Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 28, 29, 30  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 8:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Kdaj pa na Pohorju ni "spleta nesrečnih okoliščin"?????
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 9:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

bade25 je napisal/a:
lenko topovi je napisal/a:
Nic ni blo kaj narobe z napenjalnim sistemom ampak je starejsa zenska mocnejse postave zavila z smuckami na stran in vrgla zajlo iz 2 stebrov posledicno je potem padlo vse dol.

Super, da pa "starejša ženska močnejše postave" vrže zajlo dol?..aleluja. Sicer je Bejbika namenjena otrokom, nisem pa vedel, da je narejena iz Lego kock.
Upam, da ne bo kdo prdnil na Slemenu, ker bo katastrofa..

Nočem igrati advokata Pohorcem, prav tako nisem bil zraven in ne vem kaj točno se je zgodilo. Dejstvo pa je, da je povsem možno da smučar ki močno zavije s trase povzroči iztirjenje vlečne vrvi na vlečnici, to sem v mladih letih vsaj dvakrat videl na lastne oči - enkrat na Videcu, drugič na (bivši) vlečnici Hochwurzen 1 v Schladmingu. Tako da ne bomo tukaj čisto preveč pametni ...
tim
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 9:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

A zato žičkoti težijo, da se je treba v ravni liniji peljati? Mene so vedno preganjali, ker sem vozil "slalom" med vožnjo z vlečnico ...
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 9:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31

tim je napisal/a:
A zato žičkoti težijo, da se je treba v ravni liniji peljati? Mene so vedno preganjali, ker sem vozil "slalom" med vožnjo z vlečnico ...

Točno tako. Z vijuganjem se pogosto sname zajla.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

miki je napisal/a:
bade25 je napisal/a:
Nic ni blo kaj narobe z napenjalnim sistemom ampak je starejsa zenska mocnejse postave zavila z smuckami na stran in vrgla zajlo iz 2 stebrov posledicno je potem padlo vse dol.

Super, da pa "starejša ženska močnejše postave" vrže zajlo dol?..aleluja. Sicer je Bejbika namenjena otrokom, nisem pa vedel, da je narejena iz Lego kock.

Nočem igrati advokata Pohorcem, prav tako nisem bil zraven in ne vem kaj točno se je zgodilo. Dejstvo pa je, da je povsem možno da smučar ki močno zavije s trase povzroči iztirjenje vlečne vrvi na vlečnici, to sem v mladih letih vsaj dvakrat videl na lastne oči - enkrat na Videcu, drugič na (bivši) vlečnici Hochwurzen 1 v Schladmingu. Tako da ne bomo tukaj čisto preveč pametni ...

Dejstvo je, da bi ta bejbika moral biti že zdavnaj zamenjana....Na njej sem se naučil smučat sam, moji otroci in izgleda da se bodo tudi vnuki....malo dolgo obdobje, se ti ne zdi??????? Na tej napravi se je čas zaustavil tam leta 1957 (ali še prej, ne me zdaj napadat) in mimo tega se ne more....pa ne mi zdaj o tem, da če se naprave redno in ok vzdržujejo (ker se v preteklosti na Pohorju niso in tudi zdaj zaradi tega vlada upravičen dvom), da je potem to povsem v redu.... ¸Malo prepogosto se jim vse skupaj dogaja, kar kaže na to, da nekaj ne štima....
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 10:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02
Kraj: MARIBOR

fischerpro3 je napisal/a:
miki je napisal/a:
bade25 je napisal/a:

Dejstvo je, da bi ta bejbika moral biti že zdavnaj zamenjana....Na njej sem se naučil smučat sam, moji otroci in izgleda da se bodo tudi vnuki....malo dolgo obdobje, se ti ne zdi??????? Na tej napravi se je čas zaustavil tam leta 1957 (ali še prej, ne me zdaj napadat) in mimo tega se ne more....pa ne mi zdaj o tem, da če se naprave redno in ok vzdržujejo (ker se v preteklosti na Pohorju niso in tudi zdaj zaradi tega vlada upravičen dvom), da je potem to povsem v redu.... ¸Malo prepogosto se jim vse skupaj dogaja, kar kaže na to, da nekaj ne štima....

Tak kak si reka!!

Bejbaka je že prava zgodovinska znamenitost.Predlagali so jo že za Unesco.Kriv pa je vedno nekdo drugi.Preobilna ženska v tem primeru.

Te pa naj naredijo napravo kjer zajla ne more dol past!!
Aja ne morejo,so že ves dnar porabli.

Komu še ni kaj jasno?
Nazaj na vrh
zima1
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 10:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35

Potem so zatajile varovalne žičke, ki prekinejo elek.tok ob morebitnem izpadu vrvi. Vlečna vrv bi se morala ujeti na lovilce vrvi na kolesnih baterijah ali pa po slikah sodeč vsaj na nosilno (prečno) konzolo obeh stebrov
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 10:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Aja, pa eno je iztirjenje zajle, kar smo že večkrat videli na npr. Cojzaricah (obeh), povsem nekaj drugega pa je da celotno zajlo vrže po tleh.....pa zdaj slalom in debela ženska gor al pa dol....
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 11:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, pa eno je iztirjenje zajle, kar smo že večkrat videli na npr. Cojzaricah (obeh), povsem nekaj drugega pa je da celotno zajlo vrže po tleh.....pa zdaj slalom in debela ženska gor al pa dol....

Daj naj ti fantje strokovno obrazložijo,kak je lahko debela Berta sploh vijugala, če pa je špura snega jedva za eno dilo!!!

Glej sliko 3!
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31

Ona ni vijugala, ona je zavila

Glede na tip postave, je najbrž ob progi zagledala porcijo vročega pohorskega piskra in se mu preprosto ni mogla upreti. Rezultat pa je viden na slikah
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bronco je napisal/a:
Ona ni vijugala, ona je zavila

Glede na tip postave, je najbrž ob progi zagledala porcijo vročega pohorskega piskra in se mu preprosto ni mogla upreti. Rezultat pa je viden na slikah

To pa čist spremeni zorni kot pogleda na problematiko.

uff še jaz se nebi mogel upret......kak bi v zavoj potegno
Nazaj na vrh
zima1
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35

"Bejbika" ostala brez jeklenice

Včeraj se je na Pohorju zgodila še ena žičniška nesreča, na katero nas je opozoril zaskrbljeni bralec, ki sicer pogosto smuča na pohorskih strminah. Na vlečnici Bellevue, med smučarji poznana kot "bejbika", se je namreč snela jeklenica.

Kot nam je povedal Janko Breznik, tehnični vodja Športnega centra Pohorje, se je nesreča zgodila, ko je smučar izstopil iz vlečnice in močno napel sidro, pri čemer je sidro zanihalo in se zaletelo v pogonsko postajo. Zaradi trka v vzvod je iz vlečnice popolnoma izpadla jeklena vlečna vrv.

V času nesreče je bilo na vlečnici deset smučarjev, nihče od njih pa bo besedah Breznika ni bil poškodovan. Do vseh smučarjev je pristopil reševalec, a na srečo jo je najslabše odnesla le čelada enega od smučarjev.

Vlečnica je že popravljena in normalno obratuje, Breznik pa je prepričan, da tovrstne nesreče v kratkem ne bo prišlo, čeprav je možnost in strah vedno prisoten. "Šlo je le za seštevek nekih stvari, ki se ne zgodijo vedno," je dejal Breznik.

Vir: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2014010305989633
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 1:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

To se strinjam da bi naprave ki so za muzej morali menjat, vsak stroj ima neko normalno dobo delovanja ko jo preseže je priporočljivo jo menjat.
Res pa je tudi da je odvisno od vzdrževanja, saj ena naprava ob dobrem vzdrževanju lahko čist normalno in varno deluje naprimer 30 let, druga pa ob slabem mogoče že pri 5-10 let deluje vprašljivo.
Tako da moje mnenje je da bi mogli več pozornosti dajat vzdrževanju in menjavi stare opreme, in nasplošno varnosti na smučišču. Pa to da ni finančnih sredstev ni noben izgovor, saj ob morebitnih pogostih "spletih okoliščin" izgubljajo stranke in posledično izgubljajo denar, ob brezhibnem delovanju in dobri luči pa bi verjetno pridobivali stranke in posledično pridobivali denar.
Te nesreče na vlečnicah kjer si človek ob nerodnem padcu lahko kaj zvije ali pa poškoduje so že dovol hude, bognedaj da bi se kaj takega zgodlo na kaki sedežnici.. nimam sicer točnih podatkov ampak koliko vem so nekatere sedežnice na pohorju že prav tako za v muzej.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 1:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

In kaj pri bogu si zdaj novega povedal....kar že drugi niso tu napisali???? In če me citiraš, me tudi demantiraj oz. povej kaj novega, kar še ne vemo, bodi kreativen.....
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 1:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

KINDERWAGEN je napisal/a:

Daj naj ti fantje strokovno obrazložijo,kak je lahko debela Berta sploh vijugala, če pa je špura snega jedva za eno dilo!!!

Glej sliko 3!

Debelinke na progi/vlečnici ne smejo biti problem

"Šlo je le za seštevek nekih stvari, ki se ne zgodijo vedno," je dejal Breznik."

Aleluja....drugega tak ni blo za pričakovat.....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 28, 29, 30  Naslednja Stran 11 od 30

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net