Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarski učitelji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja
 Smučarski učitelji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Moja stopnja smučarske izobrazbe je...
Učitelj I.
18%
 18%  [ 33 ]
Učitelj II.
8%
 8%  [ 16 ]
Učitelj III.
2%
 2%  [ 4 ]
Učitelj trener.
2%
 2%  [ 4 ]
Demonstrator.
2%
 2%  [ 4 ]
Sem član državne izpitne komisije.
1%
 1%  [ 2 ]
Nisem učitelj smučanja, vendar želim postati.
41%
 41%  [ 74 ]
Nisem učitelj smučanja, ne želim postati.
23%
 23%  [ 43 ]
Skupaj glasov : 180
Avtor Sporočilo
Lux
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06
Kraj: Mozirje

Pri štirinajstih mislim da še ne bi šlo, tudi drugače je to malo zgodaj, pri petnajstih pa se že splača poskusit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

Pri 15-ih 100% lohk
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
smuciscar
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 02, 2006 1:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44

Jaz vam res priporočam, da greste delat izpite . Jaz moram it to sezono delat dvojko, če bo keš .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Thazz
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 18, 2006 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2005 21:19

Jst ze 7 let za dvojko dnar zbiram
Nazaj na vrh
Mare
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 18, 2006 12:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47
Kraj: Mislinja

Za sofinanciranje kadrovskih tečajev lahko zaprosite občino v kateri imate stalno prebivališče.

Lp
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 18, 2006 3:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pa itak ce imate namen kaj učiti potem, ni problem, se vam vse povrne dvakrat ali trikrat. No, jaz pa ne grem še na trojko=)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
vesny
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 22, 2006 9:41 pm    Naslov sporočila: rabim pomoč Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 21:28

Nekje sem zasledila, da so tistim, ki so bili v B smučarski reprezentanci priznali "UČITELJ 2". V B reprezentanci sem bila okoli leta 1970, ne vem točno, bi morala pogledat.
Prosim, če kdo kaj ve o tem, da mi odgovori.
Hvala in LP!
Vesny
Nazaj na vrh
Lan__
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 12:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uči se PLUŽIT
Uči se PLUŽIT

Pridružen/-a: Čet Jan 2005 21:48
Kraj: Maribor

Če si aktivn tekmovalec z zadostnim številom točk, si lahko direktno na II stopnjo šel, in ti ni bilo treba it na I. Avtomatsko nisi dobil naziva nikoli. Vsaj kolikor jaz vem ne. in kolikor zdaj vem ga tudi ne dajejo. Poleg tega, če od leta 70 nisi več tekmovala nič dvomim da se bo priznalo? Najboljše da se obrneš direktno na ZUTS in jih tam vprašaš.
Za info: tudi to da lahko gredo tekmovalci direkt na II stopnjo je v zraku da se bo ukinilo, ker je potem manjko na izkušnjah prevelik.
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 6:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Ne, druge stopnje se sigurno ne dobi avtomatsko, tako kot je že Lan__ povedal, lahko greš direktno na drugo stopnjo. Ti tudi prvo ne vem če bi dibila avtomatsko, ker si že toliko let nazaj tekmovala.
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Lan__
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 12:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uči se PLUŽIT
Uči se PLUŽIT

Ne, nobene stopnje I II III ali pa žnj nisi dobil avtomatsko. Ne jamčim pa za zgodnja leta začetkov, takrat sem še plaval kje drugje:)

Avtomatsko ne moreš pridobiti naziva učitelj smučanja ne glede na to ali se pišeš Nepoznani ali pa Košir in ne vem še kakšen A kategoriziran tekmovalec.

Zakaj? Enostavno, tekmovalni šport pa učenje smučanja otrok/začetnikov/turistov sta si tako različna kot dan in noč (sam nekoč tudi tekmovalec), tako da lahko iz izkušenj povem da je to nemogoče. Poleg tega rabiš tudi čisto drugačne izkušnje kot učitelj, ki jih kot tekmovalec nikjer ne pridobiš.
Prav tako tekmovalci nimajo prednosti pred ostalimi v kadrovskih tečajih pri ZAČETNIŠKIH oblikah, ker jih nikoli niso trenirali (zanemarimo tu zdaj občutek za smučko - feeling - pa pravilne položaje delo nog itd itd...) govora je samo o prvinah.
cellist
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 3:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uči se sankat
Uči se sankat

Pridružen/-a: Čet Mar 2006 9:32
Kraj: Domžale

A mislite, da bi se jaz potem letos lahko prijavil na enko (decembra bom 14)?

LP
Nazaj na vrh
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 3:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

cellist je napisal/a:

LP

Mislim da ne.
Nazaj na vrh
Lan__
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 5:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uči se PLUŽIT
Uči se PLUŽIT

cellist je napisal/a:

LP

Nop, ne rabimo mislit, ti kar povemo da si premlad:)
Pogoj za I stopnjo je 16 let, oz. dopoljneno 16 leto v letu opravljanja izpita. Ta meja bi se še naj dvignila, oz. meja izkušenj, ker praksa že vrsto let kaže, da je kader premlad oz. premalo izkušen in potem enostavno ne ve kako pa kaj bi delal (isti pristop neglede na leta teačjnikov, neglede na znanje, problemi terminologije in še vrsta zadev ki primankujejo v kadru - kar je posledica neizkušenosti). Najhujši manjko je ravno na najpomembnejšem področju - šola za najmlajše in otroke.
Kako meje izkušnj pa tega dvigovat pa je problematika že vrsto let - pojavljajo se mnenja in predlogi o nekakšni enoletni predpraksi ki bi jo bodoči učitelj opravljal pri nekem klubu/šoli in potem na podlagi dokazil šel opravljati tečaj za naziv Učitelj smučanja.
nuška
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 01, 2006 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 21:16

Zdravo!
No še jaz imam eno vprašanje. Stara sem 16 let (februarja17). Rada bi postala učitelj smučanja, vendar nisem prepričana v svoje smučarske sposobnosti. Zanima me torej kakšno predhodno znanje rabim in ali mogoče obstaja še kakšen tečaj, s katerim bi poglobila znanje in kasneje brez težav opravila izpit.
Hvala za odgovore in lep dan še naprej,
Nuška
Nazaj na vrh
Jan
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 01, 2006 9:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Kraj: Ljubljana

Tečaj je namenjen točno temu kar hočeš. Prijavi se na tečaj in pridno poslušaj in uči, le tako boš najlažje naredila izpit. Druge poti, kolikor je meni znano ni.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja Stran 9 od 16

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarski učitelji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net