Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Kako pogosto in kam peljete smuči na servis

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 Kako pogosto in kam peljete smuči na servis « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2026 7:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

Smucar9 je napisal/a:

A po vsakem dnevu s takilem Diamantom400 "potegneš" po robnikih ?
Po celi dolžini smuči ali samo sredina, konic pa ne ?

A "brusiti" pa pomeni s pilo , ne z diamantom ?
Katera od tehle dveh je bolj primerna za nas turiste ?

Nesel smuči spet nekemu na novo, ki ga drugi hvalijo.

Vprašam na kolko bo delal stranski rob ? Reče 88.
Prav. Ok. letos sem smučal z 87, pa naj probam še to, itak večina youtubovcev svetuje 88, da mal kasneje otopi robnik

Vprašam, kolk pa kej base-angle? Me samo debelo gleda, in da tega pa se ne počne
Hmmmm, letos sem jih sam z zgornjimi pilami/diamanti sicer striktno delal na 1,
ampak sumim, da bo itak moral tud on to pobrusit, kajne ? A je res zmožen samo edge-angle nardit ?

Baje, da bo tud podlago namazal, a sej ne vem kako naj to sploh preverim ?!

Reku je še da bo prvih in zadnih 20cm poradiral. Prav. Jaz jih letos celo sezono nisem, pa nisem opazil razlike. No, sej morda tud robnikov nisem dovolj pravilno brusil, cccccc Sem jih pa redno po vsaki smuki, in tudi z hladnim voskom namazal iz tube (brez likalnika).

Glede hladnega voska, in nasveta da naj v izogib rjavenja obrišem vosek iz robnikov - ampak potem sem jaz redno naredil en sam poc, in ga odstranil tudi mal preveč po podlagi Kaj sem delal narobe ?

Še en takle teoretičnio nasvet na daljavo (kolikor se da): seveda sem tako vestno robnike po vsaki vožnji popravljal z mojima dvema novima plastičnima orodjema (2. in 3. slika), da ko sem kolegu zagrabil mal preveč neservisirane smuči, sem vso rjo spravil na pilo/diamant in ga tudi samo z njegovmi uničil, da lahko kupim novga Delal sem budala seveda vedno na suho - kaj naj drugič na kako krpo našpricam in sproti med "potegovanjem" obeh edge-diamant-pil pobrisujem ?

Nisem pa skoraj nikoli popravljal s tistim 400 diamantom (1.slika), ampak redno delal samo s "plastik držalama" (2.in 3.slika), ker sem se bal da bom z neznanjem, robnik samo otopel nazaj kot je bil Naj vseeno ?

+ s čim podlago kej zvečer sčistim razen s krpo in vodo ?

Pa še tole: fenol noža se zaenkrat sploh ne mislim it. Razmišljam takole: po sezoni peljem smuči na pravi servis, da jih porihta kot zna on (pa upam, da bo tud fenol uredil), jaz pa nato samo popravljam med sezono s temi mojimi plastik-orodji (po novem mislim, da bom kupil kovinske, ja). A je narobe če delam/razmišljam tako glede (ne)ureditve fenola ? Saj ne presmučam več ko 25 dni letno (po recimo 50km dnevno).

Imam še nek prastar spray (kao za bindunge), pa me zanima a pošpricam to po avtomatih, da bodo mastni, al pri teh novih plastik-fantastik vezeh to itak ne igra več vloge ?

Thx.. pa kak video lahk tud prpopate, da še mal teoretično popravim svoje medsezonsko "servisiranje" v 26/27
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...

Nazadnje urejal/a Smucar9 Sre Mar 11, 2026 8:18 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2026 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Kam pa si to nesel smuči, če ni skrivnost?

Jaz sem dal 1x v Hervis in nikoli več......pozabil so stransko brušenje, nisem mogel smučat.....

Sam prisegam na Igor Sport al pa na Kodeljevem kaj so že.....Mare, Žare....neki takega ......aja ne MlaĐenovič in ostali D.N.O. neki tazga. TOP zrihtajo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 Stran 3 od 3

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Kako pogosto in kam peljete smuči na servis
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net