Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2009 / 2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 27, 28, 29  Naslednja
 Novosti na Pohorju 2009 / 2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
mato1982
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 12:11

Je podatek da boš gor v 6min možen. Koliko sem računal na Leitnerjevi strani piše 6m/s, pride nekje sedem min. Namreč gre za stavo in kolega trdi da ni možno pod 10min.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneznitopovi
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 14:54

Tako to je moj prvi post na forumu.

Mislim, da podatek 6 min res ni pravilen. Sej veste, malo pa je treba vseeno napihovat ko pride nova gondola. bomo vidli. so pa res že zelo daleč in na začetku sem si mislo da je do božiča gondolo nemogoče zgradit pa so nas presenetli. lepo, lepo. edino temperature se lotevajo pohorja, ker ima takšno nizko nadmorsko višino. to je edina škoda.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

Poglej.Stara gondola je na vrh vozila 14 minut pri hitrosti 2.5m/s
Nova gondola bo delovala pri hitrosti 5m/s če ne še malenkost več.
Po mojem mnenju se bo v letošnji zimi(ko še ni vsesne postaje) čas vrtel med 6-7minutami!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Si siguren da je tisto blo 2,5 m/s? Meni se je zdelo več, najmanj 3 m/s. Če pa ta podatek drži, potem pa je zelo vrjetno, da čas ne bo presegal 7 minut.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

3m/s, 3,5m/s če je bila gužva, ta zdaj naj bi šla 6m/s, vendar itak pomojem prvo leto ne bo na full obratovala.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 6:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

No mogoče ampak v ta podatek sem bil prpričan zaradi članka prebranega nekaj časa nazaj.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 6:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Nova "banda"

Še sveža ploščad

Tudi zajla je bila že pri koncu(začetek pri delavcih konec pa levo zgoraj pri tistem traktorju)

Lp.
Nazaj na vrh
Lux
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06
Kraj: Mozirje

v = s / t (hitrost = pot / čas) ... se pravi je t = s / v

Iz spletne strani pohorje.org potegnete podatek o dolžini vzpenjače (2.540 m oz. malo manj/več, ker so nove postaje 'bolj skupaj' a je potek trase malo drugačen) ali delite 100-krat omenjeno dolžino zajle z 2 (pa še odbijete nekaj 100 metrov - ostanek, splet ...) in dobite približno dolžino - recimo 2.500 m. Potem pa lahko po mili volji računate približni čas vožnje pri različnih hitrostih. Recimo, da bo ta 5 m/s.

Čas vožnje = 2.500 m / 5 m/s = 500 sek = 8,3 min = 8 min, 18 sek + dodamo še nekaj sekund za vklop in izklop kabin pa pridemo na približno 8 minut in pol.

Pri 6 m/s...

2.500 m / 6 m/s = cca. 417 sek = 6,95 min = 6 min, 57 sek + še nekaj dodatka...

(Upam, da se nisem kje zaj* )
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Najti za začetek povem, da to ne drži: t = s/v . Je pa res, da je t = v/s

Super izračunava! Tisto zgoraj pa sem se zmotil.

Nazadnje urejal/a technoalpin56 Pet Dec 04, 2009 11:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Lux
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06
Kraj: Mozirje

technoalpin56 je napisal/a:
Najti za začetek povem, da to ne drži: t = s/v . Je pa res, da je t = v/s

Se pravi: čas vožnje = 5 m/s deljeno z 2.500 m? In pride 0,002 sekundi?
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

@technoalpin56: Predlagam ti da se malo umiriš s temi svojimi posti, in ne provociraš v vsaki temi .
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Gre za to, da sem jaz izhajal iz čisto napačne formule, ki sem jo nato prav obrnil in dobil napačen rezultat. Samo zaradi napačne začetne formule.
Ne provociram. Kje le? Je to bilo zdaj provociranje? OK priznam da sem danes napisal res malo več postov kot običajno ker sem zaradi bolezni ostal doma in nisem mel kaj za delat kot bit na računalniku.

Se ti opravičujem Lux.
Nazaj na vrh
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 10:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29

Zjutraj sem bil na sprehodu, vesele novice, pričeli so plest zajlo. Okrog je kakih 10 delavcev, ki razpletajo zajlo, vse ročno, tudi avto Fatzerja (proizvajalec vrvi) z precej veliko prikolico, polno raznega orodja. Popoldne se vrnem, baje se bo več videlo. Res me zanima, kako to napravijo, da zdrži vse te sile????
Malce sem povprašal fante: splet bo "dolg" okrog 80m, zajla je trenutno napeta s silo skoraj 100 bar, gotov bi naj bil jutri zvečer ali v ponedeljek.
Čas vožnje bi naj bil 7 min., hitrost žičnice pa bo 6m/s.
Bom popoldne malo poslikal in prilepil slike, če me kdo ne prehiti.
Nazaj na vrh
alenn
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/app/webmet/

razveseljuje me novica daj naj bi se konec prihodnjega tedna ohladilo ! to pravijo tudi meteorologi
Nazaj na vrh
Davor
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 7:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:05

Upam, da bo do 17.12. nared, ko je Snow Party (http://www.sloski.si/index.php?t=News&id=3165&lang=sl)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 27, 28, 29  Naslednja Stran 22 od 29

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2009 / 2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net