Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 44, 45, 46  Naslednja
 Kope - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 10:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

mariborcan je napisal/a:
Jaz sem bil danes gor. Od smučanja si glede na temperaturo (zjutraj 2°C) in oblačno vreme nisem obetal kdo ve kakšnega užitka, šel sem bolj zato, da si pogledam novo sedežnico. Bi šel sicer že kdaj prej, ko so bile še boljše razmere, vendar pa takrat nista delala Kopnik in Pahernik...

Aktualne razmere: že zjutraj južen sneg, najhujše pa je potem na koncu, ko je že res mehko in se včasih kar pogrezneš (če bi bil v večini umetni sneg, bi verjetno bilo boljše). Ni pa bilo tako zelo slabo, da se ne bi dalo solidno smučati (pretirano trdih in ledenih prog itak nimam rad, mi je potem ljubše takšno kot danes). Bolj so me motile precej slabo urejene proge, predvsem mislim na različno visoke špure od ratraka. Po moje bi se lahko bolj potrudili. Nekaj malega je tudi kopnin (na Kaštivniku v spodnjem delu), ampak ni kritično, nekatere so tudi označene. Odprto je pa bilo vse, tudi Kopnik in Pahernik imata dovolj snega. Vprašanje pa je, kako bo drugi vikend, če bo celi teden toplo. Zdaj med tednom pa Kopnik in Pahernik verjetno ne bosta delala, podobno kot je bilo prejšnji teden (no, za sigurno tega ne vem, sklepam pač).

Kaštivnik pa ima po moje potencial, da bi bil ena boljših prog v Sloveniji nasploh. Ampak glede tega so po moje delno že zajebali s tem, ko niso dali odklopne naprave. Pri taki dolžini bi bilo to vsekakor smiselno. Sramota, da nekaj šparajo, če ze grejo v investicijo. Kot drugo pa upam, da bodo čez poletje opravili kaj zemeljskih del na črni progi, ker je trenutno bolj divje vse skup (izbokline, neravnine, proga visi). Sedežnica zdaj pač je, kakršna je, ampak vsaj to pa naj te le porihtajo. Rdeča proga pa je že trenutno kar OK, v redu se mi zdi za carvat (tudi danes v bolj slabih razmerah je fajn šlo).
Zanima me tudi, ali so kakšni načrti, da bi tudi pod sedežnico uredili progo? Glede na to, kako na široko so posekali, se mi ne zdi nek problem... OK, proga ne bi bila ful široka, ampak kot dodatek, popestritev bi pa prišla v poštev po moje...

Bil pa sem tudi kar vesel, da sem šel na taki dan, ko sta obratovala tudi Kopnik in Pahernik, ker samo na Kaštivniku se človek tudi naveliča. Pa mislim, da sta ti vlečnici celo hitrejši od sedežnice. Meni sta kar všeč, tu se s SMUČARjem očitno strinjava Pa drugače nisem pristaš vlečnic. Se mi pa tudi nekak zdi, da se na teh krogecih malo manj utrudiš kot na sidrih...

Mogoče še nekaj kritike na gostinsko ponudbo. Najprej to, da je treba hoditi na Pungart (priporočam izgradnjo gostilne na vrhu Kaštivnika), potem pa se niti ne da dobiti kaj pametnega za jest. No, sej nekaj stvari so imeli (pečena kura, topli sendviči, menda golaž, štrudl), vendar pa ni bilo takih klasičnih stvari za na hitro pojest (pomfri, hamburger). To govorim za oni kiosk pod Pungartom. Not v ono veliko kočo nisem šel gledat, ker raje veni nekaj na hitro pojem. Drugod (MB Pohorje, Rogla, Krvavec,...) imajo za moj okus te stvari dosti boljše porihtane (dobra ponudba, direktno ob smučišču, na več lokacijah).

Skratka, naj se pubeci malo bolj potrudijo s pripravo prog (zemeljska dela (najbolj kritično se mi zdi na Kaštivniku črna, je pa še nekaj drugih mest), priprava prog s teptalci) in eno dobro gostilno naj postavijo pa bo takoj zgledalo dosti boljše. Potencial je, samo izkoristit ga je treba.

Aha, pa še nekaj: kakšni kažipoti za dostop iz Vuzenice ne bi škodili. Sam sem sicer takoj našel, ker nisem bil danes prvič gori s te strani, ampak kdor ne pozna... Že doli na glavni cesti bi lahko dodali tablo za Kope pa še eni dve križišči sta se mi zdeli kritični (na dveh mestih pa so celo neke table, ampak tudi takšne male in neopazne).

To je to, če še koga kaj zanima glede razmer, pa naj vpraša (ampak mislim, da sem itak vse napisal).

LP

hvala za izčrpno poročilo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 1:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

fischerpro3 je napisal/a:
Zame nek zakoten kontejner obit z par deskami in ponudbo hot-dog, japonske župe za pogret, sistem Pogrej in pojej ni nikakršna ponudba....Drugo so hoteli in koče, samo to na MB Pohorju ni ponudba na smučišču (ajde da je to pogojno Luka)......V tujini (pa saj to vsi veste) ima vsak ovinek na neki progi (ali vrh) svojo gostilno z ponudbo od žlice, do standardenga dunajskega s pomfrijem. Smo marsikateri euro z veseljem porabili. Pri cenah za hot dog za 2,5 eura in pivo 2,5 eura tega na MB Pohorju sigurno ni in ne bo (vsaj z moje strani), da ne govorim o ambientu z WC-ji (npr. na Cojzarici- čeprav je Ljubo fejst ded in se trudi po najboljših močeh)... Vidiš tudi jaz sem pripravljen porabiti nako določeno vsoto na smučišču (vendar ne za hot dog, hamburger in podobno sranje). Vendar se moram kulturno vsesti, si vzeti čas, po možnosti uživati v dobro pripravljeni hrani....in tega na MB Pohorju na smučiščih ni.....

Ja, s tega stališča imaš popolnoma prav. Jaz pa po drugi strani na smučiščih nekak nisem navajen jest, to mi je bolj "izhod v sili", če sem res fejst lačen. Pač verjetno posledica tega, da sem precej let imel sezonsko na MB Pohorju in sem ponavadi gor hodo za par urc samo in ne za celi dan. Tak da nikoli nisem imel želje, da bi se za več časa vsedo in nekaj konkretnega pojedo. Poleg tega v MB večinoma smučam na stadionu, kjer se mi Luka ne zdi tak slabi, zato niti nisem bil tak pozorn na bolj bogo ponudbo drugod.
Drugač pa se mi je kar v redu zdela recimo ona koča na vrhu Jurgovega na Rogli...
LP

P.S. se mi zdi, da sem že malo offtopic zašel, upam, da moderator ne bo preveč jezn
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Se tudi meni zdi, da sva že v temi MB Pohorje......(tam pa smo že več ali manj vse povedali).....
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

O gostinski ponudbi na Kopah bi rekel, da se mi glede na velikost smučišča niti ne zdi tako slaba, tako Grmovškov kot Partizanski dom sta kar OK. Do Grmovška je manj kot 50 m hoje, Partizanka pa leži dobesedno na smučišču, če je dovolj naravnega snega da se da peljati po cesti. Tako da kontejnerjev z vročimi psi direktno na progi niti ne pogrešam preveč.

Glede gostinstva na Mariborskem Pohorju pa lahko nadaljujemo tukaj:
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=338
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 4:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

Očitno bi Partizanka še najbolj ustrezala mojim potrebam včeraj (ne bi rabil hodit na Pungart), ampak kaj ko ne poznam točne lokacije, neke table pa tudi nisem zasledil. Dopuščam sicer možnost, da je kje kakšna mala tablica, ki sem jo spregledal, ampak, če stvar že ni direktno na očeh, bi bilo smiselno in verjetno dobro tudi njih same (obisk), če bi postavili eno veliko tablo/reklamo. Recimo na Rogli sem vido, da na vlko reklamirajo Pesek, ki tudi ni ravno ob smučišču; šel tja s smučmi sicer nisem, ker nisem hotel tvegati, da bi moral kje nazaj v breg hodit...
Nazaj na vrh
Rudi
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 9:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19
Kraj: MB

Pozdrav!

A je slučajno kdo bil včeraj al pa danes na kopah? Kako je stanje prog, predvsem pungarta? Se še splača it gor, glede na to, da naj bi blo še 65centi? Je sneg še za smučat, al sam za surfat? Se mam it jutri namen smučat gor, na zadnjo smuko letošnje sezone pr nas... Pa me zanima a se splača...

Hvala!
fritz
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2006 10:32

Na webcam izgleda vse zelo lepo, samo je bilo pa že zjutraj +4 tako, da je verjetno kar hitro žmok
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 8:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarska sezona na Kopah je končana!

upajmo da bomo imeli naslednjo zimo kaj več sreče s snegom
Nazaj na vrh
Pryks666
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 8:19 am    Naslov sporočila: Smučarski dnevi? Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 22:19

Koliko smučarski dni pa je bilo letos na kopah? Mislim, da so imeli svojo kvoto, glede na to da bi še lahko obratovali ...

No v soboto in včeraj sem bil gor .... ljudi ni bilo nič ... parking pred kočo na pungartu ni bil poln ... ... drugače je pa še snega dovolj za kak teden ali dva smučanja ... ... prejšni vikend je bilo isto ....

T
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pryks666
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2007 7:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 22:19

hehe ... sm mislu dan ali dva ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2007 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja a bo v sezoni 2007/2008,na Pungartu že sedežnica?
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2007 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

SMUČAR (KOPE) je napisal/a:
aja a bo v sezoni 2007/2008,na Pungartu že sedežnica?

po taksni sezoni kot je bla letos kr mal dvomim upajmo pa na najbols ne

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
bole
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2007 2:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01

Ah kje, prvo je treba usaj 5 let govorit da se bo gradila in potem ugotovit da se ne dobi papirjev la kaj takega...
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 02, 2007 11:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

smučar je napisal/a:
Ne zasnežujejo pa zato, ker se po zakonu lahko zasneguje samo do 28 oz 29 februarja

to si si ti lepo zmislil ker se zansežuje lahko tudi poleti ob nevemkateri tempraraturi...

misliš da nevemo in nas ti hočeš nategnit?TI NE BO USPELO!
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2007 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja če bo šlo tako naprej, bi lahko že proti koncu novembra začeli zasneževati, zasneževali bi lahko že sedaj, sploh ponoči, samo so še čez dan previsoke temperature, saj bo, kakšen mesec še
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 44, 45, 46  Naslednja Stran 25 od 46

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net