Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec outdoor film festival - BOFF 2017

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Bovec outdoor film festival - BOFF 2017 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2017 12:07 am    Naslov sporočila: Bovec outdoor film festival - BOFF 2017 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Bovec outdoor film festival - BOFF 2017

KDAJ: 28.-30.12 2017
KJE: Kulturni dom Bovec

Lanski uspeh festivala nas je navdihnil in opogumil, da nadaljujemo začrtano pot. To nam uspeva, letošnji program s spiskom gostov, to seveda potrjuje. A brez vas obiskovalcev, dogodek ne bo dihal kot mora. Zato vabljeni na srečanje avanturistov, aktivistov , »luftarjev« ter malo bolj resnih ekstremnih športnikov. Če se že uporablja termin ekstremno v vsakdanjem življenju, je naš festival extremen na potenco.

Letos je na sporedu manj filmov, končni izbor pa je narejen na podlagi prijav ter potrditev avtorjev, ki pridejo v Bovec. Vsebine sovpadajo s prejšnjimi leti, zvesti smo Red Bullovi produkciji, Reel Rock 12 tour-u, predvsem pa je opaziti velik premik domače produkcije. Slovenskih filmov je več, zgodbe so aktualne, postprodukcija je na visoki ravni, a žal vseh ne moremo prikazati. Letošnja končna selekcija, predstavlja tudi filme, s podpisom tujih avtorjev in produkcijskih družb, a v njih je opaziti Slovence in Slovenke: Martina Čufar – Women's way, Luka Podlogar – In Gora, Darjan Drejc – The Volcanic Kingdom, Primož Figaro Ravnik – Born to: Freeride. Tu omenimo še domače avtorje: Tomaž Šantl, Miha Podgornik, Blaž Stan, Rožle Bregar, ki povečini prihajajo osebno na festival. Svoj prihod so potrdili tudi tuji avtorji oziroma akterji: Livio Sadoch, Simon Charrière, Stephan Verheij, Rens de Wild in mogoče še kdo.

Vrhunca večernih pogovorov v Bovcu pa bosta zagotovo obisk:
alpinista in avanturista Davida Lama ter Ivice Kosteliča, ki ga vsi zagotovo poznate iz alpskega smučanja, malo manj pa kot popotnika preko mrzlih celin.

Imamo kar tri predavanja, zanimivih vsebin, pripravite se na preplet grafike in risbe, snega in strmin. Že leta je nekje v papirjih bilo obkroženo ime Danilo Cedilnik Den, slikar alpinist in poduhovljena oseba stare šole, in sedaj z veseljem najavljamo njegov prihod. Kot protiutež, sta se ponudila smučarja Aljaž Verdev ter Simon Charrière.

Ponovno se bo izvajala delavnica o preventivi in varstvu pred snežnimi plazovi, prihaja nov koncept foto delavnice, na ogled se bodo postavila slikarska dela, za darila pa si lahko izberete tudi katero izmed ponujenih knjig, izleti in ogledi ostajajo stalnica, in ni večerov brez zabav. Ideje in cilji ostajajo večji in progresivni, radi bi delali moderen program z občutkom za tradicijo. Počasi, a zanesljivo gremo idejam naproti, pojdite z nami tudi. Vabljeni na enajsti Bovec Outdoor Film Festival!

Več na njihovi spletni strani
Filmi:http://boff.si/filmi
Spored: http://boff.si/spored
Vstopnice: http://boff.si/vstopnice

PS
Pred nekaj dnevi je bil na češki televiziji prikazan film o lepotah Kanina in bovške doline. V glavni vlogi nastopa in smuča naša Tina Maze.
V celoti si ga lahko ogledate preko spodnjega linka(večinoma je v slovenščini in angleščini)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12025394099-skialpem-to-zacalo-iii/217471291249207/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2018 1:46 pm    Naslov sporočila: 11 BOFF zaključen Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


11 BOFF ZAKLJUČEN

Enajsta izvedba bovškega festivala filmov o športu in naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) se je po četrtkovem dnevu predavanj v Stergulčevi hiši ter dveh dneh projekcij projekcij v Kulturnem domu Bovec zaključila v soboto pozno zvečer.

Po izbiri obiskovalcev je naziv najboljšega tujega filma na festivalu osvojil francoski film In Gora, izmed štirih domačih filmov pa je največ glasov zbral Proti horizontu – Grenlandija.

Obiskovalci so že v četrtek napolnili veliko dvorano Stergulčevega doma in prisluhnili predavanjem alpinista in slikarja Danila Cedilnika – Dena, švicarskega ilustratorja in smučarja Simona Charrièra in smučarskega avanturista Aljaža Verdeva. Prireditelji so bili v petek že kar zadovoljni z obiskom projekcij v veliki dvorani Kulturnega doma, ki sta jih zaključila dva filma z odprav avstrijskega alpinista Davida Lama in pogovor z njim ter domači Zadnji ledeni lovci Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja. Prej se je po projekciji francoskega plezalskega filma Po žensko (Voies féminines) v sklopu filmov s športnicami v glavnih vlogah Natalija Gros v videu prenosu pogovarjala z akterko filma, svojo starejšo plezalsko kolegico Martino Čufar-Potard.

Sobotni obisk pa je bil rekorden v 11-letni zgodovini festivala, saj so obiskovalci v sklopu, ki ga je zaključila projekcija filma Proti horizontu – Grenlandija in pogovor z akterjema, avtorjem filma Mihom Podgornikom in pobudnikom odprave Ivico Kostelićem, dvorano napolnili do roba. Projekcijo si je ogledalo približno 450 gledalcev. V dveh dneh so si gledalci skupno ogledali 26 filmov.

»Navdušeni smo nad obiskom,« je povedal direktor festivala Jan Maček. »To je potrditev našega izbora filmov in gostov, pa seveda tudi enajstletnega vztrajanja. Svoje je dodal tudi dober termin, saj se je festival tokrat iztekel na soboto, dan pred silvestrovanjem, Bovec pa je poln tudi zaradi dobre smuke na Kaninu.« O novih izzivih pa: »Za prihodnje si želimo okrepiti organizacijsko ekipo, saj nas festival prerašča, zato so vabimo k sodelovanju vse z zamislimi in strastjo do priprave takšnih dogodkov.«

O nagrajenih filmih

In Gora (Francija, 2017, avtor Andy Collet, 44 minut): Sodoben nomadski par, ki živi v predelanem ameriškem šolskem avtobusu, na krov povabi skupino poklicnih smučarjev in deskarjev. Skupaj se preko Avstrije in Slovenije odpravijo na popotovanje po Balkanu, vse do Bolgarije, Makedonije in Črne Gore. V zgodbi se prepletajo življenje na avtobusu, srečevanje z domačini in razmišljanje o naših vplivih na okolje. V Sloveniji se je druščina ustavila ob Bohinjskem jezeru, deskar Luka Podlogar pa jim je predstavil Vogel. Več o filmu https://vimeo.com/234370859

Proti horizontu – Grenlandija (Slovenija, 2017, avtor Miha Podgornik, 57 minut): Dokumentarni film kronološko beleži 580 km dolgo prečenje Grenlandije na smučeh iz Kangerlussaqa do Isortoqa. Avtor in nekdanji hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić sta ga v osemnajstih dneh opravila aprila 2017. Podvig je v dobrih razmerah lahko predvsem športni izziv, Miha in Ivica sta razmišljala tudi o prečenju v rekordnem času. A vremenu za to ni bilo dosti mar in športnika sta se iz dneva v dan soočala težjimi nalogami, ki so ju prignale do meja njunih zmogljivosti.

Celoten film si lahko ogledate na preko tega linka https://www.youtube.com/watch?v=Nj0bSdWfCOU

Pokrovitelj nagrade za najboljši domači film je ELES.



VIR
http://boff.si/novice/11_boff_zaklju%C4%8Den
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec outdoor film festival - BOFF 2017
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB