| |
| Katschberg 23/24/25/26 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| tomi |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2026 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1356 Kraj: Jesenice
|
| Samo malo naprej je P3, kjer ni treba skenirati karte. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2026 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 297
|
Super, hvala!
Ne da pa se z Ski Travel na blagajni dobiti kakšne kode, sklepam...  _________________ 25/26: Kronplatz, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen... (19x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje... (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2026 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 297
|
Miki je smučišču pred dnevi naredil lepo reklamo in me je zamikalo, a sem žal imel nekoliko malo manj sreče popoldan (seveda je bila smuka v skladu s pričakovanjih glede na temperature). Dopodne sem večinoma smučal »na glavnem delu smučiša«, kjer se je dalo zelo lepo smučati. Seveda sem naprej šel na najbolj priljubljene proge in na »avtocesto«, kasneje pa še sidra in potem ob Gipfelbahnu in črne ob Silverjet 1. Razen omenjene naprave, drugje ni bilo čakanja. Gužva za moj okus sprejemljiva, a se je znalo na ožjih progah na momente nagnest kar nekaj ljudi in nekateri forumeraši bi rekli, da je bilo preveč gužve. Nekje do 11-11.30 se je dalo kar lepo smučat, čeprav so se proge že kar konkretno začele mehčati. Pograjat moram črno Diretissimo, ki je bila zjutraj v obupnem stanju. Tako neravno steptane proge na letošnjih 19ih smukah še nisem videl, na progi debele pomrznjene kepe (tiste na Pohorju niso omembe vredne proti temu) in veliko kopnin. V takem stanju bi bilo bolje, da bi bila uradno zaprta, ker potem bolj veš, kaj pričakuješ, ko se po njej spustiš. Ostale proge pa dobro pripravljene.
Pred kosilom sem skočil še na Tschaneck, ki je bil ob 12ih že kar konkretno razrit in kucljast, skratka ne najbolj prevozen. Žal se je moj plan za po kosilu ponesrečil, ker je bila tudi manj obljudena stran hriba že bolj ali manj povsod razrita. Tako na sedežnicah kot tudi ma »prvih« sidrih je bilo že vse kucljasto in tako kot na Tschanecku zdrajsano ne samo do ledu, ampak do zemlje/kopnin. To me je popoldne negativno presenetilo, ker je kopnin veliko na skoraj vseh progah na tem delu hriba. Snega je sicer nastreljanega veliko, a sklepam da se ob teh temperaturah proge tako zdrajsajo, da na koncu gleda ven kup kupnin in v takem ni prav prijetno smučat, če imaš zraven samo par novih smuči. Na »druga sidra (ne poznam imen)« nisem šel pogledat, lahko da je tam bilo boljše, a me je ob takih razmerah malo po 2. uri minilo do smuke in sem šel nazaj proti Almbahnu. Tam se naredil še en spust, proga pa pač temperaturi primerno razrita. Skratka... Dopoldne zelo lep dan, popoldne pa pač v skladu s pričakovanju glede na temperature. Glede na napovedi so to očitno zaključki sezone in se bo treba za par smuk premaknit kam višje....Res je žalostno, da že od sredine februarja naprej smučamo v razmerah, ki so bile še 20 let nazaj značilne za prvi teden aprila...
Ps2: Skipass Travel kartica deluje za zastonj parkiranje, ko jo poskeniraš na Parkplatz 1, preverjeno. Sem zaradi lenobe tvegal teh 5 eur, ker je parkirišče tako priročno blizu Almbahna in na koncu se je izšlo....  _________________ 25/26: Kronplatz, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen... (19x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje... (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|