Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Projekt - Prenova KANIN 2022

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Projekt - Prenova KANIN 2022 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2021 1:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Sanacija kabinske žičnice za 6 mio €

Beri: stran bomo vrgli 6 mio €.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2021 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


Vlada oz drzava bo z EU denarjem sofinancirala sanacijo kaninske zicnice??? Resno??? Spet samo sanacija?? Ni bilo govora da bo drzava primaknila 10miljonov lastnih sredstev, neki malega obcina ostalo pa EU iz nasplova cezmejnega razvoja in da je ves ta denar zagotovljen??? Kdaj potece dovoljenje? 2022 ali 2023? Ker al bodo porabli 6miljonov za podkupnino za podalsanje obrtovanja se za par let al pa bodo obrlni kljuc in zgodba bo zakljucena??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 7:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Do konca naslednjega meseca naj bi se potrdilo finančno konstrukcijo za izgradnjo nove kabinske žičnice, tako da bi lahko že naslednje leto začeli z izgradnjo nove naprave.

Več v tej POVEZAVI
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 7:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Ja, danes so povedali, da je bilo čez poletje prepeljanih 20.000 oseb.

Ne razumem rentabilnosti take naprave, če ti na drugi strani en Kronplatz, ali Zell am See dnevno pripeljeta 14.000, ob špicah pa tudi 20.000 smučarjev, kar je kakih tristokrat več.

Ob tem ima Zell am See 7 kabink in 2 gondoli, od tega se mi zdi, da je 5 naprav dostavnih, Kronplatz pa ima 22 abink in 22 gondol od katerih se mi zdi, da jih je le 1/4 dostavnih.
Čez palec se zdi, da so njihove naprave vsaj petdesetkrat donosnejše od te, ki bi se gradila na Kaninu.

Kje je tu logika? Bo morda dražja vozovnica?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nonoaustirol
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 10:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2017 21:59
Prispevkov: 151


Vemo da je kaninsko pogorje prepredeno z brezni. Ali so jamarji nasli kaksno podzemno jezero iz katerega bi bilo mozno z nizjimi stroski crpati vodo za zasnezevanje smucisca pod 2000m? Mogoce bi soske elektrarne lahko zgradile manjso crpalno elektrarno iz elektrarne pluzna, katere bazen bi bil uporaben tudi za zasnezevanje smucisca? Mogoce soncna elektrarna na strehi vsake vmesne postaje gondole??? Je mogoce kje primerna lokacija za vetrne elektrarne??? Podrocje smucisca in doline krnica sta izven nature 2000 in tnp-ja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 8:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Vse od tega bi pomenilo hudo degradacijo lepote te planine, obenem pa sploh ne bi pomenilo izboljšanja rentabilnosti dostavne žičnice, saj bo v vsakem primeru vsaj dvajsetkrat premalo turistov za normalno poslovanje sistema. Če vpleteš še zasneževanje, si pa itak v finančnem grobu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2021 8:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Danes je bila na Kaninu novinarska konferenca, kjer je bilo govora tudi o začetku prenove žičniških naprav

Citiram:

»Tako je bilo v lokalnem okolju in tudi na državni ravni, tudi znotraj resorjev, ki pokrivajo žičničarstvo v širšem smislu, zato je bilo potrebno vložiti veliko energije, da so se razmere tudi v smislu suporta s strani države spremenile. Kot veste je bil sprejet zakon, ki omogoča financiranje vseh smučišč. Ne samo visokogorskih. Res pa je, da smo mi pristopili k zadevi že takrat, ko smo se po treh letih zaprtega smučišča Kanin odločili za rekonstrukcijo žičniških naprav v prvi fazi, ki nam bo omogočala prepričati vse, da ima to smučišče močno perspektivo. V realnosti je to tudi edino smučišče, ki funkcionira čezmejno. Še vedno je naš cilj tudi, da pridemo do skupnega upravljavca, je pa res, da so na italijanski strani vložili v naprave in smučišče veliko več kot mi, saj so tam praktično vse naprave zamenjane. Pri nas pa nas to še čaka. Po eni strani bomo znali potegniti tudi iz Covidne situacije nekaj pozitivnih potez, saj državi omogoča, da pridobi kakovostna sredstva tudi za pomoč turizmu in za investicije v take centre, kot je smučišče Kanin,« je poudaril Krivec in nadaljeval z dejstvi, da je zaradi starosti sedanjih naprav nesmiselno še naprej vlagati vanje in so kot take nezanimive za gosta, pomenijo pa tudi enormne stroške vzdrževanja. Dostavna žičnica je tudi preobčutljiva na vetrovne razmere, zato kot taka finančno izčrpava tako upravljavca kot tudi lastnico Občino Bovec.

»Iz tega sledi časovnica, da te naprave zamenjamo do konca leta 2023, ko ji potečejo vsa dovoljenja, pridobljena ob rekonstrukciji. V tem času se je jasno pokazalo, da dolina Soče, regija in ne nazadnje Slovenija tako smučišče potrebuje. Tudi zaradi podnebnih sprememb smučišče Kanin zagotavlja neko dolgoročno stabilnost smučarske ponudbe. Nespametno bi bilo, če država tega ne bi razumela in podprla, zato na vseh pristojnih resorjih zadeva poteka v pravo smer. Smo v zaključnem dogovarjanju glede pridobivanje sredstev in verjamem, da bomo po novem letu objavili razpis za pridobitev izvajalca, ki bo postavil novo žičnico oziroma celosten žičniški kompleks. Govorimo seveda tudi o postavitvi sistema za zaščito pred plazovi, dolgoročno tudi sistema za zasneževanje. Naši sosedje imajo sistem zasneževanja postavljen do zadnje postaje Funifor oziroma do Prevale, kar pomeni, da bomo morali tudi mi zagotoviti vsaj v zgornjem delu enake sisteme. Tudi ta del zajema nov projekt, ki predvideva vložek dobrih 50 milijonov evrov, in mislim, da za našo državo to ne sme pomeniti prevelikega napora. Vse informacije s pristojnih resorjev so v tej smeri pozitivne in zato verjamem, da bomo imeli do konca leta v rokah dokument, ki nam bo v naslednji fazi omogočal razpis, pridobitev izvajalca, začetek gradnje v prihodnjem letu in do konca 2023, če bo seveda vse po pričakovanjih, tudi nove žičniške naprave s potrebno infrastrukturo. Sicer se sliši vse skupaj precej optimistično, vendar, tudi glede na izkušnje iz preteklosti mislim, da je to realen cilj, saj bi bilo, če do realizacije ne bi prišlo, treba smučišče zapreti,« optimistično zaključuje Krivec, ki je vsaj delno opisal tudi potek trase nove dostavne žičnice in želeno spremno infrastrukturo.





VIR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2021 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


Čakte mal zdej! Vi Bovčani vse upe polagate v Krivca? Resno??? Mel ste ga za župana pa ni v zvezi z Kaninom nič nardil..resnično nič..oz. je bil dober pajdaš z Uršičem (ATC KANIN)! Sedaj pa spet verjamete, da bo on rešu vse? Kaj se bo pa zgodilo, če se aprila zamenja oblast? Potem Krivec nebo pri koritu in posledično nebo mogu ukazvat kam gre kakšna "pomoč". Sepravi bo par miljonov porabljenih in speljalo se naprej nebo nič. Dva mandata in še malo ste ga imeli in v tistem času je Bovec samo tonil, potem šel lepo gret sedež v parlament. Ravno on je bil med najglasnejšimi, da potrebno spravit ATC Kanin v stečaj, ki je potegnilo za sabo še par sezon propadanja naprav (ja bi bilo verjetno ob hitrem reagiranju manjsi strosek obnove) in potem se spet on pojavi po parih letih kot rešitelj in hopa dejmo obnovit...(da nebo pomote obnova je glede na stanje super potekala in tudi vodenje v prvi sezoni je bilo OK)...no sedaj pa na veliko lobira za denarjem....ok če pride denar iz tujine oz. zasebni vlagatelj..ma ne pa da bo na koncu država plačala in bo set vse jama brez dna!


Pa pustmo zdej to politiko!

Kako za vraga na lep sončen dan smučišče ostane zaprto oz. imajo možnost smučanja samo izbranci??? Jutri je že poslabšanje vremena tko da glede obratovanja bo zelo na knap, če sploh bo, v nedeljo nova konkretna snezna pošilja..bo zaprto.
A po drugi strani Krvavec, Rogla ze obraatujeta na dosti nižji nadmorski visini in nižji visini snega, Vogel tudi kljub rahlo premalo snega so se potrudli in obratuje. Ampak ja važno se je igrat novinarske konference in prevoze z helikopterjem.

Pa dejmo umešat spet malo politiko:
Na Kaninu so se danes šli zelo podobno, kot prelet letal po premagani epidemiji oz. prvem valu...trenutno smo v četrtem in ja smo od takrat tudi elo leto in pol kasneje.....da se nebo z Kaninom isto dogodilo v letu 2023, ko nebo dovoljenja za obratovanje in nove naprave tudi ne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nonoaustirol
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2021 11:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2017 21:59
Prispevkov: 151


Manjsi popravek za Ljubljancane. Krivec je bil do stecaja najvecji pobudnik da se smucisce ohrani, med drugim je v Bovec pripeljal tudi francosko podjetje transmontagne s pomocjo katerega se je zgradila prevala. Glavni krivec za takratni stecaj je bil takratni zupan Sinisa Grmovesk katerega prioriteta je bilo iskanje krivca za nesreco in ne resitve nastale situacije.

Cisto ekonomsko gledano je samo smucisce s stecajem na nek nacin profitiralo. Pred stecajem je bilo zadolzeno za 5 mio eur predvsem na racun nove sedeznice prevala. Koncesnina obcine pred stecajem je znasala 400.000 eur kar je 100.000 eur vec kot danes. S stecajem se je smucisce znebilo dolga ter pridobilo 6 mio eu in drzavnih nepovratnih sredstev za generalno obnovo naprav. Obcina pa je izgubila dve pomembni zemljisci ki sta ostali bankam, bivso vojasnico zarsce in pomozno spodnje parkirisce pod a postajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
montelli
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2021 5:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2020 19:16
Prispevkov: 62


Slučajno naletin na članek:
Na boljši dostop upajo tudi na Kaninu. O novi gondoli sanjajo že vrsto let, v prihodnjem letu pa naj bi se predvidoma vendarle začela tako težko pričakovana gradnja, ki bo del celovite prenove najvišje ležečega smučišča. "Gre za državni projekt, težak 50 milijonov evrov. Razpis naj bi bil pripravljen do konca leta, poleg nove gondole bo treba poskrbeti za zaščito pred snežnimi plazovi, v načrtu je tudi akumulacijsko jezero za zasneževanje. Treba je narediti vse ali pa nič, nekaj napol ne gre," je pojasnila direktorica družbe Sončni Kanin Manuela Božič Badalič.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/kanin_2.html?utm_source=ProAd&utm_medium=24ur&utm_content=ProAd_24ur__&utm_campaign=ProAd

Menda je Kanin sedaj državni projekt opažam, kot recimo tretja razvojna os?

Ali je Kanin edino slovensko smučišče, ki ima perspektivo in potencial za vlaganje s strani države?

Nočem biti piker ampak namesto novinarskih konferenc za ustvarjanje propagande kako je Kanin pomemben bi lahko odprli najvišje ležeče smučišče v Sloveniji za tiste, ki so kupili karte v predprodaji. Ne vem, Janša in drugi so odprli brez konferenc, novinarji so sami prišli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2021 6:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


Em je bil Krivec kar proti…bil clanek na to temo takrat, ce ga najdem prilepim.



Kanin je edino smucisce, ki nima smisla v njega vlagat, se posebi pa ne drzavnega dnarja! Ampak ker je trenutno dolocena stranka na oblasti bodo to speljal pa ni vazno a bo potem delu plus al minus! No bo sigurno delu minus, saj je glede na dostop in vremenske razmere premajhen!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2021 6:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


.. maš prav Ledenko... pobrisano
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora


Nazadnje urejal/a Smucar9 Sob Dec 04, 2021 6:48 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2021 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Smučar9;
Tokrat ne poizkušaš prvič spolitizirat foruma in prosim te nehaj.
Ne bodi mesečnik in pojdi kam drugam smetit z cepljenjem, ter politiko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skijat
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2021 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31
Prispevkov: 133


Že večkrat je bilo na tem portalu ugotovljeno. da predlagani projekt ne pije vode.
Razlogov ne bom ponavljal, ker so bili že razloženi.
Zato trdim da bo s Kaninom konec v kolikor Krivec izpade iz igre,
če pa uspe bomo poslušali zgodbo o nerentabilnosti, pomanjkanju likvidnosti in velikih dolgovih.
Zato še vedno trdim, da je edina rentabilna rešitev za Kanin cesta
in nato postopno urejanje zgornjega smučišče skupaj z Promoturjem,
_________________
2017/18 42 dni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2021 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


Bojim se, da bodo "na vrat na nos" porihtal papirje do aprila, za vsak slučaj in potem bodo nasledne vlade hočejo ali nočejo dnar od nekje mogle dobit, teli kekci bodo pa iz opozicije spet trosli laži v stilu glejte kolk bombonckov smo vam mi dal, pa dviglni penzije, pa dodatke pa bla bla bla, katere itaq moremo davkoplačevalci vrnt tko ali drugace.

Najbolsa verzija bi bla cesta do C, parkir spodi kjer je, gor pa vozi avtobus...resen problem. Ostalo pa vse skupi šenkat italjanom, če druzga ne bo vsaj obratovalo, ne pa kot zdej ko je zaprto vse skupi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 15 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Projekt - Prenova KANIN 2022
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB