|
Novosti na Pohorju 2006 + 2007 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Lan__ |
Objavljeno: Pet Sep 29, 2006 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

Pridružen/-a: Čet Jan 2005 21:48 Prispevkov: 144 Kraj: Maribor
|
Hehe, tako je pa pri vsakem projektu dandanes. Ko je še čas se vse bolj lagodno jemlje, potem ko pa začne voda v grlo tečt, pa se vrže noter 3x več ljudi, pa hektika, pa dela pozno v noč pa vse tako naprej:) Nič novega za današnji svet in potek projektov.
Sicer pa vseeno kako naredijo, samo da bo dobro narejeno, pa da bo pravi čas delovalo:)
Potem pa treba upat še seveda na tono in metre snega:P _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Okt 03, 2006 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3286
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Okt 04, 2006 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3686 Kraj: Maribor
|
Res je, v ponedeljek so sedežnico prvič pognali brez balasta, včeraj pa so jo preizkušali z balastom. Kar divje je zgledalo vse skupaj, sedeže so obložili z vrečami peska, pognali s polno hitrostjo, potem pa testirali med drugim hitro zaustavljanje. Kar lepo zaniha vse skupaj, ne bi bil rad namesto ene od tistih vreč .
Zemeljska dela na progi sicer napredujejo, a gotova še vedno niso. Zasneževanje je gotovo od vrha Poštele do 4. stebra, torej manjka še kakih 300 metrov. Mislim da ni panike, da ne bi v oktobru zadeve zaključili. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
slikice? magari mi lahko nekdo posodi digitalec pa grem vsak dan slikat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Okt 13, 2006 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Nekaj novih fotk:
Prenova akumulacije pod Areno je praktično končana, dobila je folijo, ki je do sedaj tam ni bilo. Tako 'na oko' se mi zdi da so jo tudi malenkost povečali, zagotovo pa so jo malo poglobili. Kronične krize z vodo na Pohorju to sicer ne bo rešilo, je pa vsekakor boljše kot nič:
O sedežnici ni kaj dosti za poročati, danes (v petek, 13. - upam da to ne pomeni kaj slabega) menda pride inšpekcija na zadnji pregled pred izdajo obratovalnega dovoljenja . Tudi širitev proge je skoraj končana, morda je dela še za kak teden (delajo pa zelo lagodno, ob štirih so vsi bagerji že stali). Edino zasneževanje v zadnjem tednu spet ni nič napredovalo - še vedno manjka istih 400 metrov:
So pa končno zaključili zemeljska dela okoli zgornje postaje nove sedežnice:
Na desni strani Habakuka, tam kjer imajo poligon za borderje, so nasipali nekakšne terase, verjetno za kakšne skakalnice (Kako že temu reče mlada generacija? džampe? jumpe? ):
Zanimiva podrobnost: smučišče so razširili toliko, da bo očitno možen prehod desno od spodnje postaje Slemena na desno progo na Habakuku - saj veste, tisto s hudim levim prečnim nagibom, s katero se Miki nikakor ne more spoprijateljiti . Omenjeno progo so tudi opremili z reflektorji:
Pa še moj standardni obhod hotelskih zmogljivosti: na Belviju so v novozgrajenem delu že montirali okna, medtem ko je stari del (tisti ki ga niso smeli zrušiti) še zmeraj hudo razkopan:
Branikova apartmajska hiša pa tudi že dobiva streho:
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Okt 14, 2006 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
se malo pa bi bili big air-i |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 202
|
Mislim, da so se letos mariborčani zelo potrudili pri posodobitvi smučarskega centra. Najbolj pozitivno pa je to, da so začeli zgodaj in lahko mirno čakajo na novo sezono oz. popravljajo le pomankljivosti. Vsaj takšen vtis sem dobil po mikijevm poročilu. Upam, da so tekoči trak na Slemenu že uredili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hoki |
Objavljeno: Tor Okt 17, 2006 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Jul 2006 13:51 Prispevkov: 100 Kraj: Maribor Vijolčni
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dušan jančič |
Objavljeno: Sre Okt 25, 2006 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 12:02 Prispevkov: 49
|
Kaj je bil kdo kaj kdo na Pohorju,če je bil naj prilepi kako sliko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Stanje v soboto, 28. oktobra.
Restavracijski del Belvija sicer spet dobiva ogrogje, ampak zdi se mi da to ne bo gotovo do začetka sezone :
Branikova apartmajska hiša pa kar dobro napreduje:
Nova linija zasneževanja pod Poštelo - zelo prijetno sem presenečen, da tokrat elektoomarice montirajo sproti in ne tako kot prejšnja leta, ko so to počeli enkrat januarja:
Ob pogledu na plato nad cesto me obhajao zle slutnje - zdi se mi da bo prenovljena proga pod Poštelo v veliki meri namenjena za treninge in tekme, ne za rekreativno smuko:
Lepo pa vseeno zgleda, kako so progo razširili. Predvsem tisti levi odcep je do sedaj bil le malo v uporabi, od letos pa bo razširjen, zasnežen in zgleda da tudi osvetljen:
Bagerji pa rijejo samo še na zadnjih 150 m proge:
Zanimiva je primerjava zadnje fotke s sliko, ki sem jo posnel sredi maja. Širitev proge je očitna :
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44 Prispevkov: 778
|
miki je napisal/a: |
Ob pogledu na plato nad cesto me obhajao zle slutnje - zdi se mi da bo prenovljena proga pod Poštelo v veliki meri namenjena za treninge in tekme, ne za rekreativno smuko |
Miki, prav se ti zdi, slišal sem, da naj bi bila večina tekem na tej progi, namesto na snežnem stadionu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
No ja, če bo nova proga pod Poštelo res razbremenila stadion, se mi to zdi kar v redu. Malo se bojim, da bodo imeli tekme/treninge po novem na Stadionu in pod Poštelo . Ne spadam sicer med tiste rekreativce ki pop****jo čim vidijo kole, saj tekmovalci tudi morajo živeti, ampak če pridem na Pohorje in so zaradi tekem zaprte istočasno tri ali štiri proge, pa postanem zelo siten. Se mi je že zgodilo da sem naletel na polovično zaprt stadion zaradi ene sindikalne tekme, zaprto progo pod Poštelo ker so trenirali 'ta veliki' Branikovci, zaprt rdeči Bolfenk ker so trenirali 'ta mali' Branikovci, potem pa sem prišel na Cojzarico in je bila polovica zaprta zaradi druge sindikalne tekme. Ja, potem pa bi jaz tudi pop****l !! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Boš, boš....tudi letos boš popi.....val. Tako, kot vsako leto.....Je pa Poštela, kljub temu zanimiva....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Nekaj aktualnih fotk (čeprav bi raje počasi že limal slikice s smučanja ali vsaj od zasneževanja, pa se žal moram zadovoljiti z jesenskimi novostmi):
Napredek pri gradnji prenočitvenih objektov:
Pod Poštelo so dela v glavnem zaključena, čisto gotovi seveda še niso: nekaj električnih omaric je še nezmontiranih (na sliki), prav tako na večini kandelabrov za razsvetljavo še ni luči:
So pa Pohorci iznajdljivi, kapo dol: izkopane cevi stare napeljave za zasneževanje so uporabili za utrjevanje škarpe :
Ta veliki bagerji so izginili, torej je širitev proge zaključena. Samo en minibager še opravlja 'kozmetične' popravke:
Šestnajst topov na Trikotni Jasi smo že videli. In rokko 1 je pravilno opazil:
Citiram: | upam pa si tudi trditi da je kar nekai teh topov popolnoma novih !!!!! |
Natančneje: novih je 12 topov, model FA 540, pohorske interne oznake A50 - A61. Zelo razveseljivo (čeprav bodo očitno še nekaj časa brezposelni, ampak ni vrag, enkrat se pa bo ohladilo ... ):
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokko 1 |
Objavljeno: Sob Dec 09, 2006 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 18:37 Prispevkov: 42
|
danes zjutraj sem na parkirušču pri zgornji postaji gondole opazil popolno novega PISTEN BULLYA 600 se z nezmontirnimi gosenicami
zau fotaaparata nisem imel zraven tako da z slikcami zaenkrat nic  _________________ ___PohOrJE zAkOn____ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|