Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Dolomiti

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 Dolomiti « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 9:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Iz Albe v Canazei se da iti po peš poti,ki poteka po drugi strani potoka;prav prijeten sprehod ,zlasti poleti v senci!!
markxx
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 10:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

marko je napisal/a:
niko je napisal/a:
Koliko je Alba odaljena iz Cananzeja a se da zvečer sprehodit do mesta?
Po moje ene 3 kilometre. Vsaj dokler vozijo žičnice vozijo tudi brezplačni avtobusi. Jaz bi se raje zapeljal do mesta in se sprehajal tam, kot pa da bi hodil ob cesti. Ne vem, če je sploh cel čas pločnik (mislim da ne). Jaz sem se samo 2x peljal tam z avtobusom (enkrat ko sem šel iz enega konca Canazei na drugega in pozabil izstopiti in 1x ko smo šli smučat v Albo). Mimogrede smučišče v Albi (a se mu reče Ciampac?) močno priporočam. Prijetno mirno družinsko smučišče za 1 dan ima tudi izvrstno dolgo in strmo progo ob nihalki.

Tisto da hodis pes iz Albe do Canazeia je malo huda, za kratek vecerni sprehod. Ceprav je ob cesti lepa pot samo za pesce. Se posebej to ni ravno fajn, ce je -10 stopinj.
Drugace pa je Ciampac smucisce v Albi res dobro, od tam se lahko peljes cez hribe do Vigo di Fassa, ki je enih 10km nizje po dolini iz Canazeia. Do Viga je tud ena fajn dolga proga, ampak ne zelo zahtevna. Sam Ciampac pa je res druzinski, v bistvu ena zelo siroka proga, ki se proti koncu sedeznice malo bolj pokonc postavi. To je idealen teren za naucit ucit nekoga smucat. Je pa problem, da je treba tja it zgodaj zjutraj, ker je ze okrog enih popoldne senca (vsaj zgornji del; decembra). Proga v dolino pod gondolo pa je res crna
niko
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 5:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 16:47

Aha potem moram iskat apartma v Canazeju!
Vse agencije pa reklamirajo da naj bi bilo iz Albe do jajč v Canazeju kakšnih 800 metrov!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pelican
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 8:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

Zanima me ali je gneča večja, če greš v času akcije 4=3 (par dni pred Božičem) ali je večja za Novo leto?
Na splošno, ali je ful gužva za NL? Se sploh splača takrat hodit smučat v Dolomite?
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 8:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

pred božičem ni gužve.
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 8:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

termin bi bil 20.12.-24.12., čeprav je ta varianta namestitve ugodna tudi za NL tako, da se zdaj bolj k temu datumu nagibamo .... pa ne vem ali so še posebej večje gneče prav za NL ali "normalne" gneče ?
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 9:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

pelican je napisal/a:
Zanima me ali je gneča večja, če greš v času akcije 4=3 (par dni pred Božičem) ali je večja za Novo leto?
Na splošno, ali je ful gužva za NL? Se sploh splača takrat hodit smučat v Dolomite?

Sem bil lani cel teden za Bozic v Campitelu (Val di Fassa) pa ni bilo nobene pretirane guzve. Na vsakem slovenskem smuciscu je vecja guzva ob lepih vikendih, kot pa je bila tam takrat.
pelican
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 9:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

uu a res, hvala za odg.
še kakšni nasveti dobrodošli , pa tudi za NL..
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 9:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

niko je napisal/a:
Aha potem moram iskat apartma v Canazeju!
Vse agencije pa reklamirajo da naj bi bilo iz Albe do jajč v Canazeju kakšnih 800 metrov!

Ja dejansko je kak kilometer iz Albe do Canazeia. Zvecer za sprehod je OK, za smucat pa je treba it z avtom ali busom. Je pa na kabinki v Canazeiu bila lani vedno guzva, in se parking ves cajt totalno zaseden, tako da bi jaz skusal uporabljat bus za prevoz do tja. Al pa da si ob 8h ze na spodnji postaji. V Campitelu je bila guzva na gondoli samo en dan v celem tednu. Na Bozic zjutraj.
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 3:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

V času popustov seveda ni gužve. Zato pa dajejo popuste. Vedeti moraš, da ta smučišča živijo predvsem od stacionarnih gostov, katerih je več šele ko se začnejo počitnice. Hrvaške še niso tako pomembne, zato pa avstrijske, italijanske, nizozemske, tudi poljske. Ker so ob sobotah smene in mnogi smučajo 6 dni ali manj, tudi med vikendi ni nič več gužve kot med tednom. V predsezoni pa se pozna, da se hotele in apartmaje lahko najame tudi le za podaljšani vikend in je zato sredi tedna še manj ljudi.
Nazaj na vrh
Mitja
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 16:24
Kraj: Pod Krvavcem

Zanima me če ima kdo kakšen naslov oziroma link od preizkušenih apartmajev v okilici val di fasse, trevalli-ja, carezza. Iščem apartmaje za 17 oseb. Z nami bi šlo tudi nekaj takšnih ki ne smučajo, in me zanima tudi če se najde kakšna aktivnost za takše ki ne smučajo recimo kakšno urejeno sankališče, kakšna igrala za otroke itd. Izbrali pa smo si termin od 4.3-8.3.2010. Kakšno je pa kaj stanje prog v tem terminu, mislim da do pomankanja snega ne more priti?

LP Mitja
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 8:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Evo danes je na smučišču Helm Rotwand temperatura po zeloo dolgo trajajoči topli fronti ponovno padla pod ničlo. Petega decembra letos gremo tja smučat, sezono otvorijo četrtega, tak da je ravno pravi cajt spustilo da bojo topovi (Techno Alpin ) lahko naredili svoje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Zazy
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 5:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 10:43
Kraj: Celje

Mene pa zanimata dve stvari:
1. Kje bi naj potekala (bivša) proga ''pista de' l ucheli'' (neka ptičja proga al neki takega, ne znam pravilno zapisat).
2.Ali je tukaj kdaj bila proga. Na spletni strani Dolomitov sem nekje videl, da je, pa nisem prepričan.

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
samokham
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47

Ne, to k je urisan je turen oz. freeride spust.
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Ena lepa zimska iz Helma, z novozapadlim snegom, in še sneži. Ta petek, 4 novembra grem tja na otvoritev sezone!

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja Stran 3 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Dolomiti
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net