Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 31, 32, 33  Naslednja
 Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 01, 2018 12:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Lepo si povzel obete za prihodnje dni, zanimivo je da še manj kot 24 ur pred prihodom fronte prognoze glede obetov za konkretno snežno odejo v dolini zelo nihajo - od 40 cm do skoraj nič, če bo meja med 300 in 400 m in se bosta v dolini mnejavala sneg in dež. Višine nad recimo 700 m pa bo po vseh prognozah krepko zasnežilo, tudi tja do 1 m obetajo nekatere prognoza (npr. Snowforecast).
Citiram:
Temperaturno pa še modeli za prihodnji teden malce skačejo, od tega da naj bi bilo cel teden globok minus, tudi podnevi, pa do tega da bo prišlo do ponovnega sneženja. Sedaj bolj vleče na stran sneženja z rahlim minusom podnevi in ponoči. Bomo videli kaj bo,

Ja, tudi to sem opazil. Podpišem oba scenarija, torej tistega s sončnim suhim vremenom in globokim mrazom, ali pa novo fronto s sneženjem od jugovzhoda. Samo da ne bo na koncu en gnili kompromis: cel teden oblačno, vsak dan bo padlo pol centimetra snega, ker pa bo oblačno tudi ponoči pa se ne bo dovolj ohladilo da bi lahko učinkovito zasneževali Stadion in Čopko ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 02, 2018 5:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3126


Obeti za danes se uresničujejo, količina padavin je podobna napovedanim, morda za odtenek manjša od napovedanih, količina snega v dolini skorajda popolnoma zadeta. Tako je v dolini ena velika žalost z nekaj cm plundre. Za opaziti je bilo ponovno aktivacijo zahodnih vetrov iz dravske doline, ki prinašajo pod Pohorjem nekoliko višje temperature, kar pomeni da je zjutraj bilo v severnem delu mesta več snega kot pa pod Pohorjem! Tudi sedaj popoldne ni slika kaj bistveno boljša, ko je zahodnik malce spremenil smer.
Se pa uresničuje Mikijev scenarij za prihodnji teden, kaže na potek nekaj vmes med mrzlim ter namočenim, kar pomeni precej manj padavin od napovedanih, nizkih temperatur pa od nikoder zaradi oblačnega vremena. Arso napoved pa še zaenkrat optimistična pri nizkih temperaturah ob oblačnem vremenu. Saj nam bi že moglo biti poznano, da ob oblačnosti temperature ne padajo tako nizko kar tako same od sebe. Je pa res da še je po po ponedeljku še zmerom kar veliko nejasnosti glede poteka, razen tega da bodo temperature več ali manj kot kaže pod dolgoletnim povprečjem. Upam da bo zneslo za odprtje čopke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 11:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3126


Bom kar začel ta post z napovedjo od prejšnjega tedna:

In pa z dejanskim stanjem:


Lepo vidno, da je Maribor ponovno kot že ničkoliko krat letos pod vplivom zahodnika iz dravske doline. Kar pomeni onemogočeno učinkovito ohlajanje in trenutne razmere daleč od napovedanih prejšnji teden. Lepo je tudi vidno, ko veter malce obrne smer, pade tudi temperatura. Snega je ta vikend padlo manj od napovedanega, včeraj (sobota) so napovedane padavine kar izginile, medtem, ko naj bi cel dan rahlo snežilo, tako pa smo dobili dopoldne nekaj malega snega. Negotove karte glede napovedi po ponedeljku so se nekoliko ustalile, seveda pri toplejši napovedi, kar pomeni nekoliko več padavin iz srede na četrtek, vendar pa sneženje v dolini pod vprašajem, bolj kot ne naj bi bilo podobno kot ta vikend, torej spodaj malo plundre, odzgoraj pa pravljico. Ampak saj vemo kako je smučarija na Pohorju, dokler ni snega v dolini, pol Maribora ne povoha Pohorja. Še posebej ne, če ni odprta čopka. Obeti pa tako tako, ponovno nekaj mrzlega proti koncu terminov, za vikend. Torej zima 2017/2018 do sedaj tako tako, dobra za višje predele, glede na to da lani niso delovale povezave, letos pa imajo že za seboj kar nekaj obratovalnih dni, temperaturno pa bolj slabo, kar se pozna na stanju odprtih prog v dolino. V dolini pa tako ali tako katastrofa. Škoda.

Po večeru pa seveda novi članki na temo o nesposobnosti upravljalca. Za kaj že?
https://www.vecer.com/bad-pohorje-6396501
Citiram:
Marprom nima dovolj denarja za osnovna vlaganja, kot je postavitev avtomatiziranega sistema zasneževanja


Osnovna vlaganja? Seveda, ko bi se novinarji in ostali zavedali da ima Marprom v zadnjem času ogromna vlaganja v smučišča, če ne kje večja kot Kanin, za katerega vemo da je investiral največ oz. smo investirali mi, državljani, v tej naši podalpski "vukojebini".Na Pohorju so nakupili kar nekaj stvari iz licitacij, odkupljena je bila vse premična mašinerija, od "starih" teptalcev (Pistenbully), do "novih" teptalcev iz Češke (Prinothov), do dobrih starih Lenkov, ki še zdaj dokazujejo da prekosijo marsikateri novodobni top in so končno v celoti last Marproma, do najema novih topov. Potem pa je še tu druga infrastruktura, od črpališč, do naprav, objektov itd. katere očitno nekateri radi spregledajo, da je potrebno tudi nekaj vložiti.

Citiram:
Da Marprom pod županom Fištravcem ni dorasel tej zahtevni vlogi, lahko ugotovimo z vsem dolžnim spoštovanjem do njihovega dosedanjega dela, zaradi katerega je ta razprava sploh še smiselna.


Odstavek, zaradi katerega dobim kurjo kožo in me rahlo strese. Pa ne za to ker bi to absolutno veljalo in bi se popolnoma strinjal, ampak ker se znova dela krivica upravljalcu, vsaj tako se meni zdi. Ne dela se malo, ne rečem da se dela prfektno dobro in da vse štima, ampak s takšnimi nizkotnimi in neresničnimi izjavami pa bi se vsaj lahko v rumenem tisku zadržali.

In kaj sedaj? V zadnjem času se piše kar nekaj člankov na temo Mb. Pohorja, razen danes enega pogojno, ne morem ravno reči da delajo kakršno koli pozitivno propagando, ob enem pa pričakujejo, da se bo iz danes na jutri spremenilo ogromno. Pa seveda se po eni strani pričakuje investicije, po drugi strani pa se blati prejšnjega upravljalca, s "preveč ambicioznim investiranjem z veriženjem kreditov", ja ljudje božji, takrat se je očitno preveč ambiciozno investiralo, ko človek prebere teme "novosti na Pohorju 2006-2009" pa jokanje, zakaj se ne premakne nikamor, da se premalo investira, sedaj pa je zgodba očitno drugačna in se je preveč ambiciozno investiralo, zanimivo kako hitro se stvari obrnejo.

Potem pa se še pojavi en članek na temo Pohorja:
https://www.vecer.com/ni-snega-ni-povezanosti-ni-reklame-komaj-prezivijo-6396726

No končno en članek, v katerem se pogleda malce širše in se ne blati na prvo žogo prvega in najbolj očitnega "krivca" za razmere na bregu. Vsi akterji so prisesani kot klopi na smučišče, od njega odvisni, ampak so dobesedno kot klopi, za sebe poskrbijo, za gostitelja pa se jim gladko jebe. Glavno, da skrbi vsak za svoj vrtiček obenem pa jamra da so razmere za vrtnarjenje katastrofalne! Ko bodo videli da bo kdaj potrebno tudi kaj postoriti v dvosmerni izvedbi, torej da bo imel upravljalec kaj pametnega od njih, pa se bo morda kaj spremenilo.

Dragi upravljalci in drugi priseski. Dajte se že enkrat vsesti, pa združiti in delati kot treba.
Make Pohorje great again.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 1:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Očitno si tako osebno vpleten/prizadet, da ne zmoreš treznega premislega o sedanjem upravljanju smučišča na Pohorju.

Dejstvo je in to ti lahko z lastno doživetimi primeri (samo ta vikend parkrat) dokažem, da je vodenje (povdarjam VODENJE) "hriba" slabo. Nabrali so se "direktorčki, koordinatorji, vodje programov,... ki enostavno nimajo pojma - ali pa nočejo (kar me še bolj skrbi).

Plastičen primer, ki ga mora razumeti tudi zadnji avtobusar: zvečer pride avtobus z zadnje fure s šlep službo v garažo. Do zjutraj, ko bi moral na novo kroženje se ga noben ne dotakne in linije pač pol ali eno uro ni, dokler ga mehanik ne usposobi. Vsaka podobnost s soboto na Piskru je zgolj namerna!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 6:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Lenko...jaz bom samo nekaj vprašal...a imajo vse dvojne naprave (saj veš:Partizanka, Ruška, Cojzarica) obratovalna dovoljenja, če ne, zakaj ne in ali smo in zakaj zato krivi uporabniki/potrošniki/ imetniki sezonskih (ker mene en k...c briga, jaz sem prišel na Pohorje smučat in ne stat v vrstah ki jih ne bi rabilo biti)..v tujini tega ne vidiš (oz. vidiš, ampak tam te naprave NADOMESTIJO z zmogljivejšimi).....in ti boš pol trdil, da je to "resen" upravljalec, ki ima vizijo (ko še Hrvata ne moreš nagnit da se splača prit na Pohorje, potem veš kje si).....aha, še ena cvetka : mi lahko pojasniš zakaj ratrakisti ne smejo vklapljat frez in so posledično tudi po novozapadlem snegu stopnice, grude ipd.....saj vem ja....samo šimfamo....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitjaz
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 6:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18
Prispevkov: 216


Še vedno vas preveč podpira domači hrib, zato pa lahko aparat vleče staro kravo za vimena, čeprav daje minimalno mleka.
Nazadnje sem bil na Pohorju ko je bila gondola nova, pa mi z vsakim sporočilom, vsako sezono potrjujete, da nima smisla obiskat ta lep hrib, čeprav mi je užitek obiskat tudi ostala (bolj oddaljena) slovenska smučišča, glede na osrednjo Slovenijo.
Je pa tema res odlična limonada in se večkrat nasmejem, čeprav gre vam, domačinom, najbrž večkrat na jok ob tej gnili zgodbi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Če jemlješ Pohorsko smučarijo kot "fuzbal rekreacijo" v bližnji telovadnici osnovne šole s sfu.anim parketom in hodiš tja ker je pač blizu in komot, je to to; vse ostalo pa nie wiedersehn, pas de revoir, chiao!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 7:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3126


fischerpro3 je napisal/a:
Lenko...jaz bom samo nekaj vprašal...a imajo vse dvojne naprave (saj veš:Partizanka, Ruška, Cojzarica) obratovalna dovoljenja, če ne, zakaj ne in ali smo in zakaj zato krivi uporabniki/potrošniki/ imetniki sezonskih (ker mene en k...c briga, jaz sem prišel na Pohorje smučat in ne stat v vrstah ki jih ne bi rabilo biti)..v tujini tega ne vidiš (oz. vidiš, ampak tam te naprave NADOMESTIJO z zmogljivejšimi).....in ti boš pol trdil, da je to "resen" upravljalec, ki ima vizijo (ko še Hrvata ne moreš nagnit da se splača prit na Pohorje, potem veš kje si).....aha, še ena cvetka : mi lahko pojasniš zakaj ratrakisti ne smejo vklapljat frez in so posledično tudi po novozapadlem snegu stopnice, grude ipd.....saj vem ja....samo šimfamo....


Kako naj ima upravljalec takšno vizijo usposobiti te naprave, če sploh ne ve, ali bodo te naprave na koncu pristale pod njihovim upravljanjem ali bo vse skupaj prevzel nekdo drug? Že ničkoliko krat leto predebatirana zadeva. Res je, v tujini bi naprave ala stolp, videc, partizanka zdavnaj razmontirali, prodali/pretopili karkoli, ker za teh v povprečju par dni smuke na leto se jih ne splača rihtat. Pa naj bo še kako lepa smuka tam, ampak edinstvenih gostov te naprave ali tedenskih enostavno ne prinesejo in so več ali manj nerentabilne. Zato tudi mnenje da bi jih v tujini pridno odmontirali, kar se tudi dogaja oz. se je dogajalo. Dokler se bo upravljalec več ali manj mogel ukvarjati s povezovanjem celotnega smučišča v eno, pač novih naprav ni za pričakovati, ker kot sem že napisal, že sedaj so zelo veliki stroški z odkupim opreme itd, kje šele nakup nove naprave, ki vemo da stane preveliko. In ja podobna zgodba se ponavlja iz let ko je še vse skupaj bilo pod vodstvom ŠCP, takrat sem bil dežuren advokat, plačanec, vpleten, zdaj pa vsi več ali manj mnenja da je takrat bilo super, da je vse laufalo, itd... Sedaj pa očitno jovo na novo, znova sem očitno plačanec, popljuvan ponovno. No pa naj nas prevzamejo kakšni rusi, in molzti v pravem pomenu besede! Potem pa da vas vidim.
Kar se tiče uporabe frez pa toliko. Vse skupaj šank govorice, freze se v tistem času v začetku januarja niso uporabljale zaradi tanke podlage, kjer bi storil s frezo več škode kot koristi, prikazalo bi se kamenje, razvlekel bi kopnine in tako dalje. Stopnice pa se sedaj pojavljajo zaradi ravnanja razrite podlage po vsakodnevnem smučanju. Za to je bolj krivo nerodno ravnanje s plugom, kot pa s frezo. Boš zadovoljen z razlago?

JurijB, res sem travmatiziran, ampak zaradi negativne propagande, ki se vrsti glede Pohorja predvsem v medijih. In kot že rečeno se mi zdi da je vse skupaj krivično do upravljalca! Kot se ponavljam, ne rečem da je prfektno, kot dokazuje tvoj zapis, sicer ne vem kaj se je dogajalo ta vikend na bregu, ker me ni bilo blizu, ampak dobro, vsaj nisi bil prikrajšan lepega izleta na Areh po enem najlepših delov Pohorskega smučišča, če mi dopustiš da se malce pohecam .
Me prav zanima, zakaj pa noben od smučarjev na Krvavcu ni bil travmatiziran, ko so čakali na mrzlem na rešitev na Zvohu nedolgo nazaj? Pa ni blo nobenih negativnih propagand, pa ni blo stokanja o nesposobnosti na tem forumu, čeprav očitno so malce nesposobni. Pa o kakšnem Kreischbergu, kjer so smučarji čakali 3 ure na sedežnici, pa so jih na koncu mogli reševati s helikopterji. Pa se je to zgodilo v tujini! Ali pa videji iz "paradisa" smučarije s Tirolske, kjer se smučarji na odklopni sedežnici pridno vrtijo sredi trase, kjer jih je zajel močan veter. Neodgovornost upravitelja? Kje pa, saj so v tujini, kjer so očitno bolj ugodni kot domača smučišča! Tukaj na forumu pa izpostavljena vsaka kopnina, vsak nedelujoč avtomat za karte, vsaka urca nedelovanja naprav. Kar se dogaja vsepovsod, le da ni ovekovečeno kot je v našem primeru domačega smučišča.
Toliko o tem, ni mi za zagovarjat kogar koli, stvari se da peljati boljše kot se jih, na živce mi gre le prikazovanja stvari slabše kot so, kar odrvne marsikaterega smučarja, kar pa se mi zdi krivica za upravljalca in mene kot smučarja, ker zavira razvoj! Kašnih uporabnih kritik pa že nekaj časa nisem našel, JurijB očitno zaradi izkušenj iz upravljanja še poda kakšno uporabno, odkar so pa nekateri smučarji našli svoj zimski "dom" v sosednjih državah, pa tudi vedno manj uporabnih kritik, ki bi našla svoja mesta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 8:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


Glej samo še to, ker itak bom jutri spet deležen dobronamerne kritike in moj zagovor: kar so kupili do sedaj so iz "dobička prve in druge sezone" (z njima se je hvalil g. Majhennič) in kupili so bolj ali manj to kar je pred tem odkupil Pavko. Ostalo so dobili "zastonj" v upravljanje - brez pravega vzdrževanja in amortizacije. Aja kar so kupili jim je itak Občina aka mestni svet dal denar!

Posebni tehnični pregledi so bili narejeni na "dvojnih" napravah v letu 2015 (če se ne motim, vsekakor prvo leto Marproma) in to samo na po eni, čeprav je bil strošek takrat za drugo napravo le še kakih 30 do 50% plusa - pa naprave ne takrat ne danes niso bile njihove, ampak je preglede posredno plačal stečajni (preko najemnin), ki mu je bilo jasno, da nedelujoče naprave niso vredne čisto nič.

Kar se tiče Stolpa, Videca in Partizank pa se močno motiš. kar poglej primerljiva smučišča v Italiji, Švici, Franciji tudi v Avstriji - imajo še kar nekaj starih naprav, ki pa so vsaj sveže "prepenzlane" in že na pogled vzdrževane - kaj pa pri nas? In te tri naprave so ključne za povezavo Areha in Belvija.

Pa še to iz mojih časov na Pohorju: mariborčani in okoličani smo posebna "pasma" pohvalit ne znamo, grajamo na ful. Tolikokrat kot sem bil pohvaljen od "primorcev, dolenjcev, ljubljančanov",... sem bil tudi popljuvan od mariborčanov; ampak sem se vedno postavil pred njih in se nisem skrival za PR službo (ki mimogrede nima pojma) ali po pisarnah!

Deset let pod Dragotom nisem smučal niti po en dan na Pohorju (ker so me posiljevali s sezonsko za Kope in KG) še malo pa bom pod Bernardom naredil enako. "Penziči", ki gor držijo Pohorje bodo še 5, 10, 15 let potem pa mrk z gosti.


Nazadnje urejal/a JurijB Pon Feb 05, 2018 9:29 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 8:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

lenko je napisal/a:
fischerpro3 je napisal/a:
Lenko...jaz bom samo nekaj vprašal...a imajo vse dvojne naprave (saj veš:Partizanka, Ruška, Cojzarica) obratovalna dovoljenja, če ne, zakaj ne in ali smo in zakaj zato krivi uporabniki/potrošniki/ imetniki sezonskih (ker mene en k...c briga, jaz sem prišel na Pohorje smučat in ne stat v vrstah ki jih ne bi rabilo biti)..v tujini tega ne vidiš (oz. vidiš, ampak tam te naprave NADOMESTIJO z zmogljivejšimi).....in ti boš pol trdil, da je to "resen" upravljalec, ki ima vizijo (ko še Hrvata ne moreš nagnit da se splača prit na Pohorje, potem veš kje si).....aha, še ena cvetka : mi lahko pojasniš zakaj ratrakisti ne smejo vklapljat frez in so posledično tudi po novozapadlem snegu stopnice, grude ipd.....saj vem ja....samo šimfamo....


Kako naj ima upravljalec takšno vizijo usposobiti te naprave, če sploh ne ve, ali bodo te naprave na koncu pristale pod njihovim upravljanjem ali bo vse skupaj prevzel nekdo drug? Že ničkoliko krat leto predebatirana zadeva. Res je, v tujini bi naprave ala stolp, videc, partizanka zdavnaj razmontirali, prodali/pretopili karkoli, ker za teh v povprečju par dni smuke na leto se jih ne splača rihtat. Pa naj bo še kako lepa smuka tam, ampak edinstvenih gostov te naprave ali tedenskih enostavno ne prinesejo in so več ali manj nerentabilne. Zato tudi mnenje da bi jih v tujini pridno odmontirali, kar se tudi dogaja oz. se je dogajalo. Dokler se bo upravljalec več ali manj mogel ukvarjati s povezovanjem celotnega smučišča v eno, pač novih naprav ni za pričakovati, ker kot sem že napisal, že sedaj so zelo veliki stroški z odkupim opreme itd, kje šele nakup nove naprave, ki vemo da stane preveliko. In ja podobna zgodba se ponavlja iz let ko je še vse skupaj bilo pod vodstvom ŠCP, takrat sem bil dežuren advokat, plačanec, vpleten, zdaj pa vsi več ali manj mnenja da je takrat bilo super, da je vse laufalo, itd... Sedaj pa očitno jovo na novo, znova sem očitno plačanec, popljuvan ponovno. No pa naj nas prevzamejo kakšni rusi, in molzti v pravem pomenu besede! Potem pa da vas vidim.
Kar se tiče uporabe frez pa toliko. Vse skupaj šank govorice, freze se v tistem času v začetku januarja niso uporabljale zaradi tanke podlage, kjer bi storil s frezo več škode kot koristi, prikazalo bi se kamenje, razvlekel bi kopnine in tako dalje. Stopnice pa se sedaj pojavljajo zaradi ravnanja razrite podlage po vsakodnevnem smučanju. Za to je bolj krivo nerodno ravnanje s plugom, kot pa s frezo. Boš zadovoljen z razlago?

JurijB, res sem travmatiziran, ampak zaradi negativne propagande, ki se vrsti glede Pohorja predvsem v medijih. In kot že rečeno se mi zdi da je vse skupaj krivično do upravljalca! Kot se ponavljam, ne rečem da je prfektno, kot dokazuje tvoj zapis, sicer ne vem kaj se je dogajalo ta vikend na bregu, ker me ni bilo blizu, ampak dobro, vsaj nisi bil prikrajšan lepega izleta na Areh po enem najlepših delov Pohorskega smučišča, če mi dopustiš da se malce pohecam .
Me prav zanima, zakaj pa noben od smučarjev na Krvavcu ni bil travmatiziran, ko so čakali na mrzlem na rešitev na Zvohu nedolgo nazaj? Pa ni blo nobenih negativnih propagand, pa ni blo stokanja o nesposobnosti na tem forumu, čeprav očitno so malce nesposobni. Pa o kakšnem Kreischbergu, kjer so smučarji čakali 3 ure na sedežnici, pa so jih na koncu mogli reševati s helikopterji. Pa se je to zgodilo v tujini! Ali pa videji iz "paradisa" smučarije s Tirolske, kjer se smučarji na odklopni sedežnici pridno vrtijo sredi trase, kjer jih je zajel močan veter. Neodgovornost upravitelja? Kje pa, saj so v tujini, kjer so očitno bolj ugodni kot domača smučišča! Tukaj na forumu pa izpostavljena vsaka kopnina, vsak nedelujoč avtomat za karte, vsaka urca nedelovanja naprav. Kar se dogaja vsepovsod, le da ni ovekovečeno kot je v našem primeru domačega smučišča.
Toliko o tem, ni mi za zagovarjat kogar koli, stvari se da peljati boljše kot se jih, na živce mi gre le prikazovanja stvari slabše kot so, kar odrvne marsikaterega smučarja, kar pa se mi zdi krivica za upravljalca in mene kot smučarja, ker zavira razvoj! Kašnih uporabnih kritik pa že nekaj časa nisem našel, JurijB očitno zaradi izkušenj iz upravljanja še poda kakšno uporabno, odkar so pa nekateri smučarji našli svoj zimski "dom" v sosednjih državah, pa tudi vedno manj uporabnih kritik, ki bi našla svoja mesta.


Lej še enkrat.....mene drek briga al bo al ne bo na koncu njihovo....vzeli so v upravljanje, kasirajo, propagirajo...in pol naj delajo vse naprave , ljudje pridejo gor, vržejo 31 eure (rajši šus v koleno kot da dam ta denar za to srošno in gužvo na Pohorju), da se lahko potem dvakrat na uro spustijo po Ruški.....vsaj čez vikend bi dvojne naprave MORALE delovati, kar trobim že 4 leta....potrošnika drek briga vse ostalo...ti je že potegnilo ?? Drugače pa ja.....oni drugi so na koncu nekaj znali....pa so imeli roke k sebi obrnjene....ti pa niti na znajo, da bi se jim roke lahko bolj k sebi obrnile...ker nič niti ne ustvarijo.......Aha torej, če gre karkoli narobe ne Pohorju se o tem ne sme govorit oz. če ne moreš pohvalit, potem bodi tiho? Zanimiv pristop imaš....tak inovativen....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 8:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

mitjaz je napisal/a:
Še vedno vas preveč podpira domači hrib, zato pa lahko aparat vleče staro kravo za vimena, čeprav daje minimalno mleka.
Nazadnje sem bil na Pohorju ko je bila gondola nova, pa mi z vsakim sporočilom, vsako sezono potrjujete, da nima smisla obiskat ta lep hrib, čeprav mi je užitek obiskat tudi ostala (bolj oddaljena) slovenska smučišča, glede na osrednjo Slovenijo.
Je pa tema res odlična limonada in se večkrat nasmejem, čeprav gre vam, domačinom, najbrž večkrat na jok ob tej gnili zgodbi.


Hudič je v podrobnostih oz. v 20 minutah bit na svežem luftu.....vlki hudič......in to jih rešuje....lahko je bit pameten z relativno velikim mestom ob vznožju.....in potem je odnos upravljalca takšen kot je....ker je lahko tak.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 9:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24
Prispevkov: 203


lenko je napisal/a:
glede na to da lani niso delovale povezave, letos pa imajo že za seboj kar nekaj obratovalnih dni


Hm, trenutno sem na 23 smučarskih dnevih Pohorja - a midva to govoriva o istem bregu glede povezave?

Povezava je za mene vse med Belvijem in Arehom, vključno s Partizanko. Če se prav spomnim je bilo stanje na Partizanki takšno:

- ta vikend dela od sobote od 11:30 dalje. Preverjeno, sem bil kar nekaj časa skoraj edini smučar tam...
- 1x je skoraj delala, ko je bil info na facebooku, pa je potem odpihnilo snega, ker pa je nekdo pozabil dati tablo na Videcu, je par smučarjev vseeno prišlo na zaprto Partizanko. To jaz rajši ne bi štel za delovanje
- mogoče je delala še en vikend v začetku sezone. Tega se pa sedaj res ne spomnim.

Torej pod črto dela povezava nekje med 2,5 dneva in 4,5 dneva. Res lahko temu rečemo kar nekaj dni?

In še glede silnega investiranja ŠC Pohorje - če mene vprašaš, so oni predvsem investirali v hotele in apartmaje in to je tudi stvar, ki jih je v veliki meri pokopala. Neposrednega efekta od tega lokalaci nismo imeli....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24
Prispevkov: 203


fischerpro3 je napisal/a:

Lej še enkrat.....mene drek briga al bo al ne bo na koncu njihovo....vzeli so v upravljanje, kasirajo, propagirajo...in pol naj delajo vse naprave , ljudje pridejo gor, vržejo 31 eure (rajši šus v koleno kot da dam ta denar za to srošno in gužvo na Pohorju), da se lahko potem dvakrat na uro spustijo po Ruški.....vsaj čez vikend bi dvojne naprave MORALE delovati, kar trobim že 4 leta....potrošnika drek briga vse ostalo...ti je že potegnilo ?? Drugače pa ja.....oni drugi so na koncu nekaj znali....pa so imeli roke k sebi obrnjene....ti pa niti na znajo, da bi se jim roke lahko bolj k sebi obrnile...ker nič niti ne ustvarijo.......Aha torej, če gre karkoli narobe ne Pohorju se o tem ne sme govorit oz. če ne moreš pohvalit, potem bodi tiho? Zanimiv pristop imaš....tak inovativen....


Točno na to isto zadevo glede delovanja dvojnih naprav sem že parkrat opozoril tudi jaz. Še posebej velja to za Cojzarico! Samo prejšnji teden se je to pokazalo kar dvakrat:

- prvič v torek, ko zaradi nevemkaterenapakespet ni obratoval Pisker, športni dan je imelo par šol, čakanje na Cojzarici je bilo posledično pošteno dolgo

- drugič v nedeljo, ko se je zaradi lepega vremena, snega v dolini in nedelje pričakovano na Pohorje vsipalo smučarjev. Na Cojzarici se je spet čakalo cca. 15 minut na eno vožnjo.

Kaj se je dogajalo za vikend - ja, tudi žičničarje lahko sneg očitno preseneti: v soboto je Pisker začel delati komaj proti 9:45, Videc so zmogli zagnati nekje ob 10:30, Partizanko pa tam do 11:30.

Glede nedelje je poleg nedelovanj dvojnih naprav glavni očitek na teptanju: Da se en dan po sneženju hitro naredijo kupi mi je popolnoma jasno. Ampak zakaj niso mogli v nedeljo na Piskru steptati celotne širine strmine? Steptana je bila še vedno samo bedasta 1/3 širine, po kateri se je valila, kotalila in po kupih prevračala množica smučarjev. Če bi bila steptana celotna širina, bi bili kupi 100% manjši in smučanje za slabše smučarje lažje. Novega snega je bilo cca. 50 cm, na v celoti zvoženem nesteptanem delu se nikjer ni videlo zemlje, torej je snega bilo definitivno dovolj za kaj takšnega.

PS: Pisker bo res primeren za množično smučarijo, ko bodo okoli strmine naredili chicken way za slabše smučarje. Pol zadeve imajo praktično že narejene, saj bi lahko za en krak chicken waya uporabili cesto na vzhodni strani strmine, narediti bi morali samo še spodnji krak....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2018 8:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


Bi se strinjal, z sedanjim upravljavcem marsikaj ne štima. tako po organizacijski, kot po tehnični plati. Dobro poučeni znajo povedat, da je v pisarnah en kup šefov, ki tako rešujejo svojo eksistenco na račun občinske firme, delajo pa (razen zgage) praktično nič. Po drugi strani so se zahvalili kar nekaj dobrim delavcem z izkušnjami iz časov ŠCP in Branika, baje samo zato, ker so vedeli bistveno več, kot oni sami. Očitno so se šefi počutili ogrožene in so raje zaposlili, ne bom rekel nesposobneže, ampak ljudi brez izkušenj, ki se sedaj učijo na naših plečih. Menda je od starih mačkov, pri Marpromu le še eden, pa še ta baje odhaja v penzijo. In potem stanje ne more biti drugačno. Saj ne, da nočejo, ampak ne znajo. Samo poglejmo otroška trakova namesto Bejbike. Nisem ravno ekspert, ampak ko gledam, kaj počno tam otroci, mi je takoj jasno, da se je projekta lotil nekdo, ki nima pojma. Podobno bi lahko rekli še za marsikatero drugo stvar.
Sicer pa, le čevlje sodi naj Kopitar
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2018 9:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

še nekaj glede "negativne reklame":
-res je....že nekaj zadnjih let imamo največ napisanih postov v temi posameznega smučišča (le zakaj je temu tako, anede),
-ne poznam človeka, ki bi iz ljubega mira non stop trabunjal o enih in istih stvareh (če bi se seveda vmes kaj spremenilo),
-če bi odgovorni vsaj parkrat pošpegali, kaj se jim piše na Visit Pohorje in tu na tem forumu, bi do danes vsaj nekaj zadev uspale pokapirat in ugotovili kaj uporabnike najbolj moti....seveda ČE bi jim bilo mar za to.....zato pa pač kasirajo "negativno reklamo", ker se nič ne spremeni in jim je očitno za to malo mar...... ....in ja...lahko nadaljujemo z lajanjem v luno.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 31, 32, 33  Naslednja Stran 15 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB