Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 41, 42, 43  Naslednja
 Trbiž - Višarje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2007 1:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Ja, na kabinah je res naveden proizvajalec Agudio, v spodnji postaji na je na strojnih napravah napis Poma, zato sem sklepal, da je rekonstrukcijo izvedla Poma. Na kabinah je napisano tudi, da je dizajn kabin delo Pininfarine. Glede na to, da kabine nimajo drugega zračenja kot le pri priprtih vratih, me zanima ali je zapiranje z režo normalno ali ne. Namreč nobena kabina se ne zapre do konca, ampak izgleda tako kot da bi imela vrata omejevalec zapiranja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
niko
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2007 6:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 16:47

Kako je kaj z progami na Višarjah so jih že odprli za turiste in v kakšnem stanju so kaj ?
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 08, 2007 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Čisto slučajno sem zasledil, da bodo v soboto Višarje zaprte!
Nazaj na vrh
borci
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37

Saj so bile zaprte do ene 12 h zato smo odsli v Trbiž kjer pa je bilo možno smučati le na Monteflorjanci.

V nedeljo sem bil p na Višarjih sicer malo bolj pozno ob 11 uri ampak je ravno prav popustilo ,da ni bilo pretrdo ,res super smučarija.

Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

borci je napisal/a:
Saj so bile zaprte do ene 12 h zato smo odsli v Trbiž kjer pa je bilo možno smučati le na Monteflorjanci.

V nedeljo sem bil p na Višarjih sicer malo bolj pozno ob 11 uri ampak je ravno prav popustilo ,da ni bilo pretrdo ,res super smučarija.

vglavne Višarje = dobro

kak je pa tista proga ko je blo FIS ?

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 4:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Citiram:
Čisto slučajno sem zasledil, da bodo v soboto Višarje zaprte!

Zgleda da sem edini ki tega nisem vedel . Ko sem v soboto zjutraj pri blagajni to izvedel, sem bil že povsem na tem da se odpeljem na Mokrine, potem pa sem si premislil in ostal. Cena karte je bila znižana na 19,5 Evrov, odprte so bile 'otroške' žičnice v Trbižu (tri- in štirisedežnica ter vlečnica) ter obe štirisedežnici (Prisnik in Florjanka). Črna proga v dolino na Prisniku je bila sicer uradno zaprta, ampak steptana in dobro prevozna (kdo bi razumel Italijane?).

Malo pred dvanajsto sva se z avtom (povezave niso delale) prestavila na Višarje, kjer so ravno končali tekmovanje. Perfektna smuka, nič gneče, užival kot že dolgo ne ! Zgoraj je bil ves dan minus, do vmesne postaje kabinke in na progi Limerza se skoraj ni ojužilo.

[/quote]
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 6:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

great...napadamo v kratkem

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

Miki, kot praviš ti ni žal, da si ostal na Višarjah. OK, verjamem. Res pa je tudi, da ti prav nič ne bi bilo žal, če bi šel na Mokrine. V soboto so bile enkratne.
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 8:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Aja, pa še tole.
Ko sem se v soboto zjutraj okoli 08:30 peljal mimo spodnje postaje gondole, ki pelje na Višarje, sem na progi, na kateri je bila pred tednom tekma SP za dekleta, opazil cel kup reklam za HIT Stars (HIT - Nova Gorica, hoteli Kranjska Gora). Postavljeno so imeli tudi neko progo, izgledala je kot super G ali pa VSL. Mogoče kdo ve, a so to bile tekme evropskega pokala, ki jih 150 metrov višje ležeča Kranjska gora zaradi "toplega vremena" ni mogla pripravit?
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2007 2:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

@Polde: verjamem da so bile Mokrine v soboto enkratne , sobota je bil eden od tistih dni ko je bilo (skoraj) povsod enkratno, še celo z Ribniške Koče poročajo da je bilo čudovito. Z ženo sva na parkirišču v Trbižu že sedela v avtu, pripravljena da se odpeljeva, potem pa sva si vseeno premislila. Kako je bilo na Mokrinah z gnečo? Na avtocesti od Celovca proti odcepu za Ziljsko dolino sva prehitavala cele kolone avtobusov z dnevnimi smučarji, v glavnem iz avstrijske Štajerske (registracije Graz, Graz okolica, Lipnica ipd.), pa tudi precej MB in nekaj Hrvatov. Vsekakor, ni mi žal da sva ostala, ne le zaradi ugodne cene karte, ampak (predvsem) zaradi praznih prog. Verjetno je večina mislila da se ob dvanajstih ne splača več hoditi na Višarje, pa so se zmotili! Stanje proge na zadnji strmini ob enih:

Tista proga ki si jo videl je bila nek paralelni veleslalom (?), ampak verjetno ne za evropski pokal, ampak bolj neka promocijska zadeva. Vsekakor so se hvalili, da je najdaljša paralelna tekma na svetu, štart je bil na vrhu Višarij, cilj pa v dolini. Mislim da to ne ustreza nobenim kriterijem FIS . Tudi meni je padlo v oči da je bilo polno reklane za HIT ... dobri so, potem ko so 'osvojili' Kranjsko Goro širijo lovke tudi čez mejo:

@stubai: izgleda da sva oba imela delno prav, na tablah sta navedena oba proizvajalca:

Originalni proizvajalec je zagotovo Agudio, rekonstrukcijo oz. gradnjo nove spodnje postaje pa je očitno res delo Pome Italia, saj Agudio v tistem obdobju ni več obstajal kot samostojen proizvajalec.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2007 10:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes smo smučali na Višarjah, zjutraj krasna smuka, kar pomeni ravno prav trd sneg, rahlo odjenjana zgornja plast, da je šlo super karvat. Glavna proga je odprta do srednje postaje, naprej je zaprto z mrežo. Definitivno pa ni več zvezne snežne površine do doline, tako, da je par smučarjev, ki so vseeno peljali naprej, moralo pešaka zadnjo strmino in ravnino nad njo. Misconca je brez težav prevozna v celoti. Bilo je pa na glavni gondoli včasih kar precej ljudi, ki so se odpravili na vrh zaradi praznika (maša) in je bilo potrebno par gondol počakat, da si prišel na vrsto.
Pa še to: danes so bile dnevne karte s 50% popustom .
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par vtisov z Višarij: ponedeljek.

Vmesna postaja

Misconca

Nazaj na vrh
niko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 4:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 16:47

A na Višarjah že zasnežujejo zgornji del proge?
Nazaj na vrh
Virenque
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 4:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 23:17

Je na Višarjah že kej odprt?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
preemde
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 11:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 2:49
Kraj: lj

Tud mene zanima, kako je kej gor, a so pridni al niso, pr zasneževanju
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 41, 42, 43  Naslednja Stran 4 od 43

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net