Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 27, 28, 29  Naslednja
 Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2020 10:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 557


Ta scenarij je bil v raznoraznih igrah že vse od začetka. Dejansko "Pohorje" bremeni tekoče poslovanje Marproma kot mestnega avtobusnega prevoznika, zato se jim dajejo tudi nove in nove koncesije (parkirišča, pajek) za pokrivanje izgub in prelivanje denarja.
Po moje sicer zamujajo "100letno" priliko za pošteno kadrovsko čistko pod Pohorjem in start iz novih - čistih temeljev.

Pa ne pozabit, da je Fištra v koncesijo Marproma za Pohorje dovolil zapisati pošteno veliko odškodnino in poravnanje vseh stroškov Marpromu v primeru odvzema koncesije. Poleg tega je marprom pokupil velik del nepremičnin in premičnin po smučišču.
Bo moral Saša kar lepo izplačat Benota, ki pa sicer sam pravi, da mu je Pohorje vzelo 10 let življenja - v neprenesenem pomenu pa v resnici 6, tako da tako hudo mu tudi ni.

Lahko samo upam, da direktor novega podjetja za Pohorje ne bo tisti o katerem se je kako leto nazaj zelo "na glas" govorilo po MB občini.

Evo cel članek brez slik:

Mariborska občina v naslednjih letih načrtuje prenos koncesije za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč na novo podjetje v okviru Javnega holdinga Maribor. In kako potekajo priprave na začetek letošnje smučarske sezone?
Prve umetne snežinke iz tovarne snega na Snežnem stadionu pod Pohorjem niso prinesle le radosti otrokom, ampak so tudi napovedale novo smučarsko sezono. Kakšna bo ta, je zaradi pandemije koronavirusa ta trenutek težko oceniti, toda v Marpromu se pripravljajo na scenarij, da se bodo zaščitni ukrepi in omejitve v začetku decembra postopoma začeli sproščati, kar bi pomenilo, da bi vlečnice in sedežnice prve smučarje sprejele 11. decembra. Če bodo vremenske razmere dopuščale, bodo snežne topove prvič zagnali ta konec tedna na progi Pisker na Arehu, nam je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Od NIJZ še niso dobili smernic, kakšni zaščitni ukrepi bodo veljali v tej zimi, a Majhenič domneva, da se bodo zgledovali po Avstriji. Maske bodo gotovo obvezne v gondolah, ali bodo te lahko vozile polne ali z omejenim številom potnikov, pa še ni znano. So pa doslej prodali nekaj več kot 1200 letnih smučarskih vozovnic, je razkril Majhenič. Snežnega kupa pri hotelu Arena za zdaj ne bodo razgrinjali, saj so trenutno temperature še previsoke, zraven tega je v načrtu, da bi ta sneg - če bo to dopuščala epidemiološka slika - prepeljali na Trg Leona Štuklja, kjer občina v okviru Čarobnega decembra razmišlja o postavitvi drsališča in velikega snežnega tobogana.

Za gondolo in žičnice 7,425 milijona evrov
Mariborska občina bo kmalu na sodišču podpisala poravnavo s Športnim centrom Pohorje v stečaju za prevzem gondole in žičnic na mariborskem delu Pohorja v vrednosti 6 milijonov evrov. Ta dogovor je v začetku septembra potrdil tudi mestni svet. Skupna vrednost dogovora z DUTB, kot ločitvenim upnikom ŠC Pohorje, pa je bila 7,425 milijona evrov, pri čemer bo razliko za naprave na areškem delu Pohorja plačal Marprom. Ta je z DUTB že sklenil predpogodbo, ker mora slaba banka najprej premoženje prevzeti iz stečajne mase.
Prenos koncesije spomladi 2022?
Javno podjetje Marprom je upravljanje s pohorskimi žičnicami in smučišči prevzelo konec leta 2014 po kolapsu Športnega centra Pohorja, nato mu je občina leta 2017 podelila še 15-letno koncesijo. A zdaj kaže, da se bo to razmerje končalo predčasno. Na mariborski občini namreč načrtujejo, da bi koncesijo prenesli na drugo podjetje v lasti MOM.

"Glede prenosa koncesije za Pohorje na novo podjetje se v tej fazi pripravlja idejna zasnova prenosa - znotraj Javnega holdinga Maribor bi se s tem programom ukvarjalo podjetje, ki bi bilo specializirano za tovrstne dejavnosti (primarna dejavnost Marproma je namreč izvajanje različnih gospodarskih javnih služb). Dokler poslovni načrt ni narejen in usklajen (predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta), vam konkretnih odgovorov še ne moremo podati," pojasnjujejo na mariborski občini.

Tudi Majhenič poudarja, da je v tem trenutku težko govoriti o podrobnostih prenosa, saj je pred njimi še veliko organizacijskega, kadrovskega in finančnega usklajevanja. V vsakem primeru bo Marprom izpeljal letošnjo smučarsko sezono, zelo verjetno pa še tudi naslednjo, tako da bi se prenos koncesije lahko zgodil spomladi 2022. Za Marprom bi to pomenilo predvsem konec izčrpavanja. Tako finančnega - samo lansko smučarsko sezono so končali s 600 tisoč evrov izgube - kot osebnega. "Ukvarjanje s Pohorjem mi je vzelo deset let življenja," razlaga Majhenič.

Več denarja za subvencioniranje gondole
Mariborska občina bi s četrtim rebalansom proračuna 2020, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na naslednji seji, zvišala sredstva za subvencioniranje delovanja krožno kabinske žičnice za 41 tisoč evrov na 353 tisoč evrov. Takšna subvencija ne bi bila najvišja v zadnjih letih - 2016. je znašala kar 540.820 evrov. "Izredne razmere kot posledica epidemije covida-19 in vladne odločitve glede prepovedi izvajanja določenih dejavnosti v letu 2020 so vplivale na zmanjšanje uporabe kapacitet Mariborskega Pohorja, s tem se je zmanjšala tudi uporaba krožno kabinske žičnice, posledično so nižji prihodki na letni ravni. Za zagotavljanje delovanja krožno kabinske žičnice je treba manko prihodkov nadomestiti z višjo subvencijo od prvotno načrtovane v začetku leta 2020," so predlog za povišanje subvencije pojasnili na občini.

V rebalansu predlagajo tudi nakup vodnega zajetja Arena, ki je namenjeno zasneževanju prog, v vrednosti 188.300 evrov plus DDV.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
artic cat
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2020 12:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 15:24
Prispevkov: 42


JurijB hvala za obsežno objavo.

In kakšna je odškodnina za prekinitev koncesije?


Nazadnje urejal/a artic cat Čet Nov 19, 2020 10:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2020 3:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 557


artic cat je napisal/a:

In kakšna je odškodnina za prekinitev koncesije?

In kdo naj bi bil direktor novega podjetja - Rataj?


Se ne spomnim višine, lahko pa poiščeš, mislim da je bila pogodba na netu.

Rataj - ne, oz. bolje rečeno katerega Rataja misliš, pa vseeno ne mislim nobenega od njih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2021 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


Anarhija se je letos razpasla na Mariborskem delu Pohorja.
Ljudi od vsepovsod ogromno, ki imajo delovanje Marproma na hribu za samoumnevno in si ga deloma tudi lastijo.

Slike govorijo svoje:


Pa ne samo to... Horde turnih smučarjev, ki ne "Jeb*jo" nič in korakajo navzgor v koloni, včasih jih je več kot plačljivih smučarjev... Turnih kart pa prodajo verjetno zelo malo. Pohodniki preluknjajo predvsem Čopko po dolgem in počez, tudi ne "jeb*jo" nič, ker po snegu ne trpijo kolena. Pa motorni sankači v višjih legah...

Vsi ti problemi nakazujejo na to, da bo nekaj potrebno korenito spremeniti na tem hribu. Ali iti na vse ali nič, pa požreti vsa pljuvanja na internetu, časnikih itd, in konkretno spremeniti dogajanje, legalno preganjati kršitelje, ali pa sedeti križem rok in bo kaj bo. Ali uvesti striktno zaračunavanje vseh teh dejavnosti, z razlogom, da se vsaj malo umilijo. Ali je rešitev v ograditvi smučišča?

Nekih rešitev osebno ne vidim, razen morda ureditev sankališča na levem rokavu v izteku Čopke (Gledano navzdol), kjer je včasih bil tekoči trak... Magari en top reskirati za ta del, zasnežiš, označiš predel za sankanje, drugje pa jih preganjaš. To vsaj reši problem tacanja snega v izteku Stadiona. Kdo ti bo plačal uporabo traka, ko pa noben ne šmirgla sistema, se sanka kakor mu paše 5m stran, taca sneg, ga umaže in vse to z miselnostjo meni pa noben ne bo nič rekel kaj morem početi.

In če bo drugo leto podobno letošnjemu, oz. še slabše, ker je letos odlična zima, kakšen ima sploh vse skupaj smisel? Tudi če pride državna inekcija finančne pomoči v smučišča, je to le potuha anarhistom na hribu, ki se jim bo dalje urejalo smučišča/terene za njihovo zastonjkarstvo in miselnost kakršno imajo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2021 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 557


Nebi se mogel bolj strinjatim z zapisanim od Lenko(ta).
Je pa po mojem mnenju to posledica izredno razpaslega egoizma "uporabnikov" največje MB telovadnice in pa tudi piš me v uharstva upravljalca, ki enostavno ne zna povleči pravih potez za zajezitev mravljišča na progah - nadzornika zadnjih 10 dni razen na Piskru, nisem videl na progi.
Za pohodnike na Pohorje se že nekaj časa uporablja cesta proti trikotni in pol odcep proti Jonatanu in Fiski. Če bi zadevo še malo bolj uredili, bi lahko vse preusmerili tja samo "Ičotu" je treba dovolit en bife na "vmesni postaji" gondole, pa bodo vsi tam! Še pokarje bi lahko tja premaknili. Sankače itak v levi iztek čopke.
Včeraj se peljem po gozdnem rokavu s Stolpa proti Bellevueju in sem se komaj prebil med pohodniki in turnimi smučarji. Na trikotni so se ravno pokjeni pokovci spravljali po stadionu dol,...

Pač bo treba najprej milom - striktnim opozarjanjem na Čopki in Stadionu, potem pa še silom, če ne gre drugače.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
modri mislec
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2021 8:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14
Prispevkov: 80
Kraj: slovenska bistrica

Bravo Jurij ti maš na vsako stvar rešitev,škoda da nisi pri Marpromu zaposlen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2021 9:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 2884
Kraj: Maribor

V potrditev tega kar pišeta lenko in JurijB, fotka od prejšnje sobote:


Na čudovito steptani (ne hecam se) in betonski progi sledovi tac dveh pohodnikov, ki sta očitno tu hodila - po razdalji med koraki sklepam da navzdol - prejšnji večer, po teptanju in preden je sneg pomrznil. Lahko mi verjamete da je bil zaradi tega levi rob neužiten, vsaka luknja se je na pomrznjeni progi konkretno čutila tja do malih možganov .

Pišem pa zaradi nečesa drugega:
https://www.vecer.com/sport/zimski-sporti/tema-bo-ob-pomanjkanju-snega-zlata-lisica-koncno-imela-plan-b-10236934 (Večer, 5. 3. 2021):

Očitno so na Pohorju vsaj začeli razmišljati o višjeležeči progi kot rezervi za izvedbo Lisice, pri čemer omenjajo tako progo mimo Luke kot mariborski Slalom pod sedežnico Poštela, v obeh primerih s ciljem na Trikotni Jasi. Tematiko komentirajo Matjaž Krajnc, Iztok Tomšič, Marko Rataj in nepogrešljivi Srečko Vilar. Moj komentar: prav da razmišljajo o selitvi na večjo nadmorsko višino, ne vem pa če je premik za 230 višinskih metrov navzgor zdravilo za vse težave. Letos je vremenska situacija res biila taka, da v dolini ni bilo niti naravnega snega niti temperatur za zasneževanje, medtem ko je bila na trikotni Jasi prava zima. Ampak vsi malo starejši pa se spomnimo tudi let z obratno situacijo, ko je bilo možno v inverziji odlično zasneževati Snežni Stadion, pa morda še malo nad Trikotno jaso, kriza pa je bila recimo na strmini pod Luko.

Vsi ki bolj ali manj redno smučamo na Pohorju se zavedamo pomanjkljivositi obeh predlaganih prog: 'ravnine' okoli Luke in podobne 'ravnine' na mariborskem Slalomu v zadnjem delu pred Trikotno Jaso. Mariborski Slalom je pomoje ravno še dovolj strm za žensko veleslalomsko progo (ki so jo v preteklosti tu že vozili, ampak s ciljem na Snežnem Stadionu), za slalom pa je spodnji del čisto prepoložen. Proga mimo Luke pa ravno obratno, slalom s štartom pri spodnji postaji Habakuka in ciljem na Trikotni jasi si ravno še lahko predstavljam, ampak VSL po ravnini mimo Luke ?

Se mi pa zdi da tudi intervjujanci v članku ne vedo točno kaj bi radi, najbolj čudne ima Vilar, ko govori o 'povezavi (proge mimo Luke) na mariborski Slalom'? Zraven pa še, kako dostop na Trikotno jaso ni problem ker nanjo vodita 'dve dobro vzdrževani gozdni cesti'. Tista iz Razvanja je tako za silo, druga cesta pa, če je g. Vilar morda pozabil, služi v zimski sezoni kot del Čopove Proge in ne zato da bodo po njej na Trikotno Jaso vozili kioske za peko čevapčičev ...

Če koga zanima, sem članek iz tiskanega Večera tudi slikal:
https://imagizer.imageshack.com/img922/1550/dE7Nad.jpg

https://imagizer.imageshack.com/img924/5968/wDDdYI.jpg

Še slika, da vemo o katerih progah se pogovarjamo:
[/code]
_________________
Sezona 2020/2021: 26 smučarskih dni = 1 x Dachstein, 16 x Pohorje, 1 x Golte, 2 x Kope, 1 x Krvavec, 1 x Vogel, ostalo pa uganite ;-)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 1:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


Potem si kar naletel na dober dan, če sta bili le dve sledi od pohodnikov. Pridejo dnevi, ko te proga bolj spominja na sveže zorano njivo, kot pa na progo, za katero plačaš nekaj deset €.
Rešitev morda v ograditvi prog? Smešno in precej radikalno, ampak na koncu pa morda edina prava rešitev? Seveda se še bo takrat nekdo našel, ki bo ograjo podrl in vstopil na smučišče, ampak vseeno... Boljše pa že kot pa minsko polje lukenj.

Komentar na problematiko Zlate Lisice. Da, strinjam se z Mikijevo navedbo glede inverzije, vendar vseeno je to le ideja rezervne proge, da tekma ostane na Pohorju. V celoti bi še rezervna proga načeloma bila na območju proge, ki jo je potrebno pripraviti za lisico. Ampak čar Mariborske tekme je bližina mesta in števila gledalcev in vzdušja. Kako bi to zgledalo na Trikotni Jasi, kjer že tako ni veliko prostora za cilj, kaj šele za tribuno in ljudi. Vipovci pa so itak tako večinoma v njihovem šotoru, tako da se kar strinjam z generalom, da ostanejo spodaj v Areni.
S selitvijo na Bolfenk in Jonatan bi pa ta problem kam dati ljudi postal še bolj ekstremen. Kje bi bil prostor za njih? Kam dati veliki ekran, novinarje, ekipe in še nešteto drugih stvari? Pa kje dobiti nekaj milijonov za ureditev smučišča in ciljne arene, če pa je že letni fond v višini milijona evrov težko pridobiti?

In pa meni sumljive zadeve dogajanja okoli Krvavca... Smučarska zveza Slovenije je najprej želela posodobiti sistem zasneževanja v Kranjski gori, čemur so se tam uprli. Potem so ti topovi za leto dni romali v skladišče, zdaj pa so se pojavili na Krvavcu, kjer že organizirajo mednarodne tekme, kar bi lahko bila predpriprava na svetovni pokal, tako kot na primer ravno pretekla mednarodna tekma na Pohorju.
Kako točno je smučarska zveza pomagala Mariborskemu Pohorju, kot pomaga Krvavcu? Z dvema ali štirimi sponzorskimi topovi, ki niso šli na njihov račun? Tukaj mi zadeve smrdijo...
Kdo bo še vložil najmanj nekaj milijonsko vsoto za posodobitev infrastrukture okoli tekmovanja? Smučarska zveza je očitno že pokazala sredinca mariborskim organizatorjem, zasebnega vlagatelja ni, razni zakoni o Pohorju ne predvidevajo ureditev tekmovališč oz. smučarskih poligonov kdo še ostane? Morda pa lahko pohodniški luknjači kaj prispevajo za ureditev terenov pozimi, da jim ne bodo trpela kolena navzdol...


Drugače kaj novega glede načrtov na Pohorju?

Čaka se na poletni razpis ministrstva za infrastrukturo za posodobitev gorskih centrov, tam bo verjetno ob prijavi znano kakšni so novi plani ureditve smučišč na Pohorju.
Pa glede na vpogled v energetska dovoljenja se je projekt iz štirih 85m vetrnih elektrarn na Arehu moči 0,999 MW povečal na projekt 14 vetrnih elektrarn skupne moči 49MW oz. dovoljenje za maksimalno moč vsake vetrnice 3,5MW, kar pa niti najmanj ni več zanemarljivo. In pa na bližnjih Treh Kraljih 21 identičnih vetrnic.

P.s.: @Miki, hvala za deljen članek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 3:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 557


lenko je napisal/a:
....... tako da se kar strinjam z generalom, da ostanejo spodaj v Areni. .....

Upam, da veš, da si "general" že dalj časa prizadeva za prevzem ZL pod okrilje privat firme skupaj s Pokalom Vitranc in dokončno selitvijo v KG!?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 4:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


Če bi rekel, da še nisem slišal za to idejo, bi se zlagal. Ampak dokler je le pri tem, da sem to opcijo slišal kot eno izmed 1000 teorij kaj z lisico, je ne jemljem resno, ker tudi njegova dejanja in ljudi okoli njega zaenkrat kažejo drugačno plat...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2021 4:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 557


V nekem trenutko je bila "ideja" tik pred realizacijo (par let nazaj), pa sta oba protagonista po smrčku dobila, tako da sta se sedaj (bojda) malo umirila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 28, 2021 6:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


Zna se zgoditi, da bo leto 2021 končno tisto, ko se bo širila proga na Slemenu. Namreč v tistem "mini" goloseku zraven kapelice pod podvozom, ki sem ga že omenil, se je pojavilo ogromno štampiljk za sečnjo, v velikem delu gozda tudi 50m+ širine od roba obstoječega smučišča so označena skoraj vsa drevesa... Pa da vidimo kaj bo s tega.
Druga zadeva je pa ta, z letošnjim letom in reogranizacijo mariborskih javnih služb, naj bi upravljanje smučišča prešlo iz Marproma na Športne objekte Maribor.

Kaj več pa ob prvem padlem deblu, pa ob kakšni drugi večji informaciji s hriba.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2021 1:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


lenko je napisal/a:
Zna se zgoditi, da bo leto 2021 končno tisto, ko se bo širila proga na Slemenu.


"Falš" alarm.
Samo razredčili so gozd.
Je pa zanimivo to, da so se odločili narediti mini poligon za kolesarje začetnike direktno na zatravljeni površini "bejbike", kjer ni niti drenažnikov, za to da bi bilo omogočen čim hitrejši zagon smučišča, z minimalno količino snega.
Zdaj so travnatno rušo vtrgali gor, izpostavili kamenje, ker karkoli drugega v poglobljenem delu smučišča tako ni za pričakovati da boš našel, pozimi se bo to vse skupaj z bagerom poravnalo, ostali pa bodo kamni, delo in podobne zadeve...Pa tudi to, da so ponovno prenavljali tisto pralnico in dodatno teraso na spodnji postaji Vzpenjače. Morda pa si zdaj kolesarji le ne bodo špricali ob pranju kolesa drug drugemu v čevlje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2021 12:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 2762


Nekaj kratkih novosti pred letošnjo sezono:
- Velik remont na Pošteli
- Odstranitev vlečnice Habakuk, zaenkrat še bolj slabo kaže z ureditvijo proge
- Trak iz Arene se seli na otroški poligon na Arehu, kjer se je še pojavil manjši mobilni kiosk za prodajo pijače
- Mirč je končno zožal svoje teraso, tako da ne sili več tako na progo na koncu bejbike
- ostalo pa vse po klasičnem protokolu, manjši remonti naprav, čiščenje jezer...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2021 12:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18
Prispevkov: 70


lenko je napisal/a:
Nekaj kratkih novosti pred letošnjo sezono:
- Velik remont na Pošteli
- Odstranitev vlečnice Habakuk, zaenkrat še bolj slabo kaže z ureditvijo proge
- Trak iz Arene se seli na otroški poligon na Arehu, kjer se je še pojavil manjši mobilni kiosk za prodajo pijače
- Mirč je končno zožal svoje teraso, tako da ne sili več tako na progo na koncu bejbike
- ostalo pa vse po klasičnem protokolu, manjši remonti naprav, čiščenje jezer...


Kaksen remont na posteli? kje bi sploh naj sla ta nova proga?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 27, 28, 29  Naslednja Stran 28 od 29

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB