| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| miki |
Objavljeno: Ned Feb 15, 2026 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3793 Kraj: Maribor
|
@debata o garaži na Piskru: se kar podpišem pod izjemno posrečen komentar andmer-ja99 (in GreenIce-a) o 'še eni cvetki na ne ravno kratkem seznamu zajebov na totem našem bregu' . Verjamem da so bile omejitve pri prostorskem planu, ampak zagotovo pa tam ni pisalo da naj postavijo skoraj neuporabno garažo za sedeže. Je pa še posebej zanimivo sledeče: sedeže na Piskru je očitno tako izjemno težko garažirat, da jih celo zimo puščajo zunaj, na snegu, dežju, ledenem dežju, viharju (kot npr. danes). Potem bi človek upravičeno pričakoval, da bodo 'na zajli' ostali do konca sezone. Ampak ne: enkrat konec februarja pa vseeno spravijo skupaj ta hud napor da jih polovico pospravijo, zato da lahko še na zaključnem vikendu konec marca stojimo v vrsti na spodnji postaji Piskra, ker ta obratuje s polovično zmogljivostjo .
Vprašanje za 'vseznalce': zakaj že en teden postavljajo (in nato spet podirajo) dvojno ograjo po Z robu proge v dolino?
In povsem aktualno: topovi 'lavfajo' po Cojzi, Piskru, Ruški, Slemenu in dol do Luke . _________________ Sezona 2025/2026: 33 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, Schladming, Pohorje; 3 x SkiWelt; 2 x Meli, Tauplitz, Schmittenhöhe, Kitzbühel; 1 x Obertauern, Zauchensee, Dachstein West, Flachau, Saalbach, Wildkogel, Wurzeralm, SkiJuwel; 1/2 x Rittisberg, Fageralm, St. Johann/Tirol, Kitzbüheler Horn. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Ned Feb 15, 2026 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3427
|
Kometar "vseznalca". Flisar je imel z redbullom podvig smuka med ograjama.
Zaenkrat se res dobro ohlaja. Upam da jutri vzdrži mraz karseda dolgo, pa da noč ostane jasna, da bo mraz za zasneževanje do doline.
Mogoče pa nas celo preseneti, in v četrtek pade 20 cm snega, tudi v dolini... Ampak glede na razvejanost modelov, je še marsikaj odprto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| andmer99 |
Objavljeno: Ned Feb 15, 2026 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 240
|
| lenko je napisal/a: | | miki je napisal/a: | Ja, res je. Sem že zjutraj bil oblečen za na Pohorje, pa sem si ob pogledu na prijetno zibajoče sedeže Piskra kar premislil. Edino česar ne razumem ob pogledu na kamere: zakaj folk na veliko raca tudi po Cojzarici navzgor, saj vlečnica pa dela ? |
Hm, pomoje je bila takšna gužva, da si je marsikdo premislil, pa šel na sadomazo opcijo transporta navzgor... |
Sam sem že včeraj zvečer, ko sem videl napoved 80-90 km/h severnega vetra, rajši izbral jutranje spanje in popoldansko smuko. Moram reči, da me je presenetilo, da je severni veter tako močno nagajal Piskru. Ponavadi dela štalo zahodnik. Ne vem, če je k temu kaj pripomoglo, da so v zgornjem delu bili vsaj eni 3-4 sedeži z odprto habvo. Popoldne je namreč izgledalo tako, da je fejst premetavalo samo nekaj sedežev okoli začetka Žigarta in pa natančno dva sedeža malo nad prelomnico na sredini Cojzarice. Je pa te premetavalo tamo za +/-45 stopinj.
Bi kar verjel, da je dopoldne kdo zaradi čakanja rajši odpešačil Cojzarico, kot pa čakal. Stari dobri francoski Pomagalski je danes spet doživel svoje trenutke slave. Ob 13:30 se je še vedno čakalo dobrih 15 minut na vrsto, še po 15h je bila vrsta čez avtomate. Kombinacija začetka počitnic, hitrih krogcev, ki cuknejo, zgonjene smučine in pa novodobnih smučarjev, navajenih na sedežnice, je seveda pripomogla h čakanju. Vsaj tri borderje sem sam videl, ki so zaradi neznanja obupali in rajši odpešačili navzgor. Tokrat pa vsa pohvala obema žičkotoma ("klasičnemu Cojzarica" in enem dodatnemu)! Res sta se trudila in ves čas na polno pomagala začetnikom po vseh svojih močeh! Pošteno sta se nadelala.
Proga je bila na obeh straneh spihana do ledu, ponekod so pa bile tanka zaplate iz tistega 1 cm snega, ki je padel ponoči. Zgoraj je severni veter kar močno pihal, bilo je sicer -3, vendar nobeden top ni delal. Predpostavljam, da zaradi vetra. Glede proge mi je bila pa največji fenomen Ruška. Do čisto spodnje kratke strmine pred sedežnico je bila podobno ledena in trda kot Cojzarica. Tam pa se je sneg v dobesedno petih metrih dolžine spremenil v neko čudno južno grobo grisasto zmes, podobno "poljčanerju" iz katere so nastali lepi kupi. In seveda izziv za začetnike. Za konec dneva pa je ob 15h še padla zajla dol na Areški.
Sam sem moral nekaj iti sprobati opremo, plus se malo pretegniti po težkem vikendu. In ker imam sezonsko, sem pač šel popoldne, z dobrim zavedanjem kako bo izgledalo. Da bi pa danes kupil dnevno karto za polno ceno in potem smučanje preživel v čakanju na Cojzi in Ruški, me pa kot turista na vidijo kar nekaj časa. Skratka dan za pozabiti... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| miki |
Objavljeno: Ned Feb 15, 2026 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3793 Kraj: Maribor
|
| andmer99 je napisal/a: | | Za konec dneva pa je ob 15h še padla zajla dol na Areški. |
Je spet kdo mislil da je vlečnica slalomišče? Kot zanimivost, to sem slikal prejšnji teden pod Loserjem na vlečnici, ki je precej podoben model kot Areška:
Očitno so tudi njim 'slalomisti' metali dol zajlo s kolesnih baterij, pa so se znašli na tak način. Podobno tudi pri izstopu, do v kali zatrejo inovativnost nekaterih ki bi si najraje odnesli sidro (oz. v tem primeru krogec) s seboj na progo . _________________ Sezona 2025/2026: 33 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, Schladming, Pohorje; 3 x SkiWelt; 2 x Meli, Tauplitz, Schmittenhöhe, Kitzbühel; 1 x Obertauern, Zauchensee, Dachstein West, Flachau, Saalbach, Wildkogel, Wurzeralm, SkiJuwel; 1/2 x Rittisberg, Fageralm, St. Johann/Tirol, Kitzbüheler Horn. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|