Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic SL:R

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Atomic SL:R « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 3:50 am    Naslov sporočila: Atomic SL:R Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

Vozim smuči Atomic SL:R (to je tale smuča) sedaj že štiri sezone, z njimi sem v bistvu kr zadovoljen, vseeno pa bi (če smo že na forumu in je prilika) proso za vaše mnenje, kolko je to v redu smučka, ker mogoče pa bi bil s katero drugo lahko še bolj zadovoljen (ja, vem, da bi to lahko fajn prevero na kakem testu smuči, ampak se mi nekak ne da udeleževat takih stvari). Dolžino imam 160 cm, radij je 11 m (to mi je kar všeč, ker se mi zdi, da ima večina smuči po trgovinah kar večje radije, vsaj kolko sem jaz gledal). Visok sem 179 cm, teža tu nekje okrog 74 kg, vozim pa najraje po bolj strmih progah pa kratke zavoje. Pa tudi bi me še zanimalo, če bi blo smiselno počasi razmišljati o zamenjavi - kot pravim, za sabo imajo sedaj 4 sezone oz. okoli 90 smučarskih dni, pri čemer pa je bila približno polovica teh "dni" bolj kratkih (2 uri ali manj); nisem pa neki ekstremist in zaradi nekih manjših sprememb v performansah, ki jih lahko mogoče komaj opazim, ne bi šel menjavat, vsaj letos še ne. Če pa že, kateri model bi mi priporočali kot morebitno zamenjavo (od firm mi je sicer simpatičen Atomic, lahko pa tudi kaj drugega)?
Hvala in Lp!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Podobna smučka kot SL 9, verjetno manj trda, zamenjaj, mislim, da je že zdihana......Aja, predlog ena nova iz palete Atomic SL......Sicer pa, če to sprašuješ po tem forumu, lahko pričakuješ odgovore v stilu: Sto ljudi, sto čudi, sto žena 200 sisa.....Na koncu se boš moral odločiti sam. Počakaj na kak test na Pohorju (2-3 bodo sigurno)....
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 12:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Popolnoma se pridružujem odgovoru pred mano. Če ti je ta razred smučke všeč in če hočeš ostati na Atomicu, potem je edina logična izbira SL12 ali SL10 (moj glas gre za SL10, ki je malo manj trda in agresivna, kar precej prav pride pri celodnevnem smučanju ob ne ravno top kondiciji).

So pa Atomicove slalomske dile iz tistega časa meni bile zelo všeč. Beta race SL 9.12 npr. mi je bila res vrhunska smučka takrat.

Vseeno pa - glede na to, da pač to niso ravno najcenejše smučke, ki jih kupiš tako na "blef", močno priporočam da stestiraš še kaj drugega preden se odločiš za nakup. Praktično vsi proizvajalci ponujajo nekaj v tem rangu ki tebe zanima, in kaj lahko se zgodi, da ti bo kakšna druga dila bolj sedla.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 3:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fischerpro3 je napisal/a:
Sicer pa, če to sprašuješ po tem forumu, lahko pričakuješ odgovore v stilu: Sto ljudi, sto čudi, sto žena 200 sisa.....Na koncu se boš moral odločiti sam. Počakaj na kak test na Pohorju (2-3 bodo sigurno)....

Verjamem, ampak mogoče boljše več različnih odgovorov (še posebej, če so utemeljeni) kot pa noben.
Kako pa je drugače pri teh testih, ker še nisem bil na nobenem, kolko časa se lahko voziš pa kje češ al samo po določeni progi? Pa kaj vezi tam prestavijo na velikost tvojih pancerjev al kak?
Aja, pa glede Atomica (no pa načeloma tudi glede drugih firm) bi vprašal, če kdo pozna kako trgovino, kjer se da kaj ugodneje dobit, al pa kako možnost mogoče, če preko kake firme, kluba naročiš?
Hvala
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 3:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Gospod Kolletnigg (sport 2000 trgovina v centru mesta) iz avstrijskega Mureck-a bo pravi naslov......
Nazaj na vrh
Matic
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 6:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

Kar se tiče testa pa ti nastavijo vezi po tvojih potrebah in ti rečejo kdaj jih (smuči) vrni. Ti pa jim tam pustiš nek dokument, da imajo garancijo, da boš jim smučko vrnil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 7:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, za totega Kolletnigga sem pa že slišal, ampak ga do zdaj nisem uspel na netu najt, ker nisem vedo, kak se [Koletnik] točno napiše...
Bi pa imel še dve vprašanji:
1.) Glede Kolletnigga sem tudi nekak slišal, da naj bi meli Branikovci kao neki popust oz. nekaj v tem smislu, in me zanima, ali to drži, ker v tem primeru bom si preko kake take ustrezne osebe probal zrihtat, če se bom odločo za nakup pri njem.
2.) Gledal sem na Kolletniggovi spletni strani in ima trenutno v akciji Atomic SL9 z 311 vezmi (zgleda neki starejši model, ker piše Auslaufmodell) za 199 EUR in me zanima, kakšna je kaj ta smuča. Ker cenovno se mi zdi mamljiva ponudba...
Hvala in LP!
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

mariborcan je napisal/a:
Ja, za totega Kolletnigga sem pa že slišal, ampak ga do zdaj nisem uspel na netu najt, ker nisem vedo, kak se [Koletnik] točno napiše...
Bi pa imel še dve vprašanji:
1.) Glede Kolletnigga sem tudi nekak slišal, da naj bi meli Branikovci kao neki popust oz. nekaj v tem smislu, in me zanima, ali to drži, ker v tem primeru bom si preko kake take ustrezne osebe probal zrihtat, če se bom odločo za nakup pri njem.
2.) Gledal sem na Kolletniggovi spletni strani in ima trenutno v akciji Atomic SL9 z 311 vezmi (zgleda neki starejši model, ker piše Auslaufmodell) za 199 EUR in me zanima, kakšna je kaj ta smuča. Ker cenovno se mi zdi mamljiva ponudba...
Hvala in LP!

Branikovci imajo popust, naj te nekdo pelje zraven (če ga seveda poznaš)....Model ki si ga gledal je lanski, nisem ga vozil, vendar mislim, da ni nič kaj drugačen od prejšnjega (zlatega) modela, radij mislim da ima 11 m. lahko da ti bo kak branikovec še znižal to ceno......Sicer pa poglej v Gigi in Hervisu, primerjaj, ter se nato odloči za nakup.....
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sama smučka je meni zelo OK. V tem kompletu so le vezi bolj tako-tako. Device 311 (sicer poznam le 310, a predvidevam da kakšne hude razlike ni) so eden bolj osnovnih atomicovih modelov, ki mislim da se niti ne prodaja več.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 12:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

bobo je napisal/a:
Sama smučka je meni zelo OK. V tem kompletu so le vezi bolj tako-tako. Device 311 (sicer poznam le 310, a predvidevam da kakšne hude razlike ni) so eden bolj osnovnih atomicovih modelov, ki mislim da se niti ne prodaja več.

Razlika je v teži (do 110 kg), kar po mojem, za solidnega smučarja do nekje 95 kg po mojem zadostuje.....310-ka je za enako težkega smučarja prešvoh......
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 12:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja, s tem da so napram kakšnemu boljšemu modelu (npr. Neox) potem še dodatne razlike, npr. v varnosti (odpiranje itd.)
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 12:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

bobo je napisal/a:
No ja, s tem da so napram kakšnemu boljšemu modelu (npr. Neox) potem še dodatne razlike, npr. v varnosti (odpiranje itd.)

seveda so , vendar lahko gre ta pogovor v nedogled.....Denar za smuči pa tudi.....Se ti ne zdi?
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam. Toda če se že kupuje smučko nekega precej visokega ranga, se lahko kupi zraven še podobno "dobre" vezi. Vsaj moje mnenje je tako...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 1:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

bobo je napisal/a:
Se popolnoma strinjam. Toda če se že kupuje smučko nekega precej visokega ranga, se lahko kupi zraven še podobno "dobre" vezi. Vsaj moje mnenje je tako...

Seveda se pri Kolletniggu lahko dogovori tudi za Neox-e (samo potem ne bo cena 199 e, ampak nekaj več)....
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede vezi sem sklepal, da gre verjetno za nekaj podobnega 310-ki, ki jih imam na mojih trenutnih smučah, in ni bilo z njimi nobenih problemov.
Bolj bi me torej glede samih smuči zanimalo, za kakšen rang smučke tu v bistvu gre, glede na to, da imajo pri Atomicu tudi SL10 in SL12, sklepam, da gre za malo (kolko?) slabši razred? No, saj nekega najvišjega razreda jaz (verjetno) niti ne rabim, ampak ta ponudba se mi pa vseeno zdi sumljivo poceni...al je to pri Kolletniggu običajno? Pa sorry, da tolko gnjavim, ampak nea se za smučarsko opremo drugače tolko zanimam (razen pač, ko razmišljam o kakem nakupu) in nimam tak pregleda nad temi modeli in vsem. Hvala za potrpljenje z mano
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic SL:R
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net