Avtor |
Sporočilo
|
sandy |
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 22:11 Prispevkov: 59
|
to ni tak enostavno vse staze odpreti. Zato da se proga odpre mora biti zadostna količina snega. ker je brez veze da je proga odprta pa se smučamo po kamenju. _________________ škrat bolfenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
renato je napisal/a: | pa kolko snjega treba past na kopama da sve staze otvor?!
2 m!!!? |
jaz ne grem prej gor dokler ne začneta obratovati Kopnik in Pahernik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fritz |
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2006 10:32 Prispevkov: 11
|
SMUČAR (KOPE) je napisal/a: | renato je napisal/a: | pa kolko snjega treba past na kopama da sve staze otvor?!
2 m!!!? |
Pol pa verjetno to sezono ne boš smučal na kopah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
fritz je napisal/a: | SMUČAR (KOPE) je napisal/a: | renato je napisal/a: | pa kolko snjega treba past na kopama da sve staze otvor?!
2 m!!!? |
ja kako pa veš,a veš da ne bo več snega,pa saj tudi če ga 2 metra pade,ko ne bojo povezav odprli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pryks666 |
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 22:19 Prispevkov: 103
|
SMUČAR (KOPE) je napisal/a: | fritz je napisal/a: | SMUČAR (KOPE) je napisal/a: | renato je napisal/a: | pa kolko snjega treba past na kopama da sve staze otvor?!
2 m!!!? |
ja kako pa veš,a veš da ne bo več snega,pa saj tudi če ga 2 metra pade,ko ne bojo povezav odprli |
ja zakaj pa ne? ne pretiravat ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
a je že zadost snega za odprtje Kopnika in Pahernika kakor vem ga je ene 10 cm dans padlo,pa še v prihodnjih dneh naj bi ga okol 30
aja a kdo kaj ve a kaj zasnežujejo ti dve progi te dni? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pika_b |
Objavljeno: Čet Feb 08, 2007 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2006 12:56 Prispevkov: 10
|
Ima kdo kakšne sveže informacije o stanju prog na Kopah. Najbolj me zanima kako je s Kaštivnikom.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smučar SG |
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 20:30 Prispevkov: 14 Kraj: Slovenj Gradec
|
tut meni bi zelo pomagali, če bi mi povedli ali je na Kaštivniku več snega al kamenja A se še da vozit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joco |
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 22:02 Prispevkov: 31
|
Na Kaštivniku se še da vozit, zjutraj je še prav fajn trdo, medtem ko začne čez dan proga popuščat.
Proga ima zaenkrat še dovolj snega, vendar ga zelo hitro pobira, zato predlagam da izkoristite še zadnje dni ugodne smuke, če ne bo snega. _________________
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
joco je napisal/a: | Na Kaštivniku se še da vozit, zjutraj je še prav fajn trdo, medtem ko začne čez dan proga popuščat.
Proga ima zaenkrat še dovolj snega, vendar ga zelo hitro pobira, zato predlagam da izkoristite še zadnje dni ugodne smuke, če ne bo snega. |
aja kok pa je karta recimo nekje od 10.00 do 14.30-15.00 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smučar SG |
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
aha, hvala joco, bom šov juter kr hitro gor  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
jaz bi na tvojem mestu kar zdaj šal in prespal pred sedežnico  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Nekaj mojih vtisov od sobote: smuka na Kaštivniku je bila zjutraj še kar solidna, čez dan pa vedno več rjavih mest, zemlje in kamnov . Kaže da letos niti 12 topov (toliko sem jih naštel od zgornje posteje Male Kope do konca Kaštivnika) ni dovolj - ali pa jih niso znali pravilno uporabljati?
Ljudi je malo, čakati ni treba, tako da se lahko v kratkem času do sitega nasmučaš, priporočam pa starejši par smučk. Sedežnica je v primerjavi s starimi sidri nekaj povsem drugega, in s časom vožnje osem minut in pol niti ni tako zelo počasna kot sem se bal. Če bodo do prihodnje sezone izboljšali sistem zasneževanja, bodo Kope počasi postale še kar solidno smučišče .
Ne morem pa kaj, da ne bi nekaj rekel o cesti (mislim na tisto iz Vuzenice): takšna kot je trenutno, je sramota, blato do koder seže pogled. Tukaj bi se morala zganiti bodisi država bodisi občina in poskrbeti za asfalt, tako je povsod po Alpah: upravljalec žičnic skrbi za proge, zasneževanje, nove naprave itd, za ceste in drugo spremljevalno infrastrukturo pa morajo poskrbeti občine, dežele in pokrajine. Gradnja cest nikjer ni naloga žičničarjev!
Traso pod žičnico so neverjetno razširili, po moje bo čez nekaj let tu nastala še kakšna proga:
Vreme je bilo bolj tako in podoben je bil tudi sneg: zgoraj zelo mehak, nižje pa vse bolj trd do leden:
Vseeno pa je z novo sedežnico neskončno bolje kot prej s sidri:
Črno progo so že enkrat poteptali, ampak pri tem so izkopali precej kamenja, tako da je uradno zaprta in že na pogled neužitna:
Mala Kopa, letos prvič s sidri:
Tihožitje z novo sedežnico in žal brezposelnim Lenkom:
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
ja sedaj piše do 20 cm novega na 40 podlage,a še vedno ni dovolj snega za odprtje Pahernika in Kopnika,a ma kdo kakšne informacije |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smučar SG |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Nevem zakaj ti je tolko do tega Pahelnika in Kopnika, ko pa imaš odprto eno izmed najlepših prog( če so snežne razmere dobre) Kaštivnik. Lahko smo srečni da vsaj to dela.Po mojem mnenju povezave letos sploh ne bodo delale in zaradi mene tut nerabijo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|