Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » "Zadnja vožnja" na Arehu

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 "Zadnja vožnja" na Arehu « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Matej10
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 27, 2016 8:55 pm    Naslov sporočila: "Zadnja vožnja" na Arehu Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2016 17:50
Prispevkov: 1
Kraj: Celje

Današnja zelo neprijetna izkušnja iz Areha, vlečnica Ruška.
Pred sidrom zelo jasna ura z napisom "zadnja vožnja" in ura 15.00.

Čudovit dan, nočne smuke pač ni, izkoristimo še enega zadnjih dni, na spodnjo postajo sidra nas pride kakšnih 10 smučarjev ob 14.52, kot je bila ura takrat na avtomatu.
Kdorkoli je že bil tisti zaposleni (oblečen v oranžno) brez pozdrava - seveda - in vsaj zaigrane prijaznosti začne glasno "da nam očitno ni jasno da je proga zaprta". Da kako to, da nismo opazili?
Pogledam na znak, kjer jasno piše 15.00 in vprašam če ni zadnja vožnja pač ob treh. Prične še glasneje, da nikakor ne, da je zadnja vožnja povsem jasno (?) deset minut prej, da nas bo spustil gor, ampak pustil viset na sidru.
V tistem trenutku mi je bilo že vseeno za pravila ure gor ali dol, odrezavost zaposlenega je šla malo predaleč. Ko sem odvrnil da bi bilo dobro napisati potem-takem 14.50 se mu pridruži žičničar da "naj ne bomo preveč pametni in raje spokamo gor".
OK, resno?
Drugih smučarjev niti poznal nisem in jih ne rabim zagovarjat, pa kljub temu mirno dodam da nobeden ni bil niti malo neprijazen. Bolj presenečeno so spremljali vse skupaj. Zaposlena (zraven je bil tiho še en mlajši žičničar) sta še vedno na glas ugovarjala čez nemogoče smučarje, vsi smo se raje spravili gor, ni imelo smisla "debatirati".

Pomen besed "zadnja vožnja" nekako zelo jasno govori da je to zadnji čas, ko se lahko odpraviš z gondolo. Še vedno je bilo tako. Marsikje imajo lepo napisano 14.50, 14.55. Pri njih 15.00, ampak nekako moraš sam očitno vedet, da temu ni tako: da je smučišče zaprto 10minut prej. Sicer lahko, kot so rekli sami, pač visiš na sidru.
Ob 15.00 smo bili že sezuti in čakali na avtobus.
Sidro je nehalo obratovati ob 15.17h, mimogrede.

Lani sem bil na istem smučišču priča skorajšnjemu pretepu med žičničarjem in smučarjem. Na vrhu sidra je zaposleni nekaj govoril smučarju - tujcu, ta ga ni razumel in preprosto šel stran. Nakar se zaposleni zapodi za njim, da bo fizično obračunal z njim: ustavil ga je smučarjev prijateljev in miril situacijo. Sceno in glasen prepir ki je sledil je kakšnih 20 smučarjev - tudi tujcev - opazovalo odprtih ust.

Tudi sam dnevno delam s strankami in še nikoli v desetih letih mi ni prišlo na pamet, da bi upal stranki (kljub resnični problematičnosti nekaterih) zabrusiti kaj takšnega in besedni spopad stopnjevati.
In ravno smučišče, ki se vsako leto sooča z vprašanje ali bodo poslovali ali ne.
Moja današnja "zadnja vožnja" je bila prav gotovo zadnja na Arehu. Izbire pri konkurenci je zaenkrat dovolj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 11:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Prispevkov: 406
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Ah, ne razburjaj se preveč . Poglej rezultate njihovega poslovanja in uspeha, pa ti bo takoj jasno! Verjetno so kaj takega letos naredili tudi kakšnemu tujcu . Vsaj veš v kakšnem raju živiš.
_________________
2021/2022 31x: 16x Krvavec, 6x Golte, 2x Celjska koča, 1x Stari vrh, 6x Rogla
2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 4:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Ma takih "cvetk" je blo letos na kubik....še enkrat več se pokaže, da avtobusar s parimi študenti in delavci preko javnih del, enostavno ne zna in ne more voditi smučarskega centra....enostavno se ne izzide...eni smo pič...ali non-stop.ker enostavno ni štiimalo ama čisto nič (razen marčevskih smuk, ki so pa tako tradicionalno z največ snega in v lepem vremenu in takrat ni noben kunšt potegnit smučišča v nulo) eni so pač poniknil in glave tiščali v pesek....skratka z neprofesionalci in ono kreaturo od župana pač nočem imeti več opravka....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 6:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Prispevkov: 419


Ta tretja ura na Ruški mora biti res nekaj posebnega..že xkrat sem moral poslušati štorijo od kolega, ko sta s frocom pred leti, v podobni situaciji, morala pičiti na 'popotovanje od Glažute do Areha', peš.
_________________
*23/24* : 34x
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 6:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


fischerpro3 je napisal/a:
Ma takih "cvetk" je blo letos na kubik....še enkrat več se pokaže, da avtobusar s parimi študenti in delavci preko javnih del, enostavno ne zna in ne more voditi smučarskega centra....

Točno to, s takšno delovno silo je kaj takega pričakovano. Samo kolikor opažam, bližnje mesto ne ponuja kaj prida boljšega kadra, kot pa koga, ki se lepo slika na sončku in dela na "ful". Ali pa nima potrpljenja.
Bi pa bilo to nesramno do nekaterih posameznikov na Pohorju, ki ne spadajo pod to kategorijo, zato je potrebno omeniti, da so tudi takšni, ki se trudijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medo
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06
Prispevkov: 144


To je še stara šola žičničarjev, ko se jim jebe za smučarje in je tam da dobi tistih 5 evrov na uro. Včasih so bili bog in batine, vsak se jih je bal in delali so kar se jim je zahotelo. Tudi sam sem imel težave na smučišču, kjer sem delal, preprosto ne moreš jih ukrotiti, delavcev z normalno glavo pa ne dobiš za 3 mesece ali še manj ter za tako urno postavko. Upravljavci so omejeni z evri, brez evrov pa ne dobiš primernega kadra. To so verjetno dojeli na Voglu kjer smučarje gledajo kot ljudi, ki jim dajejo kruh. Z prijaznostjo se da marsikaj doseči in včasih ljudje rajši potrpijo stare naprave kot pa vzvišenost in aroganco.
Recimo, da si žičničar na otroški vlečnici kjer se otroci učijo prvih metrov s smučmi. In ko že 3x pade preden pride do vrha ga 10x opizdi. A ima tak otrok še veselje do smučanja. Moj pristop je bil tak, da sem večkrat mu pomagal tistih začetnih nekaj metrov potem je že šlo. Je pa treba noge vklopit in glavo. Počasi se bližamo tistemu delu kjer bodo obstali samo še celoletni centri s stalno zaposlenimi ne pa sezonci.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
junche
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 28, 2016 9:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06
Prispevkov: 508


Medo vlečnice dons niso več za otroke. Ko se je štamfal so se hitrej navadl.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medo
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2016 5:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06
Prispevkov: 144


Poglej, s tem, ko gredo na vlečnico hitreje osvojijo drsenje po snegu. Res je da mora imeti žičničar dobre živce ampak se splača. Če se jim malo pomaga na začetku potem se hitro navadijo. Če se pa ustrašijo pa zgubijo voljo do smučanja in se potem nekje v bližini valjajo po snegu in gledajo kako se tastar smuča ves živčen ker otrok ne uživa. Večja težava je na sedežnicah, ko se je potrebno zapeljati stran od sedeža, da se takrat ne prekucnejo. Potem je samo domino efekt, ko pridejo drugi sedeži in divjaki od zadaj. V najboljšem primeru žičničar ustavi, da se pot sprosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 10:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Za začetnike je še najbolj primeren tekoči trak, samo na Kronplatzu pa si privoščijo za začetnike krožno kabinsko žičnico.

Sem bil pa pred kratkim priča precej nerodnemu dogodku na talarčkih na Starem vrhu. Ena ne prav odgovorna učiteljica je ene predšolske punčke peljala na vlečnico. Spodaj jih je nekako spravil na talararčke prijazni žičko, zgoraj pa se ena tamala ni znala spustiti in je sedela na talarčku dober meter od tal. Ker tam zgoraj ni žičkota, tudi ni bilo nikogar, ki bi ustavil napravo. K sreči je mala padla dol nekje, kjer je bil samo mehek sneg, ker lahko bi bilo svašta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medo
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 12:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06
Prispevkov: 144


Na koncu vlečnice bi morala biti bariera, ki jo smučar povozi, da prekine varnostni tokokrog. Včasih je napeljana vrvica, ki ko jo potegnemo izvleče varnostni zatič. Ta prekine tokokrog in vlečnica se ustavi. Pravi žičničar nato preveri zakaj se je naprava ustavila in ne požene brez da bi preveril. Zaradi tega je bilo kar nekaj pizdarij na žičnicah. Če se izstop vidi iz spodnje postaje ni potreben strežnik vendar je ob neizkušenih smučarjih priporočljivo. Sam sem imel primere, ko so starši ali dedki in babice spremljali otroke in so jih spustili naprej na vlečnico. Na izstopu le ti niso zapustili vlečnice ampak so se peljali po strmi barieri, ki je bila prekrita z snegom do luknje, ki sem imel izkopano v snegu, da se je okvarjen talarček zadel ob varnostno bariero in ustavil vlečnico. Pred otrokom je bil nato zid in ni mogel naprej. Proga pa črna in zahtevna, prav tako trasa vlečnice. No malo prestrašenega joka je bilo ampak smo rešili. Je bil pa to problem ob velikih količinah snega, ko je bila lesena rampa zasnežena in so se otroci misleč, da je prav zapeljali par metrov naprej. Kot nadzornik in vzdrževalec ter reševalec vseh mogočih zapletov na smučišču sem ob povečanem obisku neizkušenih smučarjev "dežural" na kritičnem delu vlečnice.
V Avstriji se je punčka z vrvjo ovila okrog vratu in jo je vlečnica vlekla po trasi. Priseben smučar-lovec po duši jo je rešil s tem, da je odrezal vrv sidra. Včasih lahko v nekaj sekundah rešiš veliko. Le pametno je potrebno ukrepati. Se pa na napravah naredi marsikaj kar tudi največji strokovnjaki ne predvidijo. Ljudje smo čudna bitja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 5:23 pm    Naslov sporočila: Re: "Zadnja vožnja" na Arehu Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Matej10 je napisal/a:
Današnja zelo neprijetna izkušnja iz Areha, vlečnica Ruška.
Pred sidrom zelo jasna ura z napisom "zadnja vožnja" in ura 15.00.

Čudovit dan, nočne smuke pač ni, izkoristimo še enega zadnjih dni, na spodnjo postajo sidra nas pride kakšnih 10 smučarjev ob 14.52, kot je bila ura takrat na avtomatu.
Kdorkoli je že bil tisti zaposleni (oblečen v oranžno) brez pozdrava - seveda - in vsaj zaigrane prijaznosti začne glasno "da nam očitno ni jasno da je proga zaprta". Da kako to, da nismo opazili?
Pogledam na znak, kjer jasno piše 15.00 in vprašam če ni zadnja vožnja pač ob treh. Prične še glasneje, da nikakor ne, da je zadnja vožnja povsem jasno (?) deset minut prej, da nas bo spustil gor, ampak pustil viset na sidru.
V tistem trenutku mi je bilo že vseeno za pravila ure gor ali dol, odrezavost zaposlenega je šla malo predaleč. Ko sem odvrnil da bi bilo dobro napisati potem-takem 14.50 se mu pridruži žičničar da "naj ne bomo preveč pametni in raje spokamo gor".
OK, resno?
Drugih smučarjev niti poznal nisem in jih ne rabim zagovarjat, pa kljub temu mirno dodam da nobeden ni bil niti malo neprijazen. Bolj presenečeno so spremljali vse skupaj. Zaposlena (zraven je bil tiho še en mlajši žičničar) sta še vedno na glas ugovarjala čez nemogoče smučarje, vsi smo se raje spravili gor, ni imelo smisla "debatirati".

Pomen besed "zadnja vožnja" nekako zelo jasno govori da je to zadnji čas, ko se lahko odpraviš z gondolo. Še vedno je bilo tako. Marsikje imajo lepo napisano 14.50, 14.55. Pri njih 15.00, ampak nekako moraš sam očitno vedet, da temu ni tako: da je smučišče zaprto 10minut prej. Sicer lahko, kot so rekli sami, pač visiš na sidru.
Ob 15.00 smo bili že sezuti in čakali na avtobus.
Sidro je nehalo obratovati ob 15.17h, mimogrede.

Lani sem bil na istem smučišču priča skorajšnjemu pretepu med žičničarjem in smučarjem. Na vrhu sidra je zaposleni nekaj govoril smučarju - tujcu, ta ga ni razumel in preprosto šel stran. Nakar se zaposleni zapodi za njim, da bo fizično obračunal z njim: ustavil ga je smučarjev prijateljev in miril situacijo. Sceno in glasen prepir ki je sledil je kakšnih 20 smučarjev - tudi tujcev - opazovalo odprtih ust.

Tudi sam dnevno delam s strankami in še nikoli v desetih letih mi ni prišlo na pamet, da bi upal stranki (kljub resnični problematičnosti nekaterih) zabrusiti kaj takšnega in besedni spopad stopnjevati.
In ravno smučišče, ki se vsako leto sooča z vprašanje ali bodo poslovali ali ne.
Moja današnja "zadnja vožnja" je bila prav gotovo zadnja na Arehu. Izbire pri konkurenci je zaenkrat dovolj.


Spoštovani.

Iskreno mi je žal za vašo slabo izkušnjo in nesporazum, ki se je zgodil v nedeljo na našem smučišču.
Naj pojasnim dva pojma: zaprtje proge in zadnja vožnja z napravo.
Zadnja vožnja z napravo se opravi ob 16:00, oz. v pomladanskem času ob 15:00, kar praktično pomeni, da vse smučarje, ki so takrat na spodnji postaji naprave tudi zapeljemo do vrha. Taka so navodila delavcem s strani vodstva smučišča; edina izjema je vlečnica Partizanka, ki se zaradi "lovljenja povezave" na Bolfenk ali Areh ugasne pol ure prej, kar je tudi jasno objavljeno. Po mojih informacijah, se to izvaja korektno, še več, tudi zamudnike, ki so to po njihovi krivdi vedno vrnemo na izhodiščno točko.
Zaprtje proge se izvede na vrhu z znakom zaprto med 15 in 5 minut pred zadnjo vožnjo naprave odvisno od dolžine proge, kar predstavlja predviden čas povprečno slabega smučarja, ki ga potrebuje, da ulovi zadnjo vožnjo. Načelno se po zaprti progi ni dovoljeno voziti.

Kljub prizadevanjem, da bi bili naši delavci do uporabnikov smučišča prijazni se žal nekajkrat v sezoni zgodijo nesporazumi, ki jih nikakor ne nameravamo tolerirati. Na podlagi vašega zapisa smo identificirali našega delavca - zunanjega sodelavca s katerim smo sodelovanje dokončno zaključili.

Lep pozdrav, vodja smučišča, Jurij Bačko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2016 2:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Lepo, da so se opravičili. Da ne boste mislili, da se to dogaja samo pri nas. Meni se je nekaj podobnega zgodilo na Mokrinah. 10 minut pred koncem so ustavili sedežnico in jo pognali ob 16. uri, debil pa me ni več spustil gor in sem moral štamfati čez hrib, medtem ko je žičnica prazna laufala. Jodlar sicer ni vpil, je dal pa jasno vedeti, da ga ne briga, če bom moral štamfati. Aja pa bil sem z otroki. Tam ni nikomur padlo na pamet, da bi se opravičili.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2016 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Prispevkov: 419


marko je napisal/a:
Lepo, da so se opravičili.


se pridružujem!
_________________
*23/24* : 34x
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » "Zadnja vožnja" na Arehu
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB