Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primetime 44 ali 55?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Primetime 44 ali 55? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
phoebus
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2025 5:47 pm    Naslov sporočila: Primetime 44 ali 55? Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2025 17:38

Živjo,

po 15+ letih bi zamenjal svoje Fischer RX8 Pro smuči. R13, srednji razred, noter imajo že nekaj titana. Geometrije so čisto drugačne kot pri novih (npr. 68 pod čevljem).

gledam Elan Primetime, titan se začne pri 44, 55 ima dvojnega. Gledam modela +, ki imata malo krajši radij in naj bi bila primernejša tudi za razrit sneg (širši pod pancarjem).

Smučam v solidno (tudi hitreje, se ne bojim na hitro zapeljati čez črno progo ali poskakati čez kuclje, nisem pa profi). Večinoma smučam z mulci, tako da ne smučam ves čas na polno, grem pa vsakič, tudi če so zraven, kak spust "za dušo" :-)

Po eni strani so 44+ glede na opis čisto dovolj zame. Je kdo preizkusil oboje, je velika razlika med 44 in 55?
Rad bi torej, da se lahko "u izi pelješ", ko ti pa zapaše, pa pritisneš malo bolj in tudi dobro dela...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2025 10:52 pm    Naslov sporočila: Re: Primetime 44 ali 55? Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

phoebus je napisal/a:
Živjo,

po 15+ letih bi zamenjal svoje Fischer RX8 Pro smuči. R13, srednji razred, noter imajo že nekaj titana. Geometrije so čisto drugačne kot pri novih (npr. 68 pod čevljem).

gledam Elan Primetime, titan se začne pri 44, 55 ima dvojnega. Gledam modela +, ki imata malo krajši radij in naj bi bila primernejša tudi za razrit sneg (širši pod pancarjem).

Smučam v solidno (tudi hitreje, se ne bojim na hitro zapeljati čez črno progo ali poskakati čez kuclje, nisem pa profi). Večinoma smučam z mulci, tako da ne smučam ves čas na polno, grem pa vsakič, tudi če so zraven, kak spust "za dušo" :-)

Če iščeš +, ti ne znam svetovati. Kar pa se tiče klasičnih 44 so meni zelo dobre, mi je kar malo žal, da nisem raje vzel 55. Sicer so obojne zelo podobne, 55 mogoče malo bolj trše, ampak ni neke bistvene razlike. Jaz načeloma rad carvam in smučam relativno hitro, občasno pa tudi zelo hitri spusti.
Po eni strani so 44+ glede na opis čisto dovolj zame. Je kdo preizkusil oboje, je velika razlika med 44 in 55?
Rad bi torej, da se lahko "u izi pelješ", ko ti pa zapaše, pa pritisneš malo bolj in tudi dobro dela...

Jaz imam Primetime 44 (navadne, ne plus) in so mi zelo dobre. Podobno kot ti imam tudi jaz rad občasno izjemno hitre spuste, tudi po črnih in so povsem ok. Žal mi je, da nisem vzel 55, ki so v resnici precej podobne, mogoče malo trše, a na testni vožnji bistvene razlike nisem opazil. Edino, kar je res velika hiba teh smuči je to, da imaš levo in desno smučo, kar pomeni, da je robnik treba 2x pogosteje brusiti, kot če imaš klasične smuči in malo zamenjaš par. Pa še to, navadne 44 morda niso top izbira če rad smučaš off piste ali po celcu, je z njimi zelo težavno ker so preozke za take terene - verjetno so za to boljše plus, ki pa jih nisem testiral in ne morem komentirat.
Nazaj na vrh
phoebus
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 06, 2025 8:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2025 17:38

O, hvala!

Glede na to, da imam izkušnje samo z enimi carving smučmi in nisem sprobal različnih trdot... a 44 (in pogojno 55) dopuščata tudi "v easy" vožnjo, ali je treba na polno?

Zaradi naritega snega (izven proge res redko smučam) bi mogoče vzel plus, ki je širši pod nogo. Iskreno še malo oklevam, če je smiselno - če bo res dovolj razlike med starimi (ki še čisto OK delajo) in novimi.

Mogoče mi uspe drug teden v Kranjsko na test, samo če bo odprta samo kaka Mojca (in bo tam milijon ljudi), prav veliko ne bom mogel sprobati...
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 06, 2025 11:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

Verjetno je odvisno od smučarja do smučarja in nivoja znanja, a jaz precej opazim razliko med modeli, ki so ožji pod pancarjem in širšimi.
Širši modeli so bolj okorni, prelaganje iz robnika na robnik je počasnejše.

Svetujem ti, da preizkusiš navaden in + model, mogoče ti kateri bolj odgovarja oziroma drugi manj. Za tvoj opisan način smučanja so 44 po mojem mnenju povsem dovolj.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primetime 44 ali 55?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net