|
Smučarski učitelji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Moja stopnja smučarske izobrazbe je... |
Učitelj I. |
|
18% |
[ 33 ] |
Učitelj II. |
|
8% |
[ 16 ] |
Učitelj III. |
|
2% |
[ 4 ] |
Učitelj trener. |
|
2% |
[ 4 ] |
Demonstrator. |
|
2% |
[ 4 ] |
Sem član državne izpitne komisije. |
|
1% |
[ 2 ] |
Nisem učitelj smučanja, vendar želim postati. |
|
41% |
[ 74 ] |
Nisem učitelj smučanja, ne želim postati. |
|
23% |
[ 43 ] |
|
Skupaj glasov : 180 |
|
Avtor |
Sporočilo
|
Lan__ |
Objavljeno: Sre Nov 01, 2006 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

Pridružen/-a: Čet Jan 2005 21:48 Prispevkov: 144 Kraj: Maribor
|
nuška je napisal/a: | ...Zanima me torej kakšno predhodno znanje rabim in ali mogoče obstaja še kakšen tečaj, s katerim bi poglobila znanje in kasneje brez težav opravila izpit.
Hvala za odgovore in lep dan še naprej,
Nuška  |
Tukaj se bodo odgovori razlikovali, kar se tiče predhodnega znanja. Vsak ima svoje mnenje, povem ti svojega.
Za moje pojme je učitelj smučanja lahko nekdo, ki obvlada zadevo, pa zdaj ne mislim da je moral/a biti tekmovalec/ka da zna, ampak, da to kar dela, uči, tudi obvlada (visoka splošna raven znanja smučanja).
NE pa da dobiš v en mini tečaj par ljudi ki bi radi šli opravljat izpit za učitelja, pa ne znajo vbadat palic pri hitrem vijuganju, pa jim ni jasno kaj je to zarezna tehnika - take bi jaz samo streljal ven iz vrste, ampak je takih vsako leto več, na I. stopnji, ker enostavno vsi podcenjujejo to, pa tudi na žalost še ni nobenega pred testa, ki se govori da bi ga uvedli (vse prijavljene bi potestirali, če so sploh sposobni, oz. če imajo zadostno znanje da sploh pridejo v tečaj).
Pa ne zdaj narobe razumet - v tem tečaju se tudi dosti naučiš, samo ne moreš pa prit sem noter pa se učit začetniških zadev, temu pa ta tečaj ni namenjen (moje mnenje).
Probat seveda ni greh, ampak nivo praktičnega kot tudi teoretičnega znanja je vedno višji, tako da kar tak za hec se tudi ne splača it tja - razen če ne veš kaj bi z denarjem:)
Drugače pa nekih organiziranih predtečajev ki bi te pripravili na ta tečaj in končni izpit ni, vsaj ne da bi jaz vedel za kakšnega, lahko pa se zmeniš, če poznaš koga, ki zna, oz. je že učitelj, da te pelje skozi vse zadeve ki jih boš morala znat. Če greš v to, ti priporočam, da se pozanimaš če je na tekočem z novimi zadevami, vsako leto kaj spremenijo, pa tudi če dovolj zna - razen če je kolega, da je zastojn:) plačevat za nestrokovne zadeve je škoda:) _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nuška |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 21:16 Prispevkov: 6
|
Hmm kaj pa je tečaj za učitelja pripravnika?
Lp, Nuška |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lan__ |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

|
Hmm, tega pa ne poznam, kje si pa to našla? Malo več informacij, pa ti bomo znali odgovorit.
Glede na to kako se to sliši, pa na pripravnika iz ostalih strok - šolstvo itd itd...,bi rekel da je kaki predtečaj, ali pa kaki tečaj, ki te pripravi na učitelja, da imaš neke vrste kao mentorja, tako kot v šolstvu (tiste študentke ko pridewjo pol pa majo referate itd itd). Res pa je da ne vem za nobenega ki bi to izvajal. _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nuška |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lan__ |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

|
Tečaj za učitelje pripravnike
Namenjen je vsem, ki si želijo postati učitelji smučanja, vendar še niso dovolj stari, ali pa menijo, da bi morali svoje znanje na snegu še dopolniti.
Torej bo točno tako kot piše -> tečaj namenjen tistim, ki so še premladi da bi jih sprejeli v tečaj za učitelja oz. ne znajo dovolj, vendar pa hočejo že zdaj spoznat kaj bodo morali znat - predtečaj. Pohvalna poteza, nisem niti vedel da obstaja to:)
Tu se naučiš kar boš mora potem znati, tako da ti bo posledično, vsaj v teoriji, potem lažje na pravem tečaju.
Za ceno in termin pa se obrni na vodstvo kluba ki izvaja to, v tvojem primeru sk snežinka -> info (afna) snezinka.com _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06 Prispevkov: 516 Kraj: Mozirje
|
Pri tem gre vejretno za tečaj v okviru SK Snežinka, ZUTS takšnih tečajev, vsaj kolikor je meni znano ne izvaja. Terminov verjetno ni zato, ker jih določijo naknadno, glede na povpraševanje. Če želiš izpopolniti svoje znanje, je to potem ena izmed opcij. Tak tečaj pa bi lahko opravila tudi v kateri koli drugi šoli smučanja (individualni programi, tečaji itd.).
Tudi jaz pa mislim, da je najbolje, tako kot je rekel Lan, da par uric smučaš s kakšnim kolegom, ki je že smučarski učitelj/učiteljica in ti malo pove, 'pri čem si'. Potem pa se na podlagi tega odločiš, ali boš šla opravljati tečaj za učiteljico smučanja, ali pa se boš še prej udeležila kakšnega tečaja in izpopolnila svoje znanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nuška |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Lux je napisal/a: | Pri tem gre vejretno za tečaj v okviru SK Snežinka, ZUTS takšnih tečajev, vsaj kolikor je meni znano ne izvaja. Terminov verjetno ni zato, ker jih določijo naknadno, glede na povpraševanje. Če želiš izpopolniti svoje znanje, je to potem ena izmed opcij. Tak tečaj pa bi lahko opravila tudi v kateri koli drugi šoli smučanja (individualni programi, tečaji itd.).
Tudi jaz pa mislim, da je najbolje, tako kot je rekel Lan, da par uric smučaš s kakšnim kolegom, ki je že smučarski učitelj/učiteljica in ti malo pove, 'pri čem si'. Potem pa se na podlagi tega odločiš, ali boš šla opravljati tečaj za učiteljico smučanja, ali pa se boš še prej udeležila kakšnega tečaja in izpopolnila svoje znanje. |
Mam problem da nimam nobenga tazga kolega al pa kolegice:S Kakšen prostovolc? ...No ja se bomo že znajdl:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Če prideš na moj domač 'teritorij', ni problema.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nuška |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Haha Lux kater pa je tvoj domač teritorij? Le pazi da se ne pojavim tam, boš mel cel dan delo z mano  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Ned Nov 05, 2006 4:32 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30 Prispevkov: 369
|
Ja, na Starem vrhu sem ti jaz na razpolago za kdaj =) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Ned Nov 05, 2006 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
nuška je napisal/a: | Haha Lux kater pa je tvoj domač teritorij? |
Golte. No, dve 'ponudbi' že imaš, mislim pa, da bi na vsakem smučišču lahko našla koga. Samo povej kje boš, mogoče se bo pa našel kdo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lan__ |
Objavljeno: Pet Nov 24, 2006 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

|
Mislim da imaš skoraj po celi Sloveniji kakega, ki je še zvest poučevanju in pripravljen pomagat bodočim učiteljem, brez, da bi za to zahteval ne vem kake honorarje:) Pozanimaj se malo v krogu kolegov, znancev itd, za kraj, kjer bi ti to rada, oz. ki ti je najbližji.
V mariboru to že več let uspešno počnemo.
Seveda pa ne moreš tukaj pričakovat nekega super duper tečaja, kjer bi se naučlila vse kar treba vedeti, ampak lahko to jemlješ zgolj kot smernico, da vidiš kaj te vse sploh čaka in da sama pri sebi vidiš, če si že sposobna it opravljat ta izpit in nosit, posledično, odgovornost kot učiteljica smučanja (kar mariskdo močno podcenjuje). _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nuška |
Objavljeno: Sob Nov 25, 2006 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
No ja sej odgovornosti se pa zavedam, glede na to da treniram otroke gimnastiko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lan__ |
Objavljeno: Sob Nov 25, 2006 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

|
No, potem takem imaš že en velik plus ki ga kot učitelj v veliki večini potrebuješ, delo z otroki. Na tem področju je za moje pojme največ primankljaja v kadru in tudi področje v katerega bi bilo potrebno dosti več vlagat v samih tečajih, ne pa samo na tehniko.
Seveda je tehnika tudi zelo pomembna, vendar kaj ti pomaga če si tehničo odličen pa tega ne znaš posredovat dalje, oz. ne znaš tega otrokom pokazat (razložit - čim manj govorjenja - predvsem pa upoštevat nivo otroka, se pravi stran z tehnično terminologijo!). _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Pet Dec 22, 2006 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30 Prispevkov: 369
|
Pride kdo na seminar na Krvavec, u nedeljo?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|