|
Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
pj |
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Ce s "Fischer slalomskih dilah" mislis Fischer WC SL, potem bos zelo tezko dobil kaj boljsega, ce pa mislis Fischer WC SC, potem pa kaksne pretirane razlike med ostalimi firmami in njihovimi smucmi v istem rangu (tudi cenovnem) ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simonxy |
Objavljeno: Tor Mar 05, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: Fisher Progressor 800 |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Mar 2013 12:26 Prispevkov: 1
|
Imel bi eno vprašanje.
Razmišljam o nakupu Fisher progressor 800. Sem jo testiral to nedeljo na Krvavcu, vendar zaradi megle in gužve kaj več kot pri manjših hitrostih ni šlo. Tu mi je bila idealna. težek sem 95kg, 183 cm, znanje recimo 7 od 10.
Zanima me, kako se ta smučka obnese pri večjih hitrostih, daljših zavojih in ledu.
Ter kako se ta smučka odziva po nekih 20-30 dni smučanja.
Glede na to, da je mehkejša, se bojim, da ima zelo kratko življenjsko dobo.
Preizkusil sem tudi Progressor 950, pa mi je bila malenkost pretrda(nisem pa vedel, da se da nastavljati trdoto zato ne vem, kako je bila nastavljena).
Mogoče kdo ve, če ima Fisher še kakšen test v bližnji prihodnosti?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper13 |
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Mar 2013 12:34 Prispevkov: 2
|
Zdravo!
se opravičujem za novo vprašanje preden je bralec pred mano dobil odgovorna svojega. a se mi kar mudi:
Letos bom po dvoletnem premoru spet začel smučati. Kot večina študentov denarja ni veliko, a 100-150? bi lahko dal za par smuči z vezmi.
Vem da je že pozno, a izpiti so bili pomembnejši;upam, da bo letos še kaj snega
Sicer je moje znanje smučanja kar solidno, a vseeno bi rad nekaj bolj osnovnega. Po brskanju na netu sem naletel tudi na znamko smuči FIDA ( http://www.fidasports.com ) in me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s temi smučmi? navdušuje me, ker izgleda slovenska. drugače sem imel do sedaj elan, a so mi predrage.
ne bi rad kupil mačka v žaklju. predvsem me je navdušila cena na tej strani: http://www.ducat.si/smuci-fida-xenon-green.html Povezavo sem našel na facebooku.
Na kratko me zanima, če bodo te smuči zdržale vsaj tri sezone normalnega smučanja? Hvala vsem za odgovore že vnaprej! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
3 sezone po 5 ali 3 sezone po 100 dni na snegu?
Seveda ti bo zdržala, jaz tu vidim dva druga problema:
1. Tole izgleda vstopni model, če si boljši/težji smučar, zna biti premehka zate.
2. Ponujajo največ 158 cm višine, spet - zna biti premalo.
Sicer pa je tukaj gor (bil) prisoten tudi predstavnik Fide, mogoče bo opazil temo in kaj več povedal.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper13 |
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Mar 2013 12:34 Prispevkov: 2
|
Hvala! velikost se mi zdi kar ta prava, bom pa probal čimprej sprobati te dile |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vantage |
Objavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 12:28 Prispevkov: 60
|
Amater:) je napisal/a: |
Sicer pa je tukaj gor (bil) prisoten tudi predstavnik Fide, mogoče bo opazil temo in kaj več povedal.  |
Haha verjetno se bo oglasil tako KLIK! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Ned Mar 17, 2013 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25 Prispevkov: 133
|
Vantage je napisal/a: | Haha verjetno se bo oglasil tako KLIK! |
Haha! Tale kunc jim res sramoto dela. Že zaradi njegovega podpisa osebno ne bi kupil teh smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
"Tale Kunc", ki jim po tvoje dela sramoto, je dosegel vec kot bos ti dosegel kadarkoli v zivljenju... v cemerkoli. Pa ko smo ze pri "njegovi sramoti" mocno dvomim, da ves kaj se je zares dogajalo v Schladmingu, tako da bi bilo mogoce ze cas, da se neha pametovati o stvareh, o katerih se ti niti pod razno ne sanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
pj je napisal/a: | "Tale Kunc", ki jim po tvoje dela sramoto, je dosegel vec kot bos ti dosegel kadarkoli v zivljenju... v cemerkoli. Pa ko smo ze pri "njegovi sramoti" mocno dvomim, da ves kaj se je zares dogajalo v Schladmingu, tako da bi bilo mogoce ze cas, da se neha pametovati o stvareh, o katerih se ti niti pod razno ne sanja. |
To je sicer debata za povsem svojo temo, vendar ti moram kljub temu povedat, da si res "freh", ko takole primerjaš kunčeve dosežke z mojimi (tako dosedanjimi kot bodočimi), ko pa o meni ne veš prav ničesar. Tipičen forumski trol.
Nazaj na temo, v tem kontekstu je prav brezpredmetno, če je bil kunc svojčas dober smučar, s svojim povsem neprimernim in neprofesionalnim odnosom si je zapravil ugled, vsaj pri meni in, verjamem, še pri mnogih. Predlagam, da si prebereš tale intervju z Acom Sitarjem, kjer lepo pove:
Citiram: | Kaj menite o aferi Frekvenca?
Menim, da je za zaplet izključni krivec Mitja Kunc. Če je do vpada v frekvenco prišlo zaradi nemarnosti, to pomeni, da raven odgovornosti presega raven sposobnosti. Obstaja pa verjetnost, da je do vpada prišlo namenoma. Sam sem večkrat slišal izjave o Massiju, kot na primer "ta makaronar", "ta polentar" in psovke o Italijanih ... Do fašistov ni daleč, sploh, ker so nekateri omenjali tudi partizane. Seveda je to le ugibanje. Vem pa, da ima Mitja Kunc zgrešeno predstavo o gibanjih težišča v zavoju. |
Skratka, smola za Fido, da so se odločili promovirati znamko na tak način...
Sem se trudil poiskat kak neodvisen review njihovih smuči, a zaenkrat sem ostal praznih rok - stric google ne najde ničesar. Ima kdo kako povezavo do strokovnih testov teh smuči?[/b] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
...in ti z svojim osmim postom na tem forumu misliš da lahko sereš po drugih in da si kredibilen sogovornik?? Ne vem,....mogoče, če, kdaj, ko (me boš prepričal).. dočim za pj vem da je, vem od kod izvira, s čim se ukvarja, o čem rad svetuje....Glede Kunca se pa popolnoma strinjam z njim...malo več spoštovanja do njegovih uspehov ti ne bi škodilo....Massi?? Škoda besed zanj....srečo ima da jo (še) ima (Tino mislim)....samo toliko.... 
Nazadnje urejal/a fischerpro3 Pon Mar 18, 2013 11:58 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Še enkrat, kunčevi uspehi nimajo popolnoma nobene veze z njegovim zanič karakterjem, ki meče slabo luč na morda čisto v redu produkte.
Glede na to, da takole grdiš Massija, me zanima, kje se te glava drži? Človek je dosegel več, kot lahko skupaj napraskate ti, pj in vajin kunc skupaj, za več življenj zapored. Zdaj pa bodi dovolj forumskega kreganja z vami slovenclji.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
NoriSnezak je napisal/a: | To je sicer debata za povsem svojo temo, vendar ti moram kljub temu povedat, da si res "freh", ko takole primerjaš kunčeve dosežke z mojimi (tako dosedanjimi kot bodočimi), ko pa o meni ne veš prav ničesar. Tipičen forumski trol.  |
Zares te ne poznam, ampak moznost, da si v cemerkoli, pa magari pljuvanju v daljino, tretji NA SVETU, je po moje tako minimalna da si upam napisati kaj takega kot sem napisal. Kunc pa je dokazano to bil!
Gospoda Sitarja pa vecina, ki so malo vec kot rekreativno v smucanju tudi dovolj dobro pozna, da si o njem vecina mislis svoje... o njegovem pametovanju in pljuvanju po vsem mogocem pa tudi.
O dogajanju ter obnasanju v Schladmingu, pa po napisanem predvidevam, da si si ustvaril vso sliko na podlagi clankov v casopisih. Verjamem, da ne bos verjel, ampak stvar je bila v resnici krepko drugacna, kot si vecina ljudi, ki niso bili tam predstavlja.
Prav tako predvidevam, da ne Kunca in ne Massija v zivljenju se nisi srecal, ker drugace dvomim, da bi imel take komentarje o njunih karakterjih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
NoriSnezak je napisal/a: | Še enkrat, kunčevi uspehi nimajo popolnoma nobene veze z njegovim zanič karakterjem, ki meče slabo luč na morda čisto v redu produkte.
Glede na to, da takole grdiš Massija, me zanima, kje se te glava drži? Človek je dosegel več, kot lahko skupaj napraskate ti, pj in vajin kunc skupaj, za več življenj zapored. Zdaj pa bodi dovolj forumskega kreganja z vami slovenclji.  |
Lahkotnost pisanja nimaš tu kaj.... Drugače pa :nomen est omen....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43 Prispevkov: 154
|
Jaz bi pa koncno rad nekje prebral tisto pravo resnico, ki je cisto drugacna od tiste resnice, ki je bila opisana v casopisih. Mislim na t.I. afero Frekvenca, da ne bo pomote. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
19.marko je napisal/a: | Jaz bi pa koncno rad nekje prebral tisto pravo resnico, ki je cisto drugacna od tiste resnice, ki je bila opisana v casopisih. Mislim na t.I. afero Frekvenca, da ne bo pomote. |
odlično vprašanje. mnogokrat se srečujem s stavkom "če bi vedeli kaj se je zares dogajalo, potem bi..." ampak noben zraven ne dopiše te prave resnice. kako boš potem debatiral karkoli, če te nekdo tako povozi.
pa to sedaj ne leti samo za tole, ker to se dogaja skoraj na vseh forumih in je zelo neprijetno _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|