|
Ischgl |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Milko |
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26 Prispevkov: 230 Kraj: Radovljica
|
Ischgl je že podal cene za naslednje leto, so šle navzgor
Ampak še vseeno ne razumem zakaj je v Ischglu sezonska 630 ojrov, v Kranjski pa lansko leto 830.
Jeba je samo to, da imam do Vitranca 50 km, do Paznautala pa 450 km. _________________ Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2900 Kraj: Ljubljana
|
Ischgel nima svetovnega pokala, pa v Kranjski ne rabiš pasoša pa...Hm, v bistvu je karta v Kranski še poceni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Laja |
Objavljeno: Pet Sep 11, 2009 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Sep 2009 11:42 Prispevkov: 1
|
Živjo!
Letos nameravam na smučanje v Ischgl in me zanima, če kdo ve za kakšne uredu apartmaje oz. prek katerih strani ste rezervirali nočišča?
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milko |
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
V januarju se odpravljam na smučanje na Tirolsko. Izbral bom približno tako varijanto, kot ste nekateri že opisali. Prenočišče v Kapplu, smučal pa bom nekako takole:
2 dni Ischgl, 1 dan St. Anton, 1 dan Serfaus in 2 dni Kappl.
Ischgla in St. Antona prav gotovo ne bom mogel obdelati v celoti, zato prosim tiste, ki ste tam že bili, za predloge, katera območja so takšna, da jih ne smem izpustiti... Katere proge je ''obvezno'' prevozit itd...
V pomoč ski mapi obeh:
http://www.ischgl.com/maps/?type=flash&language=de
http://ski.intermaps.com/skiarlberg/de_ost.html
Prosim tudi za nasvet kje parkirati, da bom čim bližje gondolam. Se ''parkplaci'' plačajo?
Predlagate vožnjo do Ischgla z avtom ali avtobusom?
Poznavalci na dan z besedo!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milko |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ja podobno sem se odločal tudi sam, ko sem bil v Kappl-u.
V Kapplu imaš parking čisto pri gondoli, drugi pa je čez potok, no resnici na ljubo reki Trisani, iz parkinga imaš most za pešce čisto blizu, seveda pa je odvisno, kje si stacioniran ker se iz veliko apartmajev da odsmučati in prismučati.
Pa Ischgl- svetujem, da ga ne greš v nedeljo,ker je takrat veliko enodnevnih smučarjev z avtobusi iz Nemčije.Sam vedno parkiram na parkirišču čez cesto pri Silvrettabahn-u skozi tunelček pod cesto in prideš ven pri gondoli.Sam pa najrajši smučam na zahodnem delu smučišča okrog Palinkopf-a.Najbolj mi je pa všeč Gampelbahn 900m višinske.
SFL Parkiram malo za Fiss-om pri sedežnici Waldbahn, zdi se mi, da je najmanjša gužva da prideš na smučišče.Če pa hočeš priti čisto do Serfaus-a pa moraš na metro, ki se ob špici kar zabaše, no zjutraj ni problem ker sem vedno zgoden, a popoldan je malo drugačna zgodba.
Najrajš pa smučam na Pezid-u vedno pa potegnem čisto do konca smučišča za nekaj slikc panorame pri Massnerhutte, luštno za karvati pa je pri sedežnici Almbahn.
StAnton- zadnji čas sem smučal na področju Rendl, parkiraki smo na relativno majhnem placu za krožiščem najbolše pa mi bilo čisto na vrhu, a sta tam dve stari dvosedi, sicer pa St.Anton ni ravno po mojem okusu, malo so zaspali na stari slavi, ki jo visoko ceniijo.
Dobro vreme, dosti snega in fajno smuko. _________________ Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milko |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
A to sem pa pozabil parking je bil dosedaj še vedno zastonj, tudi garažne hiše, je pa res, da avta ne smeš puščati čez noč tam.Prav tako je pa prepovedano nočno parkiranje kemperjev in prikolic _________________ Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2900 Kraj: Ljubljana
|
Če bi rad presmučal čim več različnih prog, ne rabiš 2 dni za Kappl. To je sicer zelo prijetno in mirno smučišče, vendar ga boš glede na to, kar pišeš, imel po 1 dnevu dovolj. Boš več zanimivega videl če greš še tretjič v Ischgel. Meni pa je bil zelo všeč tudi Galtur. Smučišče velikosti Kappla nudi obilo možnosti terenske smuke, voziš se lahko po ski crossu, poligonu, VSL progi itd. Meni je bilo tam po dnevih v velikih "industrijskih" smučiščih kar všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
SFL je milko kar zadel tisto vele parkirišče(se ne da zgrešit ker tu parkirajo avtobusi). Serfaus je sicer fajn videt ampak je pa precejšna gneča na parkirišču.
V Ischglu bi pa vsaj jaz iz Palinkopf zavil dol na 80 - Schmugler Route.
Sploh ker se v Gampelbahnu rado zabije. Sicer boš pa v dveh dneh dobil nekako pregled na smučiščem.
Sicer če si že v tem koncu dokaj blizu tudi Lech-Zurs naveza . Dolina je sicer hudo mondena a tudi hudičevo lepa. Mogoče je stvar za pretehtat kot alternativo St.Antonu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
Super, hvala za nasvete.
A vendarle še nekaj malenkosti glede poti...
Via Michelin predlaga pot kot je na sliki: Maribor - Salzburg - Innsbruck (čez Nemčijo) - Ischgl. Glede na to, da so predvidene padavine, je menda tudi iz vidika varnosti najbolje ves čas ostati na avtocesti... Kaj mislite?
Pa da se prepričam... saj za del avtoceste čez Nemčijo ni potrebna kaka vinjeta ali kaj podobnega...? Kolko vem so avtocestetam brezplačne. Se morda motim?
LP
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
V Nemciji ne rabis nobene vinjete. Zaenkrat  _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
No sam se redno vozim v Innsbruck, vendar ne po avtocesti mimo Linza, ampak po magistralki, ki gre po dolini Enns mimo Schladminga, časovno je približno enako, se pa nekaj privarčuje na cestnini za tunele na Pyrhnski avtocesti ter manjši porabi. Kar se pa padavin tiče, konec novembra sem v močnem sneženju vozil celo pot od Maribora do Innsbrucka, pa je bila tale magistralka še v najboljšem stanju, ter z najmanj prometa. _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milko |
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Če tomek tako pravi ni potrebe, da ostali nekaj modrujemo.Dober nasvet je včasih najboljša avtokarta, pa avtocesta je še živa jeba pri gužvi ali sneženju. _________________ Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
Včerajšnji, 30. dan v sezoni sem se odločil za obisk Ischgla, ki sicer ni vključen v TirolSnowCard (poleg Söldna in St. Antona), vendar pa sem se pred dvema letoma zaljubil v Ischgl tako da sem se odločil žrtvovati 44,5? za dnevno karto, še posebej glede na sončno vremensko napoved.
Gneča je bila samo takoj zjutraj na kabinkah iz vasi ter na osemsedežnici Idjochbahn, nato pa samo še po restavracijah in barih (polno gostov že ob desetih). Žal pa proge zaradi visokih temperatur niso zdržale dlje kot do enajstih, razen črne proge 21 ob Zeblasbahnu, ki je cel dan v senci, prav tako jo veliko smučarjev spregleda, tako da je bila še ob štirih vrhunska.
Vožnja z Idjochbahnom na švicarsko stran, proge še nedotaknjene
Nato takoj na Greitspitzbahn
Viderjochbahn 2
Prazna proga ob Visnitzbahnu
Polna terasa restavracije Alp Bella ob 10ih, v ozadju Müllerbahn, ena od dveh novih naprav v letošnji sezoni
Müllerbahn, Garaventina odklopna šestsedežnica z oražnimi pokrovi
Nato nazaj na avstrijsko stran, najprej z Viderjochbahn 1 in nato Greitspitzbahn
Pa še druga nova naprava: Doppelmayrova pokrita odklopna šestsedežnica Lange Wand z ogrevanimi sedeži
Ter čas za vrhunec dneva, prva vožnja z Zeblasbahnom, ki se je nato prelevila v 5 voženj pred kosilom in še 4 po kosilu.
Höllbodenbahn do Idalp, čas za kosilo
Po kosilu pa Nachtweidebahn...
...in Gratbahn na vrh Padratscha ter vožnja v dolino
Ob dveh vožnja s Sassgalunbahnom proti zadnjemu delu smučišča, ki ga še nismo obiskali
Vendar pa je prek Gampenbahna hitro sledila vrnitev na Zeblasbahn ter progo 21
Ko so nam pred nosom ob štirih zaprli Zeblasbahn je sledilo še par voženj z Höllbodenbahnom, ter ob pol petih spust v dolino, ki pa je bil bolj mučenje kot kaj drugega, polno pijanih, nesposobnih smučarjev, se mi zdi, da sem več ljudi videl na tleh kot smučati. Ob zadnji vožnji so iz garaž že pridrveli teptalci, samo v petih minutah sem jih naštel več kot 20
Vsega skupaj več kot 13,000 višinskih metrov, moj nov rekord Nato pa še hitra runda v Apres-Ski baru ter vožnja nazaj v Innsbruck. _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|