Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
vasko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 22:39

Ta teden bi znali naredit kar nekaj umetnega, ker cel teden bodo noči globoko pod ničlo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Še par mojih fotk od včeraj. Dan je bil sicer depresiven da je hudo (med 500 in 700 metri plast megle, višje gori je pihal močan jugozahodnik, bilo je oblačno z občasnim rahlim dežjem), ampak Miki si je privoščil eno brezplačno smuko (v tem vremenu se mi kljub sezonski ni dalo vozit kam na Koroško) - najprej na Cojzarici:

Nato na polovici Ruške:

Mimogrede, tako izgleda pod prelomnico :

Dan pa sem zaključil na Slemenu:

Če pustimo ob strani estetski videz in dejstvo, da se je treba med vsemi tremi odprtimi progami prevažati z avtom (kar pomeni sezuvanje in obuvanje pancarjev, pešačenje po blatu itd.), smuka sploh ni slaba. Nastreljanega snega je dovolj, mislim da ponekod tudi 1 m v debelino (zato pa so razgrnili malo bolj na ozko, kar se je pri minuli odjugi izkazalo kot pravilna odločitev), razen nekaj malega trave na zadnjem pobočju Slemena (kar se vidi tudi na zadnji fotki) ni nikjer kamenja. Sploh na Cojzarici bi brez slabe vesti lahko imel nove smučke.

Posebej zanimivo pa je, da na Cojzarici poleg smuke krepko gradijo: od prejšnega do tega vikenda je zrastla nova trafo postaja, posekali so gozd med zgornjo postajo vlečnic in vrhom bodoče šestsedežnice, predvsem pa krepko razširili in poravnali levo (zahodno) progo, primerjaj tudi prvo in drugo fotko:

Trenutno je mehanizacija pri ravnanju prelomnice levo od spodnje postaje vlečnic:

Ja, smuka + gradbišče, taka priložnost se človeku le redko ponudi !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.

Nazadnje urejal/a miki Pon Nov 26, 2007 8:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

lepe slike...
Nazaj na vrh
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36

Kako pa si na prelomici Ruške smučo če je bla trava vuni

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 7:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

je že kako šlo...
Nazaj na vrh
luky
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31

ma ko si sploh upajo met odprto, sej je sama trava
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

S tem postmi pa ste mi fajn požrli živce.. učitno se še niste vozili po pol odprti ruški...Do začetka te prelomnice je dovolj snega nižje pa ne in pri tej prelomnici je povezava do vlečnice speljana... potem pa greš gor z vlečnico se dol zapelješ in se pri prelomnici ustaviš pogledaš dol vidiš to žalost ki jo je vreme naredilo greš po povezavi do vlečnice in se zapelješ gor...
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

@miki:
Mene pa zanima glede tvoje predzadnje slike, od kod in kaj je to slikano, ker si ne znam prav predstavljat
In pa, kako si mislil "brezplačno" smuko, a ni bilo 15 EUR zdaj za vikend?

Glede Ruške pa je tako, kot je rekel lenko...
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

vsak ima svoj vtis otem kaj se dogaja...a ne skrbite za 2 tedna bo vse od začetka pa do konca belo pa se vam ne bo potrebno kregat...
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Glede Ruške se pridružujem Lenku: madona kako ste nekateri pametni, da vam kar škodi! Saj sem lepo napisal, da je odprta le do polovice, tam je improviziran vstop.

Moja predzadnja slika je narejena na vrhu zahodne (leve) proge na Cojzarici.

Cena je res bila uradno 15 EUR, ampak dejansko pa še nikjer niso bili nastavljeni avtomati, torej ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

miki je napisal/a:
Moja predzadnja slika je narejena na vrhu zahodne (leve) proge na Cojzarici.
Aja, JOJ, to je ja navzdol slikano, ne vem, kak je mene nekak prevarala perspektiva, da se mi je zdelo, da je to po neki progi navzgor slikano, potem pa mi ni blo nič jasno...

miki je napisal/a:
Cena je res bila uradno 15 EUR, ampak dejansko pa še nikjer niso bili nastavljeni avtomati, torej ...
Hmm, zanimivo, ker v četrtek, ko je bilo zadnji dan uradno zastojn, so tam po Slemenu nekaj prevažali avtomate pa sem mislo, da se bodo napovedanega očitno striktno držali... No, nič hudega, hvala bogu za tebe, sicer pa so ti tako še od lanske sezonske dolžni, a ne...?
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 9:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

glavno da pohorci znova zasnežujejo...
Nazaj na vrh
sandy
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 5:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 22:11

Na cojzarici in arehu že lep čas streljajo.
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 5:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

luky je napisal/a:
ma ko si sploh upajo met odprto, sej je sama trava

Moje mnenje: do takrat ko na progah ni dovolj snega, ne bi smeli odpret nobene proge, pa tud če sred januarja ne bi bilo snega, ne bi smeli obratovat
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Citiram:
Moje mnenje: do takrat ko na progah ni dovolj snega, ne bi smeli odpret nobene proge, pa tud če sred januarja ne bi bilo snega, ne bi smeli obratovat

ni res morajo malo zadovoljiti tiste ki komaj čakajo sneg....in smuko...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 7 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net