Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Avstrijska smučišča v februarju

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Avstrijska smučišča v februarju « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2026 5:57 pm    Naslov sporočila: Avstrijska smučišča v februarju Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Da ne smetim v različnih temah različnih smučišč sem odprl novo.
Zanima me predvsem to, kako znosna ali neznosna je gneča na večjih ali srednje velikih smučiščih pod regijama avstrijska koroška/salzburg v februarju, še posebej vikendi.

Letos avstrijske počitnice v teh 2 regijah padejo med 7. in 14.februar - za obe regiji.
Kako pa je do 1. in do 7. in od 14. do 28. po vaših izkušnjah? Kdo je že takrat smučal in kje in kako znosno je bilo? Za Nassfeld in Gerlitzen mi je jasno, da je feb neprestano gneča... za BKK vem, da je ni. Kaj pa recimo Kači, Kaprun, Flachau, Obertauern? Ali Zell am See, Kitzbuhl?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2026 6:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

Odlična tema. Tudi mene zanima mnenje drugih. My 5¢ is as follows:

Izogibaj se Flachaua, kot hudič križa.
Mene avstrijci niti ne motijo nikdar, in ne vem zakaj se mi zdi da so avstrijci itak v manjšini redno, totalno nesmučarski narod Jaz opazim redno samo nebroj Nizozemcev & Vzhodnih Evropejcev
Furaj totalno neznana smučišča, s čim starejšimi napravami, pa magari samo po 3 ure dnevno. (pa še ceneje bo tako )
Če že moraš do Kitzbuhla, furaj južni del od Jochberga (F1 je ena njihovih najboljših prog, parkiraš zastonj direkt pod njo), ali od Breitmusa (ter potem združiš druge dneve s smučiščema WildKogel in Kals Matreijem / Defferengentalom).
Zillertal zna bit poln nemcev.
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2026 6:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Ampak mene ravno ta neznana smučišča ne privlačijo... :/
Če dam 2x več za karto kot pri nas, se 3 ure vozim tja in 3 nazaj za npr. samo 2 dni smučanja in zraven dam še 30eur za cestnine plus pokurim pol tanka bencina... potem mora biti vsaj nekaj srednje do večje velikosti... Februarja jaz navadno nisem smučal veliko zaradi gužve... ampak ravno letos imam tako situacijo v službi, da bom januarja in začetek marca težko kaj veliko manjkal in bi si želel februarja obiskati neko večje smučišče z večjo ponudbo prog... :/
Špik
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2026 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Smucar9 je napisal/a:

Izogibaj se Flachaua, kot hudič križa.

Tako nekako...

Drugače pa so tudi meni vedno oblj pri srcu kakšna manjša smučišča... par let nazaj sem se en dan super navozil na Monte Popolo (Eben im Pongau par km od Flachaua) kjer imajo eno dvo in eno 6 sedo zgorja, kjer je super proga za karavanje. Naslendji dan pa samo stres v Flachau...
Pončo
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 9:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04

Jaz sem se februarja kar dobro nasmučal na teh večjih smučiščih v AT: Schmittenoehe, Saalbach, Wildkogel, Zauchensee
in v IT:
Alpe Lusia, Carezza, Alpe Cermis, Buffaure-Ciampac, Latemar

Moraš pa biti malo iznajdljiv. Primer en dan na Katschbergu, ko je bila neznosna gneča na 6-sedi (ali je 8-seda? pozabil...) na Tschaneck. Poleg gredo sidra skoraj na tričetrt iste proge in seveda se zahodnoevropska gospoda ne bojo vozili s tem. Mi balkanski kmetavzarji pa lepo kramp pod rit, pa gremo. Po treh furah brez čakanja je tudi onim kapnilo.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 9:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Navezujem na to kar je napisal Pončo: treba je bit iznajdljiv. Ljudje so zelo čredna bitja in se najraje postavijo tja kjer je največja gneča. Vedno mi gre na smeh ko se vozim skozi cestninsko postajo na Gleinalpe: OK, jaz grem skozi najbolj levo špuro za 'FlexPass', ampak gledam navadne špure: navadno je ena kjer Micka sprejema plačilo v kešu, tam je navadno krajša kolona, in dve do tri za plačilo s kartico, kjer ni nikogar. In kam se postavi folk? Natančno, tja kjer je kolona .

Da se vrnem na smučišča. Schladming, prejšnjo soboto. Polno, čeprav ne katastrofalno. Ampak gneči se da lepo izognit če se vsaj malo znajdeš. Zelo podobno kot piše Pončo o Katschbergu: na šestsedežnici na Reiteralm se je začela nabirati vrsta že ob devetih, vzporedna vlečnica Muldenlift prazna. Še vedno na Reiteralm: folk se vselo postavlja v vrsto na Sepp'n Jetu, čeprav se da mimo spodnje postaje lepo podaljšat na Preunegg Jet kjer istočasno ni bilo nobene vrste. Vrsta na Gipfelbahn Hohwurzen? Se pač zapelješ dalje na Kombibahn Obertalbahn, kratka vrsta za sedeže, nobene za kabine. Se pač sklonim in odpnem smučke .

Tudi jaz se februarja izogibam ko hudič križa, ampak ker je zasvojenost prehuda in ne morem cel mesec brez smučanja, nekaj nasvetov s področja SSC:

- Lungau, predvsem Grosseck/Speiereck in Fanningberg
- Filzmoos
- Rauris
- Radstadt/Altenmarkt
- Fageralm

Na splošno: mala smučišča ki ležijo blizu bistveno večjih in bolj znanih. Danes sem se recimo do sitega nasmučal na Kitzbühler Hornu, samo na nasprotno stran doline od Hannenkama - poročilo sledi.

- proge v dolino po 10. uri, ko mine jutranji naval na dostopne žičnice
- razne 'zakotne' vlečnice na robu velikih smučišč, npr. Stegbach v Wagrainu

Na nekaterih večjih smučiščih, kjer so popularne razne 'runde', je ugodno (če se seveda da) smučat 'kontra'. Nekaj primerov:

- v Kitzbühlu je moderno smučat od Kitza proti Pass Thurnu; če stanuješ na salzburški strani in smučaš obratno, torej vstopiš zjutraj na Pass Thurnu, si ves čas 'proti toku'
- ist logika na Zllertalarena: bistveno več prenočišč je na tirolski strani, torej je zjutraj naval od Zell am Ziller proti Gerlosu, popoldan obratno. Kot v prejšnjem primeru, z vstopom na Gerlosu smučaš ves čas proti toku

Ampak ja, ob vsem načrtovanju boš februarja kje 'naletel na mino', ki se ji ne bo možno izogniti. Potem je pač treba ohranit mirne živce ob pogledu na sedeže šestsedežnice, na katerih sedijo 3 ali 4 osebki ...
matejp
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 11:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

Sam načeloma sem v preteklih letih prenehal smučati od 15.2. do 15.3. zaradi počitnic in posledično gneče.

Sam bi definitivno v tem času obiskal:
- Moelltal
- SportGastein
- "salzburški" del Zillertal Arene (Konigsleitten in HochKrimml

Grosseck je pa itak največja zmaga.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2026 5:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Hvala za izčrpne odgovore in izkušnje!

Grosseck/Speiereck, ki ga je omenil Miki in še enih par forumerašev v drugih temah, je dodan na seznam smučišč, ki jih mislim obiskat, upam da že letos. Lani sem imel nanj pogled iz apartmaja, a sem se raje odpeljal na 15 minut oddaljeni Obertauern. Glede na slike in mnenja v njegovi temi pa je očitno res lepo manjše smučišče oz. ste me prepričali.

Glede iznajdljivosti pa se strinjam s tabo, še posebej sidra so pogostokrat rešilna bilka in res ne razumem, zakaj se nekateri ljudje tako izogibajo teh sider.... Morda smo Slovenci bolj navajeni nanje, ker so pri nas še danes pogosta na mnogih smučiščih...

Matej, hvala za ideje. Sem pa presenečen nad Melijem... bi nekako pričakoval, da je tam februarja lahko kar naval Slovakov in drugih, ki majhno smučišče hitro zapolnijo. Verjetno je pa vedno malo loterija, kaj dobiš na nek določen dan.

Kaj pa glede Kapruna in Zell am See, je bil kdo februarja, še posebej vikendi? Glede na priljubljenost in velikost si predstavljam, da je lahko tam februarja kar huda gužva na progah...
SeekK
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2026 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 14:21

Kje pa iščete nastanitve na teh območjih?
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2026 8:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

GreenIce je napisal/a:
Hvala za izčrpne odgovore in izkušnje!

Grosseck/Speiereck, ki ga je omenil Miki in še enih par forumerašev v drugih temah, je dodan na seznam smučišč, ki jih mislim obiskat, upam da že letos. Lani sem imel nanj pogled iz apartmaja, a sem se raje odpeljal na 15 minut oddaljeni Obertauern. Glede na slike in mnenja v njegovi temi pa je očitno res lepo manjše smučišče oz. ste me prepričali.

Glede iznajdljivosti pa se strinjam s tabo, še posebej sidra so pogostokrat rešilna bilka in res ne razumem, zakaj se nekateri ljudje tako izogibajo teh sider.... Morda smo Slovenci bolj navajeni nanje, ker so pri nas še danes pogosta na mnogih smučiščih...

Matej, hvala za ideje. Sem pa presenečen nad Melijem... bi nekako pričakoval, da je tam februarja lahko kar naval Slovakov in drugih, ki majhno smučišče hitro zapolnijo. Verjetno je pa vedno malo loterija, kaj dobiš na nek določen dan.

Kaj pa glede Kapruna in Zell am See, je bil kdo februarja, še posebej vikendi? Glede na priljubljenost in velikost si predstavljam, da je lahko tam februarja kar huda gužva na progah...

Na Kaprunu je vedno gneča, v februarju še toliko bolj. Glede Melija pa gre za ledenik, ki je v tem obdobju relativno mrzel in ni ravno prijazen družinam. Je veliko alternativnih destinacij na voljo, ki so cenejše in bližje Slovakom/Čehom.

V kolikor je gužva na meliju se pa lahko odpelješ v Heilingeblut Angkogel ali pa mogoce celo do St. Jakob im Defreggen.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2026 10:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

Wishfulthinking, da boste februarja potovali proti toku na teh znanih smučiščih kamor želi iti Greenice In ne primerjat iskušenj izpred let, ker folk se množi ekspotencialno vsako leto več.

Filzmoos je točno enak kot 1 sama proga Kitzbuhla, tista F1,
Eben vam je mariborski del do Stadiona dol (no, sedežnice so morda še deseteltje starejše v MB:),
na Moeltalu sem med počitnicami ob 12h doživel že tako razrite proge od miljona Slovakov, da sem se zjokal,
in a vi resno greste v Kačija gonit sidro od Tschaneka - raje drkam Cojzarico !!
... ker itak pa si GreenIce želi 150km+ smučišč. Bo treba februarja v Švico zavit, ali Silvereto.

Morda morda na znanih smučiščih, če si PON-ČET in si 7h55 na parkingu in bežiš pred turisti, da te bodo dosegli šele ob 11h, ko greš ti pol na pir, in čakaš da se ti rulja pridruži. A proge bodo že itak uničili. Pa že bistvo je to, "bežiš", zelo malo smučaš.

Še enkrat, 3 urce na neznanem smučišču boš nardil 5x več užitkov kot cel dan na priznanem. Pa še 2x ceneje bo. In celo malenkost ceneje kot v Sloveniji, kjer se tudi ne boš smučal, ampak stal.

In ja, zdaj mi je jasno po željah GreenIca zakaj so vsi na Sella Rondi vi kr bodite, bo več prostora zame na manjših...

GREENICE, poročaj - me bodo zelo zanimale tvoje rešitve / odločitve letos !!! najbolje sproti dan po dan, da se še drugi iskalci čimboljšega smučanja prilagodijo...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2026 8:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Smucar9 je napisal/a:
Wishfulthinking, da boste februarja potovali proti toku na teh znanih smučiščih kamor želi iti Greenice In ne primerjat iskušenj izpred let, ker folk se množi ekspotencialno vsako leto več.

Filzmoos je točno enak kot 1 sama proga Kitzbuhla, tista F1,
Eben vam je mariborski del do Stadiona dol (no, sedežnice so morda še deseteltje starejše v MB:),
na Moeltalu sem med počitnicami ob 12h doživel že tako razrite proge od miljona Slovakov, da sem se zjokal,
in a vi resno greste v Kačija gonit sidro od Tschaneka - raje drkam Cojzarico !!
... ker itak pa si GreenIce želi 150km+ smučišč. Bo treba februarja v Švico zavit, ali Silvereto.

Morda morda na znanih smučiščih, če si PON-ČET in si 7h55 na parkingu in bežiš pred turisti, da te bodo dosegli šele ob 11h, ko greš ti pol na pir, in čakaš da se ti rulja pridruži. A proge bodo že itak uničili. Pa že bistvo je to, "bežiš", zelo malo smučaš.

Še enkrat, 3 urce na neznanem smučišču boš nardil 5x več užitkov kot cel dan na priznanem. Pa še 2x ceneje bo. In celo malenkost ceneje kot v Sloveniji, kjer se tudi ne boš smučal, ampak stal.

In ja, zdaj mi je jasno po željah GreenIca zakaj so vsi na Sella Rondi vi kr bodite, bo več prostora zame na manjših...

GREENICE, poročaj - me bodo zelo zanimale tvoje rešitve / odločitve letos !!! najbolje sproti dan po dan, da se še drugi iskalci čimboljšega smučanja prilagodijo...

Mogoče ravno ne na teh največjih... ampak vsaj neka srednja....
Ne vem, meni ta mala smučišča res ne potegnejo.... če vstanem sredi noči, se 2 uri plus vozim, plačam 30 eur več za karto kot Pohorje/Vogel plus bencin, tuneli, vinjeta... si težko predstavljam smučat na sidrih in 20km prog za ta denar in tako zgodnje vstajanje.... Seveda so pač izjeme, simpatična smučišča kot so Višarje ali prečudovit Molltaler... Ampak ta mala smučišča so mogoče za 1x ali 2x na sezono, sicer pa potem raje ostanem znotraj meja in grem na Krvavec, Pohorje, Vogel...
Kar pa se tiče Kačija, pa imaš poleg sider na hribu, kjer je Tschaneck, vseeno par sedežnic/prog, kjer ni toliko gužve pa so vseeno dobre, čeprav zelo kratke.

Mimogrede, BKK je dobra izbira za februar. Lani sem tam smučal eno soboto okrog 20.2. (lahk kak dan prej ali kasnej, ne spomnim se na kateri datum je točno padlo) in je bilo zelo znosno. Razen dopoldne Kaiserburgbahna ni bilo čakanja, proge so sicer kje znale biti precej gužvaste, a se je nekako kar dalo izogibat pretirani gneči. Se mi pa zdi, da je BKK na tem forumu zelo nepriljubljen in podcenjen...Še vedno ne razumem, zakaj. Kritizira se preparacijo prog ampak lani feb je bilo zelo dobro. Sem doživel bistveno slabše proge na tukaj precej bolj priljubljenemu Gerlitznu... kjer sem lani v začetku januarja smučal na progah, polnih neravnin in grud, kot da bi ratrakiral nekdo z 2,0 promila.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Avstrijska smučišča v februarju
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net