Avtor |
Sporočilo
|
junche |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Je pa vprašanje kaj je z 6sedo. Iirc stoji že cel teden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucisce Janina |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 16:26 Prispevkov: 118 Kraj: Rog. Slatina
|
Zaprli so jo zato, ker je od Tihe doline malo snega , zato pa delajo njivice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Smucisce Janina je napisal/a: | Zaprli so jo zato, ker je od Tihe doline malo snega , zato pa delajo njivice. | ima nek smisel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Eno vprašanje..
Kako je najlažje predvidet ali bo na krvavcu megla ali ne? Katera stran je najbolj zanesljiva, pa da se da iz nje razbrati tudi ta podatek..
Do sedaj se s tem problemom načeloma nisem srečeval ker sta mi študij in narava dela, ki ga opravljam načeloma vedno dopuščala možnost prilagajanjo svojih obveznosti tako, da sem za smučanje izbiral le tiste bolj lepe dni.. Kadar sem pa delal kot učitelj, se pa z vremenom tudi nisem pretirano obremenjeval, ker je itak bilo treba v vsakem primeru ustat zjutraj in it na smučišče
Letos pa ob vsesplošnem pomanjkanju snega in slabemu in toplemu vremenu ne moremo biti ravno izbirčni..
S Krvavcem se spogledujem v četrtek, popoldne imam ene službene obveznosti v tistih koncih, pa bi izkoristil dan, štartal že zjutraj in šel prej še malo na Krvavec smučat..
Oblačnost me ne moti, tudi padavine me ne motijo, sploh če bodo snežne. Edini kriterij je, da ne bi bilo preveč megleno, da vidiš kam se pelješ
A obstaja torej kakšna kolikor toliko zanesljiva napoved iz katere se da en večer prej razbrati kakšno bo glede megle naslednje dopoldne? _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Najboljša možnost za zanesljivo vremensko napoved je, da pokličeš dežurnega prognostika na HMZS oziroma danes ARSO. Je sicer najdražje, a vseeno cenejše, kakor brca v temo, oziroma v tem primeru v meglo. Znali bodo tudi povedati, ali je kakšna nevarnost za konvektivno oblačnost, ki se v pomladnih mesecih po lepem sončnem jutru in dopoldnevu lahko povsem uniči smučarski dan.
Precej teh stvari se sicer da videti tudi na njihovih spletnih straneh, potrebuješ pa še malo znanja o vremenu ter seveda izkušenj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luky |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31 Prispevkov: 566
|
To je pa zelo težko napovedati. Zadnjič ko sem zjutraj gledal je bilo čisto jasno, čez 40 minut sem bil gor in sama megla Tako, da se prav hitro zna zgoditi, da nastane ˝kapa˝ na krvavcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Z malce sreče dobiš prognostika, ki tudi hodi v hribe in ga takšne zadeve tudi osebno zanimajo (če že niso prav vsi tudi hribolazci).
Če gre za fensko kapo, vedo približno kdaj bo zapihal kakšen veter ter kako vlažen zrak prihaja. Pri termiki pa se da nekaj podatkov dobiti iz vertikalne sondaže. Pred leti so celo na televiziji ob vremenskih napovedih napovedovali višino baze oblakov in to posebej za Kamniške alpe, Julijce ter Pohorje.
Če ob koncu februarja veš, da je atmosfera labilna (glede na vertikalni gradient temperature), iz podatkov o temperaturi zraka ter tempere rosišča tudi izračunaš višino baze oblakov, potem ni težko napovedati v slogu: najprej bomo imeli lepo sončno vreme, potem se bo pooblačilo (megla), nato bo snežilo (ali deževalo, odvisno od temperature), potem pa se bo zopet dalo normalno smučati.
Profesionalci pa ob poznavanju lokalnih razmer znajo celo zadeti ure teh vremenskih pojavov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Skimit |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 7:12 pm Naslov sporočila: Krvavec danes, 22.1 |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2014 18:53 Prispevkov: 84 Kraj: NM
|
Danes je bilo natanko tako, kot pravi Luky. Nekje do 11. ure vse BP, potem je najprej vrh Zvoha dobil kapo, ki se je nekaj časa spuščala, dvigala, gostila redčila, skratka "ni da ni"...vmes zagledaš na vrhu malo sonca, greš na dvosedo, ko prideš gor pa ptice peš hodijo...ob odhodu v dolino mimo stolpa megla, zgornja postaja kab. žičnice pa v soncu. Tako pač je tle, samo imam občutek, da gre vreme na Voglu še hitreje k hudiču.
Drugače vse skupaj vzeto lep dan z meglenim koncem.
Proge: zgornji del odličen, spodaj (ob štirisedi) pa ob enih njiva. Objektivno gledano, jim letos res ni lahko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Hvala vsem za odgovore..
Bom šel probat srečo  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2014 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Pretirane sreče danes na Krvavcu žal nisem našel, sem pa zato našel tolk več megle
 _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Seveda si prej vremenarje povprašal?
Nočem se delati, da sem pameten, ampak, če bi ti narobe svetovali, bi lahko vsaj na koga krivdo zvračal.
Lp in prihodnjič več sreče |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Nič nisem povprašal, zato pa sem napisal prej, da grem poskusit srečo Pravzaprav sem glede na napoved pričakoval da bo nekaj takega, ampak naivno upal, da se vmes vseeno mogoče malo razkadi za kakšno urico.
Glede na to, da je bilo spotoma in da sem itak imel eno karto še za porabit ni razloga, da bi iskal krivca Sem se že bolj nasmučal, ampak bit na smučkah je itak zmer fajn  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Na FB sem videl, da so ponujali zastonj malico gor. Me ne čudi, glede na to da ste bili najbrž trije smučarji. Upam, da si vsaj to izkoristil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dardo |
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 12:53 am Naslov sporočila: video |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15 Prispevkov: 152
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogocak |
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 13:18 Prispevkov: 62
|
Danes idealno vreme, vendar za moj okus po 11 uri več ni bilo za smučanje. Na vsaki progi dve avtocesti široki 2 m med njimi pa pol meterske pregrade-pač nič za mene. Ljudi pa kar ogromno. Vsaj čaj in hamburger ja prijal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|