Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 43, 44, 45  Naslednja
 Zlata Lisica « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
RokSiEu
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 12:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11
Prispevkov: 114


JurijB je napisal/a:
Odkar na hribu ne gospodari več SK Branik preko ŠC Pohorje je osnovni namen upravljalca zagotoviti smučanje za turiste - tu največ zaslužijo. Lisica je nujni nebodigatreba in plačilo OK Lisice za pripravo prog komaj pokrije stroške, ali pa je del plačila celo kot sponzorski vložek Maribora v tekmo.

Verjetno ima Lenko natančne podatke o vremenu in temperaturah, ampak tako po spominu - 5, 6, 7 mobilnih bi letos naredilo še 5, 6, 7 kupov, vse skupaj pa premalo za WC progo.


Aha, SK Branik pa je bil dober gospodar? Eni hitro pozabljate.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
srecni
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53
Prispevkov: 39
Kraj: Maribor

Zakaj se trmari na progi z iztekom na 330 m. Preprosto ne gre. Vseeno pa gre v Mariboru in ne, Pisker ni rešitev! Rešitev je na dlani, saj smo jo že videli v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, brez zasneževanja. To je stara fiska, alternativno proga gradis, sploh če se poveže z jonatanko. Progo bi se revitaliziralo, razširilo, uredilo z zasneževanjem. Naredila bi se vmesna postaja gondole za enostaven dostop smučarjev in gledalcev. Višina med 1000 m in 600 m omogoča glede na izkušnje zadnjih let bistveno boljše zasneževanje kot tudi več naravnega snega. Kako točno bi potekala proga, kje je dovolj prostora za iztek, areno, prosim forumaše, da povedo, v preteklosti se je tukaj o tem že govorilo, kajne? Če ni možen veleslalom (?), bi se preusmerilo v dva slaloma. Proga bi bila bistveno bolj zahtevna, strma, visi, pozimi je v stalni senci. Ravno enostavnost proge Habakuk in stadiona je velikokrat slišan komentar v uspešnih letih lisice od vpletenih.
S tem bi lisica ostala v Mariboru, gondola ima veliko kapaciteto in bi gledalci bili enostavno zraven, cel dogodek pa bi ostal v Mariboru (hoteli, spremljajoče prireditve). Če podobno deluje v Zagrebu pri takih pogojih, bi tudi v MB.
Ali ni to edina rešitev za mariborsko lisico? Kako mobilizirati sile, da se to uresniči?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


@Srecni,

Saj letos so bili pogoji za izdelavo snega.



p.s.

Zdaj so pogoji za izdelavo deponije. Namesto jokanja v hrib in izdelat eno sredi, drugo pa na vrhu proge in se drugo leto nihče ne bo ubadal z pomanjkanjem snega za tekmo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 5:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


RokSiEu je napisal/a:
JurijB je napisal/a:
Odkar na hribu ne gospodari več SK Branik preko ŠC Pohorje je osnovni namen upravljalca zagotoviti smučanje za turiste - tu največ zaslužijo. Lisica je nujni nebodigatreba in plačilo OK Lisice za pripravo prog komaj pokrije stroške, ali pa je del plačila celo kot sponzorski vložek Maribora v tekmo.

Verjetno ima Lenko natančne podatke o vremenu in temperaturah, ampak tako po spominu - 5, 6, 7 mobilnih bi letos naredilo še 5, 6, 7 kupov, vse skupaj pa premalo za WC progo.


Aha, SK Branik pa je bil dober gospodar? Eni hitro pozabljate.

Nikjer nisem trdil, da je SK Branik bil dober gospodar, ampak da je v njegovih časih bila Lisica PRIORITETA, sedaj pa je turistično smučanje - in prav je tako!

Čeprav po drugi strani, če bi Občina vsako leto tako futrala ŠC Pohorje kot sedaj Marprom skupaj z avtobusi, parkirišči in pajkom, bi verjetno tudi bilo precej lažje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 5:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Letošnje leto je samo dokaz, kako zelo neizprosen je Snežni Stadion na napake v odločitvah. Tudi je dokaz, da ni primerno mesto za marketinške fore proizvajalcev in prazne obljube. Tudi ni prostor za razmetavanje denarja in je dokaz, da se vsake stvari moreš lotiti precej preudarno. Vse odpovedi v zadnjih parih letih so več ali manj dokaz zgrešene investicije v zasneževanje, kjer je bilo obljubljeno povečanje zmogljivosti zasneževanja, in ni bil smisel povečanje komforta zasneževanja. Glede na razpis je bilo obljubljeno, da bo pri temperaturi -2,5°C WB omogočena zasnežitev stadiona z 40 cm snega v 72 urah. Sedaj pa se vsi ti razpisni pogoji kršijo in so primerni za odstop od pogodbe ali uvedba določenih sankcij s strani naročnika, ki je Marprom. Tisti hladilnik na Trikotni Jasi zaradi očitnih težav ne deluje že drugo leto, topovi jih hecajo gor in dol, spodnji hladilnik je le ena farsa, tovarna snega počasi crkuje, kar se vidi na manjši proizvodnji, ko je nazadnje delala, so ven leteli celi snopi mokrega, sprijetega ledu, in ne suhega ledu, kar nakazuje na težave. Dokaz tega, da še sami ne vedo kar početi s tem kontejnerjem, je to, da ga po hribu selijo kot mačka mlade in najemajo prevoze in drage ure avtodvigala.
Odločiti se počasi morejo kaj točno narediti s sistemom zasneževanja, ki so ga nabavili, da bi povečali kapacitete zasneževanja v dolini, storili pa prav nasprotno, le-tega so zmanjšali. Pridobili so pa nekaj na komfortu zasneževanja in ta sveti suh sneg.

Je pa ena druga zadeva res, letos je v višjih legah odlična zima, lahko rečemo zima desetletja, pa smo komaj v začetku januarja. Nadpovprečno namočena, kar je omogočalo zasneževanje v večih rundah, brez večjega pomanjkanja vode, vmes je bilo tudi dovolj časa, da so se jezera nazaj napolnila, tudi s pomočjo izdatnih dežnih padavin. Zdaj pa nas je zasulo in prišel je recimo da mraz.
V nekoliko nižjih višinah pa je zima tako tako, nima tako izrazitih visokih temperatur, kot jih ima v primeru JZ vetra, nima pa izrazitih nizkih temperatur, kar pa je problem! Imeli smo tri obdobja inverzije, najprej eno v začetku novembra in eno na koncu novembra, ter še eno malce pred božičem. V prvi so se temperature gibale okoli 5°C, v drugi okoli -1°C, v tretji, zadnji pa tam okoli 2°C. Zasneževanje tako ni bilo možno v dolini. Jutra so bila precej neizrazito mrzla, kar dokazuje tudi današnja situacija, ko se je v dolini kljub jasnini celo noč, le počasi ohlajalo do jutra, ko je temperatura dosegla tam okoli -3°C. In ponovno se je vrnil še en fenomen Maribora, tisti famozni zahodnik, ki preprečuje ohlajanje, ki je mimogrede leta 2018 odnesel lisico, ko je še bilo zadnje leto z 21 topovi na progi, tisto leto prvič z rumenjaki in dodatnimi beljaki. Lahko rečemo, da je do tega trenutka temperatura z vzpenjanjem višje bistveno padala, kar se lepo vidi tudi v večji količini snega nad a-drogom, spodaj pa je bolj žalost.

Letos se žal nisem spuščal v špijoniranje topov, tako da ne vem koliko ur zasneževanja so opravili, lahko pa dam analizo temperatur s strani Arsa, za območje Maribora.
- Od 1.11 0:00 do 1.7.2021 0:00, je bilo za vremensko postajo na Vrbanskem platoju pod -3°C zračne temperature 50,3 ur, pod -2,5°C zračne temperature pa 77 ur.

Tako da čisto zlahka ne moremo reči, da je bilo odspodaj dovolj ur za zasneževanje do tega trenutka. Tudi ne moremo trditi, da je toliko pogojev bilo v Areni, kjer je po navadi pri brezvetrju malce topleje kot pa v mestu, ker stoji Arena malce višje in glede na tendenco hladnega zraka da se spusti v nižje predele, so zato večkrat najnižje temperature nižje na Vrbanskem platoju, kot pa na primer v Areni. Ta Vrbanski plato je pa itak zgodba zase, kjer se večkrat spusti mrzel zrak in je tudi hladnejši od okoliških krajev.

Je pa tudi res, da tudi ni vlažnost 100% in je zaradi tega vlažna temperatura nekoliko nižja od zračne temperature, zato lahko zaradi nižjih temperatur na merilnem mestu jih tudi nekaj dodamo, zaradi nižje vlažne temperature. Fiksni topovi imajo štartno temperaturo -2,3°C vlažne temperature, čeprav je serijsko določena in tudi potrjena s strani proizvajalca pri -2,5°C vlažne temperature (mi lahko kdo pove, kako še vseeno lahko pri 0,2°C čez to mejo še vedno delaš suh sneg, kot to mislijo Pohorci, da ga?), zato sklenem, da je bilo letos nekje 80 ur primernih za zasneževanje.

Ni veliko, vendar pa tudi ne malo. V kolikor bi pokritost stadiona s topovi bila boljša, bi tudi snežna odeja ostala sklenjena, kot so že nekateri forumaši ugotovili pri smuki v dolino, da le-ta ni sklenjena. S sklenjeno snežno odejo bi se tak sneg bolj upiral višjih temperaturam. Tudi v kolikor bi izdelovali bolj moker sneg, bi se MORDA formirala ledena ploskev pod kupi, ki bi še bolj bila odporna na otoplitve in na topla tla.

Dejstvo pa je tudi to, da vreme da vikend gre precej svojo pot, ni ne napovedanega snega, ne precejšnjega mrazu, je pa sončno in zimsko, vendar pa ne dovolj, da bi bilo kaj več kot pa nekaj mejnega zasneževanja za par ur.

Če potegnem črto:

-Neizprostnost razmer na Stadionu je dokazala neprimernost nove investicije, ki naj bi doprinesla večji sigurnost Zlate Lisice, ne pa je zmanjšala. Odgovornost podpisnikov na pogodbah.

- Napačne odločitve upravljalcev, ki niso zagotovili večjega števila topov, in so jih raztrosili po terenu, namesto da bi se osredotočili na eno progo, ki je očitno letos bolj pomembna od turističnih prog, glede na stanje v državi. Tudi napačne nastavitve topov in problemi nezanesljivosti opreme. Odgovornost upravljalca topov. Za nezanesljivost recimo da lahko proizvajalca zaradi težav s korono izpustimo.

- Precejšnja nenaklonjenost vremena v spodnjem delu. Nezanesljiva napoved, ki daje lažni optimizem. Odgovornosti tukaj recimo nima nobeden, lahko se pa pritožimo na sončno upravo.

Rezultat vsega tega bo najverjetneje prihodnje leto zadnji termin za Zlato Lisico. Da progo postavimo višje, pa ne sanjajte. Smučišče ni sposobno odkupiti niti stečajne mase prejšnjega lastnika, kaj šele, da bi se na Jonatanki postavljala vsa infrastruktura za nov cilj. Precej bolj bi se splačalo razdreti trenuten sistem na stadionu, pa ga pripraviti na novo. Tudi dokapitalizacija Marproma konec leta ne govori o kaj prida dobri finančni zmožnosti tega podjetja, da bi šlo v kaj takega. Edino primerno mesto da Lisica ostane v Mariboru je trenutna proga in nikjer drugje. Vse ostalo je preravno ali pa zahteva prevelik vložek v investicijo. Kaj šele vsa podporna infrastruktura, dostopne ceste itd.

O deponijah pa lahko le sanjamo, komaj kaj spravijo skupaj snega za turistično smuko, kaj šele kakšne deponije...

Za konec pa še slikica poteka temperatur:

Sori, ni se mi dalo urejati datumov na osi, temperature so od 1.11.2020 do 7.1.2021.

Pred božičem, ko je pobralo precej snega, le v kupih ga je ostalo nekaj, lepo vidne praznine med topovi:



Slika preden je zapadel trenuten sneg in pokazatelj trenutne pokritosti z umetnim snegom, z dne 5.1.:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2021 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


@Lenko ker imaš naštudiran trenutni sistem na stadionu - a je problem dovolj elektrike rešen in kako je z dovolj pretoka vode? Včasih je to bil eden od razlogov za nekaj manj topov tam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2021 9:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Prejšnji lastnik je postavil na to območje 28 Lenkotov, ki imajo pri -2,5 oC skoraj identične zmogljivosti kot tile rumeni in rabili so dve do tri noči z temperaturami -2,5 do -3 oC wb, pa je bila lisica rešena.
Topovi so bili na tleh in so metali sneg na kup, zaradi česar je izdelan sneg lažje preživel dež in odjugo, pa še inverzijo so bolje izkoristili.

V območju, kjer se dela sneg skoraj izključno z inverzijo je rahlo mimo postavljat topove na stebre in na to je bil investitor dovolj zgodaj, ter dovoljkrat opozorjen, a je Breznik to lepo negiral, pa še staro napeljavo je menda ven pobral in zdaj je kot pravi Lenko. Imajo udoben sistem zasneževanja, ki pa ima polovično zmogljivost fglede na staro a še kako uporabno ropotijo, ki so jo ven vrgli.

Hladilni stolpi in ledomati so pa itak tak nateg, da težko verjameš kako je možno koga tako našajbat, da to kupi! Tudi, če bi hladna voda res tako hudičevo vplivala na zmogljivost topov je v tem primeru stolp ob jezeru, ki ga neprimerno hitreje ohladiš z cenenim kompresorjem in te kompresorje imate v jezerih že več kot dvajset let!
V Mb imate univerzo in če njih v tehniškem delu ne morete vprašat o razmerju med vplivu temperatura vode/latentna toplota na zmogljivost topov, ali o zmogljivosti obstoječih hladilnih stoplov pri -2,5 oC, pa se lahko odpravite v kako od vaših odličnih srednjih šol, da vam profesorji fizike razložite kake tumbarije so to. Razumem, da italijani nafarbajo nekega degeneriranega avstrijca iz vasi, ki ima že 500 let dva priimka in ves čas vestno vzdržuje incestno tradicijo, ampak da so vas nafarbali z hladilniki, "tovarno ledu", ter povečanjem zmogljivosti ob pičlih 12 topovh, ki so jih z stebri porinili ven iz glavnega inverzijskega toka je pa najmanj odbito!
Je pa res, da lahko startaš iz dnevne sobe, ampak res je tudi, da v tem trenutku nimaš niti mokrega, niti suhega snega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
modri mislec
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2021 10:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14
Prispevkov: 85
Kraj: slovenska bistrica

Nevem zakaj se čudite današnjemu zasneževalnemu sistemu gospod ki je odločal o nabavi sitema v prejšnjih časih ni imel z zasneževanjem nič razen z električno napeljavo.Z novim lastnikom Marprom pa je postal glavni.Ko je prišel na vrh je najprej obračunal z sektorjem zasneževanja kjer prej ni imel besede.Rezultat pa se vidi sedaj in se še bo poznal nekaj časa ampak, sedaj se je umaknil in poveljuje žičničarjem,nadzornikom.......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2021 3:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


modri mislec je napisal/a:
Nevem zakaj se čudite današnjemu zasneževalnemu sistemu gospod ki je odločal o nabavi sitema v prejšnjih časih ni imel z zasneževanjem nič razen z električno napeljavo.Z novim lastnikom Marprom pa je postal glavni.Ko je prišel na vrh je najprej obračunal z sektorjem zasneževanja kjer prej ni imel besede.Rezultat pa se vidi sedaj in se še bo poznal nekaj časa ampak, sedaj se je umaknil in poveljuje žičničarjem,nadzornikom.......


Ali si malo pomešal imena in čase ali pa si vir bogatih novih informacij.

Breznik je bil na istem delovnem mestu tako v ŠCP (kjer so ga uspešno dol tiščali), kot v Marpromu (od začetka 2014/15 zime), kjer so ga partnerji Marproma pri urejanju smučišč še uspešno zadrževali v prvi in drugi sezoni. Po zaključeni sezoni 2015/16 pa so se začele kadrovske spremembe na celem bregu.
V lanski sezoni se je "vrnil" Marko Rataj, ki je letos postal pomočnik direktorja in vodja smučišča.

Zasneževanje pa fizično obvladuje še en iz starih časov ŠCP.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinosat
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2021 4:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 21:15
Prispevkov: 29
Kraj: Maribor

Sicer o snežnih topovih, robnih pogojih za izdelovanje snega ipd. nimam pojma, princip delovanja poznam, tudi smučam že kar lep čas več ne ... ampak vso to dogajanje in peripetije v zvezi z izvedbo Lisice malo prebiram ... vem,da vas je kar nekaj , ki ste bolj v toku dogajanja, ne vem pa, oziroma me pa zanima, zakaj se ne razmišlja o premiku slaloma na Mariborski slalom pod Poštelo in s ciljem na Trikotni jasi ... v čem je tam največji problem!? Premalo vode za zasneževanje ali kaj, verjetno najbolj sam dostop in še kaj drugega. Jasno, da bi bila izvedba zaradi dostopa dražja in krepko bolj zahtevna, ampak vsaj bila bi. Ceste so do Trikotne tudi iz Razvanja, je sicer bolj tako, ne vem, kako je pozimi, do Dugega se pa da lepo priti. Če je v bistvu en cilj Zlate lisice tudi dobrobit za Maribor kot tak, potem dileme ne bi smelo bit, ali ? Ker se mi zdi, da je tam , vsaj kar se temperatur tiče, zadeva neprimerno bolj sigurna in vsaj slalom bi lahko izvedli, če bi bil premaknjen tja ?? Vem, da so letos imeli plan 2xGS, ampak mislim na splošno. Glede na razvoj zim v zadnjem desetletju in več, če narava ne sodeluje dovolj, je vsako leto lahko loterija... ali je problem tudi v tem, da če je cilj na Trikotni, da je potem trasa za veleslalom vprašljiva ??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2021 8:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Pinosat, zadnji dve zimi nista bili nič slabši od povprečja. Obakrat bi lahko izpeljali Lisico, če bi imeli namesto 12 vsaj 22 topov kot včasih in če bi delali tako kot včasih.

Par dni nazaj sem se pogovarjal z človekom, ki je imel včasih veliko zraven in dejal mi je tako:
- takoj, ko je temperatura padla na -2 oC wb smo pognali Lenkote in delali brozgo, ki je zmrznila v led in napravila dobro podlago.
- ko je temperatura padla med -2,5 in -3 oC wb smo v dveh do treh nočeh rešili lisico! Ampak delali smo ravno prav moker sneg, da je bil čim večji izplen, itak je čez 14 dni vsak sneg isti.
- strinjal se je, da je metanje topov na stebre traparija, saj je tam vedno inverzija z stebri pa jih potegneš ven v topel zrak. Celo to so pazili, da niso preveč dvignili topov, ker je visok curek včasih prebil inverzijo in je šel dež.
- ob tem mi je povedal, da je dal menda Breznik odstranit staro napeljavo in se menda sploh ne da priklopit dodatnih topov.

Zdajšnji sistem ima samo 12 topov na stebrih. Res je udobno delat sneg z njimi, ampak:
- delali so zelo suh sneg in zaradi tega niti teh 12 topov ni bilo do konca izkoriščenih.
- suh sneg je razmetalo povsod naokrog in prvi dež ga je pobral.
- ledene podlage,ki je včasih reševala lisico niti poizkusil nihče ni delat.
- menda so se vseskozi pojavljale neke težave z sistemom, ampak o tem nimam nobenih informacij.

Verjamem, da se je Rataj z ekipo trudil napravit najboljše, a žal so ga pobiksali in jim ni uspelo. Pohorje je specifika in nihče ti ne more solit pameti kako delat, nič ni običajno. Treba je iti po isti poti, kot so jo ubirali včasih in je bila učinkovita.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 21, 2021 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11
Prispevkov: 416


Vrag je vzel šalo: Zlata lisica v boju za preživetje

Medtem ko na dveh slovenskih smučiščih (Kanin in Krvavec) še niso povsem končali podaljšane zimske sezone, pa na pomladnem Pohorju pripravljajo načrte, po katerih bi imela Zlata lisica v prihodnje bolj stabilen mariborski predznak. Načrt za nadomestno progo svetovnega pokala, katere aktivacija bi bila odvisna od vremenskih razmer in bi tako zagotavljala lažje preživetje, je v končni fazi priprave. Teren si je že ogledal tudi direktor ženskih tekem svetovnega pokala.

https://siol.net/sportal/zimski-sporti/vrag-je-vzel-salo-zlata-lisica-v-boju-za-prezivetje-552663
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 24, 2021 12:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Meni se zdi, da bi vsaj pol v zadnjih letih prestavljenih/odpovedanih tekem lahko izvedli, če bi se pravočasno in z dovolj topov lotili priprave prog. Kakšen ne prav velik bunker bi pa sploh rešil zadevo.

Glede na to, kako piše in kakšne so izkušnje z mariborskimi organizatorji, se bojim, da bodo tudi v prihodnje trmarili s spodnjo progo, potem jim bo pa zmanjkovalo časa in topov za zgornjo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2021 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


https://www.24ur.com/sport/zimski_sporti/na-pohorju-pripravljajo-rezervno-varianto-trase-za-zlato-lisico.html
Lepim ta članek, ker je seveda Večerov članek za plačati.
No, pa je ovekovečena ena varianta izmed vsaj 10, ki sem jih slišal v zadnjih dveh mescev.
Ampak,
kako mislijo zasnežiti obstoječo progo do Habakuka, ko je že sedaj problem z vodo in elektriko, proga ozka ob odprtju, ko zasnežujejo Sleme je še problem z vodo navzdol do koče Luka, kje bodo dobili dodatne topove, kaj bodo v primeru, ko bo inverzija samo do Trikotne jase, in še in še...
Slike planiranih prog pa na Večeru:
https://www.vecer.com/maribor/aktualno/infografika-mariborsko-pohorje-izbrali-rezervno-progo-za-zlato-lisico-10252170
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2021 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Če slučajno kdo ne vidi članka v VEČERu












Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 43, 44, 45  Naslednja Stran 35 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB