Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2023 11:24 pm    Naslov sporočila: Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024 Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Predprodajo imajo že dolgo v teku tudi na Mariborskem Pohorju. Povezava do cenika https://www.visitpohorje.si/prodajna-sezona-2023-2024/cenik-dnevnih-vozovnic-2023-2024/
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 13, 2023 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


(KOMENTAR) Smučarska infuzija
Aljoša Peršak Aljoša Peršak
13.11.2023 02:00


Slovenskim smučarskim centrom je največji naložbeni projekt v žičniške naprave dal novega zagona kot infuzija. A zakaj država vlaga milijone v panogo, ki se ji zaradi globalnega segrevanja napoveduje umiranje na obroke?

Slovenskim smučarskim centrom je največji naložbeni projekt v žičniške naprave dal novega zagona kot infuzija. Predolga leta pozabljeni od države in ogroženi zaradi vedno toplejših zim je devet centrov z odprtimi rokami izkoristilo razpis gospodarskega ministrstva, brez katerega sami ne bi zmogli tako dragih investicij. Od večjih smučišč sta izvisela le Kranjska Gora, ki ni pravočasno pridobila gradbenega dovoljenja za krožno kabinsko žičnico, in Kanin zaradi neustrezne prijave za zamenjavo gondole. Zdaj je prihodnost edinega visokogorskega smučišča v Sloveniji celo pod vprašajem, kar je težko razumljivo, če samo pomislimo, kaj bi drugi dali za smučarske proge nad 2000 metri nadmorske višine.
Morda se kdo tudi sprašuje, zakaj država vlaga 63 milijonov evrov v panogo, ki se ji zaradi globalnega segrevanja napoveduje gotovo umiranje na obroke. Sploh za nižjeležeča smučišča, ki so že zdaj odvisna od izdelovanja snega, če so le temperature dovolj nizke. Pojasniti velja, da je bil razpis namenjen preoblikovanju večjih slovenskih smučišč v celoletna gorska središča, kar pomeni, da se bo posodobljena žičniška infrastruktura uporabljala tudi v poletnih mesecih. Centri so denar porabili tudi za nove adrenalinske parke, kolesarske proge, otroška igrala, gorske gokarte, tematske pohodniške poti, uspešnica bo najbrž leteči tobogan na Rogli ... Na Mariborskem Pohorju so recimo vmesno postajo gondole zgradili predvsem za kolesarje, ki bodo lahko Bike Park zdaj koristili tudi pozimi, ko so drugi kolesarski parki zaprti.
Rogla in Kope prehitevata Mariborsko Pohorje po levi in desni
Slovenska smučišča bodo po kilometrih urejenih, širokih prog z naravnim snegom težko konkurirala visokogorskim centrom v Avstriji ali Italiji, bodo pa obiskovalce lahko vabila s posebno ponudbo (kot je kolesarski park na Pohorju ali leteči tobogan na Rogli) in predvsem z nižjimi cenami. Smučanje postaja namreč že tako draga rekreacija, da bo cenovni dejavnik pri odločitvah vedno bolj pomemben. Štiričlanska družina bo recimo v med Slovenci priljubljenih Mokrinah samo za dnevne vozovnice odštela 186 evrov (pa je treba priti še tja in hrana je tudi dražja kot pri nas), medtem ko bo lahko na Treh kraljih smučala za 104 evre.
V našem največjem smučarskem centru se lahko smučarji veselijo nove sedežnice Ruška, ki bo vsekakor izboljšala izkušnjo smučanja na Arehu, medtem ko na mariborskem delu Pohorja ostajajo odvisni predvsem od vremenskih razmer. Te so s Pohorja že pregnale Zlato lisico, zgolj od snežnih padavin in mrazu pa bo spet odvisno, ali se bo možno smučati v dolino in po povezavah do Areha. Če kje, bi bilo ravno na Mariborskem Pohorju zaradi nizke nadmorske višine pomembno, da bi se bolj ambiciozno razvijala dodatna ponudba, ki bi pritegnila več obiskovalcev. Stava zgolj na gorske kolesarje bo premalo. Na tem področju Rogla z novo atrakcijo, letečim toboganom, in Kope s Potjo pod krošnjami, ki je že tudi na Rogli, Mariborsko Pohorje prehitevata po levi in desni. Še en primer: medtem ko za začetek smučarske sezone v Marpromu (še) ne napovedujejo nič posebnega, na Rogli med 14. in 17. decembrom po vzoru zabav preko meje vabijo na vseslovenski Ski Opening z Modrijani. Bi se Mariborčani lahko kaj naučili tudi v Partnerstvu za Pohorje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 13, 2023 11:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


(INFOGRAFIKA) Kakšna bo zimska sezona na slovenskih smučiščih: Za smučarje več udobja in ponudbe, pa cene?
Aljoša Peršak Jasmina Cehnar Jasmina Detela Rozmari Petek
13.11.2023 02:00

Doslej največja državna naložba v žičniške naprave je devetim smučarskim centrom omogočila, da so posodobili nekatere zastarele vlečnice in poskrbeli za dodatno ponudbo v zimski in poletni sezoni


Devet slovenskih smučarskih centrov (Kope, Trije kralji, Velika planina, Vogel, Krvavec, Golte, Rogla, Mariborsko Pohorje in Cerkno) je do minulega petka moralo zaključiti investicije v žičniške naprave, za katere so na javnem razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobili sofinanciranje države in evropskega sklada za regionalni razvoj. V doslej največji naložbi v žičniške naprave je ministrstvo podprlo projekte desetih centrov s 63,4 milijona evrov, a je Kranjska Gora izvisela s krožno kabinsko žičnico Vitranc 1, ker ni pravočasno pridobila gradbenega dovoljenja. Medtem ko so bila dela v večini centrov končana do predvidenega roka, je ministrstvo pri dveh projektih (Velika Planina in Golte) podaljšalo rok do 15. decembra, saj so zaradi ujm avgusta na teh območjih bile izjemne okoliščine.

Ob tem velja poudariti, da je bil razpis namenjen predvsem za preoblikovanje večjih slovenskih smučišč v celoletna gorska središča, a na gospodarskem ministrstvu poudarjajo, da ostajajo zimski športi, vključno s smučanjem, še vedno zelo pomemben steber gorskih središč. "Poleg tega je infrastruktura gorskih središč, v katero se v veliki meri vlaga (žičnice, sedežnice itd.), osnova tudi za razvoj celoletnega turizma in turističnih produktov, ki so v ponudbi celo leto," so zapisali na ministrstvu in še dodali, da morajo stroški v turistično infrastrukturo, ki niso vezani izključno na zimsko sezono (na primer zip line proge, adrenalinski parki, proge za downhill in gorsko kolesarjenje, ureditev tematskih pohodniških poti, tematski parki, doživljajski parki), obsegati od 5 do 20 odstotkov celotnih upravičenih stroškov projektov.
Izgubljena smučarska sezona za Kanin?

Medtem ko večji smučarski centri v državi cvetijo, je prihodnost Kanina kot edinega slovenskega smučišča s progami nad 2000 metrov nadmorske višine pod velikim vprašajem. Oktobra je postalo jasno, da krožno kabinska žičnica Kanin v prihajajoči smučarski sezoni ne bo obratovala, saj ne bo mogla pravočasno pridobiti uporabnega dovoljenja. Občina Bovec kot lastnica si je sicer prizadevala za zamenjavo žičnice z novo. Ob tem je računala na poseben zakon za prenovo te žičnice, potem ko Kanin na lanskem razpisu gospodarskega ministrstva denarja zaradi neustrezne prijave ni prejel. Pred časom so odstopili nadzorniki družbe Sončni Kanin "zaradi kršitev in neskrbnega ravnanja direktorice podjetja Manuele Božič Badalič in neodzivnosti občine Bovec kot ustanoviteljice tega podjetja". Da je ta razlog lažen, neresničen in zavajajoč, se je na to odzvala direktorica, ki bo nadzornike ovadila.

Mariborsko Pohorje: Ruška dobila sedežnico, gondola vmesno postajo

Marprom je za številne projekte na Mariborskem Pohorju in Arehu v vrednosti 7,5 milijona evrov na razpisu dobil okrog 6 milijonov evrov. "Brez tega sofinanciranja podjetje samo ne bi moglo izpeljati tako obsežnega investicijskega projekta," so poudarili. Največja novost v prihajajoči zimski sezoni bo nova štirisedežnica Ruška na Arehu, ki je zamenjala zastarelo vlečnico s sidri in bo precej povečala zmogljivost prevoza smučarjev. Druga večja investicija je bila gradnja vmesne postaje krožne kabinske žičnice, ki je v petek dobila uporabno dovoljenje, znova naj bi jo pognali v tem tednu. Nova vmesna postaja bo pozimi prav prišla predvsem kolesarjem, za katere so že uredili novo progo Čopka od postaje do doline. V sklopu projekta so postavili še otroška igrala pri vmesni postaji in uredili nove kolesarske proge na Arehu, kjer se bo od spomladi mogoče voziti tudi z gorskimi gokarti.

Pred novo zimsko sezono je bilo v več obdobjih predprodaje prodanih približno 1500 različnih sezonskih smučarskih vozovnic, kar je primerljivo s predhodno sezono. Cene dnevnih vozovnic pa so ostale enake kot v prejšnji sezoni. Na vprašanje, ali med sezono načrtujejo tudi kakšne aktivnosti in dogajanja ob smučiščih, pa v Marpromu odgovarjajo, da je dodatna ponudba bolj v domeni gostincev in hotelirjev ter drugih zasebnih ponudnikov.

Trije kralji: Novi štirisedežnica, proga in topovi

Pred novo sezono so pozitivno vznemirjeni tudi na Treh kraljih, kjer zaključujejo okoli 3,5 milijona evrov vredno investicijo v novo štirisedežnico, prav tako sofinancirano s pomočjo razpisa gospodarskega ministrstva. Naprava je zamenjala staro vlečnico Veliki vrh, pred katero so bile dolge čakalne vrste, česar z novo pridobitvijo več ne bo. "Glavnino grobe montaže smo naredili, sedaj montiramo sedeže in računam, da bo v enem tednu naprava pripravljena na obratovanje, nato nas čaka še pridobitev ustreznih dovoljenj," je povedal Aleš Juhart, direktor RTC Jakec Trije kralji, ki upravlja s tem družinskim smučiščem na Bistriškem Pohorju.

Novosti v prihajajoči sezoni bodo še nova proga, ki jo nameravajo vzpostaviti na trasi stare vlečnice, in trije novi snežni topovi. Smučišče želijo odpreti prvi vikend v decembru, najpozneje pa 11. decembra, ko začnejo gostiti šole v naravi. "Cene kart smo podražili za osem do deset odstotkov, ker se bo kvaliteta smučanja bistveno izboljšala, pa tudi stroški bodo bistveno večji zaradi električne energije, ki je v primerjavi z lanskim decembrom štirikrat dražja," je še pojasnil Juhart in dejal, da je predprodaja vozovnic pri njih boljša kot pretekla leta. To pripisuje večji medijski izpostavljeni smučišč zaradi številnih novih investicij.

Kope: Nove smučarske naprave in prenovljen Grmovškov dom

Tudi na Kopah se dogaja velik napredek. V novo smučarsko sezono, ki jo odpirajo 1. decembra, vstopajo s posodobljeno žičniško infrastrukturo. Novi sta štirisedežnici Pahernik in Kopnik, kjer so razširili obstoječe proge in uredili dve novi smučarski progi, in vlečnica Velika Kopa. So pa v letošnji poletni sezoni uredili nov adrenalinski park, kupili 50 novih koles (30 električnih in 20 navadnih), razširili bike park z novimi progami, spomladi prihodnje leto pa odpirajo še tematsko Pot med krošnjami. Naložba je bila vredna 10,9 milijonov evrov, od tega so 7,8 milijonov evrov pridobili na razpisu gospodarskega ministrstva.

Zaključena je tudi naložba v prenovo Grmovškovega doma, kjer je po novem v 50 sobah na voljo 165 ležišč (pred tem 55), prenovljena sta restavracija in Holcer pub, kjer se tudi letos obeta atraktiven program s številnimi znanimi glasbenimi izvajalci in skupinami. Na razpisu gospodarskega ministrstva so pridobili 300 tisoč evrov za energetsko sanacijo, celotna investicija je sicer ocenjena na okoli 5 milijonov evrov. "V zadnjih dveh letih smo na Kope investirali okoli 15 milijonov evrov, od tega je dobrih 8 milijonov državnih sredstev, razliko je prispevala družba Vabo," je pojasnil direktor omenjene družbe Boštjan Paradiž.
"Cene kart smo podražili za osem do deset odstotkov, ker se bo kvaliteta smučanja bistveno izboljšala"

Na Kopah so ceno dnevne smučarske vozovnice podražili minimalno (s 34 na 37 evrov), predvsem zaradi splošnih podražitev in rasti cen energentov. Bodo pa tudi letos omogočali razne akcije. "S kvaliteto in napravami gremo naprej. Zavedamo pa se, da niso najboljši časi, da bi s cenami pretiravali. Zato smo izračunali, kolikšna je lahko minimalna podražitev, in to tudi upoštevali," pojasni Paradiž. Investicijski cikel se bo na Kopah nadaljeval tudi v prihodnjih letih. Med drugim gradijo večje apartmajsko naselje z okoli sto posteljami, obeta se rekonstrukcija Lukovega doma ...

Rogla: Sedežnica Mašinžaga z ogrevanimi sedeži in leteči tobogan

"Glede na trenutne vremenske napovedi je za zdaj še nemogoče napovedati začetek smučarske sezone. V primeru ugodnih vremenskih pogojev in nizkih temperatur začetek sezone načrtujemo v prvi polovici decembra," pa pravijo na Rogli. Lani so ob koncu sezone, ki je trajala kar do 2. aprila, našteli 112 smučarskih dni in 196.115 smučarjev, "kar pomeni, da je na Rogli v povprečju smučalo 1751 smučarjev na dan," pravi Tina Tinta Kovačič, Uniturjeva predstavnica za odnose z javnostmi,

V letošnji sezoni bodo smučarji preizkusili dolgo pričakovano novost - šestsedežnico Mašinžago, ki bo imela ogrevane sedeže in zaščitne kabine. Uradna otvoritev nove pridobitve bo sredi decembra. "Gre za primer najsodobnejše tovrstne tehnologije, kar bo smučarjem omogočilo bistveno hitrejšo in udobnejšo izkušnjo, hkrati pa bo omogočala prevoz pohodnikov, kolesarjev in koles ter predvsem tistih, ki se bodo spuščali po Letečem toboganu ali pa po stezi za gorske trikolesnike," opisuje sogovornica. Leteči tobogan je druga novost. Kot opisujejo, gre za atraktivno in v slovenskem prostoru ekskluzivno letno-zimsko adrenalinsko doživetje za vsakogar. "Obiskovalci se bodo po progi dolžine dobrih 1700 metrov in na višini okoli pet metrov z atraktivnimi zavoji spuščali tudi do hitrosti 40 km/h." Tretja novost so gorski trikolesniki.

Tudi cene ne bodo enake lanskim. "Zaradi občutne rasti stroškov - predvsem cen energentov in stroškov dela - smo bili primorani prilagoditi ceno smučarskih vozovnic," razlaga Tina Tinta Kovačič. Te bodo višje za okoli 10 odstotkov.

Golte: Nove žičniške naprave

Tudi na Golteh se v polnem teku pripravljajo na zimsko sezono. "Večina investicij je dokončana ali pa v zaključni fazi. Med letom smo v sklopu razširitve in diverzifikacije celoletne turistične ponudbe že odprli nekaj novih projektov, v zimski sezoni pa bodo smučarje pričakale nove žičniške naprave - štirisedežnici, posodobitev prodaje in nadzora nad smučarskimi vozovnicami, razširjena ponudba in lokacije gostinskih storitev, za najmlajše, ki še ne smučajo, pa gradimo atraktiven otroški tematski park. Levji delež investicij predstavljajo predvsem žičniške naprave ter spremljajoča infrastruktura, ki bodo občutno povečale zmogljivost in število prevoženih uporabnikov ter smučarjem omogočila maksimalno izkoriščen smučarski dan," opisujejo.
Golte pozimiGOLTE
"Glede na lansko sezono letos vsekakor upamo na več snega oziroma na vsaj primerne temperature za umetno zasneževanje. Če bodo razmere ugodne, bomo zimsko sezono odprli že v začetku decembra," dodajajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 13, 2023 7:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


Če koga zanima paket 5 dnevnih (kadarkoli) kart za MB, jih ima Petrol
še do 31.11. najceneje -- 161€ -- https://www.petrol.si/na-poti/zame/petrol-travel/smucarske-vozovnice
Preračunano = 32€/dan za odraslega. Kr ok.

Malo še razmišljam, a sumim, da vseeno ne bom uspel priti 5x do vas,
da se 5x poklopi idealna kombinacija vreme/nič gužve/sneg na totem bregu,
tako, da bom verjetno vseeno iskal tisti dan, dva na bolhi ali (tudi) na Petrolu
kako dnevno karto za vaš breg (lani so bili neki torki in četrtki aktualni in ceneje pri Petrolu).
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2023 9:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Prispevkov: 419


Gre za zaporedne dneve ali lahko koristiš sporadično ?
_________________
*23/24* : 34x
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurij7
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2023 11:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02
Prispevkov: 129
Kraj: maribor

Sam sem to karto kupil še v pohorski predprodaji. Ne rabijo biti zaporedni dnevi, zato 5 v sezoni. Po moje je Petrolova opcija enaka. Vsaj iz teksta na njihovi spletni strani tako sklepam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2023 1:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Po isti ceni, torej 161 EUR, je možno karto kupiti tudi s kuponom s smučarskega sejma v Europarku:

https://www.visitpohorje.si/prodaja-vozovnic-5-krat-dnevna-po-sejemskih-cenah/

Citiram:
Na parkirišču Europarka Maribor se bo 17. in 18. 11. 2023 odvijal sejem zimske športne opreme, ki ga organizira družba MOPA, podjetje Marprom pa bo obiskovalcem omogočilo ugoden nakup smučarskih vozovnic. Na sejmu bodo na voljo kuponi za paket smučarskih vozovnic »5-krat dnevna« po akcijskih cenah: 161 EUR za odrasle, 121 EUR za mladino, študente in seniorje, 77 EUR za otroke in enako za invalide.

Nakup paketne vozovnice po omenjenih cenah bo ob predložitvi kupona, dobljenega na sejmu, mogoče opraviti na blagajni na spodnji postaji Pohorske vzpenjače ves konec tedna, od 17. do 19. 11. 2023, med 7. in 15. uro.


Če prav razumem, torej moraš najprej v Europark po kupon, potem pa se s kuponom v roki odpeljat še na blagajno na spodnji postaji Vzpenjače (ki mimogrede dela samo do 15. ure). Se da mogoče zadevo še bolj zakomplicirat ?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2023 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


Da bo absurd še večji, pa organizirate kar dva smučarska sejma hkrati,
in to kolko, km narazen ?
https://www.facebook.com/events/300249069608470/?active_tab=discussion
btw. kje točno je ta dvorana od Pobrežne mestne četrti ?
(se bojim, da bodo vsi itak v Europark zavili:)

po karto pa seveda tudi greš raje na Petrol
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2023 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Jaz ti predlagam, da se ne praskaš kjer te ne srbi.

Sejem v Evroparku je namenjen bolj ali manj samopromociji Hervisa in "poklicnim" preprodajalcem robe, ki se selijo od sejma do sejma.

Upam, da bo Pobreški sejem vsaj približek tega kar smo včasih v MB že imeli.

Sicer pa če imaš realno ceno prodaš preko Bolhe v dveh dnevih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2023 11:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Aleluja (vir: FB):
Citiram:
Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, nadgrajena z novo vmesno postajo, bo po pridobitvi potrebnih dovoljenj znova v pogonu od četrtka, 16. novembra, od 12. ure.


Spletna stran:
Citiram:
Obvestila: Krožna kabinska žičnica prične z obratovanjem danes 16.11.2023 ob 12.00 uri.

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2023 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


JurijB je napisal/a:
Jaz ti predlagam, da se ne praskaš kjer te ne srbi.
....
Upam, da bo Pobreški sejem vsaj približek tega kar smo včasih v MB že imeli.


in ? boš kaj izdal kje ta famozni kraj sejma je ?! (da bomo tudi nemariborčani ga najdli)
Mater so eni pametni na forumih... samo da nekaj tipkajo, uporabnih informacij pa ama ništa škoda.
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2023 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Zakaj te tako zanima ta sejem, če pa imaš istočasno v Europarku lahko svoj štant?

https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=mestna+%C4%8Detrt+pobre%C5%BEje&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2023 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


A tule je to ?


_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2023 10:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18
Prispevkov: 109


Saj vem, da so temperature se jesenske, pa se nekaj dni bodo, ampak zdi se mi smesno, da se na nasem bregu gladko spravljajo zadnji s postavljanjem topov po progah... Kaj sele kaksno testiranje in podobno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2023 11:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


Medtem ko lahko vidimo na Rogli, ki so kot prvi letos pričeli zasneževati danes zjutraj, in je zasneževanje brez kakšnega učinka, bi bila kakšna razlika da naprimer na Arehu postavljajo topove danes, ali pa v sredo, ko je napovedan mraz in morebiten pričetek zasneževanja?

Drugače pa, od koče Luka navzdol stojijo topovi že nekaj časa .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 1 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB