Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 75, 76, 77  Naslednja
 Ivarčko - Ošven - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
karver
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2007 11:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01
Kraj: Slovenj gradec

StaleY je napisal/a:
Gre to za tistega gospoda Kotnika, nekdanjega direktorja Športnega zavoda Ravne?

Pa če so morda na tej tribuni tudi povedali, čemu celo pomlad in poletje niso delali nič oz. v zelo majhnem obsegu?

Da; za bivšega direktorja Športnega zavoda, ki je bil (zdržal) 12 let (sedanjega že ni več) direktor in uredil vse, kar imamo sedaj v parku. Sedaj pa propadajo objekti in je vprašanje kako bo (to sva slišala z očetom), saj menda občina nima denarja za vzdrževanje. Denar, ki ga je zrihtal g.Kotnik pa ga menda ni več.

Nekaj je bilo govora zakaj so zgornjo jezero delali šele zdaj. Nisem dobro razumel, mislim, da zaradi takojšnjega polnjenja ob polaganju plastike in čiste vode za delati sneg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sportniz
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 9:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 19:02

[quote="karver"]
StaleY je napisal/a:
Gre to za tistega gospoda Kotnika, nekdanjega direktorja Športnega zavoda Ravne?

Nekaj je bilo govora zakaj so zgornjo jezero delali šele zdaj. Nisem dobro razumel, mislim, da zaradi takojšnjega polnjenja ob polaganju plastike in čiste vode za delati sneg

Tudi moj sorodnik je bil na trubuni v Kotlah. Je reku, da bilo kul!
Še dobro, da je Grah nagovoru Kotnika, da ostane na Koroškem. Je moj sorodnik reku, da je že bil z eno nogo v Ljubljani. Še dobro, da nam vsak, ko je kaj naredu ne ugre v *močvirje*.
Samo neka mi ni jasno, zakaj niso poleti naredili zgoraj jeza. To je za naše glave verjetno nedojemljivo, ko vidimo smučarijo.
Upamo, da bo sezona, kot berem vaša opažanja.
Sem čul, da je spodaj že voda.
Pošljite slike.

Lp
Igor
Nazaj na vrh
kula
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 21:58
Kraj: selo

Mislim, da imate sladke probleme.
Vidim, da ste korošci za smučarijo čisto nori. zato pa imate tudi tako dobre smučarje. saj vas je presneto malo ??.
Pridemo pozimi pogledat ali res teko ˝˝vroče˝˝ smučišče.
Naš Lakota (progo je on strasiral pri vas) pa bi lahko tud pri nas naredu nekaj takega.
Naš Klinar prav, da bo FIS homologizirana Za SVSL in VSL čisto
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 5:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34
Kraj: Ravne

Ko smo šli z Uršlje gore smo videli, da so že sistem zasneževanja sprobivlali.
Sem slišal, da bodo že poiskušali pihati. Voda je že tekla.
Ali kdo ve kaj več naj se oglasi.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 1:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Fotke od nedelje, 11. 11. Rijejo, rijejo, in to celo v nedeljo, ampak za letošnjo zimo so vlak definitivno že zamudili. Zakaj za vraga imajo na Ošvenu tako veselje graditi v prvem snegu? Lani sedežnico in progo - pa vse skupaj kljub trudu ni obratovalo niti en dan - letos pa jezero, iz katerega v letošnji smučarski sezoni po moje tudi ne bo pritekel niti liter vode ... :

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
dulee
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 5:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Feb 2007 20:57

Ja mogoče so denar komaj zaj dobli
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

kako je pa z zasneževanjem, so naredili kaj snega?
Temperature so kar primerne, vsaj za test sistema. Jp škoda da zgornjega jezera ne bo, iz spodnjega pa lahko zasnežujejo samo do S-a. Ker če bi jim zdaj delal sistem bi v tednu dni lahko smučali. (vsaj napoved je taka)

Nazadnje urejal/a kotulc Pet Nov 16, 2007 2:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2007 2:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kotulc je napisal/a:
Temperature so kar preimerne, vsaj za test sistema. Jp škoda da zgornjega jezera ne bo, iz spodnjega pa lahko zasnežujejo samo do S-a. Ker če bi jim zdaj delal sistem bi v tednu dni lahko smučali. (vsaj napoved je taka)

Prav imaš!
Od spodaj je bilo dojst mrzlo samo danes. Nevem zakaj niso delali.
spodaj topi že stojijo. Mislim, da mora biti vsaj -2 in nizka vlaga.
Pri -1 samo pluva. Pri taki temperaturi še niso nikjer zasnežili celega smučišča, razen z kemijo.
spodaj so pri sedežnici lepo zrihtali okolico.
Ali kdo ve kdaj bodo pihali?
Nazaj na vrh
karver
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2007 2:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 10:01
Kraj: Slovenj gradec

maki je napisal/a:
kotulc je napisal/a:
Temperature so kar preimerne, vsaj za test sistema. Jp škoda da zgornjega jezera ne bo, iz spodnjega pa lahko zasnežujejo samo do S-a. Ker če bi jim zdaj delal sistem bi v tednu dni lahko smučali. (vsaj napoved je taka)

Prav imaš!
Od spodaj je bilo dojst mrzlo samo danes. Nevem zakaj niso delali.
spodaj topi že stojijo. Mislim, da mora biti vsaj -2 in nizka vlaga.
Pri -1 samo pluva. Pri taki temperaturi še niso nikjer zasnežili celega smučišča, razen z kemijo.
spodaj so pri sedežnici lepo zrihtali okolico.
Ali kdo ve kdaj bodo pihali?

Sem slišal, da ponedeljek, končajo testiranje in če bo bog dal temperature bodo zasneževali.
Počakajmo, da končno vidimo, kako bo deloval sistem in vreme.
Drugače so zgleda pripravljeni
Nazaj na vrh
sportniz
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 10:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 19:02

Sem slišal, da ponedeljek, končajo testiranje in če bo bog dal temperature bodo zasneževali.
Počakajmo, da končno vidimo, kako bo deloval sistem in vreme.
Drugače so zgleda pripravljeni[/quote]

Še dobro da niso zasneževali, saj prihaja toplo in dež. No morda bi lahko imeli kakšen kup več, vendar bi ga pral dež. Očitno še ni za pravo zimo.
Smo pa res nestrpni.
Nazaj na vrh
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24

se ze kaj dogaja na smučišču ???
ve kdo kaj novega...včeraj sem videl da je bilo smučišče osvetljeno !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aleš
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 15:02
Kraj: Kotlje - Brdinje

Lep pozdrav

Kot vidim tudi vas zanimajo (tako kot so mene) sveže informacije o tem smučišču.
Včeraj vidim celotno progo razsvetljeno in sem bil prepričan končno se bo nekaj začelo in končno bomo imeli super smučišče pred nosom. Vendar ni tako. Včeraj večer sem se zapeljal na Ivarčko (tam sem bil kakšnih 5min) vendar nikjer nobenega nisem videl, razen kombija od elektro Tim (kateri je tudi vso elektriko na smučišču napeljeval). Ne smem pozabit da so ob progi tudi že nekaj časa topovi (temperature so pa tudi že kar primerne za umeten sneg).
No danes pa spet vidim razsvetljeno progo (pa še nekoliko bolj mraz pritiska) a na Ivarčkem vsaj do zdaj še ne delajo snega.
Sem pa govoril z eno malo bolj odgovorno osebo (ki jo poznam) pa mi je znal samo to povedati da imajo neke težave z elektriko.
Tako da jaz sklepam da nimajo napetosti v omaricah ki so pripravljene za vsak top posebej, kar pa v tako velikem projektu zna biti kar velik problem, vendar upajmo, da ni kaj zelo narobe.

To so vse informacije ki jih jaz vem, bi pa bilo lepo, da bi prišle kakšne informacije glede obratovanja v javnost (nekdo mi je enkrat rekel da so karte že v predprodaji-kar se mi malo čudno zdi).

Ne morem pa mimo tega ko toliko pišete na forumu, da so testirali umetno zasneževanje in tako naprej, po moje ni bilo kaj veliko glede tega, če še zdaj ko bi kar veliko umetnega snega naredili vsi topovi in žirafe ne obratujejo.

*prilagam pa pravkar slikano sliko (Kotlje+razsvetljeno smučišče), vendar je bolj slaba slika

Toliko iz moje strani.
Aleš
Nazaj na vrh
MiLi
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:51

pozdrav.

sem pogledal skozi daljnogled na smučišče in vidim, da so začeli zasneževati. če se ne motim delajo samo žirafe, saj top, ki ga vidim in je na S-u, stoji.

upam, da jim uspe in bo lepa sezona. za poleti pa en bike park pa mam vse kar rabim
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 10:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Zdaj (ob 21:13) se v Kotlje slišijo črpalke, zasnežujejo! Kot se vidi delajo samo žirafe!

LP! Kotulc
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 12:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kotulc je napisal/a:
Zdaj (ob 21:13) se v Kotlje slišijo črpalke, zasnežujejo! Kot se vidi delajo samo žirafe!

LP! Kotulc

Pravi firbovc je bil, ko sva z očetom zagledala, da zasnežujejo in sva se peljala na Ivarčko. Neverjetno veliko je bilo avtomobilov. Iz prvih rok sva izvedela, da so Italijani pognali sistem. Za takšen zagon je normalno, da bodo porodne težave. glavno, da so štartali. Sedaj nekaj zanesljivih podatkov. Sistem ima eno najmodernejših tehnik. Vse je avtomatsko. ko so pogoji se samo vklopi, saj jih spremlja računalnik. Nastavljeno imajo, da lahko delajo z žirafami pri -3, kar je menda najbolj racionalno. Klasični topovi niso problematični in bodo menda delali jutrij.
Bravo fantje!
Imajo menda najnovejši sistem za karte.
Pa menda že dela kamera in vremenska postaja. Samo nevem na kateri strani. Menda tudi spletna stran naj bi že delala.
Res sva bila presenečena. Mislim, da so se izkazali mojstri. Samo kapo dol!!
Sva še slišala, da že imajo gradbeno dovoljenje za hotel in garažno hišo.
V paver Pabu pa je fantastično. Mislim, da bova šla z očetom sedaj večkrat pogledat. Toliko informacij. Neverjetna sreča. Ti ljudje so pravo nasprotje hvalisavosti in samovšečnosti v medijih. Naj le povedo več, saj imajo res kaj pokazati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 75, 76, 77  Naslednja Stran 32 od 77

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net