Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 1:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Citiram:
Sm mal pogledu takroplaz na netu. Matr, to pa že res morš bit ljubitelj odpenjanja in zapenjanja. Same gondule

^^ Daj no, kaj če bi kliknil funkcijo predogled preden pošlješ sporočilo? Uporabniki ti bomo hvaležni!

Sicer pa - če predpostavim, da takroplatz pomeni Kronplatz in gondule kabinske žičnice ali po domače gondole : veliko število kabinskih žičnic na Kronplatzu res zna biti moteče, to moti marsikoga. To je pač stvar okusa. Mene recimo ne moti odpenjanje smuči, če je žičnica dolga tri ali štiri kilometre in ima proga denimo 1000 višinskih metrov, kot npr. s Kronplatza v Olang ali Reischach. Na kratkih trasah pa me kabinke res nekoliko nervirajo, priznam. Seveda pa imajo tudi dobre strani: ne piha, načeloma so hitrejše tudi od odklopnih sedežnic, v kabini lahko opraviš tisoč malenkosti, ki jih na sedežnici težko - od brisanja nosa do malice. Načeloma je tako, da v kislem vremenu vsi raje gredo v kabine, ko pa sije sonček in ni premrzlo, se poveča zanimanje za sedežnice.

Pa še nekaj: pri besedi kabinska žičnica nas verjetno večina pomisli na odpenjanje smučk vsaj 100 metrov od vstopa v kabine, pa hojo po stopnicah navzgor okoli najmanj petih vogalov kot npr. na Pohorju. Na Kronplatzu pa ima velika večina kabink tako vstop kot izstop maksimalno optimiran, smučke odpneš max. 10 m od vtopa, stopnic v glavnem ni, od izstopa do proge je včasih manj kot 5 m. Z eno besedo - se da preživeti !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polde
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 2:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

No, ja kabinske žičnice dolžine 240 metrov, pa tudi tiste krajše od 1800 metrov gredo tudi meni na živce. Prav gotovo bi tudi na Kronplatzu raje videl, da bi bili vsaj pokojni Cianross, Pre da Peres, Col Toron, Lorenzi, Korer, ....... pokrite izklopljive sedežnice, pa vendar - vse ostalo odtehta te pomanjkljivosti:
- 100% garancija snega med 15.12 in 15.03 (spomnite se lanske zime)
- odlično urejene, dolge, široke proge
- prijazne koče in restavracije na smučišču
- relativno stabilno vreme
- zmerne cene in
- lahko ter kratko dostopnost iz Slovenije

In ko povprečni navdušeni smučar, kot sem jaz, vse to zgoraj sešteje, je odločitev lahka.
Nazaj na vrh
blajo
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 9:32 pm    Naslov sporočila: kronplatz Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54

... kabinke, otroci, druzine ...

... Kronplatz se po njihovem PR in akcijah sodec vedno bolj usmerja na druzine in starejse [ok, crna Piculin je dobra izjema] in v Italiji se deca sama ne more vozit na sedeznicah.

Ko pa si enkrat z mularijo na snegu [vec kot enim], hitro cenis prednost zaprtih "jajck", kjer res lahko postoris vse kar je ze gor napisano [malice, nosovi, smsi, zadrge, ocala, ...]

Ne vem, no. Meni je strategija Kronplatza vsec, ker so ubrali pot, ki je zelo donosna tudi brez hotelov in spremljajocih dejavnosti [mularija spi, starsi ne zurajo toliko], preobrazili so sorazmerno "neobdelano" okolje ...
... se cesta jim fali, pa ze delajo na tem.

Prav nic me ne bi motilo, ce bi del tega bilo tudi kje v Sloveniji ...

lp,
b
Nazaj na vrh
benhur
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2007 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27

ja res kronplatz je res lani dokazal da se splaca investicija v zasnezevanje, saj so bili med redkimi ki so sezono zaceli v prvem delu decembra. na te kabinke se pa tud kr hitr navadis. jz grem letos sigurno spet na opening morm povedat da je vseen za mlade tud poskrbljeno
Nazaj na vrh
rookie
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2006 10:12

Jaz se letos prvič odpravljam v Kronplatz. Imam možnost odhoda od 14.12.-22.12 (osem noči). Cena apartmaja za 2 osebi je 180EUR (90 EUR na oseba), torej zelo ugodno. Apartma je 12 km od Kronplatza. Zanima me kolikšen del smušišča ponavadi v tem času že obratruje? Ali se splača kupiti Dolomiti super ski, ki je za 7 dni 178EUR (Kronplatz 165) ali so ostala smučišča predaleč in je Kronplatz čisto dovolj.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 9:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Lani, ko je bila zima ena najslabših v tem desetletju, so v omenjenem času obratovale vse žičnice in tako preko palca 90% prog, navdušene komentarje in nekaj fotk najdeš na 2. in 3. strani pod tem naslovom. Ob malo boljši zimi torej lahko računaš, da bo Kronplatz delal v celoti.

Kronplatz ali Dolomitisuperski? Odvisno kak tip si, jaz bi za en teden zagotovo vzel karto Dolomitisuperski in se vsaj dvakrat zapeljal do la Ville ali Corvare ali pa na drugo stran do Cortine (se pač rad vozim ). Odvisno je seveda tudi, na kateri strani Kronplatza imaš apartma.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
juventino
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 9:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Nov 2006 23:00

Glede na to, kolk vsi hvalte ta kronplatz, sem se odločil da letos grem ke za en vikend. Pa me zanima če je med vikendom tam ful folka. Dobr, verjetn da ga je. Pa me zanima če so ful gužve, al se folk razgubi po smušišču. Pa kako je s progami med vikendom. So uničene dost zgodaj, al zdržijo kj dalj časa?

Hvala
Nazaj na vrh
Marvin
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

jaz nisem opazil neke razlike med vikendi in delovniki, kar se tiče gužve. Lahko se pa tudi motim.

Drugače sem se pa samo dopoldne spuščal čisto v dolino, ker zadnji odseki postanejo popoldne "južni" & kucljasti. Recimo na strani Olang (proga Olang) se spustim do zgornje postaje gondole Lorenzi in potem gor. Zgoraj pa proge zdržijo.

aja, pa opozorilo da sem se v Kronplatz odpravljal vedno konec februarja začetek marca - mogoče bolj pojasni tisti južni sneg o katerem sem govoril. Letos je bilo pa sploh mučno. Vseeno boljše kot kje drugje.
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2007 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Glede gneče: meni se zdi, da je za konec tedna (posebej ob sobotah) mogoče celo manj ljudi, ker je takrat večinoma smena in folk običajno smuča 6 dni. Je pa takrat zato na cestah bolj noro.
Katero karto: po moje vsekakor superski. Od lani sta z novo žičnico Kronplatz in La Vila precej bliže in med njima menda vozi ski-bus (nisem bil). Drugače pa je tudi tista cesta do Lavile (če bi šel tja z avtom) že v precej boljšem stanju kot pred leti.
Glede uničenosti prog: če je toplo so proge v dolino popoldne že nekoliko utrujene, zato se splača takoj zjutraj narediti par fur do doline. Zgoraj so smučišča dokaj širka in položna, tako da proge zdržijo, če le ni preveč novega snega. V tem primeru se kot povsod naredijo kupi.
Nazaj na vrh
Lux
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 29, 2007 7:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06
Kraj: Mozirje

Da se pridružim mnenju 'predpiscev' - rookie, tudi jaz bi na tvojem mestu vzel karto Dolomiti Superski. Za 13 ? več lahko vidiš in presmučaš veliko več različnih terenov. Sploh, če boš prvič na tem področju Dolomitov.

Upam, da tudi meni uspe letos it po 3 oz. 4 letih vsaj za kakšen podaljšan vikend v tiste konce na lastne oči preverit vse novosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rookie
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2007 10:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2006 10:12

Hvala vsem za pomoč.
Apartma, ki sem ga omenjal je v Kiensu. Kot sem geldal na netu je to kar blizu (slabih 10 km) do Kronplatza (St. Lorenzen). Do La ville ali Corvare izgleda okoli 50 km. Zanima me ali je cesta ok, se pravi da lahko ob normalni vožnji prideš v eni uri do tam. Ostala smušičša Superski Dolomitov pa so že bolj oddaljena.

lp
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2007 11:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Iz Kiensa do La Ville imaš slabih 30 kilometrov in dobre pol ure vožnje, do Corvare pa še 5 km (oziroma 5 minut) več
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2007 2:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Tudi mi smo imeli 1x apartma v Kiensu, je zelo primerna lokacija, ker je blizu St. Vigilo. To pride včasih prav, če je zgoraj slabo vreme
Nazaj na vrh
Slowhand
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2007 9:45 am    Naslov sporočila: Zasnežujejo! Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2005 12:28
Kraj: Nova Gorica

Na Kronplatzu že zasnežujejo, poglejte webcam. Ne vem, ali samo kaj testirajo, ali pa se že pripravljajo na sezono. Glede na datum je mogoče le nekoliko prezgodaj.

LP
Nazaj na vrh
benhur
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2007 10:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27

sj tu pogosto tak zgodi zazenejo, ce druga ne s tem shladijo tla
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 5 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net