|
zakaj ne dovolijo smučarske proge v RUŠE!!??? |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Matic |
Objavljeno: Čet Jul 06, 2006 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Čet Jul 06, 2006 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Feb 2005 20:51 Prispevkov: 80 Kraj: KK
|
Evo Miki jst se takoj javim za blagajnika
Ne hec, mislim, da ni problem ustanovit tako društvo in v meni že imaš enega člana.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pet Jul 07, 2006 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Miki,
Polde je za ! Če boš rabil natančnejše podatke, prosim javi.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Pet Jul 07, 2006 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Bistvo društva je neprofitna dejavnost.Pri registraciji-statutu kar komplicfirajo.Upravnih stroškov je cca 6.000 sit. postopek traja pa kakšen mesec za registracijo, če jim je na U enoti statut všeč.
LP frenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Jul 07, 2006 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Še eno idejo imam: morda ne bi bila potrebna ustanovitev društva, ampak civilne iniciative, te so zdaj hudo moderne po celi Sloveniji (ravno včeraj sem poslušal po poročilih, da sta v Radovljici zdaj že dve, ena za razvoj in širitev letališča v Lescah in druga proti njemu ). Na Netu nisem našel nič posebej oprijemljivega, še največ sem izvedel iz foruma pravniki.info:
Citiram: | oj, zanima me, katera je osnovna zakonodaja na katero se veže ustanovitev civilne iniciative? Ali je mora biti registrirana in na kakšen način je urejen pravni status.
Hvala
(...)
Ker noben ni odgovoril na to vprašanje, bom poskusil jaz. Civilna iniciativa je oblika samoorganizacije občanov, državljanov, v glavnem določene skupine ljudi, ki jih družijo enaki interesi. Gre za skupno željo po uveljavitvi določenega predloga oz. proti njej, zaradi česar se posamezniki družijo v želji, da bi se jih družno bolj slišalo. Traja dokler je v skupini aktivna želja po uresničitvi cilja, potem pa preneha delovati tako neformalno kot se je ustanovila.
Če to gornje drži, potem je logično, da za tovrstvno povezovanje ni potrebna nobena registracija ali notranji akti, ne gre za pravno osebo, nima svojega premoženja. iniciativa lahko izmed sebe izvoli, imenuje (kakorkoli že) predstavnika, ki daje izjave za javnost.
Če pa se aktivnosti civilne iniciative razširijo na razne oblike protestov oz. organiziranja shodov, bo potrebno upoštevati relevantno zakonodajo s tega področja.
Če vas zanima, ali lahko c.iniciativa sodeluje v upravnih ali sodnih postopkih, pa boste postavili nadaljnja vprašanja. |
Če napisano drži, je kot nalašč za naš primer (enaki interesi ... traja ... dokler je želja po uresničitvi cilja). Ima kdo izkušnje s tako obliko organizacije?
LP Miki _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Pet Jul 07, 2006 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 200
|
Naj ti povem, da ustanovitev društva ni zahtevna zadeva, lahko bi verjetno deloval tudi kot civilna iniciativa (registrirana) toda sprašujem se, kaj bi s tem dosegel. Če bi se postavil na katero koli stran (na stran investitorja ali na stran ekologov, ki jih omenjaš v tem primeru) ne bi bil problem nič hitreje rešen, kvečjemu bi se udeleženci še bolj kregali med sabo. Ne pozabi, da bi ti druga stran takoj pristavila vzedek "prikritega pomagača kapitalističčnih interesov", s tem pa bi v javnosti dobil negativan prizvok. Za to, da bi igral vlogo razsodnika, pa ne vem, če je neko društvo ravno dovolj (mislim v pravnem smislu). Bojim se, da tako društvo, kot civilna iniciativa nimajo v postopkih nobene pravne teže, tamveč delujejo po načelu opozoriti javnost na nek problem, potem je pa stvar oblasti, ali jo posluša ali ne. Posluša pa jo ravno toliko, kolikor misli, da ji bo koristilo pri nasednjih volitvah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Nov 30, 2006 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Danes je v Večeru en zanimiv članek: http://www.vecer.si/vecer2007a/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2006113005140460, ki ga bom prilimal na tem mestu, čeprav v njem ni niti besede o Pohorju oz. progi v Ruše, vseeno pa mislim, da ni narobe če ga navedem na tem mestu, saj smo tu že imeli kar nekaj 'političnih' debat:
(s poševno pisavo so označeni moji komentarji)
Citiram: | Takoj do gradbenega dovoljenja
Novi zakon o načrtovanju prostora bo spet omogočil razvoj slovenskega urbanizma, smernice pa ne bodo več plod sprotne domišljije posameznega ministrstva
Zanimivo ... končno je nekdo le priznal, da so do danes smernice marsikdaj bile plod domišljije ...
Ministra za javno upravo Gregor Virant (levo) ter za okolje in prostor Janez Podobnik sta predstavila predlog zakona o prostorskem načrtovanju vsem županom slovenskih občin, Skupnosti občin Slovenije in Združenju občin Slovenije.
Dobra tri leta po sprejetju zakona o urejanju prostora je na mizah poslancev nova zakonodaja, ki ureja prostorsko načrtovanje, včeraj pa sta ministra za okolje in prostor Janez Podobnik ter za javno upravo Gregor Virant vladni predlog predstavila predstavnikom občin. "Rdeča nit priprave zakona je bila, da se postopki skrajšajo in poenostavijo in da od ideje do izdaje gradbenega dovoljenja preteče čim manj časa," je poudaril Virant in dodal, da so postopki, povezani z zakonom o varovanju okolja, pomemben dejavnik slovenske nekonkurenčnosti.
No, jaz to trdim že vrsto let, pa sem moral med drugim zato požreti tudi izjavo da sem bušist. Bravo, minister Virant!
Podobnik je pojasnil, da bodo z novim zakonom racionalizirali delo in finančna sredstva, potrebna za načrtovanje prostora, in skrajšali postopke. Dodal je, da so nekatere rešitve v dosedanjem zakonu nejasne ali celo neizvedljive.
Novi zakon bodo poslanci po Podobnikovih predvidevanjih sprejeli v začetku pomladi, morda že na februarski seji, in odtlej bo mogoče gradbeno dovoljenje pridobiti v dvanajstih mesecih. Direktorica direktorata za prostor Metka Černelič je ministra dopolnila, da bo marsikaj odvisno od kakovosti občinskega prostorskega akta, v najboljšem primeru bi gradbeno dovoljenje lahko dobili takoj.
In kaj prinaša novi zakon? Občinski prostorski načrt, ki ga bodo občine morale sprejeti dve leti po sprejetju zakona, bo že vseboval gradbene pogoje in bo podlaga za pridobitev gradbenega dovoljenja. Postopek njegove izdelave bo razdeljen v tri faze. V prvi bodo ministrstva pripravila smernice, za kar bodo imela 30 dni časa. Smernice bodo lahko le konkretizacija predpisa in ne bodo mogle biti plod sprotne domišljije posameznega ministrstva, je poudaril Virant. Sledila bo javna razgrnitev, prav tako bo trajala 30 dni, nato bo imela vlada 75 dni časa za kontrolo, ki bo vsebovala tudi presojo vplivov na okolje. Če državni organi ne bodo v zahtevanih rokih posredovali odgovorov, bo to pomenilo, da na predlog nimajo pripomb. Ukinjena bo tudi možnost veta posameznega ministrstva, saj bo v primeru nesoglasja med občino in posameznim resorjem zadnjo besedo imela vlada.
Černeličeva je pojasnila, da bodo urbanistični načrt, ki je novost v slovenski ureditvi, občine pripravile za naselja, za katera sta predvidena razvoj in celostna prenova. V njem bo občina med drugim opredelila javni in zasebni prostor, prometne in zelene površine ali varstvena in degradirana okolja in določila, kje bo iskala rešitve z javnim natečajem. Na vprašanja predstavnikov občin je dodala, da bo urbanistični načrt za manjše naselje imel bistveno manj vsebin kot za velika. Vodja urada za okolje in prostor v Velenju Marko Vučina je ob tem opozoril, da javni natečaji ne dajo nujno dobrih rezultatov, za to je dokaz prav Velenje, kjer so na več natečajih dobili neuporabne rešitve, in dodal, da je v Sloveniji zelo malo urbanistov. So se pa predstavniki občin strinjali, da bo urbanistični načrt spet omogočil razvoj te stroke.
Vlada s predlogom zakona zmanjšuje tudi število potrebnih soglasij, hkrati pa jih prekvalificira v mnenja, tako da bodo upravne enote imele zadnjo besedo in dajalci soglasij ne bodo mogli blokirati postopkov.
Ob tem stavku pa bi najraje kar odprl buteljko dobrega vina: zakaj sem se takoj spomnil mariborskega zavoda za varstvo narave in njegovega zaj*****ga direktorja?
Marsikoga bo razveselila tudi ponovna uvedba priglasitev del za manjše oziroma enostavnejše posege, lokacijsko informacijo bo moral pridobiti organ sam, občine pa bodo morale višino komunalnega prispevka odmeriti v 15 dneh, sicer njegovo plačilo ne bo pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja. Po besedah predstavnikov občin je ta rok v primerih, ko morajo iskati podatke v svojih evidencah, prekratek, ker nimajo digitaliziranih evidenc.
V ministrstvu za okolje in prostor pa nameravajo vzpostaviti tudi prostorski informacijski sistem, v katerem bodo prikazane enote urejanja prostora skupaj s pripadajočimi akti, ki na njih veljajo. |
Upam da v postopku sprejemanja ne bodo uspeli dobro zamišljenega zakona še kakorkoli razvodeneti. Sliši se dobro ! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Citiram: | Zelo razveseljivo pa je predvsem to, da v smučarskih središčih pospešeno rastejo nastanitvene kapacitete (Mariborsko Pohorje, Kranjska Gora, Kope, pospešeno pripravlja na gradnjo Cerkno itd)
Veliko se vlaga tudi v dodatno zasneževanje, kar pripomore k varni in udobni smuki ter v razsvetljavo smučarskih prog za vse bolj aktualno nočno smučanje ter v drugo ponudbo na smučiščih (novi otroški vrtci na snegu, parki za deskarje in smučarje, izposojevalnice za smučarko opremo ter podobno). Prav tako upravljavci žičniških naprav za naslednje sezone intenzivno pripravljajo projekte za nove žičnice (Kekec v Kranjski Gori, Smovnik in Pesnik na Ribniškem Pohorju, Pisker na Arehu, Brunarica in Orlove glave na Voglu?.). |
upamo da je za pisker tisto res  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok__1 |
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Sep 2006 20:03 Prispevkov: 33
|
ja mislim da to je res
sem se zadnic meno z enim pa je rekel da po vsaj verjetnosti za zgorno 4sedežnico začnejo sekati drevesa ze spomladi .
glede proge čisto od ruš do te 4sede je pa še vprašanje.
je rekel da je vse odvisno od naslednih 2-3 zim ,če bodo takšne kot letos proge verjetno nebo ,če pa bodo povprečne ali celo nadpovprečne pa proga po vsej verjetnosi BO.
ps (ta 4 seda bo verjetno pokrita).
sedaj pa kolk te info.držijo jas nevem
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok__1 |
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Sep 2006 20:03 Prispevkov: 33
|
ja 4seda bi naj bila odklopna saj naj bi bila dolga med 1500-1800m
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Pa bo res 4seda? Do sedaj se je vedno omenjala 6seda... _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Jaz bi na vašem mestu počakal, da začnejo podirat in delat progo, potem pa bi mogoče začel polemiko o tem ali štirisedežnica ali bo šestsedežnica. Trenutno se zgoraj ne dogaja čisto nič (v soboto sem se peljal mimo bodoče trase) in tudi ne kaže nič na to, da bi se v kratkem začelo. Vsi nekaj vejo iz "strogo pov." virov....Glede na letošnjo jalovo zimo, je tudi vprašanje, kdaj (če sploh) se bo začelo.... Je pa res, da v Rušah lepo napreduje gradnja pokritega bazena. To pa je tudi nekaj. Se bomo vsaj kopali.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Mar 02, 2007 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Citiram: | sem se zadnic meno z enim pa je rekel da po vsaj verjetnosti za zgorno 4sedežnico začnejo sekati drevesa ze spomladi . | Ja, to sem jaz tudi slišal iz 'dobro obveščenih' virov. Hudič je le v tem, da sem iz istih virov isto slišal že lani in predlani . Pravzaprav sem lani poleti zvedel celo novico, da že sekajo (!), pa sem k sreči raje preveril preden sem zagnal paniko po forumu: res je lastnik gozda posekal nekaj smrek na bodoči progi, ampak vse skupaj je zgledalo kot navadno gozdarsko podiranje posameznih dreves, ne pa kot golosek. Tako da se tokrat (izjemoma) kar strinjam s Fischerpro3, dokler ne vidim poseke ne verjamem ničesar več.
Sicer pa se mi ne zdi ravno nemogoče, da bi letos posekali gozd in morda tudi zbuldožirali progo, to je pri nas še razmeroma poceni, sploh glede na dejstvo, da ima ŠCP tudi sem nekaj bagerjev in da večino dela lahko opravijo sami s svojimi zaposlenimi. Pravzaprav to ne bi bilo neumno, če bodo dobili gradbeno dovoljenje je najbolje da čimprej posekajo gozd in 'preorjejo' progo, kdo ve kaj si v prihodnosti še namislijo naši prepotentni okoljevarstveniki. Odklopne sedežnice pa si po letošnji skromni sezoni po vsej verjetnosti ne bodo mogli privoščiti . Sicer pa že nekaj let govorijo da bo gradnja trajala dve leti - prvo leto posek, ravnanje proge in (morda) betoniranje temeljev, drugo leto pa nakup in montaža sedežnice.
Sem pa prejšnji vikend iz drugega 'dobro informiranega' vira dobil nerazveseljivo novico, da naj bi bila edina novost leta 2007 prizidek k hotelu Arena v smeri proti Lisički, z Rušami pa bodo čakali dve leti, če morda dobijo univerzijado 2013. Glede na način dela pri ŠCP je tak scenarij povsem verjeten, zakaj bi projekt financirali sami, če lahko čez dve leti (morda) zanj dobijo lep delež državnega in evropskega denarja? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Mar 02, 2007 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Sem pa prejšnji vikend iz drugega 'dobro informiranega' vira dobil nerazveseljivo novico, da naj bi bila edina novost leta 2007 prizidek k hotelu Arena v smeri proti Lisički, z Rušami pa bodo čakali dve leti, če morda dobijo univerzijado 2013. Glede na način dela pri ŠCP je tak scenarij povsem verjeten, zakaj bi projekt financirali sami, če lahko čez dve leti (morda) zanj dobijo lep delež državnega in evropskega denarja?[/quote]
To zmeraj govorim.....(to da sami niso sposobni narediti ničesar, vedno nekoga čakajo-saj še veš tisto: "S polno ritjo.....!" Izjemoma se tudi jaz strinjam v tej točki s tabo...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|