|
 |
|
smučarska jakna |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
benhur |
Objavljeno: Pon Sep 22, 2008 11:55 am Naslov sporočila: smučarska jakna |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
lep pozdrav
zanima me katere smucarske jakne priporocate oz na kaj moram bit najbolj pozoren. problem pri moji zdajsni je da se ful potim in ko se slecem se kadi od mene kot od konja drugace me varuje pred mrazom in tudi vodotesna je. torej kaj naj spremenim pr naslednji jakni. hvala za pomoc
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Pon Sep 22, 2008 8:59 pm Naslov sporočila: jakna |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
zivjo,
meni se je podobno zgodilo ...
... prva smucarska bunda je bila neka dokaj ugodna rec iz razprodaje, zeblo me v njej ni nikoli, presvical sem se pa tako, da sem mikice lahko ozemal in je ven curljalo. (mi je pa eno zazvizgalo enkrat, ko sem se preoblacil gol do pasu)
potem sem kupil "normalno" smucarsko jakno - lani pred sezono, placal neko povprecno ceno (pred sezono imajo tudi popuste za prejsnje modele).
Ni ne vem kaksen brand, sem pa opazil, da ima deklaracije o materialu, tiste mm za veter, vodo in "dihanje" in to dihanje navzven. (eden od *-tex -ov)
Rec dejansko deluje, sedaj se ne preoblacim vec po trikrat na dan, zeblo me ni, prepihalo me ni.
Ocitno se vseeno nekaj placa tudi material iz katerega je rec narejena, (pa res ne dam mnogo na brande, ker delam v tem poslu in mi vcasih zelodec obraca)
Tako, da poisci bundo, ki bo narejena iz "preverjenega materiala", potem se pa pozanimaj, ce je to tisto kar potrebujes (*-tex, *-fit ...)
jaz sem eno bundo prepozno bil poducen od izkusenejsih smucarjev, da ce na bundi ni deklaracije materiala, je to z razlogom, ker je velika verjetnost, da gre za neprodusno zaprto rec, ki jo dobis lahko tudi za 20- 30 eur in da normalnih bund za ta denar ne prodaja nihce. (ceprav bi jih lahko)
lp, b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
hvala za odgovor, torej kater podatek o materialu je potem pomemben da se ne potis kot zmesan, vodni stolpec je mnda vodotesnost, torej moram gledat zracnost? ima kdo kaksne ugodne in dobre variante za jakne oz komplet?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
upoštevaj še "paropropustnost". Višja je - boljše se zrači... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 6:37 pm Naslov sporočila: jakna |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
ja, na moji na notranji strani nekako tako pise:
waterproof (in je podatek v mm)
breathable (in je podatek v gr/m2 24h)
potem pa so se nasteti windproof, pa taped seams ...
tale "breathable" v gr / m2 / 24h naj bi bil tisto kar isces (pri moji je konkretno 5000 - karkarkoli naj bi ze to pomenilo. (s piktogrami imam zraven oznaceno in je 5000 predstavljeno na lestvici kot 3 od 5.
lp, b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|