Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Werfenweng

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Werfenweng « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2026 8:14 pm    Naslov sporočila: Werfenweng Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Kolikor sem uspel na hitro prebrskat forum, s tega smučišča še nimamo poročila? No, dober teden nazaj (= v nedeljo, 8. 3. 2026) mi je zneslo da sem odkljukal še eno od smučišč SSC. Vse skupaj bolj po naključju: na Booking-u sem prav ugodno dobil prenočišče v Werfnu, en dan sem obiskal Hochkönig, v nedeljo pa sem se zapeljal skromnih 8 minut do Werfenwenga.

Plan prog: https://www.bergfex.at/werfenweng/

Smučišče je zgrajeno precej ... nenavadno. Na začetku vasi obratuje osemsedežna kabinska žičnica Rosnerköpfl, precej pozna (= 2013) novogradnja, ki naj bi povezovala vas z glavnim delom smučišča brez uporabe avta itd. Meni se ni zdelo tako; v krajši koloni sem bil edini ki sem parkiral v brezplačni garaži pod Rosnerköpfl, vsi ostali (v glavnem domačini) so podaljšali do kabinke Ikarus.

Že tako kratka kabinka ima tudi enostransko vmesno postajo:

Proga od zgornje postaje:

... preko 'dolinske' vlečnice Schöntal:

'Bejbika' IKIs Tellerlift in Schöntal v ozadju:

Resna smučarija se začne na kabinki Ikarus. Proga v dolino ima skoraj 900 višincev, lepo široka, zgoraj bolj položna in z J lego kmalu 'maslena', nižje obrat proti Z (= opoldan senčna tudi še marca), sploh v srednjem delu konkretno strma:

Sledi prva od dveh fiksnih štirisedežnic, imenovana Strussing. Za tiste ki jih zanima zgodovina: napravo precej eksotičnega koroškega proizvajalca de Pretis so rabljeno kupili na koroškem Simonhöhe, kjer je obratovala pod imenom Hirschkogel:

Proga pa odlična: široka, strma, zahodna in posledično trda tudi še po 12. uri:

Hrib je izjemno priljubljen med jadralnimi padalci; občasno jih je bilo v zraku več kot je bilo smučarjev na Strussing-u. Pa čisto nič me ne motijo, dokler njihov hobi ne uničuje smučarskih prog (Pohorci itak razumete kaj želim povedat ):

Naslednja, prav tako fiksna štirisedežnica Ladenberg. S lega, proge precej bolj položne kot ob Ikarusu ali Strussingu, posledično največje zanimanje. Občasno je bilo celo treba počakat nekaj sedežev, ali pa se 'prerinit' mimo asocialnega folka ki se na štirisedežnici postavlja v vrsto po 2 in te potem zelo čukasto gleda, če se 'zrineš' mimo in zasedeš prosto mesto. Zdi se mi, da bolj kot je neko smučišče začetniško, bolj asocialen je folk. V enem Schladmingu ali Kaprunu je skoraj normalno da se sedeži polnijo blizu 100%, ko pa prideš na razna 'na pol vaška' smučišča, pa se moraš skoraj sramovat če kot četrti prisedeš k tričlanski familiji ... :

Pa še poslastica za konec, v obliki vlečnice Schnapfenriedl: približno dolžina Cojzarice, lušna Z / SZ proga, strma trasa vlečnice uspešno odganja Nizozemce in/ali Čehe. Sem pa občudoval skupino 5 domačinskih otrok, najstarejša ± 12, najmlajši mogoče začetek OŠ, kako so brez odraslega spremljevalca tu smučali in uporabljali vlečnico. Najmanjši je komaj dosegel sidro, pa se je potrudil in si ga sam (!) potegnil navzdol in suvereno odpeljal po vlečnici navzgor. Pri nas bi zagotovo kaka histerična mama (ne izmišljujem si, sem doživel lani na Ruški) vpila kako 'ne more in ne sme' sam ... :

Opoldan:

Pod črto: zanimiv dan in 'kljukica' v mojem SSC povzetku. Nisem pa povsem prepričan, če bom še prišel.
Sezona 2025/2026: 36 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 4 x Kitzsteinhorn, Schladming; 3 x SkiWelt; 2 x Meli, Tauplitz, Schmittenhöhe, Kitzbühel; 1 x Obertauern, Zauchensee, Dachstein West, Flachau, Saalbach, Wildkogel, Wurzeralm, SkiJuwel, Kope; 1/2 x Rittisberg, Fageralm, St. Johann/Tirol, Kitzbüheler Horn.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Werfenweng
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net