Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

sam imam alpina nebi jih menjal za nevem kaj sem imel že tudi druge samo mi niso bli všeč... sicer je od posameznika odvisno kako ma nogo sicer pa ko probaš v trgovini itak dobiš 1 občutek in če so ti res idealni si kupiš...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IKE
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 4:39 pm    Naslov sporočila: dobermann wc 100 Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:11

ok nesu sm to zadevšno ke u kamnik razšert, pa so ful uredu nrdil. zdej bi jst samo še notranji vložek doma segrel pa "naštelav" to kot je treba. zej me pa zanima kko se tega najbolš lotit? zih ma že kdo kej prakse s tem??

lp
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2007 12:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

@IKE: v tej temi nekje je že napisano kako si lahko doma urediš zadevo.

Nekaj pa bi tudi rad sam izvedel. Ima kdo izkušnje z Alpininimi pancerji, predvsem One10; 110 flexa, ne zgleda slabo cena je pa tudi noro nizka (200rvrov na sejmu Snežinka, drugače 250)?
Pr0ph3t
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 1:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 18:37

Tako, da še jaz malček osvežimo to temo.
Danes sem se "zaljubil" v Salomon Falcon Race, pa še ene Salomonke (pozabil model. Flex imajo 110, imajo sivo prozorno "plastiko" z rdečim vložkom).
Zdaj sem pa v dilemi in to kar veliki, čeprav se malček bolj nagibam na Falcone.
Razlika v ceni je borih ?40 (vsaj pri takšni investiciji). Falcon mi lepo sede na nogo, vendar pa mi v primerjavi s prejšnjimi (Tecnica, pojma nimam kakšen model, vem samo da so mi premehki) neudobni na račun trdote.
Drugi Salomon, kjer ne vem imena modela, pa so mi fanj udobni, vendar se bojim, da mi bodo po koncu sezone preveliki (čeprav je enaka mera čevlja), saj že sedaj klipse zaprem skoraj na max (beri: ena stopnja pred max).
Ena stvar mi ni bla jasna. Falcon naj bi imele Flex 120, une druge Salomonke pa 110, pa se mi zdi razlika ogromna v trdoti.
A je to dejansko res, ali me je samo občutek varal?

In še najpomembnejše. Za katere bi se odločili vi?

Hvala lepa za pomoč

P.S. znak za evro ne dela
Nazaj na vrh
sernk
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33
Kraj: Stanežiče

Njaprej patčisti da boš težko užival v takih pancarji s tako trdoto. Sicer pa je predvsem odvisno od tega kako smučaš, če bolj po terenu potem morajo biti mehki če pa po urejenih progah pa trdi sam pa ne vaem katere bi vzel mogoče tiste z flexom 120
bobo
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 2:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Flex index ni povsem poenoten med proizvajalci. Pancer proizvajalca X z indeksom 100 je lahko precej trši od pancerja proizvajalca Y z indeksom 120. Znotraj ene firme bi to sicer načeloma moralo držati, a spet ni to 100% informacija kakšen dejansko je čevelj. Potrebno je tudi vedeti, da je na smučišču pri minus temperaturah in snegu ter vodi na pancerjih vse skupaj še precej drugače kot v trgovini pri 20°C in v povsem suhih razmerah.
Nazaj na vrh
Pr0ph3t
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 6:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 18:37

ja, to je tudi res, da je drugače sedaj pri 20°C. Mi je tudi prodajalec povedal, da bo pri nizkih temperaturah čevelj še toliko trši.
Uni drugi model sem ugotovil, da je Salomon Impact 10.
Zanimivo, da sem probal Tecnica Diablo Pro 110, pa me nekako ni prepričala. Tako po trdoti, kot po "čudnih" klipsih, ki so mi delovali, da se bodo zdaj zdaj v roki polomili.

Očitno bom pristal kar na teh Salomonkah Falcon
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes sem bil v izvidnici: Alpina One10 odpadejo ker so preozki, v igri (vsaj po ceni) so v bistvu samo še 2 modela: Dolomite Rage 12 in Atomic B90. Atomic so dobesedno narejeni po moji nogi, ampak so pomoje malo premehki (smuči imam SLX), pa tudi notranji čevelj mi ni deloval preveč topel in tako udoben kot pri Dolomite (pri upogibu naprej malo boli, navklub smučarskim štumfom). Pa še barvno se ne ujemajo z ostalo opremo . Po drugi strani so Dolomite trši, toplejši a tudi udobnejši ampak ožji in bi bilo treba nujno (ampak res nujno) širiti. Ima kdo izkušnje z omenjenimi pancerji, kakšni drugi predlogi (cena do 300 evrov), komentarji, karkoli .
Andy
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 12:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 19:19

Kot lahko prebereš malo višje sem lastnik Atomica B90, bil sem že na smučanju, in so se mi čisto dobro obnesli. Tudi jaz sem mislil da bo flex 90 malo premalo pa se mi je zunaj pri 3°C zdel dovolj trd, tako da dam glas temu čevlju odločitev je pa tvoja. Za njih sem dal pa 240?, Hervisovih 300? ji čisto preveč.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 1:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Sem vjih vidu v Gigašport za 240, za Hervis imam pa Modro kartico (=270 evrov).
Dami
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 12:54 pm    Naslov sporočila: Prosim pomoč - pancerji Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 12:46

Pozdravljeni,

ali mi lahko kdo pomaga z nasvetom, za kakšne pancerje naj se odločim.

Vozim smučke ELAN S12 Dual titanium.

Sem precej dober smučar in težko dobim prave pancerje, ker imam bolj ozko in nizko nogo ("sulica" :-) ). Številko noge pa imam, čevlji 46 - 47 odvisno od proizvajalca.

Sedaj imam pancerje nordica, a so mi volumensko preveliki, ko pa jih zategnem max. mi še vedno niso ok in nabija mi gleženj, kar pa so bolećine, če greš smučat drugi dan ko se vse razboli.

Pred tem sem imel Lange so mi bili tudi preveliki, tako, da bi sedaj v tretje rad zadel.

Slišal sem že, da bi mi znali pasat Tecnica Diablo (100-110 flex), ker so malo ožji in lahko diobiš tudi obloge za prileganje.

Kot drugi pancar pa so mi predlagali še SALOMON FALCON.

Ne vem a to drži.

Prosim za pomoč, v kolikor kdo obvlada to področje. Moje so bolj avti in motocikli.

Ali obstajajo zame še kakšne druge rešitve???

Hvala za pomoč že vnaprej.

lp,
Dami
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 12:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi da za ozko nogo še nekako najbolj pridejo v poštev Lange.

Seveda pa podoben nasvet kot zgoraj - vzemi si čas, pojdi v trgovino in konkretno preizkusi več različnih modelov pa boš najlažje našel takega, ki ti bo OK.
Nazaj na vrh
Dami
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 1:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 12:46

Priporočaš, kakše dobre trgovine, kjer bom imel izbiro?
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 1:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče se kdo ne bo strinjal z mano, a kar se znamk tiče imaš definitivno največjo izbiro v velikih trgovinah (Hervis, Intersport, Giga sport itd.). Upoštevaj pa, da si tam s prodajalci praviloma ne moreš kaj preveč pomagati pa tudi dostikrat se kje drugje da dobiti kaj cenejše.

Dokler pa ne veš niti katero znamko bi gledal, je pa za tako pomerjanje to še najboljša rešitev.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 2:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

Na kratko,

smuči: RC4
teža: 88kg
znanje: dobro

Koliko flexa po vaše?

Odločam se med Speedmachine 8 in 10. Ciljam prav?

Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 10 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net