imam občutek da je nordica nekoliko, oziroma občutno mehkejša pri enakem flexu glede na pancarje ostalih proizvajalcev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandokan
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 4:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

Definitivno se moraš najprej odločit v kakšnem kakovostnem in cenovnem razredu sploh iščeš pancar, nato pa obvezno poizkusit (in s tem mislim imet na nogi najmanj 15 minut in se malo sprehajat po trgovini) čimveč modelov različnih proizvajalcev.
Tako sem jaz lani kupoval pancarje in na koncu sem ugotovil, da mi na nogi najbolj leži Nordica Speed Machine, vzel sem pa kar 14-ko, ki ima 120-130 flexa (vozim RC4 sc). Pri nekaterih ostalih čevljih sem takoj ugotovil, da mi model ne odgovarja, pri nekaterih rabiš nekaj časa, zato si ga le vzemi dovolj. Verjetno bo res držalo, kar je napisal forumaš v postu pred mano, da ima Nordica malce mehkejše modele proti ostalim pri istem nazivnem flexu, saj se mi pancarji sploh ne zdijo niti malo neudobni. Na splošno je itak znano, da flex ni standardna oznaka, ki bi veljala povsod isto, ampak se lahkokar močno razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.
Nazaj na vrh
Dami
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 4:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 12:46

Ali ima še kdo zame kak nasvet?

aja moj post je na strani 10.

Za nasvet bom zelo hvaležen (modeli + kje naj to iščem).

Sem v okolici SG-ja.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 5:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

sandokan je napisal/a:
Definitivno se moraš najprej odločit v kakšnem kakovostnem in cenovnem razredu sploh iščeš pancar, nato pa obvezno poizkusit (in s tem mislim imet na nogi najmanj 15 minut in se malo sprehajat po trgovini) čimveč modelov različnih proizvajalcev.
Tako sem jaz lani kupoval pancarje in na koncu sem ugotovil, da mi na nogi najbolj leži Nordica Speed Machine, vzel sem pa kar 14-ko, ki ima 120-130 flexa (vozim RC4 sc). Pri nekaterih ostalih čevljih sem takoj ugotovil, da mi model ne odgovarja, pri nekaterih rabiš nekaj časa, zato si ga le vzemi dovolj. Verjetno bo res držalo, kar je napisal forumaš v postu pred mano, da ima Nordica malce mehkejše modele proti ostalim pri istem nazivnem flexu, saj se mi pancarji sploh ne zdijo niti malo neudobni. Na splošno je itak znano, da flex ni standardna oznaka, ki bi veljala povsod isto, ampak se lahkokar močno razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.

kot so mene učili ni vse v trdoti oz flexu.
skoraj najbol važno pri izbiri je tudi prava velikost pancarja.
če ti je v prvo, ko ga obuješ udoben, naj to ne bi blo dobro.
res pa je odvisno kaj hočeš od smučanja. samo glede na to da imate po večini hude smuče, le te pridejo do izraza ob pravih pancarjih.

jst ga v prvo sploh nisem mogel imet 15min na sebi. preveč bolelo. pa imam flex 100.
res je bil prvi dan smučanja trpljenje, ampak zdej je pa odlično.

a imam prav al se motim?
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 6:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Čevelj se mora čim bolj prilegati nogi, ne sme biti praktično nič lufta na tistih mestih ki so na udaru, ko se sile telesa prenašajo na smučko, poleg tega pa morajo biti tudi dovolj trdi, da je prenos sil čim bolj direkten in s čimmanj izgubami.
To je v bistvu vse kar je pomembno. To, ali prvi dan boli ali ne, ali so takoj udobni ali ne itd., je pa potem različno od posameznika do posameznika. Mislim da se neko pravilo tukaj zelo zelo težko postavi.
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 7:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

elan je napisal/a:
res pa je odvisno kaj hočeš od smučanja. samo glede na to da imate po večini hude smuče, le te pridejo do izraza ob pravih pancarjih.

jst ga v prvo sploh nisem mogel imet 15min na sebi. preveč bolelo. pa imam flex 100.

a imam prav al se motim?

Mislim, da flex nima neke velike zveze z udobnostjo pancarja v mirovanju. Flex naj bi bil mera za trdoto pancarja oz. plastike. Ta trdota se pokaže med samim smučanjem, ko pancarje obremenjuješ, se pravi najbolj v zavojih. Mehki pancar (nižji flex) se bo hitro upognil in se sile ne bodo v celoti prenesle na smučko oz. bodo izgube velike in ne bo maksimalnega učinka. Trdi pancar (večji flex) pa bo sledil tvojim gibom ter obremenitvam in bo veliko bolj prenesel sile iz telesa na smučko.
Verjetno pa vsi veste, da so za izkoristek dobrih smuči potrebne kar precejšne sile, kar pomeni, da jih z mehkejšimi pancarji ne moreš učinkovito prenesti na smučko.

Vsaj tako si jaz laično razlagam te zadeve. Dopuščam precejšnjo verjetnost, da se motim
Nazaj na vrh
nakamichi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 9:55

NE pozabite, da za izrazit silo na smučko mora sila prit preko nog. In lahko kupiš svetovno smučko na 150 flex pancerjih a če jih ne boš kontroliral in bil dovolj močen, da lahko samozavestno pritiskaš in zvijaš smučko nisi naredil prav nič. Vse se začne in konča pri kondiciji, pre trd pancer ne bo pomagal k boljšemu performansu, če ga nisi sposoben zvijat ves dan.

L.P.
Nazaj na vrh
roberto66
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 10:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

sandokan je napisal/a:
elan je napisal/a:

a imam prav al se motim?

Mislim, da flex nima neke velike zveze z udobnostjo pancarja v mirovanju. Flex naj bi bil mera za trdoto pancarja oz. plastike. Ta trdota se pokaže med samim smučanjem, ko pancarje obremenjuješ, se pravi najbolj v zavojih. Mehki pancar (nižji flex) se bo hitro upognil in se sile ne bodo v celoti prenesle na smučko oz. bodo izgube velike in ne bo maksimalnega učinka. Trdi pancar (večji flex) pa bo sledil tvojim gibom ter obremenitvam in bo veliko bolj prenesel sile iz telesa na smučko.
Verjetno pa vsi veste, da so za izkoristek dobrih smuči potrebne kar precejšne sile, kar pomeni, da jih z mehkejšimi pancarji ne moreš učinkovito prenesti na smučko.

Vsaj tako si jaz laično razlagam te zadeve. Dopuščam precejšnjo verjetnost, da se motim

Načeloma se ne motiš, ampak nimaš pa popolnoma prav! Da ti pojasnim kako to gre; Smučarski čevlji v katerih govorimo so vsi rangirani zelo visoko; beri pancarji za dobre oziroma zelo dobre rekreativce. Praviloma imajo ti pancarji fleksa nekje od 70-80 in do 100 morda max 110 (izjema Nordica, ki smo že vsi ugotovili, da je malenkost mehkejša od ostalih) Ne pomeni, da ti pancarji niso udobni; lahko so tudi zelo udobni na nogah posameznikov. Kot je že nekdo pred mano napisal pa s temi pancarji lažje izkoriščaš dobro dilo.

Malo "slabši" če hočeš manj zahtevni pancarji so pa namenjeni "povprečnim smučarjem, ki ne izpeljejo vsakega celega zavoja na vsakem terenu po robniku. Ti smučarji so tudi manj zahtevni do svoje opreme, veliko več pa jim pomeni udobnost pancarja. Ti pancarji imajo flexsa nekje od 40 do 70. Lastniki takšnih pancarjev bodo tudi po čaj ali pivo šli z zaprtim čevljem in niti pomislili ne bodo, da ga za tistih 15 minut ali pol ure odprejo.
Je pa res kar sem že prej napisal vsak si naj najde pancer, ki mu najbolj odgovarja. Jaz osebno sem smučal s pancarjem flksa 50 in sem ga s svojim znenjem smučanja in silo (težo) lepo (že preveč) upognil; zamenjal sem čevalj z boljšim (fleks 90) in sem imel pri smčanju večji užitek hkrati sta je pa tudi moji smuči začeli drugače odzivati na ukaze mojega telesa.

Odločiteve kateri pancer kupit pa ni nikoli lahka in prijetna, vzamite si čas pri izbiri in naj vam ne bo cena najpomembnejši kriterij pri izbiri. Enako je kot pri smučeh kvaliteta se preplača.
Nazaj na vrh
roberto66
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 10:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Dami je napisal/a:
Priporočaš, kakše dobre trgovine, kjer bom imel izbiro?

Če ti ni predaleč pojdi v Graz Intersport in sportseksperts izredno velika izbira vseh znamk na enem mestu. Priporočilo ne kupuj pri njih, ker je izredno drago; izkoristi njihovo ponudbo zato, da nejdeš "svoj" model in številko, potem se usedi pred računalnik in malo pobrskaj; tudi na ebay.de najdeš kakšno zadevo (novo seveda) s konkretnim popustom.
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2007 4:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

ena druga plat Nordice - model Dobermann, junior tekmovalni pancar, flex-a 100, race vložek... deluje (pri mojih 74kg) še kar brutalno trdo.
Nazaj na vrh
JackONeill
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Sep 2007 10:49

streif je napisal/a:
ena druga plat Nordice - model Dobermann, junior tekmovalni pancar, flex-a 100, race vložek... deluje (pri mojih 74kg) še kar brutalno trdo.

...ampak je pa tale model maximalno velikost 27.
streif
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 12:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

ja, oziroma po EUR standardu bi bilo to nekje do max. številke 42.
Nazaj na vrh
n3o
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:12 pm    Naslov sporočila: flex Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 0:04

vem da bom mal hecno vprašal...sam ka je ta "flex" pr pancarjih?...kolkr berem naj bi bil čim višji tem boljšo smučo maš..
Nazaj na vrh
n3o
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 0:04

ok...sm že našel...
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

Hvala vsem za nasvete in izčrpne informacjie.
Nekako se sedaj bolj nagibam k Tecnici Diablotu. Kakšne izkušnje imate kaj s tem modelom? A je kakšna bistvena razlika med Diablo Magmo (flex 100) in Magnesium-om (flex 90)? Hvala vsem še 1x
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 11 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net