| |
| Skiwelt |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| miki |
Objavljeno: Ned Jan 25, 2026 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3779 Kraj: Maribor
|
No, pa sem si uresničil željo in si ogledal SkiWelt. Oz. pol Skiwelta. Sem že v letih ko se mi ne da cel dan letat po raznoraznih 'rundah' in sem se danes osredotočil na področja Hopfgartna, Westendorfa in Brixna. Start v Hopfgartnu (garaža pri spodnji ostaji kabinke je čez dan brezplačna) in najprej nekaj fur po JZ pobočjih Hohe Salve. Vse proge tukaj so na višinah, za katerega se 'stroka' že dve desetletji strinja da smuka tu že zdavnaj ni več mogoča (proga dol v Hopfgarten gre na 640 m. n. v. in to na sončnem JZ pobočju), ampak k sreči Tirolci tega ne vejo :
Črno s Hohe Salve na jug, ki so jo od fiskovega poročila na novo 'nastreljali', sem seveda tudi presmučal:
Ni bilo prazno, posebne gneče pa tudi ne. Ne vem če sem cel dan skupaj čakal 3 minute. Dopoldan je bilo nekaj časa nepričakovano sončno, recimo na lepem vzhodnem pobočju s šestsedežnico Siller-Keat z odličnim snegom:
Pa ob Filzboden- in Zinsbergbahnu na nasprotnem pobočju:
Ko sem se čez dolino prestavil na Westendorfsko stran, nas je sonček zapustil:
... zato sem postal s fotkami bolj len. Presmučal sem seveda vse do spodnje postaje Ki-West, ki leži samo dober kilometer od smučišč v Kitzbühlu, pa zaradi nekih lokalnih zgodb, ki so v glavnem posledica kitzbühlskega kompleksa večvrednosti, smučišči še vedno nista fizično povezani :
Je pa Westendorfsko smučišče nekoliko nenavadno s tremi dolgimi kabinskimi žičnicami, eno samo (sicer zelo sodobno) odklopno osemsedežnico, in tremi krajšimi fiksnimi štirisedežnicami, npr. tale imenovana Windauberg:
Še ob pol štirih zelo dobra proga Kandleralm z Westendorfa nazaj v Brixen, v ozadju proge nad Brixnom in levo od njih nad Hopfgartnom:
Pod črto: veliko in razgibano smučišče, ki ga bom v prihodnjih 4 dnevih, kolikor še spim tu v bližini Wörgla, zagotovo še vsaj enkrat obiskal. Do takrat bom verjetno že obvladal tudi osnove nizozemščine, da se bom v kabinah lahko sporazumeval s sopotniki . _________________ Sezona 2025/2026: 15 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 3 x Schladming, 2 x Meli, 1 x Flachau, Obertauern, Zauchensee, Pohorje, Tauplitz, Dachstein West. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| bok |
Objavljeno: Ned Jan 25, 2026 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2018 22:33 Prispevkov: 15 Kraj: Ljubljana
|
Si bom drznil ob tem kakovostnem zapisu dodati moje videnje drugega konca SkiWelta (spimo v Ellmauu). Tudi meni je ta svet povezav nekaj novega.
Prvo prijetno presenečenje: gondola iz Ellmaua začne voziti že ob 8h, tri ali štiri sedežnice okrog njenega vrha pa četrt ure kasneje. Proga v dolino je bila do 9 in nekaj kot speglana, karving opcij več kot dovolj, ljudi (še) nič, sneg na njej pa super kakovosti, kar se je hitro spremenilo na sončnejših pobočjih drugih naprav, kjer je bila le malo časa za tem že klasična moka, ki se je počasi nabirala v kupe.
Zelo dobra je bila tudi proga z vrha v Scheffau, ki je morda za odtenek manj smučarsko navdahnjena in ima kakšno povezavo v obliki ceste več.
Na tej strani je bila najbolj kritična proga v dolino proti Brixnu, ki je dejansko ozek bel jezik med zelenjem. Na drugi strani, na Westendorfu bi prav tako pohvalil progo nazaj v Brixen, povsem druga pesem pa je proga 111 do gondole Choralmbahn (zelo zanimivo ime, povzeto po vrhu, na katerega vozi), ki je bila kot iz tistih youtube filmčkov. En na drugem, vmes pa kuclji mehke moke.
Pojma nimam, od kod se je vzelo toliko ljudi ravno na tej progi, ker je bil siceršnji splošni vtis, da res ni bilo gneče.
No, v prihodnjih dneh odkrijemo še Hohe Salve in preverimo, ali smo še sposobni narediti cel krog.[/img] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|