Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 44, 45, 46  Naslednja
 Kope - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 3:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

Kaštivnik kar lepo zasnežujejo,a kdo ve a Kopnik in Pahernik tudi zasnežujejo

http://www.snezni-telefon.si/giz_clani_mobi9.asp?ID=9
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
renato
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Feb 2006 20:46

Koliko imaju topova na Kaštivniku?
Za Kope se na webcamu ne vidi ništa osim Pungarta i sad su stavili sa kaštivnika sliku, ali kako ga praše tamo, vjerojatno su uvjeti za radit snjeg povoljni i na Kopniku i Paherniku.
Svaka im čast, ova je zima strašno loša a svi se trude osposobit staze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja za zdej je res slaba zima,sam za naprej pa kar pozitivno glede snega kaže
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

SMUČAR (KOPE) je napisal/a:
ja za zdej je res slaba zima,sam za naprej pa kar pozitivno glede snega kaže
Prav radi bi ti verjeli,res ,pa lahko dokažeš to
renato
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 5:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

čini mi se da se na webcamu od ribniškog, na onom pogledu na kope, vidi jedan top na početku kopnika kako radi
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

mene pa zanima, če je biu kdo kej gor te dni oz. ve kakšna je kej situacija s snegom, če je velik kamenja itd... Proge delajo pa vse razen partizanke?

lp
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

everts72 je napisal/a:
mene pa zanima, če je biu kdo kej gor te dni oz. ve kakšna je kej situacija s snegom, če je velik kamenja itd... Proge delajo pa vse razen partizanke?

lp

vse razen partizanke,proge po Kopniku in po Paherniku
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

no potem pa super,hvala za info...nisem tocno vedel imen prog pred partizanko,zdaj vem! mi ji recemo kar Y

se vidimo za vikend na kopah!
Nazaj na vrh
joco
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 10:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 22:02

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 12:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Še par mojih vtisov s praznične smuke na Kopah:vseskupaj je bilo bolj tako ...

Na Sedlu nisem smučal, zgledalo pa je v redu:

Pungart kolikor toliko porihtan z nekaj trave na progi:

Velika Kopa: zgleda lepo, ampak precej trave in nekaj kamnov. Je pa lep razgled proti zahodu (vsaj nekaj ):

Zdaj pa h kritiki:

- še vedno trdim, da je na smučiščih v lasti ŠC Pohorje glede na kilometre smučarskih prog preveč ratrakov: dva PB 300 z vitlo:

Novi prinoth in na pol skrit za kočo stari Pisten Bully:

(mimodrede: ko sem že odhajal sem opazil še starega Bullyja za tekaške proge, ki je do letos stal na Arehu)

Pet teptalcev za Kope? Absolutno preveč! Zato pa premalo topov - ko sem prebral da Kaštivnik zasnežujejo s štirimi topovi, nisem vedel ali bi se smejal ali jokal . Ampak še slabše: niti tisti topovi ki jih imajo niso izkoriščeni. Dokaz? Moje slike so od 26. 12., enega od dveh dni med prazniki ko se je tudi v višinah prehodno ohladilo. Na Arehu so od 25. zvečer do 27. zjutraj zasnežili eno polovico Cojzarice, na Kopah pa medtem:

Bravo, tako je treba ! Mimigrede, v jezeru je nekaj vode. Pa kaj ne dojamejo da je letos treba izkoristiti vsako mrzlo uro? Kaštivnika v 36 urah seveda ni mogoče dokončati, lahko pa bi v tem času lepo zasnežili Veliko Kopo ali pa poflikali slabša mesta na Pungartu!

Nisem mogel kaj, da ne bi povprašal žičkota na Pungartu, zakaj mu topovi stojijo. In možak, ki je sicer zelo zgovoren, me je debelo pogledal in odvrnil nekaj takega kot 'ja, ko bo bolj mrzuo, bomo poflikali Pungart'. Na moje vprašanje, zakaj tega niso počeli že prejšnjo noč in zakaj ne streljajo zdaj, je rekel 'men se pa ne zdi mrzuo'. Termometer na spodnji postaji pa ves dan nekje pri -3 ...

Sploh si žičko z zgornje postaje Pungarta zasluži en debel minus: pri izstopu z vlečnice velika kopnina, vsako vožnjo smo se bolj vozili po travi, on pa tam lepo stoji z rokami v žepu, pokramlja z znanci, zraven njega pa počiva v sneg zapičena lopata. Me je imelo da bi si odpel smuči in mu pokazal čemu lopata služi, ampak ne vem če bi kapiral ... po moje bi se vas dan smejal kako nek butast mariborčan, ki plača masten denar za karto, dela namesto njega, kji za svoje postopanje dobi plačano .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
renato
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 1:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Miki dali to znači da Kopnik i Pahernik niti ne pokušavaju zasnežiti!?
Nazaj na vrh
tspg
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 3:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2005 19:39

Kar se tiče ratrakov mislim, da jih je sedaj ravno prav!

Delo z vitlo ratrak upočasni približno za 40%, glede na to, da se dandanes veliko umetno zasnežuje je tudi veliko veliko dela, da se sneg raztiši po progi, za kar pa potrebuješ dobre stroje. Poleg tega se ratraki tudi kvarijo saj so močno obremenjeni.

Velikokrat sem bil zraven na kopah in mislim, da bodo fantje s tem, ko so hitrejši in z boljšimi stroji lahko tudi kakšno lukno zakrpali. Za to prej sploh ni bilo časa saj so bili stroji prepočasni.

lp: tsp.G
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 6:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

renato je napisal/a:
Miki dali to znači da Kopnik i Pahernik niti ne pokušavaju zasnežiti!?

a kdo ve,ali zasnežujejo Pahernik in Kopnik
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

tspg: ne bi rad ustvaril napačnega vtisa - seveda sem vesel, da imamo na Pohorju vsaj dovolj ratrakov, če že nimamo snega . Pač pa me malo moti vrstni red investicij: verjetno se vsi strinjamo, da sodobno smučišče potrebuje dovolj topov, moderne žičnice in dovolj zmogljivih teptalnikov. Ampak: tako kot je trenutno na Pohorju in Kopah, se mi zdi, da je ena od teh treh komponent (ratraki) daleč pred drugima dvema (topovi in žičnice). Ko bodo Kope imele 25 ali 30 topov, štirisedežnici vsaj na Pungartu in Paherniku in veliko akumulacijo nekje na grebenu z zmogljivostjo vsaj 50000 kubičnih metrov vode, ko bodo zasneževali tudi črni Kaštivnik, in ko bodo iz umetnega snega delali pravi borderski park s snežnim kanalom, bodo zagotovo nujno potrebovali pet teptalnikov, od tega vsaj dva (raje tri) z vitlo. Povsem jasno mi je da je za razgrinjanje kupov ledenega umetnega snega po črni progi potreben zmogljiv stroj z vitlom. Letos pa bi konkretno namesto novega Prinotha veliko raje videl pet topov več (ki bi po možnosti tudi delali, ko bi bil mraz ).

Glede zasneževanja bi tudi mene zanimalo. Omenjenega žičkota na Pungartu sem nekaj zasliševal, pa mi ni znal odgovoriti ali bo po Veliki Kopi na vrsti Pahernik ali Kaštivnik. Občutek imam, da niti ni vedel in predvsem, da ga to ni niti malo zanimalo, ker mu je vse kratko malo 'dol viselo' . Glede na to da je na Kopah baje maksimalno 10 topov, od katerih so štirje bili videni na Kaštivniku in štirje pri zgornji postaji Pungarta, bi si upal staviti da za Pahernik ni ravno dosti upanja ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
bostyy
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 9:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 21:50
Kraj: Koroska

Zdravo!

Miki, Kope imajo 4 teptalce. En PB 300 z vitlo je iz Ribniške.
Do lani so jih imeli tri, letos pa imajo novega, tistega črnega Pinoth-a.

Se pa absolutno strinjam da je zalostno, da glede na to kako malo topov imajo še ti stojijo na vrhu neizkoriščeni.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 44, 45, 46  Naslednja Stran 14 od 46

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net